Tι παραλάβαμε σήμερα...

G14A4556.jpg

Ημερα των ανταπτορων μιας και ηρθε και ο νεος viltrox Speedbooster EF -R3 που μειωνει το crop σε κατοχους R (οχι τελειως αλλα σε πολυ μεγαλο βαθμο) και RP και κυριως μπορει να χρησιμοποιηθει ως εναλλακτικος του αντιστοιχου canon για την C70 αλλα και της RED Komodo για εφαρμογη FF φακων στον super 35 αισθητηρα τους.

Μια φθηνοτατη εναλλακτικη (κατω απο 200 ευρω πηγε απο γερμανια) που δεν εχει την ποιοτητα των υλικων του αντιστοιχου της Canon αλλα εχει το πλεονεκτημα να συνεργαζεται με ολες αυτες ( ενω ο Canon κανει τσαλιμακια στην R ας πουμε βγαζοντας μηνυματα ασυμβατοτητας παρολο που τελικα λειτουργει κανονικα) χωρις προβλημα και με εξαιρετικη αποδοση στην αυτοματη εστιαση οπου αυτη ειναι επιθυμητη (ειδικα στις canon καμερες) και με πιθανη χρηση της στην R5.

• Like
Reactions: evanfotis and udt71
G14A4557.jpg

Τελος για σημερα πηρα να δοκιμασω απο περιεργεια ενα φιλτρο μειωσης της φωτορυπανσης της Astroklar για τις νυχτερινες ληψεις.....Ηταν στα μισα λεφτα και δεν κρατηθηκα.

μειωνει το crop σε κατοχους R (οχι τελειως αλλα σε πολυ μεγαλο βαθμο) και RP και κυριως μπορει να χρησιμοποιηθει ως εναλλακτικος του αντιστοιχου canon για την C70 αλλα και της RED Komodo για εφαρμογη FF φακων στον super 35 αισθητηρα τους.
φιλτρο μειωσης της φωτορυπανσης της Astroklar για τις νυχτερινες ληψεις
Δεν έχω ιδέα τι είναι όλα αυτά, αλλά, καλορίζικα και να τα ευχαριστηθείς!

Μιας και το σύστημα Χ της Fuji κλείνει 10 χρόνια ζωής αυτές τις μέρες είπα να το ''γιορτάσω'' με μια νέα αγορά Fuji. Είχα και καιρό για τα δικά μου δεδομένα να αγοράσω νέο σώμα και έτσι έδεσε το γλυκό. Βρήκα λοιπόν μια Fuji X100F μαζί με τον Wide Converter WCL-X100 II σε εξαιρετική τιμή και δεν μπόρεσα να αντισταθώ, την είχα και παλιά την μηχανή άλλα με την τρομερή τιμή που την βρήκα τώρα + τον αντάπτορα που δεν τον έχω δουλέψει έκανε ένα ωραίο σετάκι!!! Θα αρχίσω και τος δοκιμές και θα γράψω και πραγματάκια (για το πως στέκεται πλέον η μηχανή εν έτη 2022) + δείγματα στο κατάλληλο νήμα.

Υ.Γ. Σαν πρώτο σχόλιο για την μηχανή πραγματικά τι ωραίο να κρατάς μια πραγματικά μεταλλική μηχανή Made in japan (Μέχρι και το καπάκι του φακού είναι μεταλλικό!), έχουμε πήξει στην πλαστικούρα πλέον με την δικαιολογία ότι το κάνουν οι εταιρίες για να ρίξουν το βάρος!! Μας προσέχουν οι άτιμες!!χαχα

P1102223.JPG

Μιας και το σύστημα Χ της Fuji κλείνει 10 χρόνια ζωής αυτές τις μέρες είπα να το ''γιορτάσω'' με μια νέα αγορά Fuji. Είχα και καιρό για τα δικά μου δεδομένα να αγοράσω νέο σώμα και έτσι έδεσε το γλυκό. Βρήκα λοιπόν μια Fuji X100F μαζί με τον Wide Converter WCL-X100 II σε εξαιρετική τιμή και δεν μπόρεσα να αντισταθώ, την είχα και παλιά την μηχανή άλλα με την τρομερή τιμή που την βρήκα τώρα + τον αντάπτορα που δεν τον έχω δουλέψει έκανε ένα ωραίο σετάκι!!! Θα αρχίσω και τος δοκιμές και θα γράψω και πραγματάκια (για το πως στέκεται πλέον η μηχανή εν έτη 2022) + δείγματα στο κατάλληλο νήμα.

Υ.Γ. Σαν πρώτο σχόλιο για την μηχανή πραγματικά τι ωραίο να κρατάς μια πραγματικά μεταλλική μηχανή Made in japan (Μέχρι και το καπάκι του φακού είναι μεταλλικό!), έχουμε πήξει στην πλαστικούρα πλέον με την δικαιολογία ότι το κάνουν οι εταιρίες για να ρίξουν το βάρος!! Μας προσέχουν οι άτιμες!!χαχα

View attachment 191033
Με 'γειά! Δεν σου κρύβω ότι και το δικό μου απωθημένο για 2η/"συζυγική" μηχανή είναι μια X100V, φυσικά με αδικαιολόγητη τρέχουσα τιμή 1500+ ευρώ καινούργια.

• Like
Reactions: karamela
Ευχαριστώ, μια από τα ίδια και εγώ, την X100V θα ήθελα λόγω φακού κυρίως, καθώς ο φακός από την X100F και τα πιό παλιά μοντέλα είναι μέτριος, αλλά όπως είπες είναι πολλά τα λεφτά, ουτε για αστείο 1500 ευρώ για την X100V, μέχρι κανένα 700αρι θα έδινα οριακά και αυτά. Την X100F την αγόρασα στα 400 ευρώ το σώμα και αλλά 200 ευρώ τον wide ανταπτορα, δεύτερη μπαταρία, μεταλλικό hood, φίλτρα και κάποια αλλά αξεσουάρ, και ήδη είναι αρκετα νομίζω.

• Like
Reactions: toupia
Ευχαριστώ, μια από τα ίδια και εγώ, την X100V θα ήθελα λόγω φακού κυρίως, καθώς ο φακός από την X100F και τα πιό παλιά μοντέλα είναι μέτριος, αλλά όπως είπες είναι πολλά τα λεφτά, ουτε για αστείο 1500 ευρώ για την X100V, μέχρι κανένα 700αρι θα έδινα οριακά και αυτά. Την X100F την αγόρασα στα 400 ευρώ το σώμα και αλλά 200 ευρώ τον wide ανταπτορα, δεύτερη μπαταρία, μεταλλικό hood, φίλτρα και κάποια αλλά αξεσουάρ, και ήδη είναι αρκετα νομίζω.
Καλύτερα δεν γίνεται!
Υ.Γ. Εννοείται ότι εγώ κακώς κοιτάω το τελευταίο μοντέλο. Βασικά, κουβέντα να γίνεται, επειδή με απωθεί πάρα πολύ ένα νέο learning curve. Άσε που θα δυσκολευτώ πολύ να πείσω τη γυναίκα μου να εγκαταλείψει τις zoom δυνατότητες και την υπέρτατη φορητότητα μιας compact Panasonic.

Η σειρά X100 γενικά δεν είναι για άτομα που βολεύονται με zoυμ μηχανές ή θέλουν πολλές ευκολίες, είναι πιο πολύ για άτομα που βλέπουν την φωτογραφία σαν τρόπο έκφρασης, κάνουν street photography, δίνουν βάση στο design και γενικά φωτογραφίζουν με το πάσο τους χτίζοντας το κάδρο τους με μεράκι...βασικά καμιά σχέση με εμένα αυτά!!!χαχα....απλά την πήρα σαν δεύτερη μηχανή και μου αρέσουν τα χρώματα της Fuji άλλα και η αίσθηση να φωτογραφίζεις με τέτοια μηχανή+το πολύ όμορφο υβριδικό σκόπευτρο....θα έλεγα μην πείσεις την σύζυγό σου να πάρει τέτοια μηχανή!!!
Από την άλλη αν ψάξεις και με λίγο τύχη και υπομονή μπορείς να βρεις σε καλές τιμές κανένα πιο παλιό μοντέλο, να την δουλέψεις να δες αν σου κάνει και αν σε ευχαριστεί και μετά πας στο τελευταίο και ακριβότερο. Ακόμα και μια X100S που μπορεί να την βρείς και κάτω από 300 ευρώ θα σου δώσει την αίσθηση πως είναι μια τέτοια μηχανή και αν ταιριάζουν τα χνώτα σας.

• Like
Reactions: toupia
Μεγειά Νίκο, καλοτράβηχτη! Μην τις φοβάσαι τις "παλιές", με κάποιες παραχωρήσεις στα σκοτεινά, βγάζουν "παππάδες" - άσε που με τα σύγχρονα προγράμματα επεξεργασίας πέφτει ξεζούμισμα... Βέβαια τα jpeg της fuji "λένε" αν ασχοληθείς λίγο (πολύ λίγο) με ρυθμίσεις.

Ευχαριστώ Δημήτρη, το πρόβλημα με την συγκεκριμένη σειρά X100 δεν είναι ο αισθητήρας, που στην περίπτωση της Χ100F είναι πολύ καλός (24αρης) με εξαιρετική απόδοση και πανέμορφα Jpeg, το πρόβλημα είναι ο φακός, που βγάζει softness και χαντακώνει σε πολλές περιπτώσεις την μηχανή, έχει λυθεί σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό το θέμα με την X100V άλλα τα λεφτά που κάνει είναι εκτός Budget.....θα περιμένουμε να βγει η VI μήπως και βρούμε σε φυσιολογικές τιμές την V. Προς το παρών θα μείνω με την X100F.

Καλορίζικος!!! Είναι άλλη φάση οι pro φακοί, αν τους μάθεις δύσκολα πάς πάλι στους απλούς πλαστικούς. Σου κακοφαίνεται...

αυτα ειναι .

Ελπιζω να "εκλεισες" πλεον
Συμβαίνει ποτέ τέτοιο πράγμα; :p
Στη θεωρία για μένα είναι endgame η Ζ9, τα κάνει όλα σε βαθμό απολύτως ικανοποιητικό.

• Like
Reactions: gkas1973