Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δοκιμασμενος κοφτης ειναι ο μικρος cobolt που κοβει απο καρφια μεχρι ελατηρια. Καταπληκτικο εργαλειο.
knipex-coBolt-1.jpg

Yπαρχουν 2 μοντελα το 71 01 160 και το 71 31 160. Το δευτερο ειναι το καλυτερο που εχει μια εγκοπη στις ακμες.

Αν θες ακομα μικροτερους κοφτες υπαρχουν οι κοινοι αλλα πολυ καλοι πλαγιοκοπτες τις κνιπεξ στα 140, 125 και 110 χιλιοστα

Αυριο εχει Λαίκη, ελα κατα τις 2 να παρουμε φραουλες, κερασια βερυκοκα και πεπονια κοψοχρονια. Να τσεκαρεις και ολες τις knipex :)

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Έχω κόφτες… Είναι μεγάλοι όμως.
Το κοφτάκι θέλω να αντικαταστήσω με κάτι καλύτερο. Και να είναι και πλάγιος κόφτης για κοπές που με τους μεγάλους δεν γίνονται.

IMG_8956.jpeg

Last edited:
A τωρα καταλαβα γιατι εχεις σακατεψει το κακομοιρο το μικρο, δεν εχεις κι αδικο ομως :)

Eνας πλαγιοκοπτης 125 η 140μμ θα ειναι ιδανικος. Mεγαλυτερους εχεις.
Τα χαρακτηριστικα τους ειναι στο παραπανω λινκ, δες ποιο σου ταιριαζει καλυτερα.

• Like
Reactions: Babis K.
Κι για να μη λήξουν στα χέρια του τα έφερε να λήξουν στα δικά σου. :D
Βρε τον ατιμο τον μηχανικο, εχεις δικιο, θα παω να του τα πεταξω στη μουρη κι ας μου τα 'δωσε τσαμπα. Ο αφρος ληγει στις 10/12/24!! 👿
Βρε επίτηδες σου τα λέει επειδή τα πήρες τσαμπα...!!!:LOL:

Από τα παραπάνω ο αφρός πολυρεθανης,η ακρυλικη μαστίχα,το μεταλλικο φυσιγγιο πολυρεθανης καιντο κόκκινο σπρευ δεν νομίζω να πάθουν κάτι και μετά από 1 χρόνο από την λήξη τους...εκτος και εάν είναι πάνω από χρόνο ληγμένες...

Για τις κολλες δεν γνωρίζω...αλλά άμα.ανοιξεις μια θα καταλάβεις...!!!

Βρε γύρω υπάρχουν αλλά δεν βολεύουν τα γαϊδούρια για να κόβεις ψιλά συρματάκια.
Όποιος έχει καμια καλή πρόταση για μικρό κοφτάκι σαν αυτά αλλά δοκιμασμένο ας το πεί, θέλω να το αντικαταστήσω με κάτι καλύτερο.
Ίσως δοκιμάσω κανένα Facom.
Ρίξε μια ματιά και σαυτό:
Το έχω γύρω στο χρόνο. Δεν κοστίζει ακριβά, κόβει καλά σχετικά λεπτά καλώδια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι για συμπαγή σύρματα πλην χαλκού μικρής διαμέτρου.
Δεν το έχω συγκρίνει με Knipex, Facom κλπ.
Στο λινκ παρακάτω τα χαρακτηριστικά του:

Δοκιμασμενος κοφτης ειναι ο μικρος cobolt που κοβει απο καρφια μεχρι ελατηρια. Καταπληκτικο εργαλειο.
knipex-coBolt-1.jpg

Yπαρχουν 2 μοντελα το 71 01 160 και το 71 31 160. Το δευτερο ειναι το καλυτερο που εχει μια εγκοπη στις ακμες.

Αν θες ακομα μικροτερους κοφτες υπαρχουν οι κοινοι αλλα πολυ καλοι πλαγιοκοπτες τις κνιπεξ στα 140, 125 και 110 χιλιοστα

Αυριο εχει Λαίκη, ελα κατα τις 2 να παρουμε φραουλες, κερασια βερυκοκα και πεπονια κοψοχρονια. Να τσεκαρεις και ολες τις knipex :)
Θα μας βάλεις σε έξοδα μάστορα.

Ρίξε μια ματιά και σαυτό:
Το έχω γύρω στο χρόνο. Δεν κοστίζει ακριβά, κόβει καλά σχετικά λεπτά καλώδια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι για συμπαγή σύρματα πλην χαλκού μικρής διαμέτρου.
Δεν το έχω συγκρίνει με Knipex, Facom κλπ.
Στο λινκ παρακάτω τα χαρακτηριστικά του:
το εχω καιε εγω... μια χαρα εκοβε προχθες τα συρματακια συγκολησης πλαστικων...
Αλλα δεν ειναι αυτο που ψαχνει ο Μπαμπης...κοινο πλαγιοκοπτη χρειαζεται....θα προτεινα το πολυ 120, γαιτι εχει μεγαλυτερους
εγω βολευομαι με εναν 100μμ το Λερου που δεν μασησε κ σε ψιλα καρφακια

Ωραιο πραμα να παραλαμβανεις ξεχασμενες παραγγελιες και μαλιστα ημερα Σαββατο!!
Μικρο πακετακι που ουτε θυμομουν περι τινος προκειται.
URyIefGl.jpg

Ηταν ενα ανταπτορακι απο eBay για να χρησιμοποιω τις μπαταριες Dewalt στα Ryobi.
SrqJfNoh.jpg

Πραγματικα εξεπλαγην απο την ποιοτητα κατασκευης του ανταπτορα που κοστιζε μολις 11 ευρω συν τον ΦΠΑ ~13.5 ευρω τελικη τιμη.
VIxaEfUh.jpg

Η εφαρμογη της 18βολτης Dewalt ειναι απλα τελεια πανω στον ανταπτορα.
lcTl3C5h.jpg

Χωρις καμμια υπερβολη, ο ανταπτορας μπαινει και βγαινει επανω στην μπαταρια πολυ πιο ευκολα απο οτι η μπαταρια πανω στα εργαλεια της Dewalt!!

Η εφαρμογη του ανταπτορα πανω στα εργαλεια Ryobi ειναι απλα τελεια, σαν να βαζεις μπαταρια της Ryobi.
LKtT17qh.jpg

Φυσικα η μπαταρια Dewalt πρεπει να βγει απο τον ανταπτορα και να φορτισει στην φορτιστη της Dewalt.
ec5pd9Il.jpg

Πληρωνεις τον Ελληνικο ΦΠΑ στο καλαθι οταν κανεις την παραγγελια στο eBay.
Βγαινει ξεχωριστη γραμμη -μετα την αξια του προιοντος και τα τυχον μεταφορικα- στην οποια προστιθεται ενα 24%.
Οποτε εισαι οκ και το δεμα δεν περνα τελωνειο.

• Like
Reactions: Chris_mar
Ηρθε βαρυ πακετακι απο Αμαζον Γαλλιας
1uampH7l.jpg

Το 4βολτο 'dremel' της Ryobi σε πολυ αρχοντοκυριλε κουτι που περιλαμβανει ολα τα απαραιτητα εξαρτηματα και αξεσουαρ.
iCL0uQMh.jpg

Το συγκεκριμενο δραπανακι εχει 2 εξτρα κεφαλες για εργασιες σε κλειστο χωρο.
t8qV2Hjh.jpg

Στη συσκευασια περιλαμβανονται επισης μυτες βιδωματος, μια μπαταρια λιθιου 2Αh και ενα καλωδιακι USB-c για φορτιση της μπαταριας.
Tpxl1RTh.jpg

Εδω ενα κοντινο στις 3 διαφορετικες κεφαλες.
I5QmgBhh.jpg

Οι αλλαγες κεφαλων γινονται πολυ ευκολα, ομαλα και ασφαλιζουν τελεια.
V3dP0woh.jpg

Το δραπανακι εχει ροπη 5Νm και ειναι λεπτο και ελαφρυ. Το κρατημα ειναι πολυ ανετο και η σκανδαλη χορταστικη και βολικοτατη.

Δεν μπορουσα να μην το τεσταρω αμεσα με τα αλλα δυο 4βολτα δραπανακια της Bosch.

Στη φωτο ειναι το Ryobi, το Bosch Go και το Bosch GSR, το 4βολτο GSR νανος αλλα με μια ροπη να! 10 τεσταρισμενα Nm!!
PopExjBh.jpg

Τα δυο πρωτα τα οποια εχουν 5Νm ροπη, βυθισαν την χοντρη βιδα ακριβως το ιδιο.
Το Bosch GSR των 10Nm βιδωσε την βιδα μεχρι τερμα ραγιζοντας το δρυινο ρεταλι πατωματος...

Eιμαι που ευχαριστημενος απο την αποδοση του 4βολτου Ryobi οπως και με τις δυο εξτρα κεφαλες/τσοκ που το συνοδευουν.

Ηρθε βαρυ πακετακι απο Αμαζον Γαλλιας
1uampH7l.jpg

Το 4βολτο 'dremel' της Ryobi σε πολυ αρχοντοκυριλε κουτι που περιλαμβανει ολα τα απαραιτητα εξαρτηματα και αξεσουαρ.
iCL0uQMh.jpg

Το συγκεκριμενο δραπανακι εχει 2 εξτρα κεφαλες για εργασιες σε κλειστο χωρο.
t8qV2Hjh.jpg

Στη συσκευασια περιλαμβανονται επισης μυτες βιδωματος, μια μπαταρια λιθιου 2Αh και ενα καλωδιακι USB-c για φορτιση της μπαταριας.
Tpxl1RTh.jpg

Εδω ενα κοντινο στις 3 διαφορετικες κεφαλες.
I5QmgBhh.jpg

Οι αλλαγες κεφαλων γινονται πολυ ευκολα, ομαλα και ασφαλιζουν τελεια.
V3dP0woh.jpg

Το δραπανακι εχει ροπη 5Νm και ειναι λεπτο και ελαφρυ. Το κρατημα ειναι πολυ ανετο και η σκανδαλη χορταστικη και βολικοτατη.

Δεν μπορουσα να μην το τεσταρω αμεσα με τα αλλα δυο 4βολτα δραπανακια της Bosch.

Στη φωτο ειναι το Ryobi, το Bosch Go και το Bosch GSR, το 4βολτο GSR νανος αλλα με μια ροπη να! 10 τεσταρισμενα Nm!!
PopExjBh.jpg

Τα δυο πρωτα τα οποια εχουν 5Νm ροπη, βυθισαν την χοντρη βιδα ακριβως το ιδιο.
Το Bosch GSR των 10Nm βιδωσε την βιδα μεχρι τερμα ραγιζοντας το δρυινο ρεταλι πατωματος...

Eιμαι που ευχαριστημενος απο την αποδοση του 4βολτου Ryobi οπως και με τις δυο εξτρα κεφαλες/τσοκ που το συνοδευουν.
Καλορίζικο..!!!
Εξαιρετικό και πλήρες...!!
Μεγαλώνει η 4βολτη συλλογή Ryoby...!!!

• Like
Reactions: Χιωτης
Bosch Advanced trimrouter 18V
Από εδώ: https://www.kotsovolos.gr/kipos-erg...oxoi/265119-bosch-advancedtrimrouter-18v-solo
Στα 130€ με δώρο μπαταρία 3Α, η οποία όμως θα παραδοθεί από την BOSCH εντός των επόμενων 2 μηνών!!!
Η τιμή ήταν η χαμηλότερη που βρήκα και γίνεται ακόμα καλύτερη με την δωρεάν μπαταρία. Βέβαια, αν κάποιος δεν έχει ήδη μπαταρία θα πρέπει να έχει αρκετή υπομονή να περιμένει το δώρο.

2 collet, 6 και 8mm, οδηγός παραλλήλων, σύνδεση με σκούπα.

View attachment 234096 View attachment 234097

Παρέλαβα σήμερα την μπαταρία 3Α, που έδιναν δώρο με το router.
20240619_142029.jpg

Είναι εμφανές το μεγαλύτερο βάρος αλλά και ο όγκος της, σε σύγκριση με την 4Α Power Plus.

1718831428452.png 20240619_190104.jpg

Και οι 2 made in Hungary, με την 3Α κατασκευασμένη 03/2024
20240619_185139.jpg

Είναι προφανές ότι με τιμή περίπου 80€ όταν η 4Α Power Plus έχει 110, δεν συμφέρει η αγορά της. Σαν δώρο όμως, είναι άψογη :):):)

Oταν προκειται για το Αμαζον, τα Elta Courier κανουν τα παντα για να παραδωσουν... μεχρι και το κουδουνι του γειτονα θα χτυπησουν για να μην υπαρχουν παραπονα :)

Eνα Dremel-oειδες. Το προτελευταιο Ryobi της 4βολτης σειρας που εχω παραγγειλει, απο αυτα που ειχε βγαλει προσφορα τον Μαϊο, το Γαλλικο Amazon.
1HcUGRkh.jpg

Μικρο, λεπτο και ελαφρυ. Ερχεται με τα εντελως βασικα bits σε μια μικρη κασετινα, την μπαταρια του και το καλωδιακι φορτισης.
OlqywCXh.jpg

Εντυπωση μου εκανε το παραξενο τσοκ το οποιο παιρνει μονο 3.2μμ bits, τα κανονικα δηλαδη, και δεν χρειαζεται κλειδακι καθως εχει ενα ειδος καστανιας οταν το σφιγγεις.
Igfi22ih.jpg

Υπαρχει ενα κλειδακι βεβαια για καθε περιπτωση που ισως να χρειαστει καποιες φορες για να ξεσφιξεις το bit.

Κατα τα αλλα εχει ρυθμιζομενη ταχυτητα και κουμπακι on/off.
Το κλειδωμα του αξονα μπροστα ειναι πολυ μελετημενο καθως δεν εξεχει καθολου και δυσκολα θα το πατησεις κατα λαθος. Το καλυτερο που εχω δει σε ντρεμελοειδές.
7GJSBkOh.jpg

Δεν εχει λεντακι για φωτισμο και το μοτερακι του ειναι εντυπωσιακα αθορυβο, καμμια σχεση με το χοντρο, δυσχρηστο και θορυβωδες 4βολτο Dremel lite