Tι παραλάβαμε σήμερα..

Που μπορώ να αιτηθώ να απαγορεύονται τα link των προϊόντων; Θα με βάλετε μέσα.
(Δεν γλυκοκοιτάω τα wera και κάποια άλλα των τελευταίων post, όοοοχι)
κοιτα το θεμα σου λυνεται ευκολα με ...συζυγικη παρεμβαση..
της δειχνεις τα wera και το νημα αυτο, σου βγαζει τα ματακια, οποτε καμμια αναγκη να βλεπεις λινκ πια...

της δειχνεις τα wera και το νημα αυτο, σου βγαζει τα ματακια, οποτε καμμια αναγκη να βλεπεις λινκ πια...
Από τότε που πήρα τον εκτυπωτή, της έχει γυαλίσει το μάτι με πράγματα που βλέπει και μου ζητάει να εκτυπώσω. Οπότε, παραβλέπει κάποια πράγματα.
Αυτό όμως σημαίνει πως ΚΑΙ παίρνω πραγματάκια που βλέπω εδώ, αλλά ΚΑΙ περίεργα silk, rainbow, matte, galaxy etc filaments.
Help...

Μικρο και γυαλιστερο σακκουλακι απο το εθιστικο Τemu!
g5avRPyl.jpg

Aργει λιγο τωρα τελευταια το τεμου και οσο πλησιαζουν οι γιορτες. Το δεματακι εφτασε σε 15 μερες ενω τους περασμενους μηνες η παραδοση δεν ξεπερνουσες τις 10 μερες.

USB μετασχηματιστακι, mini inverter με τροφοδοσια usb στα 5v και εξοδο απο 1 εως 24v.
9pMqwT1h.jpg

Πολυ περιποιημενο βγαινει και σε εκδοση χωρις το πλαστικο κελυφος στην μιση σχεδον τιμη. Εδω.

USB-Powered Adjustable Voltage Regulator Module - 5V to DC 1-24V
ktoPMfAh.jpg

Η εκδοση με το πλαστικο μπλε κελυφος εξαντληθηκε και η τιμη απο 5 πηγε στα 8.5. Φανταζομαι ομως οτι θα υπαρχει αντοιστιχο και φτηνοτερο στο Αli.

Στο πισω μερος ειναι ο ρυθμιστης του βολταζ και η εξοδος των καλωδιων,
1SUM20Rh.jpg

Με μια προχειρη μετρηση βλεπω οτι η ακριβεια της τασης ειναι εντυπωσιακη σε ολο το φασμα, απο το ενα εως και τα 24 βολτ!
X8AmyDfh.jpg

Βεβαια το θεμα και η ουσια ειναι η αποδοση υπο καποια ταση.. δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος γιατι μαλλον γνωριζω το αποτελεσμα!
Οποτε, για να μην πικραθω απο τωρα, θα το τσεκαρω οταν γυρισω την αλλη βδομαδα απο ενα συντομο ταξιδακι στο Βουκουρεστι :)

Εγώ το έλυσα πολύ πιο απλά. Τη ρώτησα "Να σου πάρω WERA;" και μου είπε ναι.

Εγώ το έλυσα πολύ πιο απλά. Τη ρώτησα "Να σου πάρω WERA;" και μου είπε ναι.

Πολύ καλή ιδέα και με λίγη προσπάθεια στην προφορά, αφήνεις να εννοηθεί κάτι τέτοιο:cool::
1731682314139.png

Καλησπέρα
Παρέλαβα απο τέμου επαναφορτιζόμενο κολλητήρι με τρεις μυτες και την θήκη του. Συνολο 5.50€ σε προσφορά.
Πολύ τίμιο για τα χρήματα που έδωσα για μικροδουλείες (SMD,λεπτα καλωδια).Γάνωσα 2.50καρέ καλώδια μια χαρά (προφανώς στον ανάλογο χρόνο).
Δεν αντικαθιστά σε καμια περίπτωση ενα κανονικο σταθμό κόλλησης.

Bonus: το θερμόμετρο για κολλητήρια που ειχα πάρει απο aliexpress. πολυ καλό σε βοηθάει να καλιμπράρεις τα κολλητηριά σου ανετα.

Κολλητήρι
Μύτες
θερμόμετρο

Attachments

• IMG_20241115_170102.jpg
    IMG_20241115_170102.jpg
    84.3 KB · Views: 28
  • IMG_20241116_125144.jpg
    IMG_20241116_125144.jpg
    3.9 MB · Views: 28
Bonus: το θερμόμετρο για κολλητήρια που ειχα πάρει απο aliexpress. πολυ καλό σε βοηθάει να καλιμπράρεις τα κολλητηριά σου ανετα.

θερμόμετρο

Καλορίζικα!!!
Οταν λες καλιμπράρεις τι εννοείς; Μπορείς να επέμβεις στην θερμοκρασία του κολλητηριού;

Καλορίζικα!!!
Οταν λες καλιμπράρεις τι εννοείς; Μπορείς να επέμβεις στην θερμοκρασία του κολλητηριού;
ευχαριστω!!
στο συγκεκριμένο κολλητηρι οχι.αλλα σε σταθμους συνηθως μπορείς.
το θερμόμετρο ειναι απλα ένα thermocouple τυπου K οπως έχουν κάποια πολύμετρα. Απλά είναι λετσι σχεδιασμλνο για να ακουμπάς ανετα το κολλητηρη και τα μετραει.

ευχαριστω!!
στο συγκεκριμένο κολλητηρι οχι.αλλα σε σταθμους συνηθως μπορείς.
το θερμόμετρο ειναι απλα ένα thermocouple τυπου K οπως έχουν κάποια πολύμετρα. Απλά είναι λετσι σχεδιασμλνο για να ακουμπάς ανετα το κολλητηρη και τα μετραει.

Άρα, αν κατάλαβα καλά, με το θερμόμετρο ελέγχεις την θερμοκρασία της μύτης σε σχέση με την θερμοκρασία που έχεις ορίσει στον σταθμό και διαπιστώνεις τυχόν αποκλίσεις, Σωστά;

Άρα, αν κατάλαβα καλά, με το θερμόμετρο ελέγχεις την θερμοκρασία της μύτης σε σχέση με την θερμοκρασία που έχεις ορίσει στον σταθμό και διαπιστώνεις τυχόν αποκλίσεις, Σωστά;
Σωστά. Μπορεις να το κάνεις και με ενα θερμόμετρο που εχουν τα πιο πολλα πολύμετρα.απλα αυτό ειναι πιο βολικό.

Δεν είναι καινούρια αγορά αλλά για μένα είναι νέα παραλαβή.
Ένα ακόμα διαμαντάκι που ανακάλυψα στο εργαστήριο του φίλου μου.

IMG_0174.jpeg

Δείτε εδώ τι ακριβώς είναι και μερικά απ’αυτά που μπορεί να κάνει.

Last edited:
Ελαστικός στόκος 6,60€
Αυτοβουλκανιζόμενη ταινία 1,50€
Και τα δύο για δοκιμές με χαλασμένα καλώδια (που είχαμε την κουβέντα τις προάλλες) και για να μαθαίνουμε κάνα νέο υλικό.

B1.jpg

Πένσα ακροδεκτών με ανταλλακτικές σιαγώνες - 22€.
Πολύ μου άρεσε σαν εργαλείο. Τι κάνει στην πράξη τώρα, θα δείξει - το μόνο που πρόλαβα να δοκιμάσω ήταν με φισάκια dupont και με τους ακροδέκτες της φωτογραφίας, και τα πήγε καλά και με τα δύο.

B2.jpg

Και επειδή ένα θέμα κλείνουμε δύο ανοίγουν:
κανένας πρακτικός τρόπος για το πως βρίσκουμε την διάμετρο (εσωτερική, του χαλκού) από πολύκλωνα καλώδια που δεν γράφουν κάτι στο περίβλημα; Με το μάτι, δεν βλέπω διαφορά μεταξύ 1,5 και 2,5mm2 (από καλώδια που ξέρω πόσο είναι) και έχω ένα σωρό μικρά και μεγάλα ρετάλια.

Ελαστικός στόκος 6,60€
Αυτοβουλκανιζόμενη ταινία 1,50€
Και τα δύο για δοκιμές με χαλασμένα καλώδια (που είχαμε την κουβέντα τις προάλλες) και για να μαθαίνουμε κάνα νέο υλικό.

View attachment 242225

Πένσα ακροδεκτών με ανταλλακτικές σιαγώνες - 22€.
Πολύ μου άρεσε σαν εργαλείο. Τι κάνει στην πράξη τώρα, θα δείξει - το μόνο που πρόλαβα να δοκιμάσω ήταν με φισάκια dupont και με τους ακροδέκτες της φωτογραφίας, και τα πήγε καλά και με τα δύο.

View attachment 242226

Και επειδή ένα θέμα κλείνουμε δύο ανοίγουν:
κανένας πρακτικός τρόπος για το πως βρίσκουμε την διάμετρο (εσωτερική, του χαλκού) από πολύκλωνα καλώδια που δεν γράφουν κάτι στο περίβλημα; Με το μάτι, δεν βλέπω διαφορά μεταξύ 1,5 και 2,5mm2 (από καλώδια που ξέρω πόσο είναι) και έχω ένα σωρό μικρά και μεγάλα ρετάλια.

Καλορίζικα!!!!
Δημήτρη ρίξε μια ματιά εδώ

Πάντως στα καλώδια 1,5 και 2,5 είναι εμφανής η διαφορά στην διάμετρο του χαλκού γιατί έχουμε +1mm2 στην διατομή. Εξωτερικά πιθανότατα να παίζει ρόλο και το πάχος του μανδύα, αλλά δεν νομίζω να έχει σημαντικές διαφορές, τουλάχιστον για τα κοινα καλώδια που χρησιμοποιούμε.

θα βολευε αν ειχαμε εναν πινακα με ποιες διατομες πανε σε ποια φισακια...
εριξα μια ματια, αλλα χωρις αποτελεσμα

θα βολευε αν ειχαμε εναν πινακα με ποιες διατομες πανε σε ποια φισακια...
εριξα μια ματια, αλλα χωρις αποτελεσμα

Αν εννοείς τα ακροχιτώνια, εγώ παίρνω της SAS που γράφει στο στο σακουλάκι την διατομή. Οι τιμές δεν είναι άξιες λόγου. https://www.kafkas.gr/search-products/?search-for=Ακροχιτώνιο&brand=sas

Κλέβω την φωτογραφία από τον Δημήτρη
1732024089993.png

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν τόσες ονομασίες που όχι μόνο για να τις θυμάσαι πρέπει να έχεις μνήμη ελέφαντα, αλλά πρέπει να μιλάτε και "την ίδια γλώσσα" με τον υπάλληλο. Και αφου καταλήξεις με τον υπάλληλο του καταστήματος αν είναι ακροδέκτης, ακροχιτώνιο, κως, φισάκι και δεν ξέρω τι άλλο, πρέπει να βρεις και την διατομή, αν είναι γυμνός ή μονωμένος και....... και........ και........

Ακροχιτώνιο
1732024357196.jpeg

Κως συρταρωτό
1732024424641.jpeg

Κως οπής
1732024517688.jpeg

Κως δίχαλο
1732024570691.jpeg

Κως κυλινδρικό
1732025057849.png

Ακροδέκτης
1732024648558.jpeg

Ακροδέκτης ακίδος
1732024686952.jpeg

Ακροδέκτης κάτι....
1732025385306.jpeg

Ακροδέκτης διμεταλλικός
1732024762697.jpeg

Άμα πάμε και στα dupond..............

Περισσότερα εδω και εδώ και εδώ και εδω

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν τόσες ονομασίες που όχι μόνο για να τις θυμάσαι πρέπει να έχεις μνήμη ελέφαντα, αλλά πρέπει να μιλάτε και "την ίδια γλώσσα" με τον υπάλληλο.
Έτσι.
Για να γλυτώσεις την παντομίμα, γράφεις τον κωδικό από το site και τον δίνεις στον υπάλληλο. Ή, αν πας σε άλλο μαγαζί, βγάζεις μια φωτογραφία με το κινητό σου την οθόνη του υπολογιστή.

• Like
Reactions: newbie
Παραλαβη απο Αμαζον.

Δεν ηξερα οτι υπηρχαν ακροχιτωνια μικροτερα απο 0.5μμ2!! Δεν ειχα δει ποτε, μεχρι πριν λιγες μερες!
qedTEk7h.jpg

Και ομως υπαρχουν και μαλιστα τρια ακομα μικροτερα μεγεθη!!!
OpIZkGyh.jpg

Εδω η συγκριση με το μικροτερο που νομιζα οτι υπαρχει, το ασπρο ακροχιτωνιο των 0,5μμ στα αριστερα..
cD9gLmuh.jpg

...και εδω τα τρια ελαχιστων διαστασεων ακροχιτωνια
fr1XLfRh.jpg

Αν εννοείς τα ακροχιτώνια, εγώ παίρνω της SAS που γράφει στο στο σακουλάκι την διατομή. Οι τιμές δεν είναι άξιες λόγου. https://www.kafkas.gr/search-products/?search-for=Ακροχιτώνιο&brand=sas

Κλέβω την φωτογραφία από τον Δημήτρη
View attachment 242240

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν τόσες ονομασίες που όχι μόνο για να τις θυμάσαι πρέπει να έχεις μνήμη ελέφαντα, αλλά πρέπει να μιλάτε και "την ίδια γλώσσα" με τον υπάλληλο. Και αφου καταλήξεις με τον υπάλληλο του καταστήματος αν είναι ακροδέκτης, ακροχιτώνιο, κως, φισάκι και δεν ξέρω τι άλλο, πρέπει να βρεις και την διατομή, αν είναι γυμνός ή μονωμένος και....... και........ και........

Ακροχιτώνιο
View attachment 242241

Κως συρταρωτό
View attachment 242242

Κως οπής
View attachment 242243

Κως δίχαλο
View attachment 242244

Κως κυλινδρικό
View attachment 242248

Ακροδέκτης
View attachment 242245