Tι παραλάβαμε σήμερα...

Με επεισες. Aυτος βεβαια ειναι της σειρας ΕX (με το χρυσο δαχτυλιδι, τετοιας γενιας φακους εχω μονο για το συστημα foveon της Sigma να φανταστεις)

Οι δικοι μου Sigma EF φακοι που ξερω ειναι ολοι συμβατοι με το dock station για αναβαθμιση firmware κλπ.

Και εγω ψαχνομαι για εναν 100αρη macro ( εχω εναν παλιο zuiko 50mm, εναν Sigma Art 70mm και εναν χειροκινητο 100αρη Lester Dine/Kiron) αλλα μαλλον θα περιμενω να μπουν στο παιχνιδι RF του χρονου η Tamron αλλα και η Sigma

• Like
Reactions: toupia
Κι ένα δωράκι για τη Sony μου. Τον ανεβάζω γιατί είναι ο πρώτος υπερευρυγώνιος ζουμ που αποκτώ μετά απο πολλά χρόνια (και συστήματα).
Είχα μεγάλο δίλημμα μεταξύ του Leica 8-18mm για MFT ή του Tamron 17-28mm για τη Sony. Τελικά αποφάσισα να πάω σ αυτόν.
Ελπίζω να με ανταμείψει.
1645606445779.jpg

Ειχε διλλημα λεει.:)

Πηρες ενα απο τα καλυτερα ευρυγωνια ζουμακια . Εχεις και καποιο ακομα της οικογενειας για Ε ?

Ειχε διλλημα λεει.:)

Πηρες ενα απο τα καλυτερα ευρυγωνια ζουμακια . Εχεις και καποιο ακομα της οικογενειας για Ε ?
Όταν αποχωρίστηκα τον Olympus 12-100mm επειδή τουλάχιστον η δική μου κόπια με απογοήτευσε, απέκτησα για τη Sony τον Tamron 28-200mm ως all around φακό και πραγματικά με ενθουσίασε.
Είχα λοιπόν αυτό το προηγούμενο και ήταν κάτι που με έσπρωξε να αποκτήσω και τον 17-28mm.

τελεια.

αρχισε να κοιτας τωρα τον 35-150 θα σου προτεινα εγω αντι του 28-200.

απλα θα αλλαξεις πιστα με τα δυο αυτα ζουμακια.

τελεια.

αρχισε να κοιτας τωρα τον 35-150 θα σου προτεινα εγω αντι του 28-200.

απλα θα αλλαξεις πιστα με τα δυο αυτα ζουμακια.
Αν πω οτι δεν τον έχω κοιτάξει, θα πω ψέματα. Προς το παρόν δεν έχω χωνέψει ακόμη το βάρος, τον όγκο και την τιμή του :p.
Στο μέλλον ... θα δούμε :D

Αν πω οτι δεν τον έχω κοιτάξει, θα πω ψέματα. Προς το παρόν δεν έχω χωνέψει ακόμη το βάρος, τον όγκο και την τιμή του :p.
Στο μέλλον ... θα δούμε :D

Ε ναι αλλα μιλαμε για κορυφαιο φακο.

IMG_20220301_153304.jpg
IMG_20220301_153248.jpg

Να και ενας φακος που τον πηρα επειδη ειχα δωσει προσφατα τον 16αρη sigma και ο 12-100 ειναι καπως βαρυς για χρηση σε gimball (οχι αδυνατον απλα ειναι λιγο χτικιο σε αντιθεση με την χρηση στο χερι οπου με την σταθεροποιηση δινει αλλη χρηση στην καμερα )

Για να δουμε πολυ χρησιμος ειναι εως τωρα και σε λογικο μεγεθος (μην πω για την τιμη του δηλαδη )

IMG_20220301_152357.jpgIMG_20220301_152119.jpgIMG_20220301_152129.jpgIMG_20220301_152424.jpg

Και εκει που ειμουν μια χαρα με την Tenba Cinelux 21' ειπα να δοκιμασω την Tenba Cinelux 24' roller , λιγο πιο μεγαλη (οχι τερας σαν την κανονικη 24αρα που χωραει και εμενα μεσα) αλλα με μηχανισμο κυλησης που για εργασια σε ευθειες αιθουσες κλπ ειναι ταμαμ για να μην λυνεις καμερα και να την βαζεις βγαζεις γρηγορα ετοιμοπολεμη.

Λειπουν καποια καλουδια οπως εχει η 21' τις θηλες για αποθηκευση ραγων στο χερουλι επανω και οπως τις τσεπες στα καθετα τμηματα .

Εχει ομως πιο μεγαλες πλαινες και σιγουρα χωραει πιο ψηλους φακους αν εχεις μαζι σου cine φακουδακια

Last edited:
IMG_20220301_153412.jpgIMG_20220301_153312.jpgIMG_20220301_153438.jpg

Και τελος για σημερα ηρθε το portkeys LEYE II . Tο οποιο ο πωλητης πολυ ευγενικα μου αντικατεστησε με το νεο μοντελο το πρωτο LEYE που ειχα παρει το καλοκαιρι και τωρα βγηκε η πρωτη εναλλακτικη του με προσθηκη αυτονομης τροφοδοσιας με μπαταρια LPE6 στην πλατη (αντι να βαζεις παντα τροφοδοσια οπως στο παλιο) και μια εξτρα θυρα εξαερισμου.

Ολα τα αλλα στοιχεια ειναι ιδια.

Σε λιγο βγαινει βεβαια και εκδοση SDI αλλα μιας και δεν εχω καμερα με sdi εξοδο δεν με απασχολησε.

μεγειές! Ανοιξιατικα δωράκια βλέπω... Η ανάλυση του LEYE II ικανοποιητική; για focus accuracy?

μια χαρα ειναι .

Σε συγκριση δηλαδη με το μαμισιο evfακι της 6k Pro.......(και φυσικα κανει digital zoom....)

Kαλα κατι zakuto τα βαζει κατω και τα παταει χωρις σαλιο.

Το μονο που θαναι σιγουρα καλυτερο ειναι του ιδιου κατασκευαστη το μεγαλο του OLED που εχει της πααναγιας τα ματια απο εισοδους εξοδους αλλα και τα overtriple χρηματα.

Eυχαριστω κατσε να δω αν θα την κρατησω την μεγαλη

Σε ποιοτητα ειναι απιστευτες. Υποψιν στα χρηματα ειναι ανταγωνιστικες των αλλων doctor's cases (οπως λεγονται αυτες ) της αγορας των Sachtler.

Απλα μεσα ειναι η διαφορα....οπου οι μεν εχουν ενα σκασμο χωρισματα μαξιλαρακια ιμαντες θηκες κλπ και οι αλλες ......σχεδον τιποτα.

Καλές λήψεις ο φακός.
Εμένα δεύτερη κόπια του 12-45 τα ίδια θέματα με την panasonic gx-8
Στάλθηκε προς πώληση στο mpb όπου τον δέχτηκαν iike new στη ίδια τιμή που τον είχα πάρει περίπου.
Οπότε μάλλον ήταν θέμα ασυμβατότητας φακού σώματος σε ακραίες συνθήκες με τον ήλιο μέσα στο κάδρο.

• Like
Reactions: Kosh
Tι προβλημα ειχες ακριβως ?

(εγω με την bmpcc4k ειμαι οποτε δυσκολα να δω τα θεματα των φωτογραφικων)

Καλές λήψεις ο φακός.
Εμένα δεύτερη κόπια του 12-45 τα ίδια θέματα με την panasonic gx-8
Στάλθηκε προς πώληση στο mpb όπου τον δέχτηκαν iike new στη ίδια τιμή που τον είχα πάρει περίπου.
Οπότε μάλλον ήταν θέμα ασυμβατότητας φακού σώματος σε ακραίες συνθήκες με τον ήλιο μέσα στο κάδρο.
Εδώ Μίλτο ανέλυσα το φαινόμενο που είδες, οφείλεται συνήθως στις διαφορετικές επιστρώσεις φακών και αισθητήρα στις δυο εταιρίες και έκανα μνεία και της δίκης σου εμπειριας με το πρώτο δείγμα του 12-45 (δεν ειχες ακόμη πάρει το δεύτερο)

Ξαναείδα κι εγω πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες μου με τον Olympus 12-100mm και οι περισσότερες είναι άριστες. Σκεπτόμενος λοιπόν οτι ίσως τον αδίκησα, αποφάσισα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και τον παρήγγειλα ξανά. Άλλωστε ένας τέτοιου είδους φακός μου χρειάζεται και εφόσον περιμένω και νέο σώμα Olympus το επόμενο διάστημα, είπα να τα ταιριάξω.
Για τον Olympus 12-45mm που διαβάζω για θέματα με την GX8, μου φαίνεται παράξενο, μιας κι εγώ όταν τον είχα σε σώμα GX9 τον δούλευα και μου άφησε άριστες εντυπώσεις.