Tι παραλάβαμε σήμερα..

εγω ειχα καλη εμπειρια και με αυτους https://videmporiki.com/

Και αυτό έχει μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές, αλλά στο σημείο που είναι ούτε με μηχανάκι δεν μπορείς να παρκάρεις. Αν και έχω αρκετο καιρό να πάω, θυμάμαι ότι το προσωπικό ήταν εξυπηρετικότατο

Βέβαια, μπορεις να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή και την προμήθεια βιδών και την επίσκεψη στα ωραιότατα μεζεδοπωλεία που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής :) :cool:
Ποιό είναι το τερπνόν και ποιό το ωφέλιμο, παραμενει στην κρίση του καθενός :ROFLMAO::LOL:

2 12άδες υγρασιόμετρα/θερμόμετρα + πακετάκι με μικρά μαγνητάκια.
Από τιμές δεν ξέρω αν είναι και οι καλύτερες, αλλά είπα να τσιμπήσω μερικά να έχω να παίζω.
Τουλάχιστον ήρθαν σχετικά γρήγορα. Παραγγελία 23/09, παράδοση 30/09.
20241001_194556.jpg

• Like
Reactions: skysound and newbie
Τα πακετακια απο Τemu συνηθως ερχονται σε 5-7 εργασιμες στο box now της γειτονιας!!
Αυτο ηρθε σε 5 εργασιμες!! Χαλαλι τα 20 ευρω μινιμουμ παραγγελια :)
LliWfFFl.jpg

Μινιατουροειδες εργαλειακι συγκολλησης πλαστικων με επαναφορτιζομενη μπαταρια λιθιου!
zV3fRFbh.jpg

Περιεχει καλωδιακι USB-C, πενσακι και 200 τεμαχια συρματα για συγκολληση πλαστικων.

Ειναι πραγματικα απιστευτα μικρο και ιδιαιτερα εργονομικο καθως το λεπτο σωμα μπορεις να το πιασεις και σαν μολυβι!!
RgWoPd5h.jpg

Εχει ενα χρησιμο λεντακι μπροστα. Ενεργοποιειται οταν πατας δυο φορες συνεχομενες το κοκκινο κουμπι. Σβηνει οταν ξαναπατας μια φορα το κουμπι. Πολυ απλη λειτουργια.

Πολυ περιποιημενη κατασκευη. Παιρνει ολους τους τυπους των συρματων που παιρνουν και τα μεγαλα πιστολια συγκολλησης πλαστικων.
M99sx6Lh.jpg

Το κερασακι στην τουρτα ειναι οτι το συρμα ειναι καυτο και εντελως ετοιμο για χρηση σε μολις 4 δευτερολεπτα!!
XL5P70ih.jpg

Το μικρο 4βολτο εργαλειακι συγκολλησης πλαστικων δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο τα αντιστοιχα ρευματος και αυτο ηρθε σαν εκπληξη, δεν το περιμενα!
Pa0LLVRh.jpg

Με εχει φαει η περιεργεια τι θα τα κανεις 24 υγρασιομετρα.:)

εγω ειχα καλη εμπειρια και με αυτους https://videmporiki.com/
Και απο θεσσαλονικη Ζαφειρακης.
Τα παντα απο βιδες σε ενα πραγματικα τεραστιο κτιριο-αποθηκη στο Καλοχωρι.
Εχει και Πειραια υποκαταστημα απο οτι βλεπω.

Με εχει φαει η περιεργεια τι θα τα κανεις 24 υγρασιομετρα.:)
Τα 12 είναι για μένα και θα τα βάλω σε κουτιά που θα έχω μέσα filament για τον 3d printer και τα άλλα 12 για φίλο που θα τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Κάτι τέτοιο ουσιαστικά. Που μπορεί και να μην είναι απαραίτητο/απόλυτα ακριβές, αλλά δεν ήταν κάτι extreme να πάρω μερικά υγρασιόμετρα.
1728019497800.png

Από τη στιγμή που θέλεις τόσα πολλά, γιατί δεν πήρες Bluetooth να τα βλέπεις όλα μαζί σε μια εφαρμογή η στον υπολογιστή που κρατάει ιστορικό με διακυμάνσεις κλπ;

Πήρα 12 επειδή έτσι ήταν το πακετάκι κι όταν το πήρα ήταν σε προσφορά. Επίσης, πρακτικά έχω 4 κουτιά μόνο μέχρι στιγμής.
Όταν θα αποφασίσω σε τι σύστημα αποθήκευσης θα μείνω, θα κοιτάξω και άλλες λύσεις. Όπως έχω συνδέσει τον εκτυπωτή στο home assistant, θα μπορούσα να βάλω κι αυτά πχ.
Έχεις κάποιο πρόχειρο/δοκιμασμένο/ενδιαφέρον;

Τα 12 είναι για μένα και θα τα βάλω σε κουτιά που θα έχω μέσα filament για τον 3d printer και τα άλλα 12 για φίλο που θα τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Κάτι τέτοιο ουσιαστικά. Που μπορεί και να μην είναι απαραίτητο/απόλυτα ακριβές, αλλά δεν ήταν κάτι extreme να πάρω μερικά υγρασιόμετρα.
ακριβγ η υποθεση αυτη..θες 24+24 μπαταριες καθε τοσο

Είχα δει ένα 3d printed adaptor για να βάλεις μεγάλη μπαταρία AA για να κρατά πολύ περισσότερο.

Τα Xiaomi έχω πάρει εγώ που τα φλασάρεις με άλλο firmware για καλύτερη διάρκεια μπαταρίας κλπ και τα έχω βάλει στο home assistant.

Ο φίλος μου είχε παραγγείλει 3-4 τέτοια για το σπίτι κι έβαλα κι εγώ 2 να υπάρχουν, αλλά δεν πήγα ποτέ να τα πάρω.
Δεν είναι κακή λύση, αλλά πρακτικά όσους έχω δει να έχουν τέτοιο σύστημα αποθήκευσης, παίρνουν αυτά τα ορθογώνια γιατί εκτυπώνουν και θήκη που μπαίνει στον πάτο και βάζουν desiccant. Θα μπορούσε να εκτυπωθεί και για αυτό βέβαια.

Τι κουτιά χρησιμοποιείς;
Γιατί όλο λέω να φτιάξω κι εγώ κάτι αλλά δεν ξέρω τι κουτιά να βάλω
Πήρα για δοκιμή ένα σετ με 4 από amazon, τα συγκεκριμένα, μόνο και μόνο για να τα δοκιμάσω. Αυτά όμως είναι λίγο διαφορετικά από αυτά (τυχαίο λινκ) που παίρνουν άλλοι. Στο πίσω μέρος έχουν ένα "βαθούλωμα" για να το πιάνεις καλύτερα, αλλά έτσι τα περισσότερα spools που έχω βρίσκουν ακριβώς στο τοίχωμα και σε περίπτωση που θες να το κάνεις dry box που εκτυπώνεις από εκεί κατευθείαν, δεν θα γυρίζει το spool απροβλημάτιστα.

ακριβγ η υποθεση αυτη..θες 24+24 μπαταριες καθε τοσο
Θεωρητικά θα μπορούσα να πω πως δεν θα με νοιάζει, γιατί στο εργοστάσιο γενικά παίρνουμε πολλές μπαταρίες διαφόρων ειδών, αλλά ούτε κι εμένα μου αρέσει να αλλάζω έτσι απλά άπειρες μπαταρίες.

Oh well, όλα αυτά είναι τεστ κι όχι κάτι στάνταρ, οπότε πολλά θα αλλάξουν.
Και κάπου εδώ νομίζω πως νιώθω το άγρυπνο βλέμα των mod για να μην ξεφύγουμε πολύ, οπότε μπορούμε να πάμε στο αντίστοιχο thread αν χρειαστεί.

• Like
Reactions: kospap
Μόλις παρέλαβα το ηλεκτρικό κατσαβίδι που ανέφερα στο άλλο θέμα. Είναι ωραίο μαζεμένο.
Το τσοκ δεν είναι μαγνητικό. Είναι με εγκοπή θέλει ειδικές μύτες με εγκοπή. Αλλιως αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κλασσικές μύτες πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον μαγνητικό αντάπτορα που δίνουν μαζί όλες οι κασετίνες με μυτες.
Οι μπαταρίες πρέπει να φορτίζονται εκτός εργαλείου. Το type-c βρίσκεται στην επάνω μεριά της μπαταρίας.
Είναι αυτό:

Επίσης πηρα έναν αντάπτορα τσοκ για να χρησιμοποιώ τα τρυπανακια μου (μέχρι 6mm).

Κι ένα σετ επώνυμες μύτες για να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Υ.Γ. με ένα μικρό κόψιμο εσωτερικά στο βαλιτσακι χώρεσε και η κασετίνα με τις μύτες. Οπότε όλα μαζεμένα. Να θυμηθώ να πάρω κι ένα ξεσκονόπανο από την πολλή χρήση που θα 'χει 😁😁

20241005_162319.jpg

Την Δευτέρα έχω δουλειά βιδωμα του φράχτη (ξεκαρφωθηκαν τα ξύλα απο τα χρόνια). Με κάτι καρφακια ψεύτικα είναι μάλλον με καρφωτικο. To πάχος συνολικά και στα 2 ξύλα είναι 4.5 πόντους οπότε πήρα 4αρες Inox βίδες Χ 4mm. Θα κάνω βέβαια και λακουβιτσα (φρέζα) με την ειδική μύτη για να μην εξέχει το κεφάλι και μου την σπάει στο βάψιμο.
Ελπίζω να με βγαλει ασπροπρόσωπο το ίνγκο , αλλιώς θα το δείτε στις αγγελίες 😁

Screenshot_20241005_180635_Chrome.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Υπαρχουν τρυπανια με εξαγωνο στελεχος (για καθε υλικο) που ειναι πολυ καλυτερα απο αυτον τον αβολο ανταπτορα.
Εδω ενα σετακι της Ingco. Υπαρχουν διαφορα σετ απο 3-4 ευρω.

Βεβαια μην περιμενεις σωστη διατρηση απο παλμικο, μονο σε ξυλο και πλαστικα μπορεις να πεις οτι θα κανεις κατι.

Ναι το ξέρω αλλά επειδή έχω γεμίσει παντού κλασσικά τρυπανακια και στο σπίτι και στο εξοχικό δεν ήθελα να μπω στο τρυπάκι να έχω ειδικά τρυπάνια. Όταν θα τα χρειαστώ δεν θα τα έχω μαζί μου Classic 😁 Γι αυτό πήρα τον αντάπτορα. Εξάλλου είναι μέχρι 6mm. Για σοβαρές δουλειες θα βγαίνει το ρεύμα.
Να κάνω στα ξύλα λέτε καμία τρύπα με τρυπάνι 2mm πρώτα ή να ρίξω την βίδα αέρα;

Εγω νομιζω οτι κατευθιαν θα γινει μια χαρα η δουλεια χωρις προτρυπημα αρκει να εξασκηθεις στο ποσο και πως μπαινει η βιδα...
Εαν κανεις και φρεζαρισμα ωστε να μπει πιο μεσα το κεφαλι της βιδας οι 4 ποντοι στους 4.5 ειναι υπεραρκετοι και θελει προσοχη,,
Κανε πρωτα μια προχειρη δοκιμη σε αλλα ξυλα και δες πως δουλευει πρωτα...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Aν δεν βαριεσαι περνα λιγο κερι καθε βιδα πριν την βιδωσεις στο ξυλο. Οποιοδηποτε κερι, ακομα και κερακι της Λαμπρης:)
Ετσι και ευκολοτερα θα βιδωθει αλλα και μειωθει στο ελαχιστο ο κινδυνος να χωρισει το ξυλο.

To προτρυπημα χρειαζεται εαν υπαρχει αναγκη για μεγαλη ακριβεια στο σημειο που θα μπει η βιδα ειτε κυριως εαν η βιδα ειναι κοντα στις ακμες για να μην χωρισει το ξυλο. Σε αλλη περιπτωση δεν ειναι απαραιτητο το προτρυπημα, ιδιως εαν η βιδα μπει στο μεσο της σανιδας.