Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αφού η κουβέντα ήρθε στα πηνία, να ρωτήσω αν έχουν πολικότητα; 😁
Προσπαθώ να επαναφέρω ένα μηχανάκι 30 ετών. Βρήκα πηνίο (αυτό που φορτίζει την μπαταρία) αλλά δεν έχει καμία ένδειξη τοποθέτησης, ούτε και καλώδια.

Όπως αυτό χωρίς τα καλώδια

View attachment 235384

Κολλάω τα καλώδια που έρχονται από τον ανορθωτή στις αναμονές όπως να 'ναι ή πετάω το πηνίο και παίρνω άλλο με καλώδια; (αν βρω, γιατί είναι 6V).

Κάθε πληροφορία πολύτιμη και αμοιφθησεται με καρυδάκι 14αρι:ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:
είναι πηνίο με πυρήνα, λογικά θα έχει πολικότητα.. δεν είμαι 100% σίγουρος όμως.
ρίχτο πάνω και μέτρα με το βολτόμετρο την μπαταρία ενώ το μοτέρ είναι σε λειτουργία.. λειτουργεί το μοτέρ να φανταστώ;;

• Like
Reactions: newbie
Ασε ρε φιλε, μεγαλη πικρα...
...πανω που χλευαζα για την αδυναμη μνημη σου, ανακαλυψα με τρομο και οργη οτι τσαμπα αγορασα πριν λιγες μερες το κοφτακι της Κνιπεξ για τα καλωδια!!

Ειχα... Ακριβως το ιδιο!! 👿😠😡
YYhyx3Fh.jpg

Κάποια εργαλεία είναι όπως τα backup στο pc. Ένα ίσον κανένα!!!!!!!
Άρα δεν είναι θέμα μνήμης, αλλά σωστής οργάνωσης στην σπάνια περίπτωση :unsure: :ROFLMAO::ROFLMAO: που δεν βρίσκουμε άμεσα το εργαλείο. Εμείς οι γηραιότεροι έχουμε επίγνωση του τι σημαίνει να μην βρίσκεις το εργαλείο και το ψυχολογικό κόστος αυτού. Εξάλλου η εύρεση 2ου εργαλείου, έχει μία μυστηριώδη γοητεία.

είναι πηνίο με πυρήνα, λογικά θα έχει πολικότητα.. δεν είμαι 100% σίγουρος όμως.
ρίχτο πάνω και μέτρα με το βολτόμετρο την μπαταρία ενώ το μοτέρ είναι σε λειτουργία.. λειτουργεί το μοτέρ να φανταστώ;;
Λειτουργεί το μοτερ. Στην μπαταρία (με καινούργιο ανορθωτή) μου φέρνει 3,2V. Αν το βάλω ανάποδα, υπάρχει κίνδυνος να το κάψω;

Λειτουργεί το μοτερ. Στην μπαταρία (με καινούργιο ανορθωτή) μου φέρνει 3,2V. Αν το βάλω ανάποδα, υπάρχει κίνδυνος να το κάψω;
δεν νομίζω, είναι μικρές οι τάσεις.. αλλά μήπως το έχεις ανάποδα ήδη αν δεν είναι το παλιό πηνίο;;
3,2V είναι πολύ λίγο.
πρόχειρα υπολογίζω ότι το κανονικό ρεύμα φόρτισης σε 6V μπαταρία θα πρέπει να είναι κοντά στα 7V , ίσως και λίγο παραπάνω.

δεν νομίζω, είναι μικρές οι τάσεις.. αλλά μήπως το έχεις ανάποδα ήδη αν δεν είναι το παλιό πηνίο;;
3,2V είναι πολύ λίγο.
πρόχειρα υπολογίζω ότι το κανονικό ρεύμα φόρτισης σε 6V μπαταρία θα πρέπει να είναι κοντά στα 7V , ίσως και λίγο παραπάνω.

Το πηνίο είναι 30+ ετών. Άλλαξα ανορθωτή αλλά το ρεύμα παρέμεινε στα 3,2. Θα το βάλω και ότι γίνει. Βασικά μόνο φλας και κόρνα θέλω από την μπαταρία. Τα φώτα παίρνουν από το άλλο πηνίο.

το βασικότερο είναι να σου φορτίζει η μπαταρία για να μην την βγάζεις κάθε βδομάδα από το μηχανάκι και να πρέπει να την φορτίζεις στο σπίτι....

• Like
Reactions: newbie
H Skroutz last mile παραδιδει μαθηματα παραδοσης στους υπολοιπους courier.
Οχι μονο σου στελλει SMS την ημερα παραλαβης με το περιθωρειο παραδοσης αλλα και λιγα λεπτα πριν φτασει η παραγγελια σε ειδοποιει ξανα.

To αλλο καλο ειναι οτι πολλες φορες ισχυει το next day delivery. Xτες παρηγειλα μια πενσα -και μαλιστα απο Θεσσαλονικη- σημερα ηρθε.
4LVeTdpl.jpg

Εννοειται οτι πριν την παραγγελια αφιερωσα περιπου 15 λεπτα ψαχνοντας παντου με αγωνια μηπως και ειχα αγορασει ξανα στο παρελθον το συγκεκριμενο μυτοτσιμπιδο... 😬

Μυτοτσιμπιδο Κnipex 26 11 200
OxX34f3h.jpg

Ακριβο στα 22-25 ευρω, αλλα νομιζω οτι τα αξιζει, περα απο την ποιοτητα/αντοχη, εχουν αλλη αισθηση τα Knipex, ιδιως η σειρα των πενσων με την λεπτη επικαλυψη στα χερουλια.
Ισως εχω εθιστει και εχω καλομαθει στη μαρκα αλλα βρε παιδι μου καμμια σχεση με ο,τιδηποτε αλλο παρομοιο, ειτε επωνυμο (Βοsch, Engineer, wiha, αλλο) ειτε bugdet (dexter, parkside, αλλο). Μα καμμια σχεση...

Τσεκαρισμένο από πολλούς (και από μένα): Σαν συνδυασμός ποιότητας - τιμής, τα περισσότερα Knipex είναι (έως και) value for money. Εξαιρετική ποιότητα, εργονομία, απόδοση, αντοχή στο χρόνο, σε ακριβότερη του μέσου όρου αλλά όχι παράλογη τιμή για αυτά που προσφέρουν.

Aπο το πρώτο Knipex μέχρι το τελευταίο που έχω πάρει καταλαβαίνω την διαφορά στην αίσθηση και στο χειρισμο έναντι του ανταγωνισμού...Έχω και από άλλες,εταιρίες δεν είναι το ίδιο..
Ναι δεν είναι φτηνές αλλά.οπως ανέφερε ο Μιχάλης και ο Λάζαρος εχουν όλο το πακέτο εκείνο ωστε να δικαιολογηται η τιμη..
Επισεις κάτι ξεχωριστό..
Η Knipex όταν φτιάχνει ένα εργαλείο είναι για αυτο που προορίζεται...το καταλαβαίνεις όταν το χρησιμοποιησεις...
Μου πήρε καιρό να καταλάβω γιατί τόσο πολλά ίδια και πανομοιότυπα εργαλεία αλλά με διαφορετικούς κωδικούς που κάνουν άλλη χρήση...
Είναι δείγμα την προσοχής και της εξέλιξης που δίνουν σε κάθε εργαλείο χειρός κατά την κατασκευή του ώστε να είναι για συγκεκριμένη δουλειά..
Είναι και από τους λόγους που θα συνεχίζω να εμπλουτίζομαι με εργαλεία χειρός της..

Τι θα γίνει τώρα …..να σου βγάλω κάρτα μέλους ??:ROFLMAO::ROFLMAO:
Μα δεν γνωριζεις πως ειμαι απο τα ιδρυτικα μελη?

Πριν καν ερθει το Lidl στην Αθηνα παραγγειλα την πλανη και μου την εφερε το 2000 η αδερφη μου που σπουδαζε στην Καστορια.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Μια ευχαριστη εκπληξη απο την UPS parcel service, η οποια περασε ΔΥΟ φορες την ιδια μερα καθως δεν με βρηκε την πρωτη φορα!!!
TsGBd9Ul.jpg

Το tracking του Αμαζον ελεγε οτι θα παραλαβω σημερα Παρασκευη, αλλα για καποιο λογο το πακετακι ηρθε χτες και δεν ειχα τον νου μου.
Εδω το περιεχομενο του πακετου
B9a8Zcph.jpg

Aν και εχω παρομοια φακουδακια Ryobi και Βosch, το συγκεκριμενο σετ ειχε πιο φτηνα απο μια σκετη μπαταρια Ryobi που ηθελα να εχω εξτρα για τα 4βολτα μου.
Οποτε αντι για μια μπαταρια (που δεν αποστελλεται μονη της απο το Αμαζον) προτιμησα το φτηνο αυτο σετακι που εχει μεσα και μπαταρια.
bdFRRYDh.jpg

Παντως το φακουδακι ειναι πολυ μικρο και ελαφρυ και εχει 4 πολυ δυνατους μαγνητες στην ουρα που σηκωνουν ανετα και με ασφαλεια τον φακο,
1cCzHeoh.jpg

Εχει τρια επιπεδα φωτεινοτητας (650, 250, 125 lumens), η κεφαλη περιστρεφεται 360 μοιρες και εχει και ενα κλιπακι ζωνης.
hqxtKOYl.jpg

Οι ισχυροι μαγνητες στην ουρα ειναι το κερασακι στην τουρτα!

Tι παραλαβαμε προχτες και δεν το ποσταραμε?

Ενα ωραιο εργαλειακι απο το ηλεκτρονικο καταστημα tripanaki.gr αλλα δεν εχει πλεον την εκδοση solo με την βαλιτσα, στα 155 ευρω.
rIucmesh.jpg

Εδω το λινκ στο Skroutz

Μπορει να φαινεται λιγο και φτωχο, μονο του μεσα στην αδεια βαλιτσα, αλλα δεν πειραζει, ειναι γεματο αρετες :)
c8I3AHOh.jpg

Κανονικα ηταν να αγοραζα το αντιστοιχο κρουστικο της σειρας Atomic που ειναι ακομα πιο μικρο σε μηκος, αλλα δεν μπορεσα να
αντισταθω στην δυναμη του DCD805 που παρ'ολο το μικρο του μηκος, εχει 90Νm ροπη, ανεβαζει εως και 2000 στροφες και 34,000 κρουσεις ανα λεπτο!!!
uA07ITph.jpg

To κερασακι στην τουρτα ειναι το εντυπωσιακο λεντακι του που οχι μονο ρυθμιζεται καθ'υψος αλλα εχει και τρεις διαφορετικες λειτουργιες!!
jYf8r2Bh.jpg

Περισσοτερες λεπτομερειες αφου το δοκιμασω και στην πραξη.

ΥΓ.
Να πω εδω οτι απο το καταστημα μου εστειλαν την λαθος βαλιτσα, δεν ταιριαζει σωστα το εργαλειο μεσα. Επισης ηρθε χωρις το κλιπ ζωνης και χωρις
την μαγνητικη υποδοχη για μυτες. Βεβαια μου ειπαν να στειλω πισω τη βαλιτσα με δικη τους χρεωση την βαλιτσα για αλλαγη. Θα δουμε.

Παντως αυτο δεν μου εκανε καλη εντυπωση αλλα ουτε και το γεγονος οτι το εργαλειο και τα εγχειριδια δεν ηταν καν μεσα στις συνηθισμενες πλαστικες συσκευασιες τους. Ηταν χυμα μεσα στην βαλιτσα. Μαλλον καποιο εκθεσιακο κομματι θα ηταν που ηθελαν να διωξουν. Δεν υπαρχει προβλημα σε αυτο, αλλα πρεπει να αναφερεται.

Μιχάλη, μήπως συμμετέχει εδώ; Σήμερα μου ήρθε το mail, αλλά αφορά αγορές από 1/6/2024.

1719575491289.png

• Like
Reactions: Χιωτης
Να'σαι καλα Στελιο (y)

Δεν το ειχα δει, αλλα τωρα βλεπω οτι αναφερεται σε αγορα συγκεκριμενων σετ εργαλειων για να παρεις μερος.

Δεν ειμαι γραμμενος στα προωθητικα email της εταιρειας καθως δεν με ενδιαφερουν παρα μονο ελαχιστα και συγκεκριμενα εργαλεια απο την 18βολτη σειρα της Dewalt.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Καλημέρα και καλό μήνα.
Το σαββατο αγορασα το ηλεκτρικο αλυσοπριονο
της Black&Decker BECS1835 QS και την Κυριακη έκοψα.
ΕΙναι η πολυ τελευταια εκδοση του αλυσοπριονου
με ρυθμιστικο αλυσιδας χωρις εργαλειο.
Δεν εχω να του προσαψω μειονεκτηματα.
Απλως κοβει σαν βουτυρο οτι βρεθει στο διαβα του.
Εκανα και ενα μικρο unboxing με μινι τεστ στο youtube.
(Στο 2,30 χαμηλωστε την ενταση)
Στη τελευταια σεκανς η χθεσινη ντανα καυσοξυλων που εκοψε εχθες.

Last edited: