Tι παραλάβαμε σήμερα..

-Οι ασπρες κλεμες που εβαλα παραπανω ειναι θεωρω παρομοιες με τις κοινες κλεμες πολυπροπυλενιου με βιδες.
Χρηση κυριως σε φωτιστικα και λοιπες εφαρμογες με οχι τοσο μεγαλη ενταση. Για αυξημενα αμπερ παμε αλλου.

-Αναφορικα με τους κλωνους της wago που λεει ο φιλος παραπανω, αν εχει καποιο αξιοπιστο αρθρο/πηγη για την επικινδυνοτητα/αναφλεξη τους, ας το αναφερει για να εχουμε το νου μας.

Εμεις χρησιμοποιουμε χρονια τωρα κλωνους wago και δεν ειχαμε το παραμικρο θεμα σε οποιαδηποτε (σπιτικη/ερασιτεχνικη) εφαρμογη.
Εδω αυτα που χρησιμοποιω (rated up to 32A) :

Σε συγκρισεις και δοκιμες που εχω παρακολουθησει κατα καιρους, οι κλωνοι πιθανον να εχουν λιγο μικροτερη δυναμη συσφιξης, πχ το καλωδιο τραβιεται απο την αγκιστρωση με ~ 30 κιλα δυναμη ελξης αντι ~ 40, ομως αυτη η διαφορα ειναι αμελητεα για κοινες σπιτικες εφαρμογες.
Επισης το υλικο κατασκευη των κλωνων ειναι εξίσου ανθεκτικο και πυραντοχο με αυτο των wago.

Aν υπαρχει διαφορετικη πληροφορηση, ας την γνωριζουμε μιας και με το ρευμα πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι.
Γκουγκλάροντας τη φίρμα του προιόντος, έπεσα σε μία αναφορά επικινδυνότητας του Ηνωμένου Βασιλείου για προιόν της φίρμας αυτής (Flintronic) ΟΧΙ ωστόσο για τους συγκεκριμένους συνδέσμους αλλά για σεσουάρ μαλλιών:

Ο κίνδυνος εν προκειμένω αφορούσε ανάφλεξη και ηλεκτροπληξία.
Προσωπικά μιλώντας, παρότι δεν πρόκειται προφανώς για το ίδιο προιόν, εν τούτοις η σοβαρότητα του προβλήματος που εντοπίστηκε στην άλλη συσκευή υπό την επωνυμία της ίδιας εταιρείας, εμένα τουλάχιστον θα με έκανε αρκετά σκεπτικό ως προς την χρήση των εν λόγω συνδέσμων, έστω για ψυχολογικούς (τουλάχιστον) λόγους.

Ναι, ετσι ειναι, ουτε το ιδιο προιον ειναι, ουτε η ιδια κατηγορια ειναι, αλλα ειναι και εντελως διαφορετικη η υφη του προβληματος (που μαλλον υπερβολικο ειναι) καθως ουτε για θεμα ποιοτητας προκειται, ουτε για θεμα φτηνων υλικων. Θεμα (πιο) αυστηρου σχεδιασμου ηταν το προβλημα:

Λεει οτι .....αν η υπο λειτουργια συσκευη τοποθετηθει κατω με συγκεκριμενο τροπο και εμποδιστει η ροη του αερα απο τον αεραγωγο τοτε δεν υπαρχει μηχανισμος να σταματησει την λειτουργια του ανεμιστηρα με κινδυνο την υπερθερμανση και την αναφλεξη...

...While the product is plugged in and switched on, if it were to be placed down on a surface blocking the air intake, the product could overheat. As there is no safety device to isolate power in the event of overheating, the product may catch fire...

Θελω να πω οτι επειδη η Βοsch, η Μακιτα και αλλες επωνυμες εταιρεις που οντως εχουν ανακαλεσει στο παρελθον προϊοντα τους, δεν σημαινει οτι θα σταματησουμε εστω για ψυχολογικους λογους να αγοραζουμε αυτες τις μαρκες, ετσι δεν ειναι ? :}

• Like
Reactions: osatosa
Ηλεκτρολογικα υλικα απο το Τεμου.
S2zMRUuh.jpg

Ηρθαν μαζι με καποια αλλα υλικα μικροξυλουργικης που χρειαζομουν και τα παρηγγειλα για να φτασω τα 20 ευρω

Ενωτικα καλωδιων: Μονωμενοι κονεκτορες, κλεμες και καπς. Δεν χρειαζονται ουτε κολλητηρια ουτε βιδες.
Οι μονωμενοι κονεκτορες εχουν στρογγυλους και επιπεδους ακροδεκτες.
UQSypNGh.jpg

Τα 4 ζευγαρια κονεκτορες ειναι για μη μονιμες συνδεσεις. Τα μικρα χαλκινα ειναι για συνδεση με πολυ μικρο ογκο.

Τα ασπρα ειναι κλεμες χωρις βιδες που αντικαθιστουν τις παραδοσιακες κλεμες με βιδες.
Διπλα ειναι τα καπς καλωδιων που αντικαθιστουν τα παραδοσιακα καπακια που τα στριβεις και ενωνεις τα δυο καλωδια.
J67Kclqh.jpg

Αυτα τα συνδετικα ειναι απιθανα.
5EVHPczh.jpg

Ανοιγεις το χερουλακι (μοχλος αγκιστρωσης) βαζεις το καλωδιο και το κλεινεις. Ο τροπος συσφιξης ειναι εξαιρετικα δυνατος.

+++
Παρεμπιπτοντως, η εταιρεια wago -ειναι η κορυφη- εχει βγαλει και κλεμες χωρις μοχλο με ελαχιστο ογκο.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eδω ειναι η αντιστοιχη κλεμα Wago με τον μοχλο, τελειο προιον, με τελεια συσφιξη.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Καλό δουλεύτα!!!
Βάλε μας και καμιά φωτό με τους μονωμένους αφού τους πρεσαρεις και το εργαλείο που πρεσαρες.Δεν πήρα ακόμα 😂.

Προσωπικά τις άσπρες κλεμμες χωρίς βίδα θα τις χρησιμοποιούσα για πολύ μικρές καταναλώσεις για δοκιμές στο πάγκο.Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο δυνατή η σύσφιξη που κάνουν. Βέβαια δεν τις έχω χρησιμοποιήσει πολύ απλά λέω μία ιδέα μου.

Σε συγκρισεις και δοκιμες που εχω παρακολουθησει κατα καιρους, οι κλωνοι πιθανον να εχουν λιγο μικροτερη δυναμη συσφιξης, πχ το καλωδιο τραβιεται απο την αγκιστρωση με ~ 30 κιλα δυναμη ελξης αντι ~ 40, ομως αυτη η διαφορα ειναι αμελητεα για κοινες σπιτικες εφαρμογες.
Επισης το υλικο κατασκευη των κλωνων ειναι εξίσου ανθεκτικο και πυραντοχο με αυτο των wago.
Υποθέτω γνωρίζεις ότι μικρότερη δύναμη σύσφιξης ισούται με μεγαλύτερη αντίσταση άρα και αυξημένη θερμοκρασία.

Τώρα πως γνωρίζεις τις ιδιότητες του πλαστικού που λες ότι είναι πυράντοχο και ανθεκτικό όταν έχεις ένα άγνωστο προϊόν με μηδέν πιστοποίηση ενώ η Wago έχει έξι τουλάχιστον?

Ξέρω ότι πολλά από αυτά τα είδη φτιάχνονται στα "τσαντίρια" της Σεντζέν με χειροκίνητες injection όσον αφορά το πλαστικό, αλλά και τα μεταλλικά τμήματα πολλές φορές είναι από αλουμίνιο η και σίδηρο καταλλήλως "μεταμφιεσμένα" αντί για χάλκινα.

Χρησιμοποιώ τα υλικά της Wago εδω και πολλά χρόνια επαγγελματικά, αλλά και σε εφαρμογές ήσσονος σημασίας δεν θα τολμούσα να βάλω αυτά τα :poop:.

Γενικά τα κινέζικα ηλεκτρολογικά υλικά ακόμη και τα "επώνυμα" είναι πολύ χαμηλών προδιαγραφών.

Ξεκαθαρα ανεφερα οτι η wago ειναι κορυφη!

Απο κει και περα αν εχεις καποιο εξειδικευμενο αρνητικο αρθρο για τους κλωνους που ανεφερα απο το Amazon, να το δουμε.
Πως εισαι σιγουρος οτι η συσφιξη του αγκιστρωματος των 30 εναντι των 40 κιλων κανει διαφορά?
Εαν οι ασπρες κλεμες που οι ιδιες ακριβως πωλουνται και στην Ελλαδα ειναι επικινδυνες, τοτε πρεπει να γινει συσταση και στο Leroy που πουλαει εν δυναμει :poop:...

Οι γενικοτητες και οι αφορισμοι οτι ολα τα κινεζικα ειναι για πεταμα δεν βοηθουν.
Αντιθετως οι συστασεις οτι οι κλεμες χωρις βιδες, πχ, προτεινεται να χρησιμοποιουνται σε μικρες εντασεις, ειναι ευπροσδεκτες, βοηθουν και δεν προκαλουν.

Ξεκαθαρα ανεφερα οτι η wago ειναι κορυφη!

Απο κει και περα αν εχεις καποιο εξειδικευμενο αρνητικο αρθρο για τους κλωνους που ανεφερα απο το Amazon, να το δουμε.
Πως εισαι σιγουρος οτι η συσφιξη του αγκιστρωματος των 30 εναντι των 40 κιλων κανει διαφορά?
Εαν οι ασπρες κλεμες που οι ιδιες ακριβως πωλουνται και στην Ελλαδα ειναι επικινδυνες, τοτε πρεπει να γινει συσταση και στο Leroy που πουλαει εν δυναμει :poop:...

Οι γενικοτητες και οι αφορισμοι οτι ολα τα κινεζικα ειναι για πεταμα δεν βοηθουν.
Αντιθετως οι συστασεις οτι οι κλεμες χωρις βιδες, πχ, προτεινεται να χρησιμοποιουνται σε μικρες εντασεις, ειναι ευπροσδεκτες, βοηθουν και δεν προκαλουν.
Αγαπητέ μου το βάρος της απόδειξης είναι δικό σου!

Εσύ χρησιμοποιείς υλικά χωρίς προδιαγραφές σε αντίθεση με εμένα.

Τώρα μέχρι να με πείσεις με στοιχεία ότι δεν είναι τουλάχιστον επικίνδυνα εγώ θα συνεχίσω με την Wago.

• Like
Reactions: icomgreece
εγώ πάντως αναφερόμουν στις άσπρες κλέμες χωρίς βίδα, όχι τους κλώνους wago. σε σύνδεση 12V είχε ζεσταθεί (δηλαδή εμφανώς χειρότερα από τις βιδωτές κλέμες που μπορείς να τις σφίξεις πολύ).
πιστεύω πάντως πως για ερασιτεχνική χρήση στα ηλεκτρολογικά δεν αξίζουν τα κινέζικα... θα γλιτώσεις ελάχιστα και δεν αξίζει να ρισκάρεις. εδώ βλέπω ότι πολλοί χρησιμοποιούν και κινέζικο υλικό ράγας με ρελέ κλπ... δε θα το έκανα ποτέ.

(Γραφει οτι) περναει ρευμα 100Αμπερ απο μια κλεμα wago που ειναι rated για μεχρι 32Α, λογικο να συμβει.
Eνδιαφερον εχει που οι απλες συνδεσεις φαινεται οτι επηρρεαζονται ελαχιστα απο την μεγαλη ενταση.

Ας μας πει ομως και καποιος που κατεχει το αθλημα.

Μετά από ποστ στο φόρουμ και αδυνατώντας να κρατηθώ μακριά από νέες αγορές που δεν χρειάζομαι, παρέλαβα με επιτυχία εξής:

Wera Kraftform Micro Big Pack 2, από Gotools.de και​

Wera Advent Calendar 2024, από Panagiotidis Tools​

20241125_140326.jpg20241125_140555.jpg

Το ημερολόγιο θα ανοιχτεί ευλαβικά μέρα μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτά είναι τα πρώτα μου εργαλεία της εταιρείας και μένει να φανεί η ποιότητα τους.

Αυτό, από τεχνικής πλευράς, πως εξηγείται;
η wago εχει μεγαλύτερη αντίσταση από τις στριμένες και κολλημένες ενώσεις, μου φαίνεται πολύ λογικό αφού πατάει το καλώδιο σε 2 σημεία μόνο. ευκολία παρέχει η wago, όχι καλύτερη σύνδεση. στην πράξη αυτό που έχει σημασία είναι να είναι αρκετά χαμηλή η αντίσταση για τα ρεύματα που θα χρησιμοποιήσεις, δε θα κάνεις ηλεκτροκόλληση με αυτά.

κοπτικό ρούτερ 51Χ12.7mm (γαϊδούρι) ->5,23€
ο γνωστός δίσκος -> 4,06€
και διάφορα ψιλά να συμπληρωθεί το ποσό
Μαργαρίτες και T-bolts 5τμχ->5,13€
Ρουλεμάν 10τμχ ->2,61€
Κρίκοι 20τμχ->1,35€
(γράφω και τιμές επειδή δεν βρίσκεις άκρη με τους Κινέζους)

@nikfor : το κοπτικό το έχεις δουλέψει καθόλου; Δεν το περίμενα τόσο μεγάλο.

20241127_181631.jpg

Attachments

• 20241127_181631.jpg
    20241127_181631.jpg
    594.9 KB · Views: 12
  • Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Καλοδουλευτα! Το κοπτικο που θα το χρησιμοποιησεις?

Btw, οι 20 κρικοι απο 1.35 που γραφεις....πηγανε στα 6.02 :oops::ROFLMAO:
Για πλανίσματα με το ρούτερ πάνω σε σλεντ.
Οι τιμές είναι ότι να 'ναι.. Είχε μια φάση το aliex που την λέει bundle deals: σου προτείνει να διαλέξεις 4 ή 5 κομμάτια (όποια θες). Σου δίνει δωρεάν μεταφορικά και νομίζω και καλύτερες τιμές.

• Like
Reactions: Χιωτης
Παρέλαβα μόλις το ωραίο παλμικό Makita DTD172Z (από amazon.de, γύρω στα 140€, σε bulk συσκευασία)
(Τιμή Skroutz: 202€, Τιμή best price: 149€)

Μοιάζει εξαιρετικής ποιότητας, έχει ένα σωρό ρυθμίσεις και τέλεια εργονομία. :D
Έχει 4 επιλογές ταχύτητας και 6 λειτουργίες υποβοήθησης (2 λειτουργίες Τ, 1 λειτουργία ξύλου, 1 λειτουργία Μπουλονιού).
Είναι Brushless και έχει σκανδάλη μεταβλητής ταχύτητας και δυο δυνατά Led

Όταν το δουλέψω λίγο θα γράψω λεπτομέρειες.

2024-11-28_13-55-46.jpg

2024-11-28_13-55-16.jpg

(το παλιό Parkside, θα πάει στο εξοχικό, να ... ξεκουραστεί :) )