Tι παραλάβαμε σήμερα..

δεν θλεω να στην σπασω αλλα το ΥΤ μου πεταξε αυτο το βιντεο των ανταγωνιστων Ιαπωνων

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και με τιπμη που τρωγεται

• Haha
Reactions: Χιωτης
Δεν βλεπω βεβαια καμμια ομοιοτητα με το παραπανω κλειδι της Wera...

Παντως αντιστοιχα κλειδακια εχει βγαλει και η wera, παλι με τη σειρα Joker.
gt-joker.jpg

Ευτυχως που εχω μια τσιπικη αντιστοιχη σειρα απο το Leroy και θα αργησω να τα αγορασω (μαλλον προς τα Χριστουγεννα...)

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Παρέλαβα ένα σετάκι impact μύτες της Makita.
Τις έχει προσφορά στο crazy sundays το eshop στα 8.90€ (αν και τώρα βλέπω πως εξαντλήθηκαν)

PSX_20240912_092433.jpg

Είπα να τις δοκιμάσω και αυτές καθώς οι milwaukee, παρά τη φήμη τους, με έχουν απογοητεύσει.

Οι Makita έρχονται σε ωραία ανοιγόμενη μικρή κασετίνα και έχουν μήκος 5cm
Ωραίες φαίνονται. Για να δουμε ...

Eιναι η βασικη σειρα impact της Μακιτα, δεν ειναι ακριβη αλλα κανει μια χαρα τη δουλεια της. Ειναι made in China με προδιαγραφες Μακιτα φυσικα.
Δεν νομιζω ομως να ειναι καλυτερη/πιο ποιοτικη απο την σειρα shockwave της Milwaukee, αλλα θα μας πει εντυπωσεις ο Νικος.
Να πω εδω οτι εχω παρατηρησει και εγω οτι οι μυτες της Μilwaukee, μετα απο μεγαλη καταπονηση, φθειρονται πιο ευκολα σε σχεση με καποιες αλλες επωνυμες μαρκες.

H καλη και ακριβη σειρα της Makita ειναι η Premium, με διαφορετικη σχεδιαση και απο ανωτερο και ειδικα επεξεργασμενο κραμα χαλυβα...made in Japan.

Προσωπικα εκτος απο μια πληρη σειρα impact της Milwaukee, εχω επιλεξει να αγοραζω ξεχωριστα ποιοτικες μυτες και μονο στα μεγεθη που χρησιμοποιω πολυ συχνα, πχ PH2, PZ2, etc.
Εχω μια PΖ2 της WERA αγορασμενη πριν καμμια δεκαετια απο Αμαζον, που την χρησιμοποιω στο παλμικο με ενα impact ανταπτορα Makita, και η αντοχη της στην φθορα ειναι απιστευτη!

Απο τα σετ μυτες συνηθως χρησιμοποιουμε μονο ενα ελαχιστο ποσοστο και ειναι κριμα. Οποτε το να αγοραζουμε ξεχωριστα καλες μυτες στα μεγεθη που χρειαζομαστε ειναι πιο επωφελες κατα την γνωμη μου.
Να υπαρχει βεβαια και ενα πληρες σετακι 'parkside' τριγυρω για την περιπτωση που χρειαστουμε και καποιο αλλο bit :)

Πολύ φθηνές για makita
Οι Milwaukee σε τι σε απογοήτευσαν;;

Τι να πω; Μου εχουν σπάσει 2 ίσιες και πρόσφατα μια (επίσης ίσια) έγινε σαν "S"
Ούτε τρελάθηκα ποτέ με την εφαρμογή των PH και PZ στις βίδες.
Καλύτερο το ακριβό σετάκι της Bosch.

Ας δοκιμάσω και τις makita, μπορεί να είναι καλύτερες.

Παρέλαβα και ένα σετάκι κατσαβίδια της Facom από amazon.de.
Είναι πολύ καλή η τιμή στα 45€ για 10 κατσαβίδια Facom (στο Skroutz η πιο φτηνή τιμή είναι 67.45€)

Image6314299345236379937.jpg

Ωραία φαίνονται και αυτά, με μαλακή (σχετικά) λαβή και επεξεργασμένες μύτες.
(κακή εντύπωση μου έκανε πάντως πως ήρθαν σε ένα μεγάλο χαρτονένιο κουτί της Facom, και μέσα, ήταν εντελώς χύμα! Ούτε ένα σακουλάκι δεν υπήρχε! Το κουτί ήταν σφραγισμένο πάντως).

Για να τα δούμε και αυτά ... :)

Eιναι ωραια η αισθηση να πιανεις ειναι ποιοτικο κατσαβιδι -καθε φορα που το χρησιμοποιεις χωρις υπερβολη. Καταλαβαινεις την διαφορα απο τα υπολοιπα. Καλοριζικα Νικο! (y)

Απο περιεργεια, πως και προτιμησες τα Facom απο καποια αντιστοιχα της Wera?

Η facom εχει καλυτερο πιασιμο στη λαβη και η wera εχει το καλυτερο πιασιμο στην κεφαλη της βιδας σε σχεση με καθε αλλο κατσαβιδι που εχω δοκιμασει.
Η λαβη της Wera λερωνεται πιο ευκολα αν ερχεται σε επαφη με λαδια -και μονιμα αν δεν την καθαρισεις εγκαιρως. Νομιζω επισης οτι η λαβη της Facom ειναι απο καλυτερο κραμα πλαστικου.

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
....Απο περιεργεια, πως και προτιμησες τα Facom απο καποια αντιστοιχα της Wera? .....

Νομίζω Μιχάλη πως δεν έβρισκα ένα σετάκι της Wera που να έχει αυτά που ήθελα (PZ PH και ίσια), αλλά ίσως να μην έψαξα καλά.

• Like
Reactions: Χιωτης
απο περιέργεια, το σακουλακι μεσα στη συσκευασια σε τι θα εξυπηρετούσε; προσωπικα τα θεωρώ εντελώς άχρηστη πηγή σκουπιδιών και ευτυχώς σιγα σιγα με τις plastic free συσκευασιες τα καταργούν. καταλαβαινω την αναγκη για τα πράγματα που πρεπει να ειναι μιας χρήσεως για να δειχνουν σφραγισμενα, αλλα πχ τα καλωδια usb μεσα στο κουτι ενος κινητου γιατι να ειναι σε σακουλα; πόσο μάλλον ένα κατσαβίδι....

απο περιέργεια, το σακουλακι μεσα στη συσκευασια σε τι θα εξυπηρετούσε; προσωπικα τα θεωρώ εντελώς άχρηστη πηγή σκουπιδιών και ευτυχώς σιγα σιγα με τις plastic free συσκευασιες τα καταργούν. καταλαβαινω την αναγκη για τα πράγματα που πρεπει να ειναι μιας χρήσεως για να δειχνουν σφραγισμενα, αλλα πχ τα καλωδια usb μεσα στο κουτι ενος κινητου γιατι να ειναι σε σακουλα; πόσο μάλλον ένα κατσαβίδι....

Έβαλαν ενα τριπλάσιο κουτί από όσο έπρεπε πραγματικά με αποτελέσμα τα κατσαβίδια να κοπανάνε μέσα στο κουτί το ένα με το άλλο σε τέτοιο βαθμο που ηταν αστειο. Σαν κουδουνιστρα :p Δεν χρειαζόταν καν σακουλάκι, θα μπορούσαν να βάλουν απλως ένα πιο μικρό κουτί ώστε τα κατσαβίδια να μπουν καπως πιο σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο και να μην κοπανάνε μεταξύ τους. Αλλα αφου θελουν να βαζουν μεγαλα κουτιά για να εντυπωσιάζουν (χαζό μάρκετινγκ νομίζω) ας εβαζαν μεσα λιγο χαρτί συσκευασίας ή ο,τι άλλο. Εγω πάντως κατι τετοιο δεν εχω ξαναδει ποτε σε συσκευασία προϊόντων.

• Like
Reactions: vespas

Νίκο έχω πάρει πάρα πολλες μυτες κατα καιρους και εγώ Stanley,Dewalt,Milguakee, τις οποιο.ποιοτικες απο αυτες καθως και της Τotal και Parkside..

Δυστυχώς όμως καμία από αυτές δεν μπορεί να συγκριθεί τουλαχιστον για μένα.με της Bosch impact control ,που έχω εδώ και 3 χρόνια...
Εχουν χαθεί δεν εχουν φαγωθει η σπάσει...

1726145827645.png

Μπορείς να βάλεις στην κασετίνα αυτήν ότι μυτη θες σε σετ αμα.χασεις κάποιες..
Εχει ξεχωριστα σετ..π.χ PZ και PH..που τις βγάζει και προσφορά πολύ συχνά το Eshop..

1726146127715.png

Οπότε χρειαστεί ανανεώνω..
Είναι πολύ καλή η τιμή στα 45€ για 10 κατσαβίδια Facom (στο Skroutz η πιο φτηνή τιμή είναι 67.45€)

View attachment 238646

(κακή εντύπωση μου έκανε πάντως πως ήρθαν σε ένα μεγάλο χαρτονένιο κουτί της Facom, και μέσα, ήταν εντελώς χύμα! Ούτε ένα σακουλάκι δεν υπήρχε! Το κουτί ήταν σφραγισμένο πάντως).

Καλοριζικα..!!!
Φαινονται εξαιρετικά..!!

Έβαλαν ενα τριπλάσιο κουτί από όσο έπρεπε πραγματικά με αποτελέσμα τα κατσαβίδια να κοπανάνε μέσα στο κουτί το ένα με το άλλο σε τέτοιο βαθμο που ηταν αστειο. Σαν κουδουνιστρα :p Δεν χρειαζόταν καν σακουλάκι, θα μπορούσαν να βάλουν απλως ένα πιο μικρό κουτί ώστε τα κατσαβίδια να μπουν καπως πιο σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο και να μην κοπανάνε μεταξύ τους. Αλλα αφου θελουν να βαζουν μεγαλα κουτιά για να εντυπωσιάζουν (χαζό μάρκετινγκ νομίζω) ας εβαζαν μεσα λιγο χαρτί συσκευασίας ή ο,τι άλλο. Εγω πάντως κατι τετοιο δεν εχω ξαναδει ποτε σε συσκευασία προϊόντων.
γιατι οταν αδειαζει η τσεπη πρεπει να χορτασει το ματι....Με μπριζωσατε παλι με τις συσκευασιες!
τις μεγαλυτερες καταρες για το θεμα τις εχει φαει (που λεει ο λογος) ο καθηγητης μου των μαθηματικων στην σχολη.
Που με ανωτερα μαθηματικα μας εδειχνε την συσχετιση ογκου και επιφανειας για τα βασικα σχηματα.
ιδανικα λοιπον για ενα λιτρο υγρου, την μικροτερη επιφανεια την εχει το κυλινδρικο σχημα. Αρα και απαιτει το λιγοτερο υλικο για το ιδιο παχος συσκευασιας....μετα οσο πιο στιβαρο ειναι ενα σχημα, τοσο λεπτοτερο τοιχωμα χρειαζεται, κτλ κτλ

αντε τωρα να το πεις αυτο στην συζυγο. Γιατι νομιζετε οτι τα μαλακτικα κ τα απορυπαντικα ρουχων ειναι παντα σε δοχεια που εχουν καμπυλες που θυμιζουν σωμα?
Ατιμο μαρκετιγκ...

Φτασαμε παιδια στο σημειο η συσκευασια να κοστιζει περισσοτερο απο το προιον μεσα! εχω πετυχει εμπορα που συσκευαζε τα πορτοκαλια σε υλικα πολυτελειας, που κοστιζαν περισσοτερο απο τα 14 κιλα μεσα!

Σε αντιθεση ερχεται μια εταιρεια που κανει με διαφορα τους καλυτερους φακους κεφαλης στον κοσμο...χρησιμοποιει κουτακια απο ανακυκλωμενο χαρτονι, και ειναι μικρουλαι με οσο το δυνατον πιο συμπιεσμενα τα πραγματα μεσα. Τα διαμερισματα ειναι απο το ιδιο χαρτονι, και οχι αφρολεκ κτλ. και δεν χρησιμοποιει καν λιθογραφια στα κουτια της. Μονο 2 αυτοκολληταμ μπρος πισω.
Εντελως ξενερωτα για οσους δεν ξερουν τι εχει μεσα...

View attachment 238646

Το ίσιο 6x150 που είναι; :cool:

1726153527574.png

Το ίσιο 6x150 που είναι; :cool:

View attachment 238658

χαχα, πόσο ζηλεύω την παρατηρητικότητα μερικών ανθρώπων! Μα που το πρόσεξες; 😲

Είχε παραπέσει στον πάγκο καθώς άνοιξα το κουτί.
Και δεν είδα πως έλειπε το δέκατο κατσαβίδι, ούτε οταν τα φωτογράφισα, ούτε όταν τα τακτοποίησα! 🙃

Ωραίος! 👍

χαχα, πόσο ζηλεύω την παρατηρητικότητα μερικών ανθρώπων! Μα που το πρόσεξες; 😲

Καλημέρα Νίκο,
είναι μία δεξιότητα που απέκτησα μετά από αρκετά χρόνια διαλογισμού σε μυστικό μοναστήρι του Θιβέτ. 😁

Προφανώς δεν σε έπεισα και ομολογώ ανερυθρίαστα ότι "παρακολουθώ" τις αγορές σου γιατί τις θεωρώ στοχευμένες και μετά από έρευνα αγοράς που καλύπτει και τα δικά μου δεδομένα. :)

Και δια του λόγου το αληθές:
https://avclub.gr/index.php?threads/ti-paralavame-simera.113735/post-1058938929

Σε αντιθεση ερχεται μια εταιρεια που κανει με διαφορα τους καλυτερους φακους κεφαλης στον κοσμο...χρησιμοποιει κουτακια απο ανακυκλωμενο χαρτονι, και ειναι μικρουλαι με οσο το δυνατον πιο συμπιεσμενα τα πραγματα μεσα. Τα διαμερισματα ειναι απο το ιδιο χαρτονι, και οχι αφρολεκ κτλ. και δεν χρησιμοποιει καν λιθογραφια στα κουτια της. Μονο 2 αυτοκολληταμ μπρος πισω.
Εντελως ξενερωτα για οσους δεν ξερουν τι εχει μεσα...
Ποία μάρκα φακοί είναι Κώστα;

Δύο τρυπάνια 6 & 8 mm για σκληρά κεραμικά της BOSCH από εδώ 9,80 και 12,95€ αντίστοιχα.
Αρκετά ακριβά αλλά ελπίζω να επιβεβαιώσουν την φήμη τους και να μην σπάσω πλακάκι.

View attachment 238710
Θα τα ευχαριστηθείς με το παραπάνω...το ότι πληρώσεις θα πάρεις υσχιει 100% σε αυτήν την περίπτωση.

• Like
Reactions: newbie
Σημερινές παραλλαβες ένα μπουλονοκλειδο μπαταρίας,ένας βιδολογος γυψοσανιδα και ένας φορτιστης powerband όλα της Total...
Από Στριγκο κα Γαραφα..

20240914_143208.jpg

Δείχνουν εξαιρετικά και τα 2 εργαλεια με το μπουλονοκλειδο να φενεται πολύ αρχοντικό με την μεταλλικη του κεφαλη..!!..
20240914_143607.jpg

20240914_143940.jpg

Το power band είναι το κλασικό όπως έχουν όλες οι εταιρίες με 2 θηρες ομως μια Usd κσι η άλλη για καλωδιο και με φωτακι που ομως μου φάνηκε πολύ αδυναμο..
20240914_144222.jpg

Θα τεσταριθουν όλα και θα αναφερω εν πραξη εντυπώσεις..