Tι παραλάβαμε σήμερα..

1λτ Ισοπροπυλική αλκοόλη 14,9€ από φαρμακείο στο κέντρο (γύρω στα 11€ το έχουν στο skroutz).
Ξυλόκολλα 750ml μπιμπερό και white spirit 800ml (5€ και 3€ από benshop)
20240806_194814.jpg

Επίσης, παραλαβή από τα αζήτητα ξυλαποθήκης από την οποία περνάω συχνά καθώς επιστρέφω από δουλειά. Συνήθως έχει μικρά/αδιάφορα κομμάτια, αλλά μάλλον λόγω 15αυγουστου έλλειπε ο "γειτονας" που μαζεύει τα καλύτερα κομμάτια.
MDF με χοντρό καπλαμά (το αριστερό δρυς, τα άλλα δεν ξέρω). Ο καπλαμάς είναι 3mm από την μία όψη και ~1mm από την άλλη και το συνολικό πάχος της σανίδας είναι 25mm και κάποια 38mm. Ξέρει κανείς πως λέγεται αυτή η κατηγορία (laminate; ) και που χρησιμοποιείται;
20240806_185943.jpg

ακόμα, ένα χοντρό κομμάτι μασίφ ξύλο (μάλλον λεύκα) και ένα μακρύ κομμάτι μελαμίνη σε απομίμιση καρυδιάς.
20240806_190327.jpg

Πακετακι απο Αμαζον Γερμανιας με ενα απο τα δυο 4βολτα εργαλεια που εχω παραγγειλει στην ιδια παραγγελια.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα στελλουν ξεχωριστα ενω σχεδον παντα ερχονται μολις με ελαχιστες μερες διαφορά.
37AsW1al.jpg

4βολτο φωτιστικακι μπαταριας Ryobi. Ιδανικο για καμπινγκ και οχι μονο.
WqpDtfeh.jpg

Πολυ μικρο σε ογκο, με τρεις αριστα κατανεμημενες σκαλες φωτισμου (300, 100 και 25 lumen) και δυο τροπους στηριξης.
Ειναι χαρακτηρισμενο σαν IP65 που σημαινει πληρης προστασια απο την σκονη και αντοχη στη βροχη. Δεν ειναι oμως πληρως αδιαβροχο (ΙP67)

Εδω το καραμπινερ και το κρεμαστηρι.
d7B038dh.jpg

Ειναι ενδιαφερον οτι στην μικρη σκαλα (25 lumen) το φωτιστικο φεγγει για 52 ωρες συνεχως, με την μικρη μπαταρια των 2Αω!

Τα specs εν περιληψει.
XxlD3n6h.jpg

1λτ Ισοπροπυλική αλκοόλη 14,9€ από φαρμακείο στο κέντρο (γύρω στα 11€ το έχουν στο skroutz).......

Στα υπόψη πως στα καταστήματα χημικών, η Ισοπροπυλική Αλκοόλη είναι πάμφθηνη.

Για παράδειγμα (τυχαίο) τη βρίσκεις και με 5€ το λίτρο.
(Το συγκεκριμένο κατάστημα ομως έχει ελάχιστη παραγγελία 30€, αλλά είδα ενδιαφέροντα υλικά για να πειραματιστούμε και να φτιάξουμε σαπουνάκια, κεράκια κλπ :D)

Τελευταία φορά την είχα αγοράσει από τον Καλογερόπουλο σε τιμή κάτω από 5€ (αλλά την πουλάει μόνο αν κόψεις τιμολόγιο)

• Like
Reactions: enduras1 and dk31
1000003936.jpg ένα ταπεινό Άλλεν μπίλιας ET USA ξέρει κανείς αυτή τη μάρκα ? Καλή είναι ?
Το δούλεψα οκ όχι κάτι φοβερό για να είμαι ειλικρινής αλλά σε μεμονωμένα δε βρίσκεις από όλες τις εταιρείες οπότε...
4€ έκανε από καλό μαγαζί Αθήνα

Mια χαρα μου φαινεται!(y)
Η εξαγωνη μπιλια ειναι ιδανικη για βιδωμα/ξεβιδωμα υπο γωνια.

Ειχα παρει πριν καμμια δεκαρια χρονια ενα σετακι της Wera το οποιο το θεωρω κορυφαιο σε ποιοτητα, λειτουργικοτητα και αντοχη.
3950_9_hex-plus_multicolour_hf_stainless_1_800x.png

Τα χρωματα στα κλειδια και η ιδιαιτερα εξυπνη και βολικη θηκη του, το κανουν μοναδικο. Αξιζει πραγματικα τα λεφτα του!

ένα ταπεινό Άλλεν μπίλιας ET USA ξέρει κανείς αυτή τη μάρκα ? Καλή είναι ?
Το δούλεψα οκ όχι κάτι φοβερό για να είμαι ειλικρινής αλλά σε μεμονωμένα δε βρίσκεις από όλες τις εταιρείες οπότε...
4€ έκανε από καλό μαγαζί Αθήνα
στο ebay εχει αρκετα μεταχειρισμενα... συ συγκριση η τιμη των 4 ευρω φαινεται ΠΟΛΥ καλη... ισως χι ομως γαι την ελληνικη αγορα.

• Like
Reactions: rhtoras
Τηλεκοντρόλ ΓΙΑ ΌΛΑ τα air-condition με σημαντική λειτουργία κλειδώματος θερμοκρασίας. Ιδανικό για ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.
Και είναι ντιζαινιά, τύφλα να χουν τα εργοστασιακά τηλεκοντρόλ. Έχω Daikin 9000btu και είναι για τα σκουπίδια εμφανισιακά τα τηλεκοντρόλ.
Τ Σ Α Μ Π Α πράμα.

Attachments

• 01-28242-640x640.gif
    01-28242-640x640.gif
    70.4 KB · Views: 29
  • 01-28242-1-640x640.gif
    01-28242-1-640x640.gif
    55.5 KB · Views: 30
Πρόσφατα απέκτησα ένα πριόνι Stanley:
ae9NJR0.jpeg

από το Leroy Merlin στην Πειραιώς.
Μαζί έχει και τρείς ανταλλακτικές λάμες οι οποίες για καλή μου τύχη κάνουν σε άλλο μικρό πριόνι που έχω αλλά η λάμα του ήταν για πέταμα. Με ένα σμπάρο δύο τριγώνια.
Η λάμα μπορεί να περιστραφεί, πράγμα που το κάνει πολύ εύχρηστο για να δουλέψει κατά κάποιο τρόπο ως σέγα.

Αποστόλη, coping saw το λένε στα αγγλικά (δεν ξέρω αν υπάρχει ονομασία στα ελληνικά) και είναι κάτι ανάμεσα σε κανονικό πριόνι και σέγα χειρός. Μ' αυτό μπορείς να κόψεις καμπύλες και επίσης μπορεί να σου φανεί χρήσιμη η λειτουργία να ρυθμίσεις την λάμα σε γωνία -πχ 90 μοίρες και κρατώντας όρθιο το πριόνι να κόβει προς το πλάι.
Ακόμα πιο χρήσιμο πριόνι για καμπύλες είναι η σέγα χειρός που η λάμα της κόβει προς όλες τις κατευθύνσεις, οπότε μπορείς να κάνεις πιο "κλειστές" καμπύλες ή να κόψεις ένα σχήμα "Γ". Αλλά επειδή έχει λεπτή λάμα σπάει ευκολότερα, οπότε αν η δουλειά γίνεται και με το coping, το προτιμάς.
Τέλος, υπάρχει το πριόνι χρυσοχόου . Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά του από τα άλλα δύο αλλά οι λάμες του (130mm μήκος) μπαίνουν και στην σέγα χειρός και εξυπηρετούν για κσθαρές κοπές ή καμπύλες σε μέταλα. Σε μαγαζιά με εργαλεία χρυσοχοίας θα βρεις μεγάλη ποικιλία και είναι πολύ φτηνές.

Εφτασε και το αλλο πακετακι απο Αμαζον Γερμανιας!

Ενα μινι 4βολτο κολλητηρι μπαταριας το τελευταιο που παραλαμβανω απο τις προσφατες προσφορες που εκανε η Ryobi στα 4βολτα εργαλεια της.
VcKKsDqh.jpg

Η λαβη του ειναι απιστευτα εργονομικη, ανετη σαν να κρατας μολυβι, χωρις υπερβολη!
tNA7Kjah.jpg

Βαρος 78 γραμμαρια χωρις μπαταρια!! Μαζι με την μπαταρια, μολις 137 γραμμαρια.

Eχει ενα εξυπνο και πολυ χρησιμο ποδαρακι για να στεκεται σταθερα σε οριζοντια θεση.
Wu5CnZgh.jpg

Εχει και ενα δυνατο λεντακι μπροστα το οποιο ειναι πολυ βοηθητικο.
FTidL2Gh.jpg

Πολυ καλυτερη η αποδοση απο οτι περιμενα (λογω μικρης ισχυος). Καμμια σχεση με τα υπολοιπα 4βολτα που εχω δοκιμασει οπως αυτα που βγαζει το Lidl και αλλα 'no name'.
H Θερμοκρασια ειναι αρκουντως υψηλη και σταθερη για οποιαδηποτε μικροκολληση και η μπαταρια κραταει πολυ, 55 λεπτα χρησης κατα τον κατασκευαστη. Εντυπωσιακο!!

Παχουλο πακετακι απο Αμαζον.
sDVLxNml.jpg

Το νεο brushless 18βολτο πολυεργαλειο της Dewalt, με αλλαγη εξαρτηματων χωρις εργαλεια.
1P7Jqtah.jpg

Ερχεται με δυο λαμες κοπης και ενα εξαρτημα τριβειου με μπολικα γυαλοχαρτα.
YQmJKgBh.jpg

Πιο βαρυ απο το αντιστοιχο 18βολτο Ryobi και σχεδον διπλο βαρος απο το πολυ καλο 12βολτο της Dremel και το πολυ δυνατο 12βολτο μπλε Bosch GOP.
Z6G70Mrh.jpg

Ομως ο λογος που το αγορασα ηταν η αλλαγη λεπιδων χωρις εργαλεια. Με ενα πατημα στον λεβιε, δημιουργειται ενα κενο οπου μπαινει η λαμα.
uptGwlkh.jpg

Χρειαζεται ομως δυναμη και τροπο για να πιεστει το χοντρο ελατηριο του λεβιε, καμμια σχεση με το πανεξυπνο push and click συστημα της Bosch και την αδιαβαθμιτη ρυθμιση της εντασης του εργαλειου.
Ας οψεται που εχω ηδη μπαταριες/φορτιστες Dewalt :)

Παντως το καλο ειναι οτι μπορεις να βαλεις λαμες και με τον παραδοσιακο τροπο, βιδωνοντας με αλενακι. Ετσι δεν πανε και χαμενα τα κορυφαια κοπτικα της Bosch.
fA5bDBlh.jpg

Μεσα στη συσκευασια μαλιστα υπαρχουν τα απαραιτητα αξεσουαρ για να μπορεις να βαλεις λαμες απο τις περισσοτερες μαρκες.

Ομως ο λογος που το αγορασα ηταν η αλλαγη λεπιδων χωρις εργαλεια. Με ενα πατημα στον λεβιε, δημιουργειται ενα κενο οπου μπαινει η λαμα.

Σε όλα τα πολυεργαλεία πλέον η αλλαγή λεπίδων γίνεται χωρίς εργαλεία.

Ε ναι σωστα, επειδη ομως oλα μου τα πολυεργαλεια ειναι χωρις αυτον τον μηχανισμο αλλαγης, επρεπε να επιλεξω μια μαρκα που εχω ηδη το συστημα μπαταριας.

Κάνε και ένα συγκριτικό σε σχέση με τους κραδασμούς με την πρώτη ευκαιρία..
Νομίζω τα πάει πολύ καλά το Dewalt..
Θα έπαιρνα το αντίστοιχο Makita βέβαια..

• Like
Reactions: Χιωτης
Κάνε και ένα συγκριτικό σε σχέση με τους κραδασμούς με την πρώτη ευκαιρία..
Νομίζω τα πάει πολύ καλά το Dewalt..
Θα έπαιρνα το αντίστοιχο Makita βέβαια..
Το 220v DEWALT - DWE315KT-QS που εχω ειναι εξαιρετικο εργαλειο.
Αυτο που ειναι και ασυρματο θα είναι φοβερό.

• Like
Reactions: papakitou
Σημερινή παραλαβή.

Βαρέθηκα να περιμένω πότε θα ξαναβγάλουν τα Lidl το καρφωτικό αέρος και πήρα το Makita AF506N στα 100€ περίπου.
Παίρνει καρφιά 18 Ga

20240813_115152.jpg

Θα γράψω αναλυτικά κάποια στιγμή, αλλά η πρώτη δοκιμή είναι πολύ πολύ καλή :D
(καμία σχέση με το αδύναμο Parkside των 18 volt. Εντάξει, έτσι και αλλιώς δεν είναι δίκαιη αυτή η σύγκριση)

Δουλεύει απο τα 4,7 έως τα 8 bar, οπότε το κομπρεσεράκι μου το καλύπτει άνετα.
Η ευκολία με την οποία καρφώνει καρφιά 5 εκατοστών σε πολύ σκληρά ξύλα με εντυπωσίασε.
Άψογο! (y)(y)(y)

Καλοδουλευτο αλλα δεν χρειαζόταν να πας τοσο ψηλα.
Με το 40%της τιμης του επαιρνες ενα Topex 74L231 που ειναι εξαιρετικο.

Ευχαριστώ :)

Αυτό που λες δεν βλέπω να υπάρχει. :unsure:

Κοίταγα κάτι Bulle, Ingco, Bormann, Total, αλλά με μπέρδευαν οι κριτικές, οπότε είπα να πάω στα σίγουρα. :)