Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν είναι παραλαβή, πήγα και τα χάζεψα από εκεί. Για όσους είμαστε των νοτίων προαστίων, ένα κατάστημα με πολύ μεγάλη ποικιλία σε είδη χειροτεχνίας είναι το Decomagia Hobbyshow

Βρήκα πολλά υλικά που ήθελα να δοκιμάσω και γενικά μπαίνοντας εκεί σου ανοίγει η όρεξη να δοκιμάσεις καινούργιες τεχνικές. Υπάρχει και μια πολύ εξυπηρετική κυρία που μου εξήγησε αναλυτικά ό,τι ρώτησα. :)

20240705_210251.jpg

Πήρα κάποια υλικά για να εφαρμόσω κάποιες τεχνικές σε συνδυασμό με αυτά που φτιάχνω με τον τόρνο, όπως:
Wax paste Metallic και Μεταλλικές νιφάδες

Όταν τα δοκιμάσω θα γράψω όπως πάντα αναλυτικά για αυτά.

:)

Xiaomi Fan 2 (μετά το καλοκαίρι πέφτει και κάτω από 60€)
Χρήσιμη πληροφορία -θα μπει στη λίστα. Είχα συγκρατήσει το μοντέλο όταν το είχατε αγοράσει αρκετοί στο φόρουμ, αλλά με έδιωξε η (σημερινή) τιμή.
Ευχαριστώ Νίκο.

• Like
Reactions: nikfor
Σημερινή παραλαβή

Φρεζοκαβιλιέρα Makita DPJ180Z στα 220€ , η χαμηλότερη τιμή της αγοράς, από το foxstore.gr
(όπως έχω αναφέρει ξανά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το κατάστημα. Δέχεται να κάνεις παραγγελία στα προϊόντα του, χωρίς να χρεωθείς στην κάρτα σου και να πληρώσεις όταν παραλάβεις. Έτσι δεν ρισκάρεις τίποτα. Έλεγε 4 με 10 εργ. ημέρες και ήρθε σε 5 μέρες)

20240708_114958.jpg

Και κάποια αναλώσιμα από τους πάντα εξυπηρετικούς ανθρώπους στο ToolPlanet.
Ενδιαφέρον υλικό μου φάνηκε η ελαστομερής σιλικόνη για ξύλο (θα γράψω σε άλλο thread σχετικά)

Θα κάνω δοκιμές σήμερα, θα γράψω εντυπώσεις :)

Μακάρι να το ήξερα… Έχω τη δική μου και κάθεται αχρησιμοποίητη σ’ένα κουτί γεμάτο με καβίλιες, κι όλο λέω να τη βάλω αγγελία κι όλο το αναβάλλω. IMG_9097.jpeg

• Sad
Reactions: nikfor
Μακάρι να το ήξερα… Έχω τη δική μου και κάθεται αχρησιμοποίητη σ’ένα κουτί γεμάτο με καβίλιες, κι όλο λέω να τη βάλω αγγελία κι όλο το αναβάλλω.

Κρίμα βρε Μπάμπη. :confused:

Βαριέμαι τόσο πολύ τις αγγελίες (και τους άσχετους που σε πρήζουν), που και εγώ δεν βάζω ποτέ.

Αλλά εδώ, μεταξύ μας, ίσως πρέπει να αναφέρουμε κατά καιρούς (στο "καφενείο" έστω) τα μηχανήματα που δεν χρησιμοποιούμε ποτέ και θα θέλαμε να τα πουλήσουμε σε κάποιον από μας που τα χρειάζεται. Είναι μια ιδέα.

• Like
Reactions: KOSSTV and dk31
Ναι πραγματι ειναι κριμα, αλλα δυστυχως ο μονος σωστος -βασει καταστατικου- τροπος και τοπος για να εκθεσουμε τα εργαλεια που δεν χρειαζομαστε, ειναι τα νηματα των αγγελιων.

Έτσι… δεν το κάνω γιατί δεν είναι σωστό, μόνο με ΡΜ τέτοιες συζητήσεις διαφορετικά στις αγγελίες.

Κρίμα βρε Μπάμπη. :confused:

Βαριέμαι τόσο πολύ τις αγγελίες (και τους άσχετους που σε πρήζουν), που και εγώ δεν βάζω ποτέ.

Αλλά εδώ, μεταξύ μας, ίσως πρέπει να αναφέρουμε κατά καιρούς (στο "καφενείο" έστω) τα μηχανήματα που δεν χρησιμοποιούμε ποτέ και θα θέλαμε να τα πουλήσουμε σε κάποιον από μας που τα χρειάζεται. Είναι μια ιδέα.
Πήγαινε την πίσω και πάρε του Μπάμπη...!!

Πηρα καποια ωραια και φτηνα πραγματακια για οργανωση και αποθηκευση απο το Jumbo, αλλα αυτο που ξεχωρισα και μου εκανε εντυπωση ειναι ενα κονταρι που πιανεις πραματα!

1.5 ευρουδακι, για να πιανεις σαν αρχοντας πραματα που εχουν πεσει κατω, χωρις να σκυβεις. Αυτα τα κονταρια πιανουν και σηκωνουν ακομα και οδοντογλυφιδα, χωρις υπερβολη :)
Ειχα παρει 2-3 παρομοια απο το Τεμου προσφατα.
tLKSO5Jh.jpg

Οχι μονο ειναι πιο φτηνο απο ενα το ιδιο που ειχα παρει απο το Temu, αλλα ειναι και πιο μακρυ, 78εκ. και δεν χρειαζεται να σκυβεις οπως το αλλο που ειναι 60εκ.

Εβαλα και ενα μαγνητακι μπροστα και εγινε οπως τα ακριβοτερα κονταρια που κοστιζουν πανω απο 5 ευρω στο Temu...
PC1wxvCl.jpg

απο ποιότητα κατασκευής τί λέει; αν θυμάμαι καλά είχε βγάλει και to Lidl ένα σε πολλαπλάσια τιμή.

Toυ Λιντλ ηταν καλο και γερό, το εχω δωσει στον πατερα μου εδω και καμμια δεκαετια. Κοστιζε γυρω στα 12 ευρω αν θυμαμαι καλα.

Τα αντιστοιχα απο το τεμου ειναι σπαστά -γυρω στους 83 ποντους σε πληρη εκταση- και φαινονται καλα αλλα δεν ξερω την αντοχη τους.
Κοστιζουν απο 5 εως 12 ευρω. Ειτε το φτηνο παρεις ειτε το ακριβο, ειναι τα ιδια. Του Lidl ηταν πιο στιβαρη κατασκευη καθως ηταν μονοκομματο, οχι σπαστο.

Το τεμου βγαζει και ενα πιο φτηνο, κοντο γυρω στους 60 ποντους, σαν αυτο του Jumbo σε ποιοτητα και κοστιζει απο 2.5 ευρω και πανω.
Ομως του jumbo ειναι 78εκ. πολυ πιο βολικο και πιο φτηνο, 1.5 ευρω!

• Like
Reactions: vespas and newbie
Έχω πάρει 2-3 ίδια απο το jumbo. Πολυ βολικά. Κλειδιά και πενσοειδή τα πιάνει/σηκώνει ευκολα. Σε εργαστήρια που επικρατεί χάος (όχι δεν εννοώ το δικό μου :ROFLMAO::LOL:) είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

Εδω και ενα χρονο εχω αυτο του τζαμπο και μας έχει σωσει.
Πιανουμε τα αμαξακι του μικρου που φευγουν πισω απο καναπεδες επιπλα κλπ κλπ.
Ηθελα την Πέμπτη να παρω και αυτο του λιντλ με 6,5 ευρω αλλα δε προλαβα να παω.
Αν δε το βρω θα παρω ακομα ενα απο το τζαμπο.

• Like
Reactions: newbie
Πακετο απο το Banggood μεσω ACS σε θυριδα BoxNow. Το καλο ειναι οτι προσθεσαν και νεες θυριδες BoxNow στην περιοχη.

Μια απο τις φτηνοτερες τρομπες για λαστιχα. Στα 18.5 ευρω αλλα μπορει να πεσει αρκετα χαμηλοτερα αν υπαρχουν κουπονακια VIP.
KYlEio9h.jpg

Το τρομπακι ερχεται πληρες εξαρτηματων. Ειναι κοντοχοντρο..και εγω που νομιζα απο τις φωτο οτι ηταν πιο μαζεμενο...οτι κερδιζει σε μηκος το προσθετει σε παχος :)
cIwTweRh.jpg

Λειτουργει μια χαρα, φορτιζει με USB type C και φαινεται οτι ειναι ακριβες στις μετρησεις πιεσης των ελαστικων. Ιδια νουμερα με τις αντιστοιχες τρομπες XiaoMi, Ryobi και Βosch μου εδωσε.

Βεβαια το αστειο ειναι οτι σαν θορυβο δινει 48dB ενω λεει οτι τα αλλα ειναι στα 120dB. Επειδη γνωριζω πως ακουγονται τα 48 dB, αμεσα το τεσταρα για να γελασω.

Φυσικα κανει τον ιδιο ακριβως θορυβο με το XiaoMi, οπως βλεπουμε στα 83dB σε αποσταση 40-50 εκατοστων. H 4βολτη τρομπα Ryobi εδωσε 75 db στην ιδια αποσταση.
R9OmcbVh.jpg

Απορω τα 48 dB που τα βρηκανε και τα βαλανε, πως σκεφτηκαν αυτο το απιστευτα χαμηλο νουμερο θορυβου για τρομπα μπαταριας!! Τελος παντων γελασαμε και σημερα.
Ετσι για τη χαρα πηγα την τρομπα 22 μετρα μακρυα απο το ηχομετρο (τοσο ειναι το οριο σε ευθεια γραμμη χωρις εμποδια στο εργαστηριο) και η τοτε ο θορυβος επεσε στα 52 dB.

Φανταζομαι οτι τα 48dB που γραφουν τα specs μετρηθηκαν σε αποσταση περιπου 30 μετρα απο την τρομπα σε λειτουργια. Not bad :)

Σε σχέση με το χρόνο που κάνει για να ανεβάσει την πίεση σε ελαστικό αυτοκινήτου πχ, κατά ένα συγκεκριμένο ποσό (ας πούμε για παράδειγμα από τα 20 στα 30 psi) έγινε σύγκριση με τα υπόλοιπα;

• Wow
Reactions: Χιωτης
Mια μπαλα βολευ φουσκωσα για να δω αν δουλευει σωστα και γρηγορα σε σχεση με τα αλλα :)
Και τσεκαρα επισης αν δειχνει σωστα την υπαρχουσα πιεση στα ελαστικα -και την δειχνει.

• Like
Reactions: lazarefa
Μεταξύ αυτού και του Xiaomi (ή του Ryobi) ποιο ειναι περισσότερο αποτελεσματικό για ελαστικά αυτοκινήτου ; (Για ώρα ανάγκης εννοείται)

To ΧiaoMi ειναι αλλη κλαση, αλλη ποιοτητα, φαινεται και ξεχωριζει απο μακρυα. Ειναι λιγο ακριβοτερο αλλα το προτεινω ανεπιφυλακτα για αυτοκινητο, ειναι δοκιμασμενο, κανει δουλεια και αντεχει.
Το αλλο (και τα περισσοτερα nomame κινεζικα) μπορει να σταματησουν να λειτουργουν ανα πασα στιγμη, ειτε λογω τσιπικης μπαταριας ειτε λογω αντλιας.
Αν εισαι τυχερος ομως και σου κατσει καλο κομματι, με 20 ευρω κανεις δουλεια!

Το 4βολτο Ryobi ειναι πολυ μικρο, μινιατουρα σε μεγεθος, δεν νομιζω να κανει για κυρια χρηση σε αυτοκινητο. Ειναι ιδανικο για μηχανες/ποδηλατα/κλπ.
Υπαρχουν βεβαια τα διαφορα δυνατα 18βολτα Ryobi iflators αλλα ειναι λιγο ακριβα καθως θελουν και το δικο τους συστημα μπαταριων/φορτιστη.

Άρα είναι ακριβές;
Το θέλω για δοχεία διαστολής κυρίως

Ναι ετσι φαινεται, τουλαχιστον για το κομματι που μου ηρθε.
Αν και για τσεκαρισμα πιεσης υπαρχουν αλλα πολυ φτηνα και πιο βολικα εργαλειακια.