Tι παραλάβαμε σήμερα..

Περίεργο τρυπάνι αυτό, πρώτη φορά το βλέπω. Χρήσιμο.

Νίκο, ότι σε βολεύει θα κάνεις. Εγώ είχα ανοίξει τις τρύπες με τρυπάνι φτερού γιατί τις έκανα διαμπερείς. Αγόρασα ένα ειδικά γι αυτό το σκοπό.

• Like
Reactions: nikfor
Νίκο, αν θες οπωσδήποτε ακρίβεια μετάλλου στην τρύπα, υπάρχουν και τρυπάνια χύμα, σε ότι διάμετρο θες, εγώ έχω πολλά τέτοια.
Αυτά που χρησιμοποιούν τα μηχανουργεία δηλαδή.

• Like
Reactions: nikfor
Παραλαβη απο το Temu.
Τα βασικα εξαρτηματα λειανσης και κοπης για το πολυεργαλειο της Dewalt που τα αλλαζει χωρις κλειδι.
r0EXHU5h.jpg

Δυστυχως τα εξαιρετικα (και ακριβα...) εξαρτηματα της Βοsch που εχω και κανουν στα πολυεργαλεια της Βοsch, Ryobi και Dremel (με ανταπτορα), δεν κανουν στο Dewalt. Οποτε πηρα τα καλα (υποτιθεται καρβιδιου) απο την Κινα.

Αν βγουν καλα αυτα τα δισκακια με επικαλυψη καρβιδιου (diamond carbide) που τριβουν τσιμεντο, πετρα και λοιπα υλικα...τοτε θα ειναι πραγματικα τσαμπα η τιμη τους. Τα αντιστοιχα της Bosch και Dremel τα ειχα παρει 30+ ευρω το ενα. Βεβαια τα εχω ακομα κι ας κοντευουν 10ετια με αρκετη χρηση..
Wje1OqHh.jpg

Υπαρχει ανταπτορας για να χρησιμοποιηθουν αυτα τα αξεσουαρ στα παλαια πολυεργαλεια της Βοsch/Dremel/Ryobi. Ηταν μεσα στην συσκευασια.
Oμως το αντιθετο δεν γινεται, δηλαδη δεν υπαρχει ανταπτορας για να χρησιμοποιηθουν τα αξεσουαρ της Bosch/Dremel στο εργαλειο της Dewalt.

Aυτο συμβαινει γιατι τα αξεσουαρ που αγορασα εχουν ενα ανοιγμα για να χωρεσουν στον αξονα που κλειδωνει. Τα αλλα δεν εχουν αυτο το ανοιγμα.

• Like
Reactions: Babis K.
το ανοιγμα το κανεις και απο μονος σου....το εχω δοκιμασει και δουλευει μια χαρα στο parkaside
(θελω να πω οτι οι δυο κοπες δεν επεσαν πανω σε τρυπες.αυτο εξαρτατια απο το στελεχος του καθε εργαλειου)

Αφου υπαρχει φτηνη εναλλακτικη, ειναι κριμα να χαλας ενα ακριβο αναλωσιμο και να του μειωνεις την ανθεκτικοτητα καθως παρεμβαινεις αγρια στη δομη του.

Ομως για πειραμα με φτηνα εξαρτηματα, αξιζει την δοκιμη, ετσι για τη χαρα :)

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Υπαρχει ανταπτορας για να χρησιμοποιηθουν αυτα τα αξεσουαρ στα παλαια πολυεργαλεια της Βοsch/Dremel/Ryobi. Ηταν μεσα στην συσκευασια.
Oμως το αντιθετο δεν γινεται, δηλαδη δεν υπαρχει ανταπτορας για να χρησιμοποιηθουν τα αξεσουαρ της Bosch/Dremel στο εργαλειο της Dewalt.

Aυτο συμβαινει γιατι τα αξεσουαρ που αγορασα εχουν ενα ανοιγμα για να χωρεσουν στον αξονα που κλειδωνει. Τα αλλα δεν εχουν αυτο το ανοιγμα.
Καλησπέρα. Εχω το DEWALT DCS356 μπαταριας και παιρνει ολα τα αξεσουαρ ακομα και της BOSCH. Απλα τα βιδώνεις απ έξω με ροδελα και παξιμαδι με κλειδί allen που περιέχονται στην συσκευασία

• Like
Reactions: anastasg
Καλησπέρα. Εχω το DEWALT DCS356 μπαταριας και παιρνει ολα τα αξεσουαρ ακομα και της BOSCH. Απλα τα βιδώνεις απ έξω με ροδελα και παξιμαδι με κλειδί allen που περιέχονται στην συσκευασία
Kαλως τον!

Ναι σωστα, γινεται, το εχω αναφερει οταν αγορασα το Dewalt, αλλα το ζητουμενο εδω ειναι η αλλαγη εξαρτηματων χωρις κλειδι.
To δικο σου ειναι το νεωτερο μοντελο με ρυθμιζομενους παλμους που ειναι πολυ χρησιμο χαρακτηριστικο.

Δυστυχως το Dewalt 355 δεν ειναι ρυθμιζομενο, και δεν το προσεξα κατα την αγορα καθως θεωρησα λανθασμενα οτι δεν μπορει να μην εχει ρυθμιζομενες στροφες και την πατησα, αλλα ευτυχως εχουν το 12βολτο Bosch GOP και το Dremel που ειναι κατα την γνωμη μου καλυτερα και γενικως αριστα πολυεργαλεια εστω και χωρις αυτοματη αλλαγη εξαρτηματων.

• Like
Reactions: madblack
Δευτεριάτικη αγορά πιστολιού θερμού αέρα από Leroy Merlin:

BYLelSK.jpeg

PhCPiDE.jpeg

BLvlkr8.jpeg

Όταν το δουλέψω θα γράψω εντυπώσεις.

Ήρθε η ώρα λοιπόν μετά από χρόνια που έλεγα πως θα πάρω. Πήρε φίλος τον Bambulabs A1 Combo (AMS lite), οπότε μου έδωσε μια "σπρωξιά".
Τσίμπησα λοιπόν τον Bambulabs P1S AMS Combo. Η αγορά έγινε από το 3Dhub.gr. Από το ίδιο κατάστημα πήρα και 3 PLA filaments (άσπρο, μαύρο, γκρι) για τα πρώτα πειράματα.
Ένα μικρό "παρατράγουδο" μόνο, αντί για το combo, μου ήρθε ο εκτυπωτής και το AMS ξεχωριστά. Μικρό το κακό, γιατί στην τελική έχω ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η μόνη διαφορά είναι πως με το combo σου έδιναν κι άλλα 3x250gr spools με 2 χρώματα κι ένα ειδικό για support. Στην δική μου περίπτωση (και όποιου άλλου πάρει το AMS ξεχωριστά) είναι πως μέσα είχε μόνο 3 κανονικά κι 1 high temperature άδεια spools, για να τα γεμίσεις με refill filament που βγαίνει λίγο πιο φθηνό.

Ο εκτυπωτής είναι κλειστού τύπου και μπορεί να εκτυπώσει εξωτικά υλικά όπως ABS, ASA κι άλλα. Επίσης, είναι core XY που τον βοηθάει να έχει ακρίβεια με ταχύτητα. Και από ταχύτητα, έχει μπόλικη! 4 ταχύτητες silent, normal, sport, ludicrous και δεν τον έχω δουλέψει πάνω από το normal.
Έρχεται έτοιμο με 0.4 nozzle που είναι πρακτικά το default, αλλά μπορείς να βάλει και 0.2 για μινιατούρες κλπ, αλλά και 0.6 και 0.8. Αυτά υπάρχουν σε hardened steel εκδόσεις (εκτός από την 0.2) για να μπορείς να εκτυπώσεις abrasive υλικά όπως αυτά που έχουν carbon fiber ή glass fiber μέσα.
Η εγκατάστασή του είναι υπερβολικά απλή. Σε 15 λεπτά λένε, άντε να έκανα 20 γιατί είχα και 2 κουτιά και δεν είχα χώρο στο γραφείο.
Όταν τον ανοίγεις πρώτη φορά, παθαίνεις μερικά εγκεφαλικά. Το bed leveling το κάνει με την μύτη (κάποιοι δεν το ξέρουν και νομίζουν πως τρακάρει στο bed). Επίσης, το "0" στον Χ και Υ το κάνει με όλη την κεφαλή στα πλαϊνά πάνελ (επίσης κάποιοι δεν το ξέρουν και νομίζουν πως τρακάρει παντού). Κάνει και calibration με τα μοτερ του και συντονίζει το σύμπαν μέχρι να βρει κατάλληλη συχνότητα.

Το AMS (automatic material system) βολεύει πάρα πολύ στις εναλλαγές αν θέλεις να εκτυπώσεις με διάφορα χρώματα, αλλά βολεύει και για ίδια χρώματα, αν κοντεύει να τελειώσει πχ το μαύρο από το spool, πάει στο επόμενο μαύρο. Η bambu έχει βάλει rfid στα δικά της (όπως και η esun τελευταία) κι όταν το τοποθετήσεις, το αναγνωρίζει και φορτώνει το κατάλληλο προφίλ. Ένα μειονέκτημα του AMS είναι πως δεν μπορείς να βάλεις abrasive filaments γιατί θα φαγωθούν υπερβολικά γρήγορα τα σωληνάκια κλπ και είναι μπελάς να τα αλλάξεις (μπορείς να βάλεις mod το οποίο μεταμορφώνει το AMS) και το άλλο και ίσως μεγαλύτερο για πολλούς είναι πως χρειάζεσαι ένα τεράστιο poop bucket ανάλογα το print, γιατί όταν αλλάζει χρώμα κάνει και purge κάποια ποσότητα. Μπορεί να εκτυπώσεις κάτι και 20γρ να είναι το μοντέλο και 70γρ το poop!

Κατά τα άλλα, ανοίγεις bambu studio ή το app στο κινητό, βλέπεις κάτι που σου αρέσει και το στέλνεις! Έχει και μια 720p κάμερα ενσωματωμένη, ώστε να βλέπεις το print σου (αν και είναι low rate) όπως και να τραβάει μόνο του timelapse.

Πολλά είπα, λίγο όπως ναναι τα είπα, αλλά νομίζω καταλαβαίνει κάποιος μερικά πραγματάκια.
Εδώ είναι λοιπόν πάνω στο προσωρινό του τραπεζάκι (γιατί θα έσκαγα αν δεν τον δούλευα με το που τον πήρα), μέχρι να αδειάσω χώρο απέναντι στο μεγάλο γραφείο.

20240904_194832.jpg

Κι ένα απλό benchy, που το μόνο που έκανα είναι να πατήσω send to mambu studio και μετά print. Λογικά έχει περιθώρια βελτίωσης, αυτά θα γίνουν με τα κανονικά νήματα και σιγά σιγά να τον μάθω.

20240904_210404.jpg

παραλαβη απο το Τεμου

web-134325.jpg

Λευκα τραπουλοχαρτα....τα ειδα σε video για EDC αντικειμενα στο YT. Ο τυπος τα χρησιμοποιει για σημειωσεις κτλ. Αρχισα να το κανω κ εγω. ΕΙναι στο εμγεθος πιστωτικης καρτας, αλλα θα τα ηθελα στο κανονικο τους.

Τανια velcro διπλης οψης για καλωδια

ανασυρομενη αρτανη

γραφτης κεντρου (ειναι μεγαλυτερος απο οτι ηθελα)

το παρακατω το περιγραφω με εικονα. Μου το ειχε συστησει αλλο μελος
Κανει την δουλεια του, αλλα ο μαγνητης δεν ειναι πολυ ισχυρος γιατι εχει πολυ πλαστικο ενδιαμεσα. εβαλα κ δευτερο

web-193745.jpg

νομίζω οτι η βάση ξεβιδώνει. Μπορείς να φτιάξεις δικιά σου βάση.
προχτές παράγγειλα και εγώ δυο για παρόμοιο λόγο.

νομίζω οτι η βάση ξεβιδώνει. Μπορείς να φτιάξεις δικιά σου βάση.
προχτές παράγγειλα και εγώ δυο για παρόμοιο λόγο.
ναι, αλλα πολυς κοπος.... μαγνητης ετσι και αλλιως βρισκεται στο γραφειο, διπλα στο παραθυρο, για διαφορες χρησεις..

• Like
Reactions: enduras1
Παρέλαβα μόλις το τρυπάνι που ... λιβανίζω για 2-3 χρόνια.
Bosch PBD 40
Όλο το αποφάσιζα και όλο το μετάνιωνα.
Αλλά με την προσφορά του Amazon.de στα 186€ + 90€ μεταφορικά = 276€, πάτησα το κουμπί :D

Image5787471072926089643.jpg

Εντυπώσεις, προσεχώς :)

Παρέλαβα μόλις το τρυπάνι που ... λιβανίζω για 2-3 χρόνια.
Bosch PBD 40
Όλο το αποφάσιζα και όλο το μετάνιωνα.
Αλλά με την προσφορά του Amazon.de στα 186€ + 90€ μεταφορικά = 276€, πάτησα το κουμπί :D

View attachment 238443

Εντυπώσεις, προσεχώς :)

Καλορίζικο Νίκο
το έχω αρκετά χρόνια και πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Με 2 ταχύτητες και εύκολη ρύθμιση στροφών, εύκολη και ακριβής ρύμιση βάθους τρυπήματος και πολύ καλό grip στο chock. Έχω βάλει τρυπάνι (φρεζαρισμένο) μέχρι 22mm σε σίδερο 10mm χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πρεπει να εχω πολλα χρονια να κατσω και να χαζεψω τοσο πολυ ενα εργαλειο οσο αυτο το μικρο κλειδακι της WERA...

XvNolIsh.jpg

Παιδες δεν χορταινεται και δεν μιλαω μονο για την εκπληκτικη ποιοτητα κατασκευης αλλα και για την ευκολια λειτουργιας ως κλειδι καστανιας!!!
Αλλο να το βλεπεις και αλλο να το εχεις στα χερια σου και να το δουλευεις.

Η αληθεια ειναι οτι αρχικα το αγορασα ετσι για τη χαρα, επειδη ηταν ενα ομορφο και καινοτομο εργαλειακι. Ομως αποδειχτηκε οτι ειναι ΚΑΙ πληρως λειτουργικο/εργονομικο!!
Μαλλον δεν θα μεινω μονο στο μικρο μεγεθος 7-10μμ... :(