Tι παραλάβαμε σήμερα..

Hρθε πακετακι απο Τεμου σε BoxNow μετα απο περιπου δυομιση μηνες!! Αρχες Οκτωβριου ειχε γινει η παραγγελια.
Βεβαια με ειχαν ενημερωσει εξ'αρχης οτι οι μπαταριες θα κανουν πολυ καιρο να ερθουν.

Δυστυχως δεν υπαρχει λινκ καθως φαινεται οτι εχουν αποσυρει ολες τις μπαταριες απο το site τους.
gbDpyCr.jpg

Οπότε η αναρτηση εχει μονο ενημερωτικο χαρακτηρα, οτι δηλαδη τερμα οι παμθηνες μπαταριες κουμπια απο το Τεμου :(
Οι παραπανω κοστιζαν 2 ευρω και ειναι το δευτερο σετακι που παρηγγειλα καθως στο πρωτο οι μπαταριες αποδειχτηκαν αψογες!

Γυρνοντας σημερα στο χωριο βρηκα αρκετα καλουδια να με περιμενουν:

Total Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο
Total Παλινδρομικό Πολυεργαλείο 300W με Ρύθμιση Ταχύτητας
Total Κρουστικό Σκαπτικό Πιστολέτο Μπαταρίας Brushless 20V
Total Σετ 12 Τρυπάνια Φτερού
TOTAL ΓΑΝΤΙΑ ΝΙΤΡΙΛΙΟΥ
TOTAL ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 50

Ολα αγοραστηκαν απο το καταστημα https://www.xristou.eu/ ,εκτος απο το Total Κρουστικό Σκαπτικό Πιστολέτο Μπαταρίας Brushless 20V, και εμεινα ευχαριστημενος απο την εξυπηρετηση + τα δωρεαν μεταφορικα.

Δοκιμασα οσα προλαβα σημερα. Τις επομενες μερες θελω να δοκιμασω το παλινδρομικο πολυεργαλειο και να σεταρω τον αεροσυμπιεστη.

Κατα την δοκιμη του σκαπτικου πιστολετου διαπιστωσα οτι οι αριδες που ηρθαν μαζι ειναι στραβες :( παντως με μια πρωτη δοκιμη σε μπετο σκαβει μια χαρα.

Attachments

• 20241222_104332.jpg
    20241222_104332.jpg
    2.5 MB · Views: 42
  • 20241222_104340.jpg
    20241222_104340.jpg
    2.5 MB · Views: 40
  • 20241222_120717.jpg
    20241222_120717.jpg
    3 MB · Views: 40
Tελειωνουν σιγα σιγα οι παραλαβες των πρασινων DIY εργαλειων της Bosch που θα μπουν στην τσαντα εργαλειων.

Απο το Σκρουτζ, ενα γαλλικο κλειδι και μια γκαζοταναλια στις συνήθεις περιποιημενες συσκευασιες της Βosch.
p2mLV5Rh.jpg

Ωραια η γκαζοταναλια, αλλα το κλειδακι κορυφαιο, με την πιο ανετη λαβη που εχω πιασει ποτε σε γαλλικο!
3kQFTPhh.jpg

Πολλες εταιρεις πλεον βγαζουν γαλλικα κλειδια με πλαστικη επενδυση στη λαβη και γκαζοταναλιες με ρυθμιστικο κουμπι.
TYPQ3mJh.jpg

Ιδιο ακριβως μεγεθος και ιδιο βαρος με την αντιστοιχη Cobra Κνιπεξ ( η βασιλισσα των γκαζοταναλιων).
ojTaqHxh.jpg

Ιδια ομαλη αισθηση στην ρυθμιση με το κουμπι. Ιδιος αριθμος ΄δοντιων' στον χωρο ολισθησης του κουμπιου! Λιγο πιο μαλακες οι λαβες της Bosch. Λιγο πιο επιθετικα τα δοντια της Knipex.

Το καλυτερο ειναι οτι τα προστατευτικα καλυμματα της Knipex ταιριαζουν γαντι και στην γκαζοταναλια της Bosch!!
o5ipFF2h.jpg

Kατι φαινεται να αλλαξε στα ELTA courier και εφεραν πακετακι νωριτερα απο την προγραμματισμενη παραδοση!!! :oops:
9LKz0m6l.jpg

Το προτελευταιο πρασινο εργαλειακι χειρος της Bosch που εχω παραγγειλει, μια ταναλια, και ο νεος ανιχνευτης ρευματος/μεταλλου Βosch Truvo II.
TcEqfx9h.jpg

Καλα φωλιασμενο και προστατευμενο στην συσκευασια μαζι με τα μανουαλ και 3χΑΑΑ μπαταριες.
WbTUPjhh.jpg

Ιδιο σε διαστασεις και ιδια χαρακτηριστικα με το παλαιοτερο και πραγματικα πολυ καλο μοντελο Truvo/PMD7.
VBku5H8h.jpg

Νομιζω τσαμπα τα λεφτα πηγαν... ακριβως το ιδιο ειναι :)
lU67dJzh.jpg

Η μονη διαφορα που ειδα ειναι οτι υπαρχει ξεχωριστη ειδοποιηση (led) οταν προκειται για μεταλλο και αλλη για ρευμα.
uXuoj7fh.jpg

Δεξια ειναι ο 12βολτος ανιχνευτης τεχνολογιας Radar (?) τον οποιο παραδοξως εχω χρησιμοποιησει ελαχιστες φορες στα ~10 χρονια που τον εχω και αυτες για επιβεβαιωση.
Ο λογος ειναι οτι τo μικρο PMD7 (πλεον Truvo) εκανε εξαιρετικη δουλεια χωρις να μου αφηνει ανασφαλεια. Για αυτο και στο παρελθον πουλησα τα 2 μεγαλυτερα Bosch GMS που ειχα.

Καλοριζικα Μιχάλη...!!!
Όντως είναι ίδια....!!!
Aν κσι το είχες ψιλοπροβλεψει σε συζυτηση που είχαμε...

...έρχεται όμως και το νέο Gms(παρεπειπτοντως υπάρχουν 2 τελικά) και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις οποίες διαφορές και να συγκρίνουμε..

• Like
Reactions: Χιωτης
Το νεο GSM που θα παραλαβεις, σε σχεση με τα παλια GSM, εχει διαφορετικη σχεδιαση, αλλες μπαταριες, ειναι πιο μαζεμενο και πιο ωραιο.

Σε καθε περιπτωση θα εχει ενδιαφερον και πλακα να τα τσεκαρουμε ολα μαζι τα ανιχντευτακια της Bosch :)

• Love
Reactions: KOSSTV
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Χτεσινή παραλαβή: κυλινδρικό τριβείο made by nikfor.
Μετά την αγορά του laguna, είχε μείνει σε εφεδρεία και προσφέρθηκε να μου το δώσει για υιοθεσία -ακολούθησε παράδοση κατ' οίκον και μαστορική κουβεντούλα.
Νίκο, ευχαριστώ και πάλι, το "παιδί" θα είναι σε καλά χέρια.

Tribeio1.jpg

Tribeio2.jpg

Πολύ χάρηκα και εγώ Δημήτρη, για τη γνωριμία και την κουβεντούλα μας. :love:

Και χάρη στο φόρουμ μας, η κατασκευούλα μου θα συνεχίσει να χρησιμεύει σε κάποιον αντί να καταχωνιαστεί αχρηστευμένη σε κάποια αποθήκη, ή ακόμα χειρότερα, να πεταχτεί. :D

Το αστείο ήταν πως ενώ εγώ έβλεπα και ζήλευα τον μεγάλο και οργανωμένο χώρο του Δημήτρη, ο ίδιος γκρίνιαζε πως δεν έχει καθόλου χώρο. Χάχα, θα σας φέρω όλους στο 6 τετραγωνικών εργαστηριάκι μου να δουλέψετε για λίγο και μετά ... θα είστε πολύ ευχαριστημένοι με το δικό σας εργαστήριο. :LOL::p:ROFLMAO:

• Love
  • Haha
Reactions: dk31 and newbie
Το αστείο ήταν πως ενώ εγώ έβλεπα και ζήλευα τον μεγάλο και οργανωμένο χώρο του Δημήτρη, ο ίδιος γκρίνιαζε πως δεν έχει καθόλου χώρο. Χάχα, θα σας φέρω όλους στο 6 τετραγωνικών εργαστηριάκι μου να δουλέψετε για λίγο και μετά ... θα είστε πολύ ευχαριστημένοι με το δικό σας εργαστήριο. :LOL::p:ROFLMAO:

Εμένα, όπου και να με πας, καλύτερα θα είμαι απ’το δικό μου. :LOL:

Τελευταια παραλαβη του χρονου απο Πρακτικερ μεσω skroutz
y1v0Aocl.jpg

Mπετονακι 5 λιτρων για βενζινη
j0uyb0oh.jpg

Μεσ΄ την σκονη ηρθε, αλλα τουλαχιστον ηταν στεγανο, δεν ετρεχε ουτε το καπακι ουτε η επεκταση με το ευκαμπτο στομιο.

Πρωι πρωι η διανομεας των ELTA courier, με το δικο της αυτοκινητο, εφερε το πακετακι απο το Αμαζον!
ERrWcd3l.jpg

Τις τελευταιες εβδομαδες τα ΕΛΤΑ της περιοχης εχουν γινει υποδειγμα οn time παραδοσεων, με την βοηθεια ιδιωτων μεταφορεων βεβαια.

Ενα αρχοντικο ανιχνευτηρι για καλωδια/σωληνες κλπ απο την professional μπλε σειρα της Bosch, και ενα ταπεινο αλφαδακι απο την πρασινη DIY σειρα για να μπει στην τσαντα εργαλειων που ετοιμαζω μαζι με τα υπολοιπα εργαλεια χειρος της Βοsch.
xMLkL8mh.jpg

Το αλφαδακι ειναι μια σκετη γλυκα και τελεια φινιρισμενο.
vla5ZqTh.jpg

Αυτο ειναι στα 25cm και υπαρχει και το μικρο του αδερφακι στα 12εκ. μηκος.

Το κυριλε ανιχνευτηρι θα το ανοιξει και θα το παρουσιασει ο τυχερος που το παρηγγειλε :)
aSzqdR8h.jpg

Πρώτη παραλαβή για το 2025 :)

Image7863138611203570539.jpg

Ένα μιξεράκι για υγρό γυαλί.
Πολύ ωραίο και πλήρες σετάκι, με καλή βάση της οποίας το ύψος ρυθμίζεται (στα 35€)
Έχει 3 ταχύτητες και αντιστροφή περιστροφής και έχει πολύ καλές κριτικές.
Βάζεις όποιο πλαστικό ποτήρι / δοχείο θέλεις.

Δεν βρίσκω link από το σετάκι που αγόρασα, αλλά πωλούνται και χωριστά:
Γενικά μοιάζει να αξίζει τα 35€ που ζητάει για να γλιτώσω από το βαρετό ανακάτεμα. :)

έχω να κάνω μερικές υδραυλικές εργασίες και έτσι σήμερα πήρα κάποια πράγματα από το Leroy:
2 τάπες pvc & 2 Μούφες Φ63 για να κλείσω 2 σωλήνες και την αντίστοιχη Κόλλα. Ένα Λιπαντικό σύνδεσης πλαστικών σωλήνων για σύνδεση μιας μούφας επισκευής με λάστιχο.
Μία Κατασκευαστική σιλικόνη για να κλείσω σοβατεπί μπαλκονιού & κουφώματα αλουμινίου.

και πήρα και ένα Δίσκο κοπής multi construction 125mm Bosch που είδα. στο site τον αναφέρει ως Bosch Rapido αλλά ο δίσκος επάνω γράφει Bosch Pro. o κωδικός του παραμένει ο ίδιος.

1735950398762.png

αν και γενικά δεν το πάω και πολύ το leroy, έχω να πω ότι οι τιμές σε αυτά που πήρα σήμερα βλέπω πως είναι πιο χαμηλές από ο,τι βρισκω online.

Το λιπαντικο συνδεσης πλαστικων σωληνων σε τι ακριβως βοηθαει?
Σε σωλήνες που είναι με λάστιχο και όχι κολλητές, valsir συνήθως, μπαίνει το λιπαντικό ώστε να γίνεται σωστή εφαρμογή

Attachments

• VALSIR.jpg
    VALSIR.jpg
    216.8 KB · Views: 36
Παραλαβη απο τα αγαπημενα ELTA courier που δεν λογαριαζουν ΣΚ και αργιες και παραδιδουν ακομα και πριν την ωρα τους τα πακετακια:)

ERrWcd3l.jpg

Απο τα τελευταια πλεον πρασινα DIY Bosch εργαλεια χειρος που εχω παραγγειλει. Ενα σετ λιμες.
FOXLAgth.jpg

Παντα σε περιποιημενη συσκευασια που δεν θες να την πεταξεις!

Τα κλασσικα 5 ειδη λιμας που εχουν και τα περισσοτερα σετ.
s6XP6Pdh.jpg

Η μεγαλη διαφορα απο τις λιμες που ξερουμε ειναι τα καταπληκτικα χερουλια, σημα κατατεθεν στα περισσοτερα εργαλεια χειρος της DIY σειρας.
MCTKDXMh.jpg

Απομενουν πια αν θυμαμαι καλα, ενα σετ με 8 κατσαβιδια και ενα σετ 3 ρασπες για να ολοκληρωθει η συλλογη.