Tι παραλάβαμε σήμερα..

Χθές παρέλαβα ένα «λαχταριστό πακετάκι» όπως λέει και κάποιος γνωστός μου :D από @dim tz με 3 12-βολτες 3Ah μπαταρίες Bosch που μου επισκεύασε, και μάλιστα πληρώνοντας κι απ’την τσέπη του!
Με μια πρώτη ματιά δείχνουν άψογες, ήδη τις τοποθέτησα στα εργαλεία.
Απο την ερχόμενη εβδομάδα ελπίζω να βρώ λίγο χρόνο να τις τεστάρω δοκιμάζοντας τες πιο επισταμένα.
Δημήτρη σ’ευχαριστώ πάρα πολυ φίλε!

IMG_9001.jpeg

Σημερινή παραλλαβη άλλο ένα κρουστικό δραπανοκατσαβιδο της Ingco από eshop...

20240620_202404.jpg 20240620_202520.jpg

Το συγκεκριμένο αγοράστηκε κυρίως για ανάδευσης χρωμάτων αλλά θα χρησιμοποιηθεί και για αυτό που προορίζεται καθώς πλέον το σύστημα της Total έχει μπει για τα καλά στην δουλειά..

20240620_202926.jpg

Αυτό που όμως με βρήκε ιδιαίτερα χαροποίημενο από την αγορά του ήταν το μέγεθος του....
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο όγκος του ήταν μικρότερη η κεφαλή απο ένα 12ν GSR και λιγο μεγαλυτερη απο ενα 12v GDR...!!!
Παρα πολυ μικρο και βολικό...!!

20240620_203047.jpg

20240620_203323.jpg

Tο κρουστικό δραπανο της Ingco είναι 60Ν και μένει να τεστάρηθει με τα αλλα 2 Stanley και Bosch..
Μια φωτο με την διαφορά μεγέθους μεταξύ τους...

20240620_202635.jpg

Θα επερνα Total,εχει βγαλει ίδιο,αλλά το.εχει σετ με μπαταρίες και φορτιστή στα 80 ευρω αλλα ήθελα άλλα..

Το ξερω καλα, γιατι ειχα προσπαθήσει και εγω να φτιάξω μια και τα παρατησα στο μισαωρο. Δεν είναι καθόλου εύκολο πραμα!

• Like
Reactions: KOSSTV
Χθές παρέλαβα ένα «λαχταριστό πακετάκι» όπως λέει και κάποιος γνωστός μου :D από @dim tz με 3 12-βολτες 3Ah μπαταρίες Bosch που μου επισκεύασε, και μάλιστα πληρώνοντας κι απ’την τσέπη του!
Με μια πρώτη ματιά δείχνουν άψογες, ήδη τις τοποθέτησα στα εργαλεία.
Απο την ερχόμενη εβδομάδα ελπίζω να βρώ λίγο χρόνο να τις τεστάρω δοκιμάζοντας τες πιο επισταμένα.
Δημήτρη σ’ευχαριστώ πάρα πολυ φίλε!

View attachment 235225
Να σαι καλά φίλε Μπάμπη...Ελπίζω να έχουμε επιτυχία 200% και να σου αντέξουν αλλά 10 χρόνια...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Tι παραλαβαμε προχτες και δεν το ποσταραμε?

Ενα ωραιο εργαλειακι απο το ηλεκτρονικο καταστημα tripanaki.gr αλλα δεν εχει πλεον την εκδοση solo με την βαλιτσα, στα 155 ευρω.
rIucmesh.jpg

Εδω το λινκ στο Skroutz

Μπορει να φαινεται λιγο και φτωχο, μονο του μεσα στην αδεια βαλιτσα, αλλα δεν πειραζει, ειναι γεματο αρετες :)
c8I3AHOh.jpg

Κανονικα ηταν να αγοραζα το αντιστοιχο κρουστικο της σειρας Atomic που ειναι ακομα πιο μικρο σε μηκος, αλλα δεν μπορεσα να
αντισταθω στην δυναμη του DCD805 που παρ'ολο το μικρο του μηκος, εχει 90Νm ροπη, ανεβαζει εως και 2000 στροφες και 34,000 κρουσεις ανα λεπτο!!!
uA07ITph.jpg

To κερασακι στην τουρτα ειναι το εντυπωσιακο λεντακι του που οχι μονο ρυθμιζεται καθ'υψος αλλα εχει και τρεις διαφορετικες λειτουργιες!!
jYf8r2Bh.jpg

Περισσοτερες λεπτομερειες αφου το δοκιμασω και στην πραξη.

ΥΓ.
Να πω εδω οτι απο το καταστημα μου εστειλαν την λαθος βαλιτσα, δεν ταιριαζει σωστα το εργαλειο μεσα. Επισης ηρθε χωρις το κλιπ ζωνης και χωρις
την μαγνητικη υποδοχη για μυτες. Βεβαια μου ειπαν να στειλω πισω τη βαλιτσα με δικη τους χρεωση την βαλιτσα για αλλαγη. Θα δουμε.

Παντως αυτο δεν μου εκανε καλη εντυπωση αλλα ουτε και το γεγονος οτι το εργαλειο και τα εγχειριδια δεν ηταν καν μεσα στις συνηθισμενες πλαστικες συσκευασιες τους. Ηταν χυμα μεσα στην βαλιτσα. Μαλλον καποιο εκθεσιακο κομματι θα ηταν που ηθελαν να διωξουν. Δεν υπαρχει προβλημα σε αυτο, αλλα πρεπει να αναφερεται.

Δυνατο ειναι, σαν ρευματος, φοβισιμο μη σου μαγκωσει και σου γυρισει τον καρπο στα βιδωματα και στα τρυπηματα σε ξυλο με τα διαφορα ειδη ξυλοτρυπανων.
Κανονικα επρεπε να ειχε και υποδοχη για χειρολαβη γιατι η ροπη του ειναι πολυ μεγαλη. Εδω εχουν υποδοχη για χερουλι πιο αδυναμα δραπανα απο αυτο.

Στα βιδωματα, με τις 15 ρυθμισεις ροπης ειναι τελειο. Στα τρυπηματα σε σιδερο (μεχρι 6μμ που δοκιμασα), με τις 2000 στροφες η διατρηση με τρυπανι κοβαλτιου ειναι παιχνιδακι.

Στο μπετον ειναι ο,τι καλυτερο και ισχυροτερο εχω δοκιμασει απο18βολτο κρουστικο, η δυναμη ξεχυλιζει, την αισθανεσαι και οι 30+ χιλιαδες κρουσεις κανουν διαφορα.
Ομως το 12βολτο SDS με τα μολις 0.7j ενεργειας (Βοsch Uneo), ανοιξε την 8αρα τρυπα στο τσιμεντενιο τοιχιο πιο γρηγορα και κυριως πιο ομαλα/ευκολα.
Φώτος απο τη δοκιμη, ερπονται σιγα σιγα προς το αλλο νημα.

Μεταλλικες γωνιες ραφιων πιο φτηνες και απο το jumbo!

Mπολικες και σε διαφορα μεγεθη
iiOqnOhh.jpg

...και μια μονταζοκολλα σε σωληναριο, μου εστειλαν διαφορετικη απο την μαρκα που παρηγγειλα αλλα δεν πειραζει, να την δοκιμασουμε και αυτη :)
iiOqnOhh.jpg

οι οδηγιες της κολλας
S9mIG2eh.jpg

Προχθές έψαχνα για πενσάκι, ο Μιχάλης μου πρότεινε και κάποια…
Σήμερα χρειάστηκα τον πριτσιναδόρο και θυμήθηκα 🙌🙌 (μπράβο μου!!!😜) οτι τον έχω σε μια παρκαρισμένη σε πατάρι τσάντα της Facom.

IMG_9033.jpeg

Ανοίγω τη τσάντα να πάρω τον πριτσιναδόρο και βλέπω, όχι ένα, δύο κοφτάκια.
Ένα Facom κι ένα Wiha.

IMG_9032.jpeg

Όσο σκέφτομαι πόσα διπλά τριπλά και τετραπλά εργαλεία έχουμε «πεταμένα» εδώ κι εκεί, και τελικά τα ξανα αγοράζουμε επειδή δεν τα βρίσκουμε ή δεν θυμόμαστε που τα έχουμε με πιάνει πονοκέφαλος.

και όμως "14" καρυδάκι για την μεγάλη καστάνια ΔΕΝ είχα για να αλλάξω τον ρότορα του πηνιοφόρου στο μηχανάκι και άφησα τον παλιό με τα νέα πηνία... :LOL:

• Haha
Reactions: nikfor
Τι είπες τώρα!!!
Ναι σου λέω!!

Να ο νέος που τον παράτησα στην άκρη μέχρι να πάρω καρυδάκι

IMG_20240625_123329.jpg

Βέβαια έκανα ένα τέστ για να δω αν ο παλιός έχει χάσει "μαγνητική ισχύ" σε σχέση με τον νέο και δεν είδα διαφορά.

Πάντα κράταγα καθαρά και λαδωμένα τα πηνία και τον ρότορα και αν δεις τον παλιό θα νομίζεις ότι είναι καινούργιος ενώ έχει 98.000χιλ
Τα νέα πηνία φορτίζουν σε σωστή τάση και απορώ γιατί τα πουλάνε πάντα μαζί και όχι χώρια...

• Like
Reactions: lazarefa
Προχθές έψαχνα για πενσάκι, ο Μιχάλης μου πρότεινε και κάποια…
Σήμερα χρειάστηκα τον πριτσιναδόρο και θυμήθηκα 🙌🙌 (μπράβο μου!!!😜) οτι τον έχω σε μια παρκαρισμένη σε πατάρι τσάντα της Facom.

Όσο σκέφτομαι πόσα διπλά τριπλά και τετραπλά εργαλεία έχουμε «πεταμένα» εδώ κι εκεί, και τελικά τα ξανα αγοράζουμε επειδή δεν τα βρίσκουμε ή δεν θυμόμαστε που τα έχουμε με πιάνει πονοκέφαλος.

Ασε ρε φιλε, μεγαλη πικρα...
...πανω που χλευαζα την αδυναμη μνημη σου, ανακαλυψα με τρομο και οργη οτι τσαμπα αγορασα πριν λιγες μερες το κοφτακι της Κνιπεξ για τα καλωδια!!

Ειχα... Ακριβως το ιδιο!! 👿😠😡
YYhyx3Fh.jpg

Ναι σου λέω!!

Να ο νέος που τον παράτησα στην άκρη μέχρι να πάρω καρυδάκι

View attachment 235383

Βέβαια έκανα ένα τέστ για να δω αν ο παλιός έχει χάσει "μαγνητική ισχύ" σε σχέση με τον νέο και δεν είδα διαφορά.

Πάντα κράταγα καθαρά και λαδωμένα τα πηνία και τον ρότορα και αν δεις τον παλιό θα νομίζεις ότι είναι καινούργιος ενώ έχει 98.000χιλ
Τα νέα πηνία φορτίζουν σε σωστή τάση και απορώ γιατί τα πουλάνε πάντα μαζί και όχι χώρια...

Αφού η κουβέντα ήρθε στα πηνία, να ρωτήσω αν έχουν πολικότητα; 😁
Προσπαθώ να επαναφέρω ένα μηχανάκι 30 ετών. Βρήκα πηνίο (αυτό που φορτίζει την μπαταρία) αλλά δεν έχει καμία ένδειξη τοποθέτησης, ούτε και καλώδια.

Όπως αυτό χωρίς τα καλώδια

ΠΗΝΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΥΑΜ Τ-50 TW 14L-85520-MO.jpg

Κολλάω τα καλώδια που έρχονται από τον ανορθωτή στις αναμονές όπως να 'ναι ή πετάω το πηνίο και παίρνω άλλο με καλώδια; (αν βρω, γιατί είναι 6V).

Κάθε πληροφορία πολύτιμη και αμοιφθησεται με καρυδάκι 14αρι:ROFLMAO::LOL::ROFLMAO: