Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παρέλαβα πριν κάνα δυο μέρες τα εξής:

20241119_162845.jpg
Τα τρυπάνια είναι σε ποιοτική θήκη στιβαρή, αν και δεν έχω προλάβει να τα ανοίξω ακόμη. Αγοράστηκαν 3 θερμόμετρα-υγρασιόμετρα ίδια και έχουν μπει δίπλα δίπλα για έλεγχο των μετρήσεων. Πολύ ωραία σαν συσκευή με ευανάγνωστη οθόνη, φωτισμό και μνήμη 24ωρης μέγιστης-ελάχιστης τιμής αλλά και all-time. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχουν μικροαποκλίσεις στην θερμοκρασία μεταξύ τους (0,2 με 0,5 C) και προσπαθώ να βγάλω άκρη με την μητρική εταιρεία αν είναι σε λογικό πλαίσιο αυτό, αλλιώς επιστροφή.

Αυτες οι αποκλισεις μεταξυ τους εμπιπτουν στο γενικοτερο πλαισιο αποκλισεων οπως αναφερονται στα specs του συγκεκριμενου οργανου.
  • Temperature Accuracy:+/- 2.0 °F (+/- 1.1 °C)
  • Humidity Accuracy:±2% from 30% to 80%; ±3% below 30% and above 80%
Εδω η πληρης περιγραφη του TP53 που αγορασες.

Επισης δεν νομιζω οτι υπαρχουν τετοιου τυπου digital θερμομετρα που να εχουν μικροτερη αποκλιση απο μισο βαθμο κελσιου στην καλυτερη περιπτωση.

• Like
Reactions: Catalyst_
Αυτες οι αποκλισεις μεταξυ τους εμπιπτουν στο γενικοτερο πλαισιο αποκλισεων οπως αναφερονται στα specs του συγκεκριμενου οργανου.
  • Temperature Accuracy:+/- 2.0 °F (+/- 1.1 °C)
  • Humidity Accuracy:±2% from 30% to 80%; ±3% below 30% and above 80%
Εδω η πληρης περιγραφη του TP53 που αγορασες.

Επισης δεν νομιζω οτι υπαρχουν τετοιου τυπου digital θερμομετρα που να εχουν μικροτερη αποκλιση απο μισο βαθμο κελσιου στην καλυτερη περιπτωση.
Το πρώτο που κοίταξα είναι το accuracy απο το manual (όπως και εσύ) και πράγματι εμπίπτει στο εύρος του μισού βαθμού που αναφέρει η εταιρεία. Συγκεκριμένα αναφέρει: ±1℉ (±0.5℃) from 32 to 140℉ (0 to 60℃), otherwise ±1.8℉(±1℃).
Απλά επειδή πήρα τρια, για τοποθέτηση σε διαφορετικά δωμάτια, τα άφησα μαζί για να κάνω την σύγκριση. Και επειδή είναι ακριβώς στο όριο του μισού βαθμού το ένα από τα τρία, μπήκα σε σκέψεις. Δεν είχα ποτέ παλιότερα κάτι παρόμοιο, οπότε δεν είχα σκεφτεί για την ικανότητα τους στην σωστή μέτρηση. Φανταζόμουν ότι θα είχαν μια απόκλιση μεταξύ τους της τάξης του 0,1 με 0,2 C. Δεν έχω κάποιο αξιόπιστο όργανο μέτρησης για να δω την πραγματική ακρίβεια στην μέτρηση.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει κάποιον εξωτερικό σένσορα, ούτε συνδέεται με κινητό για να στέλενει ειδοποιήσεις. Έχει στο πίσω μέρος του υποδοχή για να το κρεμάσεις, μαγνήτη και μια πολύ σταθερή βάση για επιτραπέζια τοποθέτηση. Παίρνει 2 μπαταρίες ΑΑΑ και νομίζω διάβασα ότι κρατάνε περίπου ένα χρόνο. Κάθε μεταβολή που καταγράφει γίνεται ανά 10 δευτερόλεπτα. Αν του αλλάξεις θέση δλδ, σε 10 δευτερόλεπτα θα έχεις την μεταβολή.

Δεν χρειάζεται να σε απασχολεί η διαφορά αυτής της τάξης ειδικά από τη στιγμή που είναι εντός των προδιαγραφών του κατασκευαστή.

Κανένα όργανο δεν έχει απόλυτη ακρίβεια, πόσο μάλλον τέτοιες συσκευές που δεν είναι και για εργαστηρακές/απαιτητικές μετρήσεις υψηλής ακριβείας.

Αφού ο κατασκευαστής δίνει ανοχή ±1℃ θα μπορούσες να έχεις απόκλιση μεταξύ των διαφορετικών συσκευών 2 βαθμούς και να είναι εντός προδιαγραφών.

Επίσης χωρίς ένα όργανο αναφοράς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποιο από όλα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Το γεγονός πως τα δύο δείχνουν την ίδια θερμοκρασία δεν τα καθιστά περισσότερο ακριβή από το ένα που έχει απόκλιση σε σχέση με τα άλλα δύο.

Τέλος το γεγονός πως κάνει μέτρηση κάθε δέκα δευτερόλεπτα δεν σημαίνει πως μέσα σε αυτό το χρόνο αν αλλάξει απότομα η θερμοκρασία περιβάλλοντος θα πάρεις σωστή ένδειξη
γιατί απαιτείται κάποιος χρόνος για να φτάσει η συσκευή και ο αισθητήρας τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
Το πόσος χρόνος χρειάζεται μπορεί να διαπιστωθεί αφού έχεις ήδη παραπάνω από ένα.

Ακόμα μια παραλαβή (που δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κανέναν), είναι ένα adaptor που επιτρέπει να βάζουμε απλούς δίσκους σε γωνιακούς τροχούς που έχουν το σύστημα X-Lock ( Bosch ή Makita). Από amazon.de το Klenbo M14 XLOCK Adapter (Στα 24€ με δωρεάν μεταφορικά). Είναι πολύ καλής ποιότητας.

Image8609875280547708754.jpg

Το X-Lock είναι ό,τι καλύτερο για μένα (τον ερασιτέχνη), αλλά επειδή έχω στοκ από διάφορα απλά δισκάκια, ήθελα ένα τέτοιο ανταπτοράκι.
Μου φαίνεται χρήσιμο. :)

Xρησιμο ανταπτορακι!

Ολο και καποιοι απο τους εκατονταδες καθημερινους αναγνωστες μας θα εχουν ενδιαφερον για το συγκεκριμενο.

• Like
Reactions: nikfor
Χθεσινες παραλαβες:

- απο utools, πλανη, ντουτοχαρτα νερου, γαντια εργασιας, και ανταπτορας γωνιακου τροχου

Δυστυχως ο ανταπτορας ταιριαζει μονο σε ενα Makita τροχακι που εχω και παλι δεν σφιγγει καλα. φαινεται και πολυ ευθραυστη σαν κατασκευη. Θα παρω εναν κανονικο ταινιολειαντηρα.

Τα γαντια επισης ηταν λερωμενα με λαδια. Θα επιστραφουν μαζι με τον αναπτορα.
Αυριο θα δοκιμασω την πλανη και ελπιζω να ειναι κομπλε.

- απο Grobotronics: arduino, cnc shield, καποια γραμμικα ρουλεμαν, βιδες & nuts. Για πρωτη φορα θα ασχοληθω με cnc. Εχω και καποια αλλα κομματια τα οποια βρηκα σε καλυτερη τιμη και διαθεσιμοτητα. Tα περιμενω τις επομενες βδομαδες απο aliexpress.

Attachments

• viber_image_2024-11-22_14-19-20-637.jpg
    viber_image_2024-11-22_14-19-20-637.jpg
    236.8 KB · Views: 36
  • viber_image_2024-11-22_14-19-20-661.jpg
    viber_image_2024-11-22_14-19-20-661.jpg
    189.8 KB · Views: 34
  • viber_image_2024-11-22_14-19-26-296.jpg
    viber_image_2024-11-22_14-19-26-296.jpg
    218.4 KB · Views: 35
Ηλεκτρολογικα υλικα απο το Τεμου.
S2zMRUuh.jpg

Ηρθαν μαζι με καποια αλλα υλικα μικροξυλουργικης που χρειαζομουν και τα παρηγγειλα για να φτασω τα 20 ευρω

Ενωτικα καλωδιων: Μονωμενοι κονεκτορες, κλεμες και καπς. Δεν χρειαζονται ουτε κολλητηρια ουτε βιδες.
Οι μονωμενοι κονεκτορες εχουν στρογγυλους και επιπεδους ακροδεκτες.
UQSypNGh.jpg

Τα 4 ζευγαρια κονεκτορες ειναι για μη μονιμες συνδεσεις. Τα μικρα χαλκινα ειναι για συνδεση με πολυ μικρο ογκο.

Τα ασπρα ειναι κλεμες χωρις βιδες που αντικαθιστουν τις παραδοσιακες κλεμες με βιδες.
Διπλα ειναι τα καπς καλωδιων που αντικαθιστουν τα παραδοσιακα καπακια που τα στριβεις και ενωνεις τα δυο καλωδια.
J67Kclqh.jpg

Αυτα τα συνδετικα ειναι απιθανα.
5EVHPczh.jpg

Ανοιγεις το χερουλακι (μοχλος αγκιστρωσης) βαζεις το καλωδιο και το κλεινεις. Ο τροπος συσφιξης ειναι εξαιρετικα δυνατος.

+++
Παρεμπιπτοντως, η εταιρεια wago -ειναι η κορυφη- εχει βγαλει και κλεμες χωρις μοχλο με ελαχιστο ογκο.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eδω ειναι η αντιστοιχη κλεμα Wago με τον μοχλο, τελειο προιον, με τελεια συσφιξη.

Ενωτικα καλωδιων: Μονωμενοι κονεκτορες, κλεμες και καπς. Δεν χρειαζονται ουτε κολλητηρια ουτε βιδες.
Οι μονωμενοι κονεκτορες εχουν στρογγυλους και επιπεδους ακροδεκτες.
Για όποιον έχει απορία πόσοι τύποι από πρεσσαριστούς κονέκτορες υπάρχουν, η σελίδα της SAS έχει μεγάλη γκάμα.

Αν δεν βαριέσαι, βάλε ένα λινκ να πάρουμε μάτι.
Εχει αρκετα στο YouTube ωστοσο ο συγκεκριμενος τα λεει πολυ αναλυτικα. Εχω εκτυπωσει ηδη τα 3d κομματια.

Εχει αρκετα ωραια βιντακια στο καναλι του.

• Like
Reactions: aetosa
κάνε μια δοκιμή όταν μπορείς στις κλέμες χωρίς βίδα γιατί κάποιες που είχα ζεσταίνονταν αρκετά και σταμάτησα να τις χρησιμοποιώ. έχω δει να τις δίνουν μαζί με φωτιστικά σώματα LED που η κατανάλωσή τους είναι ελάχιστη, οπότε ίσως προορίζονται μόνο για πολύ χαμηλά ρεύματα.

κάνε μια δοκιμή όταν μπορείς στις κλέμες χωρίς βίδα γιατί κάποιες που είχα ζεσταίνονταν αρκετά και σταμάτησα να τις χρησιμοποιώ. έχω δει να τις δίνουν μαζί με φωτιστικά σώματα LED που η κατανάλωσή τους είναι ελάχιστη, οπότε ίσως προορίζονται μόνο για πολύ χαμηλά ρεύματα.
Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί μαιμουδοκλώνοι της Wago.

Ε να έχουν δουλειά οι πυροσβέστες!

-Οι ασπρες κλεμες που εβαλα παραπανω ειναι θεωρω παρομοιες με τις κοινες κλεμες πολυπροπυλενιου με βιδες.
Χρηση κυριως σε φωτιστικα και λοιπες εφαρμογες με οχι τοσο μεγαλη ενταση, max 10A. Για αυξημενα αμπερ παμε αλλου.

-Αναφορικα με τους κλωνους της wago που λεει ο φιλος παραπανω, αν εχει καποιο αξιοπιστο αρθρο/πηγη για την επικινδυνοτητα/αναφλεξη τους, ας το αναφερει για να εχουμε το νου μας.

Εμεις χρησιμοποιουμε χρονια τωρα κλωνους wago και δεν ειχαμε το παραμικρο θεμα σε οποιαδηποτε (σπιτικη/ερασιτεχνικη) εφαρμογη.
Εδω αυτα που χρησιμοποιω (rated up to 32A) :

Σε συγκρισεις και δοκιμες που εχω παρακολουθησει κατα καιρους, οι κλωνοι πιθανον να εχουν λιγο μικροτερη δυναμη συσφιξης, πχ το καλωδιο τραβιεται απο την αγκιστρωση με ~ 30 κιλα δυναμη ελξης αντι ~ 40, ομως αυτη η διαφορα ειναι αμελητεα για κοινες σπιτικες εφαρμογες.
Επισης το υλικο κατασκευη των κλωνων ειναι εξίσου ανθεκτικο και πυραντοχο με αυτο των wago.

Aν υπαρχει διαφορετικη πληροφορηση, ας την γνωριζουμε μιας και με το ρευμα πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι.

• Like
Reactions: lazarefa and newbie