Tι παραλάβαμε σήμερα..

Από αγορές καλά πάμε. Από κατασκευές @@@@@@@

20260824_183016.jpg

VOLKEL κολαούζα, αν και έχουν πολύ καλή φήμη, δεν είχα ξαναπάρει. Θα σας πω στην 1η δοκιμή. Σε κολαούζα παίρνω πάντα το set των τριών.

Όγκος εκτύπωσης 270×270×256 mm, 370°C nozzle, active chamber heating, ΑΙ camera κλπ.
Πρώτη εκτύπωση μια θήκη για μικρό μπαγλαμά που σχεδίασα όσο περίμενα την παραγγελία.
4177.jpg
Πολύ ευχαριστημένος προς το παρόν, με τις default ρυθμίσεις όλα άψογα. Το βγάζεις από το κουτί και τυπώνεις αμέσως αφου κάνει αυτόματα καλιμπράρισμα (συντονισμού ταλάντωσης συχνοτήτων, επιπέδωση τραπεζιού κλπ. διαδικασία που με το firmware update διαρκεί περίπου μισή ώρα). Είχε 10% έκπτωση, και έφτασε στην πόρτα μου με courier από DE σε 5 εργάσιμες. Σε email που έστειλα για να αλλάξω στην παραγγελία κάποιο νήμα, απάντησαν και ανταποκρίθηκαν στο αίτημσ μου άμεσα (ο Alex από ΕU)
4176.jpg

O εκτυπωτής είναι ο Qidi Q2
Q2

Kαλοριζικος!!

Ωραιος και ποιοτικος φαινεται, συγκρισιμος με τους αντιστοιχους Bambu Lab. Tι σε εκανε και τον προτιμησες εναντι των δοκιμασμενων Bambu Lab?

Το μπαγλαμαδακι ποσο μικρο ειναι? Η θηκη τυπωθηκε ενα η περισσοτερα κομματια που τα ενωσες?

Η θήκη εχει μήκος 56εκ. οπότε για 2εκ. χρειάστηκαν 6 κομμάτια, 3 για το σώμα της, 3 για το καπάκι της. Το μεσαίο το τύπωσα 255χιλ, όρθιο, δηλ. στο όριο του ύψους που τυπώνει για να δω τι θα κάνει, και βγήκε άψογο με τα στηρίγματα του slicer. Το κόψιμο του μοντέλου στα 3 το έκανα στον slicer (qidi studio) με ενώσεις χελιδονοουράς στο καπάκι και με καβίλιες στο σώμα της θήκης.
4179.jpg
Είναι τυπωμένο με pla matte της qidi (~16€/kg) και το αποτέλεσμα της ΜΑΤ υφής αισθητικά βγηκε πολύ "του γούστου μου".
Διάλεξα τον qidi γιατί είχα δει τον +4 σε έναν φίλο να τυπώνει λειτουργικά κομματια από pps-cf για μετατροπές στο αυτοκίνητο του, και εντυπωσιαστηκα πολύ με το αποτέλεσμα. Τον έχει δύο χρόνια και βγήκε σκυλί. Επιπλέον ο Q2 (που διάλεξα λόγω μεγέθους και δυνατοτήτων) είναι αρκετά φθηνότερος από τον αντίστοιχο Bambu. Νομίζω ότι ο lab στο μέγεθος αυτό δεν έχει ενεργά θερμαινομενο θάλαμο, αλλά κατά τα άλλα εχει πολυ παρόμοιες προδιαγραφές, ίσως ελαχιστα ποιο χαμηλή μαξ θερμοκρασία στο nozzle.
Τυπωνει πολύ γρήγορα, και με το pla rapid κάνει σαν δαιμονισμένο. Το τραπέζι που τον έχω προσωρινά πάνω (μέχρι να μας διώξουν και τους2 απ το σπιτι) είναι μασιφ ακακία ασήκωτο, και το κουνάει σαν κόσκινο πέρα δώθε...
Το software είναι ανοιχτό, πρακτικά το ίδιο με το Bambu. Ολα, software, hardware, συνδέσεις.ασυρματες, κλπ δούλεψαν ρολόι χωρίς κιχ απ την αρχή.
Μέχρι και η συσκευασία του ήταν υποδειγματική με αυτοκόλλητα-οδηγίες πως να το πιάσεις για να το βγάλεις από το κουτί κλπ.

Και μια βάση που μου ζήτησε η κόρη μου για το κινητό της για σταθερο βίντεο. Την σχεδίασα με ανοχή 0.1χιλ στις ενώσεις των κομματιών και όλα κούμπωσαν σφιχτά χωρίς κόλλα. Εκτύπωση (γρήγορη) σε petg, βλέπω σημάδια over extrusion που δεν είχα στο matte pla. Θα τυπώσω τα test δείγματα για καλιμπράρισμα του extrusion και εκεί θα φανεί νομίζω.
4250.jpg4240.jpg4236.jpg

Ο φακός που πρότεινε ο Μιχάλης.. Πήρα και μία εξωτερική ηλιοπροστασία.

12061.jpg
12060.jpg

12066.jpg
12068.jpg

1258.jpg
1259.jpg
Από ποιο μαγαζί είναι ο συγκεκριμένος φακός;
Πήρα 2 τεμ. από το skroutz και είναι πολύ κακής ποότητας

Από ΒΡΟΝΤΙΝΟΣ

Τρυπάναι BOSCH CYL5, μύτες allen WITTE και κάποια ψιλά για να φτάσω τα 30€ λόγω δωρεάν μεταφορικών.
20260831_220456.jpg

20260831_220300.jpg

Η αποστολή έγινε την Παρασκευή με ELTA courier και σήμερα παρέλαβα!!!!! Η επικοινωνία με τα ΕΛΤΑ δεν θυμίζει τίποτε από το παρελθόν. Μύνημα στο κινητό και τηλεφωνική επικοινωνία 2 ώρες πριν την παραλαβή!!!! Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και να μην ηταν τυχαίο.

Ο φακός που πρότεινε ο Μιχάλης (τρις) ή τετράκις :unsure:
Αυτή την φορά για φίλους. Έβαλα και κάποια ψιλά για εμένα 😁

20260828_120422.jpg

Από ποιο μαγαζί είναι ο συγκεκριμένος φακός;
Πήρα 2 τεμ. από το skroutz και είναι πολύ κακής ποότητας

Εγώ τους πήρα στα 2,30€ από eBest μέσω Skroutz. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι μέχρι τώρα, αλλά περιορίστικα στην φόρτιση και δοκιμή στις λειτουργίες. Εσύ τι διαπίστωσες;

• Like
Reactions: Χιωτης
Δεν ηξερα οτι υπηρχαν πλαστικες 'ατσαλινες' μεχρι που ειδα μια στο μαγαζι ενος ψυκτικου που πηγα να παρω λιγα μετρα πλαστικου σωληνα αποχετευσης κλιματιστικου.

Πηρα μια 5μετρη και μια 10μετρη απο το Skroutz. 2.5 και 3.5 ευρω αντιστοιχα.
oWUWQGYl.jpg

Εδω οι ακρες τους.
EGX6xU9h.jpg

3μμ το παχος του πλαστικου καλωδιου.

Aυτες βλεπω οτι λεγονται και ατσαλινες ηλεκτρολογου σε αντιθεση με τις μεταλλικες που ειναι οι ατσαλινες υδραυλικου.
Και οι δυο νομιζω οτι χρειαζονται, αναλογα την εργασια.

• Like
Reactions: newbie and dk31
Επίσης ανάλογα το πάχος της σωλήνας μέσα απο την οποία θέλεις να περάσεις την ατσαλίνα,
πρέπει να διαλέξεις ατσαλίνα με διαφορετικό πάχος (πόσο εύκαμπτη είναι).

Το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο που είχα σπιράλ Φ~40-50 και η ατσαλίνα μου (σαν τις δικιές σου) στα ~8 μέτρα μπέρδευαν σε 2-3 ανοιχτές γωνίες και δεν προχωρούσαν με τίποτα. Ούτε με σαπούνι για πιάτα, ούτε απο πάνω προς τα κάτω αλλά ούτε και ανάποδα!

Τελικά μετά απο μπόλικη ταλαιπωρία έδεσα τα δύο καλώδια δικτύου μαζί και πέρασαν με την 1η προσπάθεια χωρίς πίεση (αφού είχα ρίξει μισή συσκευασία σαπούνι..!!!).

• Like
Reactions: newbie
αυτες οι πλαστικες ειναι οκ για απλη χρηση αλλα με τα χρονια το υλικο παιρνει καμπυλοτητα και δεν ειναι ισιο οποτε δεν προχωραει ευκολα στο σωληνα. καλυτερες ειναι απο polyamide και για πιο σοβαρη ηλεκτρολογηκη χρηση υπαρχουν απο fiberglass (αλλα οι τιμες ξεφευγουν στις επαγγελματικες). υπαρχουν ομως και φτηνες κινεζικες που δειχνουν οκ.

View attachment 276386

Εγώ τους πήρα στα 2,30€ από eBest μέσω Skroutz. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι μέχρι τώρα, αλλά περιορίστικα στην φόρτιση και δοκιμή στις λειτουργίες. Εσύ τι διαπίστωσες;
Αν δεις το κουτί του φακού του @airb και το κουτί απ’ το δικό σου φακό, είναι διαφορετικά.
Επειδή έχω και τους δύο φακούς με τα αντίστοιχα κουτιά, στον δικό σου φακό, ο φακός xpe στο πλάι είναι πιο αδύναμος και όχι τόσο συγκεντρωτικός (spot).
Βέβαια θα μου πεις τι ψάχνεις στα 2,5€….

Aν ο φακος κεφαλης ειναι για διαφορες εργασιες βολευει η ευρεια δεσμη (flood) , αν ειναι για πεζοπορια, ισως βολευει η συγκεντρωτικη δεσμη (spot).

Eγω αυτους τους φακους τους χρησιμοποιω αποκλειστικα για εργασιες/μαστορεματα και βολευει η ευρεια δεσμη.

wifi εννοουν τον αισθητηρα κινησης ο οποιος ενεργοποιειται οταν πατας το αντιστοιχο κουμπακι (wifi).

Μιχάλη δουλεύει σε όλους!!!!!
Δούλεψε υπερωρίες σήμερα και πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο.

• Like
Reactions: Χιωτης
Αν δεις το κουτί του φακού του @airb και το κουτί απ’ το δικό σου φακό, είναι διαφορετικά.
Επειδή έχω και τους δύο φακούς με τα αντίστοιχα κουτιά, στον δικό σου φακό, ο φακός xpe στο πλάι είναι πιο αδύναμος και όχι τόσο συγκεντρωτικός (spot).
Βέβαια θα μου πεις τι ψάχνεις στα 2,5€….

Προφανώς εννοείς το μονό led. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει πότε, οπότε δεν έχω άποψη. Όπως και ο Μιχάλης, τον χρησιμοποιώ μόνο σε εργασίες.

Ετσι χυμα ηρθε το πακετακι απο Αμαζον Γερμανιας μεσω ΕΛΤΑ courier που παραδοξως παρεδωσε νωριτερα, σημερα αντι της προβλεπομενης Δευτερας!!!

Μινι φυσητηρι απο Αμαζον, απο την 4βολτη σειρα της Ryobi.
rwxsFGhl.jpg

Eρχεται με 2+1 ακροφυσια, καθως το ενα προσαρμοζεται μονιμα μπροστα.
CcTU3j8h.jpg

Eαν τα ακροφυσια τοποθετηθουν στην εισοδο του αερα, το φυσητηρι μπορει να χρησιμοποιηθει για ξεφουσκωμα, αφαιρεση αερα.

Εδω το φυσερακι με το μονιμμο ακροφυσιο μπροστα.
Hu5TT72h.jpg

Απο τα αλλα δυο, το ενα μπαινει στην ειδικη θηκη και το αλλο πανω στο σταθερο ακροφυσιο μπροστα.

Ετσι θα αποθηκευεται, ειναι μια γλυκα, πιο μικρο απο οτι φαινεται :)
EzFmbZTh.jpg

380γρ. βαρος μαζι με την μπαταρια.

Αυτο το φυσητηρακι ειναι για να φουσκωνει στρωματα, παιχνιδια αλλα και για καθαρισμο επιφανειων. Ιδανικο επισης για αναμα καρβουνων!!
Η αληθεια ειναι οτι το πηρα περισσοτερο για την συλλογη, οπως και ενα μινι 4βολτο πιστολι σιλικονης που ερχεται μαλλον την Δευτερα.

Hρθε σημερα και το δευτερο εργαλειακι της 4βολτης σειρας Ryobi. Kανενα παραπονο πλεον απο τα ΕΛΤΑ courier, στην ωρα τους επιτελους!

Μινι πιστολακι σιλικονης αλλα που παιρνει τις μεγαλες ραβδους σιλικονης των 11μμ.
b2hEQ8Nl.jpg

Απο Amazon.de.

Eρχεται χωρις μπαταρια, μονο με ενα μεταλλικο στηριγμα, τρεις ραβδους σιλικονης και τις οδηγιες του.
yEdjQbvh.jpg

Μια μπαταρια διαρκει για 5 ραβδους και το πιστολακι ζυγιζει 300γρ. με την μπαταρια.

Συντομα θα το συγκρινω με τα αλλα 2 18βολτα ξαδερφακια του στο νημα εργαλεια μπαταριας.
fJSYb27h.jpg

Ειδα την τσαντα της Bosch και δεν μπορουσα να αντισταθω..!!!😁

Τσαντα Επαγγελματικη Bosch Pro 22'' Array Array 55cm X 46cm X 30cm 1600a003bj - Εργαλειοθηκες (TLS.031319) https://share.google/9w33yUOLh7JUucLMZ
20260907_201910.jpg

Ειναι η μεγαλυτερη τσαντα που εχει βγαλει η εταιρια.
Ειναι πληρως δερματινη ακομη και εσωτερικα και εχει θηκες για εργαλεια μπαταριας..
Υπαρχει και ιμαντας ωμου μεγαλος και φαρδυς..

20260907_201940.jpg

20260907_202054.jpg

Εχει στο πατο της 2 μακροστενα κοκκαλινα ποδαρακια κατι που οι αλλες 2 που εχω δεν εχουν..

20260907_201917.jpg

Ισως μιλαμε για την φτηνοτερη τιμη ππυ μπορει να εχει μπει η τσαντα παγκοσμιος..!!!
Με 18 ευρω περνεις ισως απο τις καλυτερες τσαντες εργαλειων που κυκλοφορουν στην αγορα.
Το eshop εδωσε παλι ρεστα σε προιον Bosch..!!