Tι παραλάβαμε σήμερα...

Μόνο εσείς θα ψωνίζεται? Παρασύρθηκα και πήρα κάτι πολύ καινούργιο (έχει περάσει τα 42) :flipout:
Ο φακός θα μείνει, η μηχανή "δυστυχώς" δουλεύει άψογα ακόμη και το φωτόμετρο αλλά και οι ταχύτητες που δοκίμασα με το DIY δοκιμαστήρι, αλλά είναι σε αίσθηση όπως λέει και ένας σαν Lada...

Όμως επειδή ότι σε slr-dslr απαγορεύεται σε αυτό το σπίτι :twoguns: θα φύγει με τον ένα ή άλλο τρόπο!

IMG_20200902_155526s.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Πρωτη εντυπωση.Για Wide φακος ειναι ελαφρυς και μικρος.Μαζι με τον Z 24-70mmf4+ Z 35mmf1.8,φτιαχνεις ενα μικρο και αριστο σετ σε FF.

Με'γεια ο φακός!
Σε σχέση με τον 24-70 f4 πως είναι σε sharpness και vignetting?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Με'γεια ο φακός!
Σε σχέση με τον 24-70 f4 πως είναι σε sharpness και vignetting?

Ευχαριστω καταρχην για τις ευχες.Περιμενω μεθαυριο Hoya ND,Cpl και UV φιλτρα για να ξεκινησω την χρηση του.Μια πρωτη γευση εδω.(Οι φωτογραφικες συνθηκες ηταν τραγικες.Καταμεσημερο 15.30',με θερμοκρασια 38*C κελσιου και εντονο φως)
GaILGTB.jpg

Μάλλον έχεις εστιάσει πίσω, τα ξύλα στο πρώτο πλάνο είναι ελαφρώς ανεστίαστα. Παραμένει εντυπωσιακό το βάθος πεδίου, αν και θα ήθελα τα στοιχεία λήψης για να κρίνω. Επίσης, για άλλη μια φορά, μου αρέσουν τα γλυκά αλλά όχι υπερβολικά ζεστά χρώματα της Nikon...

Δημήτρη FF είναι ο φακός και στο κεντρο να εστιασε με ανοιχτό διαφραγμα f4 τα εμπρος ξυλα θα ηταν εκτος εστίασης

Γιωργο προτείνω να πάρεις μερικά καρε με ανοιχτό διαφραγμα στο ευρυγωνιο κυρίως σε flat στοχο ωστε να κρινεις τα ακρα του φακου και γεωμετρία , αυτο ενδιαφερει κυριως στους ευρυγώνιους.

μετά κλείσε διαφραγμα να δείς αν και πόσο υπάρχει βελτίωση. Το ιδιο και για την βινιέτα. Μερικές με τον ηλιο σε γωνία για το flare , εκει υποφερουν οι φωτεινοι φακοί συνήθως και ειδικα οι ευρυγωνιοι λόγω μπροστινου καμπύλου κρυσταλλου και τέλος μερικά καρε κοντρα σε φωτεινό backround για να δεις ποσο επηρεάζεται απο χρωματικές εκτροπές και αν οι επιστρωσεις του φακου κανουν δουλειά. Αυτα τα ολίγα :BDGBGDB55:

καντα μονος σου όποτε βρεις χρόνο , δεν υπάρχει βιασυνηγ και γράψε μας δυο λόγια, δεν ειναι αναγκη υποχρεωτικά να ανεβάσεις δειγματα εκτός αν θές την άποψή μας σε κάτι.

Μεγαλη προσοχή στα τεστ να γινουν χωρίς φιλτρα. Μετά καλό ειναι με τα φιλτρα που εχεις για παρτυ σου να επαναλάβεις τα ιδια τέστ ειδικα στο ευρυγωνιο γιατι μπορεί να δείς περίεργα να συμβαίνουν.

Μάλλον έχεις εστιάσει πίσω, τα ξύλα στο πρώτο πλάνο είναι ελαφρώς ανεστίαστα. Παραμένει εντυπωσιακό το βάθος πεδίου, αν και θα ήθελα τα στοιχεία λήψης για να κρίνω. Επίσης, για άλλη μια φορά, μου αρέσουν τα γλυκά αλλά όχι υπερβολικά ζεστά χρώματα της Nikon...

Δημητρη μολις επεστρεψα και τα στοιχεια ειναι τα εξης:ISO 100 - 26mm - f/18 - shutter 125
Υ.Γ
1)Εβαλα την μηχανη στο P για να παρω τα καρε με τα δικα της στοιχεια,λογω της ''κακιας ωρας''.
2)Εστιασα πισω.

Δημήτρη FF είναι ο φακός και στο κεντρο να εστιασε με ανοιχτό διαφραγμα f4 τα εμπρος ξυλα θα ηταν εκτος εστίασης

Γιωργο προτείνω να πάρεις μερικά καρε με ανοιχτό διαφραγμα στο ευρυγωνιο κυρίως σε flat στοχο ωστε να κρινεις τα ακρα του φακου και γεωμετρία , αυτο ενδιαφερει κυριως στους ευρυγώνιους.

μετά κλείσε διαφραγμα να δείς αν και πόσο υπάρχει βελτίωση. Το ιδιο και για την βινιέτα. Μερικές με τον ηλιο σε γωνία για το flare , εκει υποφερουν οι φωτεινοι φακοί συνήθως και ειδικα οι ευρυγωνιοι λόγω μπροστινου καμπύλου κρυσταλλου και τέλος μερικά καρε κοντρα σε φωτεινό backround για να δεις ποσο επηρεάζεται απο χρωματικές εκτροπές και αν οι επιστρωσεις του φακου κανουν δουλειά. Αυτα τα ολίγα :BDGBGDB55:

καντα μονος σου όποτε βρεις χρόνο , δεν υπάρχει βιασυνηγ και γράψε μας δυο λόγια, δεν ειναι αναγκη υποχρεωτικά να ανεβάσεις δειγματα εκτός αν θές την άποψή μας σε κάτι.

Μεγαλη προσοχή στα τεστ να γινουν χωρίς φιλτρα. Μετά καλό ειναι με τα φιλτρα που εχεις για παρτυ σου να επαναλάβεις τα ιδια τέστ ειδικα στο ευρυγωνιο γιατι μπορεί να δείς περίεργα να συμβαίνουν.

Κωστα ευχαριστω για τις συμβουλες.Μολις ειμαι ετοιμος με την βοηθεια σου θα κανουμε το test.
Υ.Γ
Ειμαι ολος ''ΑΥΤΙΑ''

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Δημήτρη FF είναι ο φακός και στο κεντρο να εστιασε με ανοιχτό διαφραγμα f4 τα εμπρος ξυλα θα ηταν εκτος εστίασης .

Παιδι μου δεν ξερει ο ανθρωπος απο FF ή μαλλον το εχει ξεχασει :BDGBGDB55: Εχει μαθει εκει με τα φακουδακια :slapface: και απωλεσε την αισθηση του FF Που να τον πας και σε μεσαιο φορμα

:ernaehrung004:

Για περαστε σε μεγαλυτερο αισθητηρα να δειτε την γλυκα (τωρα που θα κανει πιο φτηνο λεει η Fuji τις μεσαιου φορμα GFX)

Χε χε, με f18 μάλλον είναι στα όρια της περίθλασης - είναι περίπου f9 σε m4/3. Δεν έχει περάσει δα και τόσος καιρός που έκανα πειράματα με την Α7ΙΙ...

Σήμερα 16/9, παραλαβή παραγγελίας 03/9 από E-infinity τον φακό Canon EF-M 55-200mm F4.5-6.3 IS STM, περίπου 70 ευρώ φτηνότερα από τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές του skroutz (212+14 μεταφορικά = 226 αντί 299 ευρώ). Κέρδισα 1 ημέρα, στέλνοντας εγκαίρως SMS και ζητώντας παραλαβή από το κατάστημα DHL κοντά στη δουλειά μου, αντί στο σπίτι. Άριστη κατάσταση και αμπαλάζ.
Τον δοκίμασα και λειτουργεί μια χαρά, χωρίς όμως να προχωρήσω σε ενδελεχή τεστ στο κέντρο και στα άκρα κ.ά. (δεν έχω την εμπειρία). Ρισκάρω, το ξέρω. Δεν θα αγόραζα σώμα από εξωτερικό, αλλά μπορώ να επιβιώσω εάν κάτι πάθει ο φακός (ὅ μή γένοιτο...).

Μεγειά, αναμένουμε δείγματα και εντυπώσεις...

Ευχαριστώ! Μετά από 40 χρόνια compact αναλογικών και ψηφιακών μηχανών, η Canon M50 με το φακό 55–200 μού φαίνονται τεράστια, κι ας ξέρω ότι είναι ένα μικρό σώμα με έναν από τους πιο μαζεμένους φακούς στα 200mm. Θα επανέλθω με φωτογραφία στη gallery. Καλημέρα σε όλους!

Μιας και το έχω ρίξει στη φωτογραφία με το κινητό, είπα να δοκιμάσω την τύχη μου με ένα gimbal.
Video τραβάω μόνο την κόρη μου, η οποία μου ζήτησε να ανοίξουμε κανάλι στο YouTube...
Τι να κάνω, υπέκυψα.
Για να δούμε από ΣΚ...
f7acaf55da0af999c355e3ce7ad8e2be.jpg

Στάλθηκε από το SM-G985F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Ηλία έχω και εγώ μια συσκευή που γράφει ΟΜ4 και βγάζει φωτό ... το παρέλαβα ως τελευταίο μοντέλο το 1980 αλλά δίχως stabilation :slapface:

Να τη χαίρεσαι και να κρατήσεις όσο πιο πολλές όμορφες στιγμές της μπορείς :ernaehrung004:

Ηλία έχω και εγώ μια συσκευή που γράφει ΟΜ4 και βγάζει φωτό ... το παρέλαβα ως τελευταίο μοντέλο το 1980 αλλά δίχως stabilation :slapface:

Να τη χαίρεσαι και να κρατήσεις όσο πιο πολλές όμορφες στιγμές της μπορείς :ernaehrung004:

Αλλάζουμε; ;)

Της έχω βαλει και κάτι ηλεκτρονικό για το μάτι, μια ψηφιακή πλάτη για να γράφει ημερομηνία .... απλά μας τελείωσε η ημερομηνία προ πολλού , δεν είχαν υπολογισει οτι 40 χρόνια μετά θα τις δουλεύαμε και οτι οι σημερινες μηχανές θα προσπαθούν να τις μιμηθούν ακόμη σε αισθητική, μέγεθος, λειτουργικότητα , σκόπευτρο, αυτονομία, ανθεκτικότητα και το κυριότερο : ποιότητα εικονας !

12D6EB5F-E6DA-47CF-BF56-1A19CB951731.jpg

37F1038E-C68B-41CD-B897-99A1D99F23CB.jpeg

Αληθεια ξέρει κανεις αν υπάρχει σε μηχανή σήμερα το multispot της ΟΜ4 ?
(Φωτομέτρηση ΜΟ δείχνοντας χειροκίνητα 3 σημεία στο κάδρο)

56DB677E-B1ED-42A3-8B86-2779BDC44E19.jpg

Βαρέθηκα να παίζω με τα παιχνιδάκια της Olympus , καιρός για σοβαρά μηχανήματα , επιστροφή στις ρίζες μας :music-smiley-005: