Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δημήτρη αυτό που είπε ο Μπάμπης είναι η σωστή διαδικασία, αλλά θέλει υπομονή: "Για να κάνεις σωστό φρεζάρισμα σε μέταλλο θέλεις πολλές στροφές και σχεδόν καθόλου πίεση".

Υπάρχει και άλλη μια τεχνική, για την οποία έχω ακούσει ότι δουλεύει (δεν την έχω δοκιμάσει):
Αφού κάνεις το φρεζάρισμα, βάζεις ένα scotch και ξαναπερνάς απαλά με το φρεζάκι ή το τρυπάνι.

90ο τρυπάνι είναι επιθετικό.
1780262091683.jpeg

Μεγάλη παραλαβή από Panagiotidis Tools.

MAKITA 9565CVR Γωνιακός τροχός με ρύθμιση στροφών 1100W / 125mm

BOSCH GLM 40-31 Μετρητής αποστάσεων έως 40m

WERA 2Go 3 Υφασμάτινη τσάντα εργαλείων

BOSCH Σετ Φρεζοτρύπανα EXPERT SELF CUT SPEED 13 τεμαχίων σε θήκη

WOKIN 756603 Σετ 3 τρυπάνια διαβάθμισης τιτανίου σε θήκη +1 ΔΩΡΟ

BOSCH PRO Impact Bits Set Σετ Μύτες με Αντάπτορα 24 τεμαχίων

BOSCH Professional Μέτροταινία 8m

WOKIN 257012 Σετ σγρόμπιες 12 τεμαχιών σε θήκη +1 ΔΩΡΟ

THORAX CLIX 2 Μπρελόκ με Πολύχρωμα Bit Holders-Κατσαβίδια & Καραμπίνερ +1 ΔΩΡΟ

THORAX CLIX Μπρελόκ με Πολύχρωμα Bit Holders, Κρίκους & Καραμπίνερ +1 ΔΩΡΟ

WOKIN 501912 Γωνία μαραγκών με αλφάδι 300mm + ΔΩΡΟ 501202 Μέτρο αναδιπλούμενο πλαστικό 2m

SOLA BSP Ξύστρα Μολυβιών

SOLA DHM Μαρκαδόρος ανεξίτηλος μαύρος

Σημαδευτήρια διπλά Γερμανίας

SOLA SG TLM2 HB Σετ 6 ανταλλακτικές μύτες για TLM2

SOLA SC TLM2 Σετ 6 ανταλλακτικές πολύχρωμες μύτες για TLM2

WOKIN 323515 Συρματόβουρτσα χειρός με ξύλινη λαβή +1 ΔΩΡΟ

STANLEY 1-47-329 Μαρκαδοράκια ανεξίτηλα σε διάφορα χρώματα

Ήθελα τέλος αυτό: SOLA TLM 2 Σημαδευτήρι – Μηχανικό μολύβι αλλά δεν υπήρχε απόθεμα και αντικαταστάθηκε από αυτό: THORAX GRAF-X Μηχανικό Μολύβι Σημαδέματος με θήκη και ανταλλακτικές μύτες της ίδιας εταιρείας.
20260602_102602.jpg

Εκανες tilt που λέμε!
Καλοδουλευτα!
Αυτα τι ακριβως κάνουν?

• Like
Reactions: Catalyst_
Εκανες tilt που λέμε!
Καλοδουλευτα!
Αυτα τι ακριβως κάνουν?
Είναι για να έχεις πρόχειρα πάνω σου τις μύτες ή τους αντάπτορες που χρησιμοποιείς περισσότερο συχνά. Οι φωτογραφίες είναι από το άλλο link.

Attachments

• IMG_1457-2-scaled.jpg
    IMG_1457-2-scaled.jpg
    911.2 KB · Views: 27
  • IMG_1463-scaled.jpg
    IMG_1463-scaled.jpg
    875.8 KB · Views: 28
  • Like
Reactions: enduras1
Ειναι bit holders, βαζεις μεσα ο,τι μυτη θελεις και γινονται super mini κατσαβιδακια.
Πρεπει να εχουν μαγνητη μεσα για να κρατανε σωστα τις μυτες.

Σε αυτη την διαταξη (carabiner με 5 holders) χρησιμευει για να εχεις ακριβως τις μυτες που θες για καποιο προτζεκτ, ειτε απλα για να αποθηκευσεις αυτες που χρησιμοποιεις πιο συχνα.

Πρωτοφανες περιστατικο!!
Τα ΕΛΤΑ courier παρεδωσαν δεμα απο το Αμαζον στην ωρα τους, συμφωνα με το χρονοδιαγραμμα!!!
37k5CWfl.jpg

Ριγησα, σχεδον δακρυσα απο συγκινηση!! Το δεμα βεβαια το παρεδωσε ενας κυριος με το δικο του ΙΧ αυτοκινητο, αλλα κανενα προβλημα.(y)

Ειναι ενα μινι αποφρακτικο της 4βολτης USB σειρας της Ryobi, απο Αmazon.de
kn3SK0Nh.jpg

Βουλωσε ενα βαθυ σιφωνι της βεραντας (....και βρηκα ευκαιρια να συμπληρωσω την συλλογη των 4βολτων Ryobi)

Mιλαμε για μια μινιατουρα εργαλειο που ερχεται με το σπιραλ (~1μετρο) και ενα λαστιχενιο χερουλι για να κρατας το σπιραλ
PGrCcKOh.jpg

Ολα αυτα αποθηκευονται σε ενα καλοφτιαγμενο και ανθεκτικο υφασματινο πουγκι. Σημειωτεον οτι το εργαλειο ειναι εντελως αδιαβροχο.

Εδω φαινεται καλυτερο το ελαστικο χερουλι για να κρατας και να κατευθυνεις το σπιραλ.
pgQEmuoh.jpg

Η ποιοτητα ολων των εξαρτηματων και φαινεται και ειναι αριστη!

Τραβας το τσοκ πισω και στην εγκοπη βαζεις την κεφαλη του σπιραλ. Κατοπιν αφηνεις το τσοκ, κατεβαινει και κουμπωνει τελεια στο σπιραλ.
CWFrr3Fl.jpg

Εδω ειναι το σιφωνι και μαλλον εχουν πετρωσει φυλλα και σκονες κατα την διαρκεια του χειμωνα.
bQ0yrEuh.jpg

Αυριο μεθαυριο θα γινει η προσπαθεια καθαρισμου. Αν πετυχει θα το αναφερω αμεσως, αν δεν πετυχει θα κανω τον κινεζο απο ντροπη..😬

Ωραιο γκατζετακι!
Αλλα φοβάμαι το μηκος του καλωδιου θα το περιορισει σε σιφωνια οικιακα.
Αν το φραξιμο ειναι μετα το μετρο θα ειναι αναποτελεσματικο.
Μου θυμισες ένα θηριο με καμια δεκαρια + μετρα ατσαλινα Ridgid που εχω "κληρονομια" απο μια περιοδο που ημουν τεχνικος κτηριου στην HSW

• Like
Reactions: Χιωτης
Aυτο το 4βολτο γκατζετακι ειναι για σωληνες εως 50μμ και με σπιραλ μηκος ~1 μετρο. Για οικιακα σιφωνια σπανια χρεαζεσαι κατι μεγαλυτερο.
Το 18βολτκο αποφρακτικο της Ryobi και αλλων εταιρειων ειναι για μεγαλυτερους σωληνες, με ενσωματωμενη μεγαλυτερη ατσαλινα, αλλα ακριβο...

Για μεγαλυτερες αποχετευσεις μια χαρα δουλεια κανει η παραδοσιακη ατσαλινα που εχουμε (y)

Παντως το συγκεκριμενο μινι αποφρακτικο ειναι ευλογια!! Μαζεμενο, ξεκουραστο και ακρως αποτελεσματικο. Τεραστια ευκολια και ευχρηστια.
Ευτυχως δεν χρειαστηκε να κανω τον κινεζο, δουλεψε τελεια!!! Το φωτορεπορταζ της αποφραξης λιγο αργοτερα 😬

Εμένα στο χωριό, σε μια πολύ δύσκολη περίπτωση που οι διάφορες ατσαλίνες και σύρματα που δοκίμασα δεν έκαναν τίποτε, με έσωσε το συγκεκριμένο αξεσουάρ της Karcher.
Αν και δεν πίστευα οτι θα καταφέρω κάτι, αφού συν όλα τα άλλα είχα δοκιμάσει και μια αντίστοιχη μεταλλική Κινέζικη κεφαλή που δεν έκανε τίποτε, το εξάρτημα αυτό έσπασε τις βρωμιές και τα λίπη που είχαν χτίσει κυριολεκτικά τις σωληνώσεις και με γλύτωσε από μεγάλους μπελάδες.

• Like
Reactions: newbie and dk31
Εμένα στο χωριό, σε μια πολύ δύσκολη περίπτωση που οι διάφορες ατσαλίνες και σύρματα που δοκίμασα δεν έκαναν τίποτε, με έσωσε το συγκεκριμένο αξεσουάρ της Karcher.
Είχε βγει και σε parkside κάτι αντίστοιχο, αν θυμάμαι καλά περίπου στην μισή τιμή.

Είχε βγει και σε parkside κάτι αντίστοιχο, αν θυμάμαι καλά περίπου στην μισή τιμή.
Έχω ένα παρόμοιο σετ απόφραξης Parkside το οποίο λειτουργεί με νερό βρύσης (το Kaercher θέλει πιεστικό). Σε μένα δούλεψε ικανοποιητικά 3-4 φορές που το χρειάστηκα για απόφραξη αποχετεύσεων σε νιπτήρα και μπανιέρα, αλλά το λάστιχό του μετά από την τελευταία φορά που το δούλεψα (πριν λίγους μήνες) κόπηκε σε ένα σημείο (προφανώς από την τριβή του βάλε-βγάλε στα μεταλλικά στόμια στα σιφώνια) με συνέπεια να αχρηστευτεί.
Εγώ πρέπει να το είχα αγοράσει γύρω στα 10 ευρώ (το έχω γύρω στα 10-12 χρόνια). Έκτοτε δεν θυμάμαι να το ξαναέφεραν.

Σημερινη παραλλαβη αλλο ενα κρουστικο δραπανο κατσαβιδο μπαταριας απο την Bormann σε σετ..

20260603_154921.jpg

BORMANN Pro BBP1645X22CA Δραπανοκατσάβιδο Κρουστικό Compact,Brushless Mπαταρίας 2x2Ah,45Nm | Δραπανοκατσάβιδα / Παλμικά Κατσαβίδια / Διαμαντοτρύπανα | Εργαλεία μπαταρίας | Tool Market https://share.google/l2LKfyu5j4jAsn0PR

Ειναι 45Νm ,16.8v ,εχει ογκο και βαρος οσο ενα 12ν..παραδιδεται με mega box της Bormann
20260603_155037.jpg
20260603_201800.jpg

Ο ογκος με το Parkside ιδιος..θα μετρησω και βαρος.

20260603_155226.jpg

Με τιμη 52 ευρω ολο το πακετο δεν μπορουσα να αντισταθω...μαλλον παει για μονιμα στο νησι αυτο...
Θα δοκιμαστει και θα αναφερω εντυπωσεις
Εαν βγαλει και παλμικο θα παρω..και τα Parkside μαλλον θα "φυγουν" σιγα σιγα. 😁

Απορώ πως και δεν το είχες δει νωρίτερα 😃, είναι γνωστό από την αρχαιότητα θυμάμαι τον πατέρα μου, και εμένα πιτσιρικά που περίμενα μάταια πότε θα πιάσει φωτιά το πανί.

OK… το είδαμε κι αυτό… :oops:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είχα πει ότι θα το δοκιμάσω, αλλά το ξέχασα 😂😂
Δεν κατάλαβα τι πανί χρησιμοποιεί. Εμένα για scotch μου είπανε

Απορώ πως και δεν το είχες δει νωρίτερα 😃, είναι γνωστό από την αρχαιότητα θυμάμαι τον πατέρα μου, και εμένα πιτσιρικά που περίμενα μάταια πότε θα πιάσει φωτιά το πανί.

Περίεργο αλλά δεν το έχω δει ξανά, πανιά χρησιμοποιούσα σε χαλασμένες βίδες ή όταν δεν είχα το κατάλληλο bit.
Επίσης πανί, ή ακόμα καλύτερα φίλτρο τσιγάρου 😁, χρησιμοποιούσα και στις βαλβίδες του ποδηλάτου.

Περίεργο αλλά δεν το έχω δει ξανά, πανιά χρησιμοποιούσα σε χαλασμένες βίδες ή όταν δεν είχα το κατάλληλο bit.
Επίσης πανί, ή ακόμα καλύτερα φίλτρο τσιγάρου 😁, χρησιμοποιούσα και στις βαλβίδες του ποδηλάτου.
Τώρα που το σκέφτομαι νομίζω οτι το έκανε οταν ήθελε να τρυπήσει λεπτά φύλλα η λαμαρίνα με μεγάλης διαμέτρου τρυπάνι.