Tι παραλάβαμε σήμερα...

Καλά τα λες. Μέσα μου είσαι! Ψάχνομαι για μια m6ii ή Μ50ii. Σιγά-σιγά όλα!
Αααα το χόντρινες εσύ, πήγες στα βαριά, εγώ είπα να την βγάλεις οικονομικά!!!χαχα :ROFLMAO::ROFLMAO:

Υ.Γ. Αν πάρεις κάποια στιγμή την M6II θέλω review και εντυπώσεις έτσι??χιχι😁

• Like
Reactions: toupia
Αααα το χόντρινες εσύ, πήγες στα βαριά, εγώ είπα να την βγάλεις οικονομικά!!!χαχα :ROFLMAO::ROFLMAO:

Υ.Γ. Αν πάρεις κάποια στιγμή την M6II θέλω review και εντυπώσεις έτσι??χιχι😁
Ναι, ή αυτή ή την RP. Και δεν πα να λες εσύ για χάλια video κλπ. Σε εκτιμάω σε όλα, αλλά αγαπάω την απέρριτη άποψη του Kosh.
(Αλλά μετά θα χτυπήσω μια E-M1ii με τους Zuiko 12-100 + 25mm, έτσι για το YOLO της φάσεως.)

• Like
Reactions: Kosh and karamela
Ταμάμ ο 12-45 στην μικρή πεντάρα , καλή συμβίωση Γιάννη

Canόνι και ο νεος φακός Mr Yolo !

Καλορίζικος ναναι !

• Like
Ναι, ή αυτή ή την RP. Και δεν πα να λες εσύ για χάλια video κλπ. Σε εκτιμάω σε όλα, αλλά αγαπάω την απέρριτη άποψη του Kosh.
(Αλλά μετά θα χτυπήσω μια E-M1ii με τους Zuiko 12-100 + 25mm, έτσι για το YOLO της φάσεως.)
ασε τα Μ43 εσυ αυτα ειναι για εμας που εχουμε ηδη 7-8 φακους για αρχη :D

Mια RP ή και μτχ R κοιτα αν θες δευτερο σωμα αν και γνωμη μου ειναι να κατσεις στα αυγα σου απο σωμα και να εχεις μονον ενα για τωρα.

Επικεντρωσου οπως πολυ σωστα κανεις στην φωτογραφια οχι στον εξοπλισμο.

Ο σούπερ επικίνδυνος ιός G (AS) είναι από τους αρχαιότερους στην γη , μεταδίδεται από το πληκτρολόγιο σε χρόνο DT με ερωτοαπαντησεις σε Σπύρου , karamela και λοιπούς που παρόλα τα εμβόλια και τις θεραπείες ξανακυλάνε ,

δεν μεταδίδεται ποτέ από το shutter button , γιαυτο ασχολησου με αυτό και πιασε το πληκτρολόγιο μόνο για post reply στην Gallery!

Από mpb, παραγγελία Δευτέρα 31/01, παραλαβή 08/02. Το ξέρω ότι θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά είναι ένας φακός που είχα απωθημένο!
Δυστυχώς, ο Canon EF 100mm f/2.8 USM φακός αποδείχθηκε πολύ κατώτερος του αναμενομένου. Ήξερα ότι θα παιδευτώ χειριζόμενος 160mm handheld, αλλά μετά από πολλές ημέρες και λήψεις, είμαι αρκετά σίγουρος ότι πρόκειται για πολύ κακή κόπια (ή πρόβλημα στο μοτέρ; ). Ο φακός έχει τη φήμη του razor sharp, χωρίς ιδιαίτερη μεταβλητότητα μεταξύ παρτίδων και μονάδων, αλλά αυτός δεν ήταν καν μέτριος, όχι μόνο ανοιχτός στο f/2.8, αλλά σε κανένα stepped-down διάφραγμα και σε κανένα shutter-speed 1/200, 1/400 κ.λπ. Ειδικά στο spot touchscreen ή touch&drag autofocus (εκεί όπου λάμπει η Μ50), δεν βγάζω καμία sharp φωτογραφία. Ο μόνος τρόπος να βγάλω αξιοπρεπή λήψη, είναι manual focus με 1 καλή λήψη στις 10. Να προσθέσω ότι ο εν λόγω φακός δεν είναι διάσημος για τέτοια θέματα.
Επειδή μου άρεσε η εμπειρία του χειρισμού τέτοιας εστιακής απόστασης και του διαχωρισμού υποβάθρου, τόσο σε street καταστάσεις, όσο και σε βόλτα στο βουνό για macro προσπάθειες, περιέγραψα το θέμα και ζήτησα ευγενικά αντικατάσταση από το mpb. Δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος well-used, δεν ήθελα να δώσω +75 ευρώ ως διαφορά για αντικατάσταση με good-conditioned, οπότε μου προτάθηκε refund και δρομολόγησα την αποστολή του φακού.

Όταν μου φύγει η κρυάδα της εμπειρίας, ίσως τον ξαναπαραγγείλω.

καλα εκανες και τον εστειλες πισω.

Οντως αυτος ο φακος εχει την φημη του πολυ καλου ισως καλυτερου και του IS σε οπτικο επιπεδο.

Υπομονη θα βρεις κατι καλυτερο νομιζω (ξερω βαζω φυτιλια :D)

• Like
καλα εκανες και τον εστειλες πισω.

Οντως αυτος ο φακος εχει την φημη του πολυ καλου ισως καλυτερου και του IS σε οπτικο επιπεδο.

Υπομονη θα βρεις κατι καλυτερο νομιζω (ξερω βαζω φυτιλια :D)
Τουλάχιστον αλήτικη η συμπεριφορά σου.

• Haha
Reactions: Kosh
Για αυτόν τι λες?? https://www.skroutz.gr/s/9042359/Canon-28mm-f-3-5-Macro-IS-STM-Canon-EF-M-Black.html?from=catspan
Τον είχα παλιότερα και με είχε σώσει ο φωτισμός που έχει μπροστά....μικρός, βολικός, εστιάζει πανεύκολα έχει και σταθεροποίηση και δεν στοιχίζει μια περιουσία.. μακάρι να μπορούσα να είχα ένα τέτοιο φακό στo m43 με ενσωματωμένο φως μπροστά......μην σου πω να πάω να πάρω μια m100 μόνο για αυτό τον φακό!!χαχα

• Like
Για αυτόν τι λες?? https://www.skroutz.gr/s/9042359/Canon-28mm-f-3-5-Macro-IS-STM-Canon-EF-M-Black.html?from=catspan
Τον είχα παλιότερα και με είχε σώσει ο φωτισμός που έχει μπροστά....μικρός, βολικός, εστιάζει πανεύκολα έχει και σταθεροποίηση και δεν στοιχίζει μια περιουσία.. μακάρι να μπορούσα να είχα ένα τέτοιο φακό στo m43 με ενσωματωμένο φως μπροστά......μην σου πω να πάω να πάρω μια m100 μόνο για αυτό τον φακό!!χαχα
Καλός, αλλά... βαρετός. Μόνο φαγητα μπορείς να φωτογραφίσεις από 28mm. Και στερήσαι και τα portrait / backround seperation.

Καλός, αλλά... βαρετός. Μόνο φαγητα μπορείς να φωτογραφίσεις από 28mm. Και στερήσαι και τα portrait / backround seperation.
Καλα ναι αν τον θές και για πορτραίτα και να έχεις και ρηχό βάθος πεδίου πάω πάσο....ο συγκεκριμένος 28mm είναι καθαρά macro φακός, sharp άλλα δεν είναι για άλλες δουλειές. Απλά λόγω του μικρού μεγέθους και των led μπροστά χωράει σε κάθε τσάντα και τον έχεις μαζί σου ακόμα και βράδυ. Εγω τον είχα αγαπήσει όταν ήμουν στο σύστημα m....

• Like
IMG_20220210_160236.jpg

IMG_20220210_160340.jpg

Παρεληφθη και εδοκιμασθη στο πεδιο η νεα κεφαλη της ifootage K7 Komodo.

Απλα θεικο κεφαλι για τα λεφτα του . Ειναι λιγο ψευτικο στα λεβιε του συγκριτικα με sahchtler εννοειται αλλα πολυ μακρυα απο τον ανταγωνισμο και κινηση.......βουτυρο.

• Like
Reactions: Kosh