Tι παραλάβαμε σήμερα..

Tωρα που τσινισε η Κινα στις ταριφες του Τραμπ, αμα δειτε στο Τεμου τιποτα Hermes, Gucci ή αλλο γκλαμουροειδες, σε τιμη κοψοχρονιας, βαλτε μια φωνη.😎

Last edited:
Πανεμορφο το Paduk!(y)
O Σοφιανος εχει μεν σανιδακια Paduk σε 3μμ παχος αλλα δυστυχως σε υπερδιπλασια τιμη απο το Temou... συν οτι σε χρεωνει αρκετα μεταφορικα.

Μπαμπη φερε αν μπορεις και ενα αλουμινενιο card, οτι χρωμα θες, για να τσεκαρω πως χαρασσεται. Ερχονται και τα ξυλα σου αυριο η την Δευτερα.

• Like
Reactions: Babis K.
Πανεμορφο το Paduk!(y)
O Σοφιανος εχει μεν σανιδακια Paduk σε 3μμ παχος αλλα δυστυχως σε υπερδιπλασια τιμη απο το Temou... συν οτι σε χρεωνει αρκετα μεταφορικα.

Μπαμπη φερε αν μπορεις και ενα αλουμινενιο card, οτι χρωμα θες, για να τσεκαρω πως χαρασσεται. Ερχονται και τα ξυλα σου αυριο η την Δευτερα.
Ενδεικτικά έβαλα τον Σοφιανο . Έχω πάρει πλαϊνά για κιθάρα στα 5€ το ένα, πάχος 4μμ πλάτος 11cm και μήκος 85cm.

Δηλαδή φτηνότερα από τα 3 κομμάτια του temu . Και μιλάω για ρεταλια γιατί αν δεν υπάρχει bookmatched άλλο πλαϊνό το πουλάνε φτηνότερα. Αυτό που κοστίζει είναι να βάλεις υπαλληλο να το κόψει για άλλη χρήση.

Όλο και κάποιο κατάστημα οργανοποιιας θα υπάρχει Αθήνα...

• Like
Reactions: Χιωτης
Πηγα σα χαμαλης και πηρα το πακετακι απο τα ELTA courier της περιοχης καθως ηρθε προχτες στα γραφεια τους και ειμαι σιγουρος οτι την Δευτερα δεν θα με εβρισκαν στο σπιτι (εγινε προσπαθεια παραδοσης) οποτε θα ξαναγυριζε -και καλα- στα ELTA χαρακτηρισμενο σαν 'διαθεσιμο για παραλαβη' εως οτου περασουν οι μερες και το στειλουν πισω στον αποστολεα... Γνωστο το παραμυθι.

Το πακετακι ειναι μερος μιας μεγαλυτερης παραγγελιας.
7nFTHO9l.jpg

Η υπολοιπη παραγγελια εχει ερθει αλλα ειναι σε μια εταιρεια courier καπου στα Γλυκα Νερα Αττικης, διαθεσιμο για παραλαβη....
Ελπιζω να βγει διανομη για το σπιτι μου συντομα γιατι ουτε και ξερω που πεφτουν τα Γλυκα νερα... Μα που τους βρισκουν αυτους τους τυπους στο Τεμου!!

Μπαταρια 18βολτη Dewalt - μαιμου απο το Τεμου. Πολυ περιποιημενη εκ πρωτης οψεως!
9ZB0kQGh.jpg

Χωρητικοτητα 2.5Αh, ιδανικη αναλογια βαρους αποδοσης για πολλα εργαλεια.
Εδω καποια specs που θα δουμε εν καιρω αν και κατα ποσο ισχυουν.
AKNFDvuh.jpg

Παντως η εφαρμογη στα εργαλεια της Dewalt ειναι πραγματικα τελεια, ιδια με τις αυθεντικες μπαταριες.
lRApG26h.jpg

Σε μια πρωτη δοκιμη με το τροχακι, η μπαταρια συμπεριφερθηκε οπως ακριβως η αυθεντικη. Μακαρι να εχει και καλη διαρκεια περα απο δυναμη.

Εχω παραγγειλει και μια 18βολτη Ryobi που ελπιζω να ειναι καλη μαιμου, καθως το Amazon ΔΕΝ αποστελλει πλεον μπαταριες λιθιου στην Ελλαδα.

Χτεσινές παραλαβές, μικροπράγματα από Aliexpress. Γράφω και τις τιμές επειδή έχει χαθεί η μπάλα γενικά με το πόσο κάνει κάθε τι.
Μικροί μεντεσέδες 3,37€ τα 10τμχ. Δεν ξετρελάθηκα από ποιότητα.
Σετ ψιλά τρυπανάκια 1,90€.
Μικρή γωνία από αλουμίνιο 4,16€. Ποιοτικό μου φάνηκε και βολικό για διάφορες δουλειές.
Φρεζάκι για dremel 2,53€
xx33.jpg

Σχετικά με το τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας που πήραμε αρκετοί από εδώ μέσα, υπάρχει κανείς άλλος που δεν του δούλεψε; Δοκίμασα με βήματα 1 και 2 από τις οδηγίες, μετά κάνοντας το 1,2 και 3 βήμα. Δεν δουλεύει σε καμία από τις δύο γκαραζόπορτες. Τα λαμπάκια για την ολοκλήρωση κάθε βήματος ανάβαν κανονικά. Είναι κάτι άλλο που μπορώ να τσεκάρω για την συμβατότητα με τα παλιά κοντρόλ;
xx22.jpg

υπάρχει περίπτωση να μην το έπιασε καλά, δοκίμασε να το κάνεις ξανά. επίσης εμένα μου τελείωσε πολύ γρήγορα η μπαταρία που είχε μέσα, δοκίμασε με καινούρια.
ένα πράγμα που έμαθα με τα κοντρόλ είναι ότι δεν είναι τόσο μεγάλης ακριβείας η όλη ιστορία όσο φανταζόμουν. οι δέκτες δέχονται και λίγο λάθος συχνότητες γιατι τα περισσότερα κοντρολ δεν είναι ακριβείας. πχ ένα που αντέγραψα σε μαγαζί μου είπαν πως το καινούριο που μου έδωσαν δεν έβρισκε εντελώς σωστά τη συχνότητα και μπορεί να μην δουλεύει πάντοτε. το συγκεκριμένο δουλεύει άψογα, μπορεί και καλύτερα από το αυθεντικό που έχει παλιώσει!
ο μόνος τρόπος να καταλάβεις ακριβώς τι συμβαίνει είναι να μετρήσεις τη συχνότητα του αυθεντικού και του καινούριου για να τα συγκρίνεις (το κάνουν στα καταστήματα ηλεκτρονικών, συνήθως με αυτό το μηχάνημα ή αντίστοιχο.
όλα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον το τηλεχειριστήριο που θέλεις να αντιγράψεις είναι συμβατό με αυτό που αγόρασες (απ'ότι έχω καταλάβει ελάχιστα δεν είναι, κάποιες υποκατηγορίες κυλιόμενων κωδικών όπως κάποια κλειδιά αυτοκινήτου)
ο DIY τρόπος είναι να καταγράψεις τι εκπέμπουν με κάποιο SDR (ουσιαστικά με ένα tv tuner στον υπολογιστή και κάποιο πρόγραμμα ανάλυσης), αλλά πάει πολύ μακριά η βαλίτσα...

υπάρχει περίπτωση να μην το έπιασε καλά, δοκίμασε να το κάνεις ξανά.
Μια τελευταία ερώτηση: στην φάση που το ρυθμίζεις με μια νέα γκαραζόπορτα, θυμάσαι αν κάνεις μόνο τα βήματα 1 και 2; Το 3ο βήμα (resume) χρειάζεται και αυτό σαν επιβεβαίωση της καταχώρησης;

Εγώ προγραμμάτισα όλες τις πόρτες μαζί με τη μία. Δεν έχω καταλάβει αν πρέπει να σβήσεις όλους του κωδικούς για να προσθέσεις μια. Το άλλο μοντέλο που πήρα είχε διαφορετική διαδικασία προγραμματισμού χωρίς διαγραφή.
Το βήμα 3 καταλαβαίνω ότι χρειάζεται γιατί σταματά τη διαδικασία προγραμματισμού.

Πολλες παραλαβες των τελευταιων ημερων/ βδομαδων απο Aliexpress/Grobotronics και Amazon και μια χθεσινη αγορα απο lild.

Καποιες οθονες, RFID reader και καλωδια για το arduino απο aliexpress

luminous filament της Esun απο Amazon στα 22,49 με free shipping καθως πηρα και το Cudy. Στην Ελλαδα το filament ξεκιναει στα 31,50. Εκανα καποιες δοκιμες και φωτιζουν ωραια στο σκοταδι.

Σχεδον ολα τα κομματια που χρειαζομαι για το CNC dremel που θελω να φτιαξω. Τα περισσοτερα ηρθαν απο Ali και καποια απο το φανταστικο Ελληνικο καταστημα Grobotronics.

Περιμενω τα stepper motors και 5 προφιλ αλουμινιου.

Grobotronics

Attachments

• cnc.jpg
    cnc.jpg
    2.9 MB · Views: 16
  • 20250427_123137.jpg
    20250427_123137.jpg
    3 MB · Views: 18
  • 20250427_123111.jpg
    20250427_123111.jpg
    1.2 MB · Views: 15
  • 20250427_123120.jpg
    20250427_123120.jpg
    1.4 MB · Views: 15
  • 20250427_123126.jpg
    20250427_123126.jpg
    1.3 MB · Views: 17
1000006826.jpg Δύο κομμάτια είχαν μείνει. Τα έπιασα στο χέρι να μη λέω ψέμματα. Αρκετά τίμια. Δεν περιμένω ποιότητα wiha ξέρω γω αλλά φαίνονται τίμια. Για ερασιτεχνική χρήση ίσως και πολύ καλά. Βέβαια με τρώει ο πισινός μου και θα πάρω και κάποια επώνυμα όταν βρεθεί καλή ευκαιρία.

Σημερινή παραλλαβη το 12ν Sds της Parkside και το σετ σφυροκατσαβιδου προχθες.!!!
Μάλιστα το 12ν sds με κουπόνι των 5 ευρω και μου βγήκε στα 25 ευρώ...!!!

20250430_134812.jpg

Ωραία και λιλιπούτειο το 12ν Sds..!!!
Μου αρέσει και η θήκη του...!!!
20250430_134829.jpg
20250430_134851.jpg

Το σφυροκατσαβιδο είναι με ανταπτορα 1/2 σε 5/16.

20250428_202027.jpg

Το 12ν sds τρυπανι και τεσταρηθει...και θα αναφερω εντυπωσεις...!!!

Κοπτικό ρούτερ τύπου Radius (Freud 18-116).

x1.jpg

Συνολικά πήγε στα 44€. Έχω την εντύπωση ότι παλιά για τις αγορές από Amazon.com σε χρέωναν τα δύο ποσά στον κόκκινο κύκλο: τιμή 25€ + Μεταφορικά μαζί με φόρους 10€ =35€.
Αυτή τη φορά, στο checkout μου έβαλε επιπλέον "Estimated tax to be collected: 9€"(πριν την πληρωμή, οπότε θα μπορούσα να είχα ακυρώσει την συναλλαγή).
Επειδή δεν αγοράζω και συχνά από Amazon, ξέρετε αν έτσι δουλεύει πλέον το σύστημα για αγορές από Αμερική;
x2.jpg