Tι παραλάβαμε σήμερα...

Καλές λήψεις!
Βλέπω, έχεις και τον 7Artisans 7.5. Εγώ όλο λέω να πάρω τον υπερευρυγώνιο του συστήματός μου (EF-Μ 11-22mm f/4-5.6, ο οποίος θεωρείται αξιόλογος αν και πιο σκοτεινός), αλλά όλο διστάζω. Θεωρώ ότι πιο πιθανό είναι να παίξω με λίγες φωτογραφίες και μετά να τον αφήσω στο ράφι, παρά να με ενθουσιάσουν οι υπερευρυγώνιες λήψεις.
Ευχαριστώ πολύ

τον πήρα γιατί κάνω αρχιτεκτονική φωτογραφία "θυσιάζοντας" τον κατά τα λοιπά εξαιρετικό 10-24, όπου το f4 και οι παραμορφώσεις με δυσκόλευαν να πάρω το επιθυμητό αποτέλεσμα
Όσον αφορά στον 7Artisans 7.5/2.8, είναι αυτός που πήρε τη θέση του αντίστοιχου Samyang για δύο βασικά λόγους. Πρώτον το 2.8 έναντι του 3.5 και δεύτερον η καλύτερη συμπεριφορά στα flares

) IMG_20210903_145242.jpgIMG_20210903_145306.jpgIMG_20210903_145312.jpgIMG_20210903_145330.jpg

Universal battery plate για v mount μπαταρίες για οποιοδήποτε σύστημα κάμερας της smallrig με πρωτοποριακό για την αγορά σπαστό βραχίονα στήριξης ( μένει να δούμε την αντοχή του αλλά είναι επανασχεδιασμένο οπότε θεωρώ ότι το βελτίωσαν αρκετα πριν το επανακυκλοφορησουν )

IMG_20210903_145519.jpgIMG_20210903_145442.jpgIMG_20210903_145540.jpgIMG_20210903_145530.jpg

ΕVF της portkeys σε ανάλυση 1140Χ900 και καλή διόρθωση διόπτριας και ένα σκασμός εργαλεία με κυριότερο την δυνατότητα zoom in.

Αρκετα ελαφρυ, εισοδο μονον hdmi και καθολο ενεργοβορο και πολυ βολικο πιασιμο με ΝΑΤΟ rail και βιδες 1/4' .

Μονο το μαξιλαρακι που εχει για το ματι ειναι της πλακας αλλα παρηγγειλα ενα εξωτερικο και λογικα ταιριαζει γαντι.

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau
Δεν τον παρέλαβα σήμερα αλλά τώρα θυμήθηκα να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Καλοτραβηχτος φιλαράκι, βαριουτσικος βέβαια στα 800γρ,

αφου είσαι όμως ακόμα χαρούμενος μετα από μέρες ολα καλά :ROFLMAO:

ο ευρυγωνιος όπως ξέρεις είναι ένας από τους βασικούς φακούς μου με πάρα πολύ χρήση και τον έχω σχεδόν πάντα μαζί μου, είχα πάρει προπερσι τον mzuiko 7-14/2.8 αλλά δεν τον άντεξα και τον έδωσα σε ένα εξάμηνο γιατϊ περνούσε ελαφρως τα 500γρ, …. μαλλον μεγαλώνω επικίνδυνα

εσυ όμως είσαι τζοβενο ακόμα (y)

ενημερωτικα στο νήμα τι παραλάβαμε συνηθίζουμε να βάζουμε το προϊόν να σαλεύει πάνω στον πάγκο όχι κονσέρβα :ROFLMAO:

• Like
Reactions: peperr
View attachment 184808View attachment 184809View attachment 184810View attachment 184811

ΕVF της portkeys σε ανάλυση 1140Χ900 και καλή διόρθωση διόπτριας και ένα σκασμός εργαλεία με κυριότερο την δυνατότητα zoom in.

Αρκετα ελαφρυ, εισοδο μονον hdmi και καθολο ενεργοβορο και πολυ βολικο πιασιμο με ΝΑΤΟ rail και βιδες 1/4' .

Μονο το μαξιλαρακι που εχει για το ματι ειναι της πλακας αλλα παρηγγειλα ενα εξωτερικο και λογικα ταιριαζει γαντι.
Mεγεια το PortKeys LEYE.
Απο ανάλυση πώς ειανι στη πράξη, δεν ειναι χαμηλή;
Τιμούλα;

Αν το συγκρινεις με κατι Zacuto μοιαζει σαν οπτικο μπροστα τους :ROFLMAO:

Δεν ειναι ΟLED αλλα εχει πολυ καλη εικονα για τα 350€ που κοστισε και ειναι πολυ ελαφρυ οτι πρεπει για την BmpccXk.

Το σημαντικοτερο σε συγκριση με εκεινο της 6k pro (αν δεν κανω λαθος) ειναι οτι αυτο κανει zoom in να εστιασεις λεπτομερεια (επιλεγεις εσυ απο 1,5 εως 3Χ) ενω το μαμισιο της 6k pro δεν μπορεις.

Και εχει αρκετα λιγοτερα χρηματα ενα σκασμο εργαλεια επανω αν τα χρειαζεσαι (ειναι πιο ογκωδες βεβαια) και το κυριοτερο μπαινει σε οποια καμερα εχει μια εξοδο HDMI ενω το αλλο ειναι dedicated.

Η επομενη επιλογη ηταν το επισης κινεζικο της Zcam στα 900€ αλλα με αναλυση 1440Χ1440 πολυ πιο βαρυ ομως αλλα με διπλη εισοδο HDMI/HDSDI (δεν κανει ομως δυστυχως cross conversion......) και wifi πομπο για εκπομπη σηματος σε ταμπλετες nearby.

Για αλλες καμερες ομως και μεχρι να εχουμε μια τετοια καμερα θαχουν βγει κι αλλα νεωτερα και πιθανον καλυτερα και φτηνοτερα. Για αυτην την εποχη και χρηση ειναι εξαιρετικο αυτο.

• Like
Reactions: evanfotis
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM (good condition) από mpb.
08/9 παραγγελία,
20/9 παραλαβή
από DHL, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση και με την καλύτερη δυνατή συσκευασία. Ο φακός συνοδευόταν με το original hood (δεν θυμάμαι να συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία παραγγελίας —μάλιστα είχα αυθημερόν παραγγείλει μια απομίμηση από ebay).
Φωτογραφίες και δείγματα αργότερα!

IMG_20210924_125754.jpgIMG_20210924_125833.jpgIMG_20210924_125918.jpgIMG_20210924_125959.jpg

Αφίχθη ο 50ρης RF F1,8 ως φακος καθημερινης χρησης σε συνδυασμο με τον samyang 85mm f1,4 ( που παρολη την διαφορα ογκου !!! δεν εχουν τρελλη διαφορα στο βαρος τουλαχιστον στο δικο μου χερι ) και τον tamron 17-35 f2,8-4.

Δηλαδη και m43 συστημα κοντραρει το σετακι σε βαρος και ογκο :D

Μεγειά φίλε, "ψείρα" για FF... Καλοκλίκωτος και περιμένουμε εντυπώσεις και δείγματα!

Το ζήτημα τελικά μ αυτό το φακό δεν ήταν αν θα τον πάρω, αλλά πότε θα τον πάρω.
Ο Panasonic 100-300mm II, με συντρόφεψε τίμια μέχρι τώρα , αλλα ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε σκυτάλη.
Το θέμα είναι τώρα να βρεθεί χρόνος να τον δοκιμάσω. Ελπίζω σύντομα !
DSC01225_low.jpg

Καλοτραβηχτος Σπύρο , περιμένω να διαβάσω αναλυτικά την αποψη σου όταν τον δουλέψεις , με ενδιαφέρει πολύ ειδικά αυτή την περίοδο

είναι υποψήφιος μαζι με τον mzuiko 100-400 για αγορά κάποια στιγμή σύντομα (τείνω προς τον mzuiko για καλύτερη συμβατότητα με την ΕΜ1.3 παρότι ο LEICA είναι πιο μικρός / ελαφρύς)

με έπιασε ο αέρας της αλλαγής και ξαφνικά έδωσα σε διάστημα ενος εξαμήνου όλους τους τηλεφακούς μου από 100mm και πάνω,

τους δυο σπέσιαλ μοναδικους φακούς ΖD 150/2 , LEICA 200mm/2.8 με τους πολ/στες κυρίως λόγω βάρους , τον αγαπημένο ZD 50-200 για να εκσυγχρονιστώ κάποτε και τον 100-300 ΙΙ για να τον αντικαταστήσω με ένα ζουμ έως 400mm.

Αν εχεις σώμα Olympus κάνε μια μέτρηση την τσιμουχα του LEICA αν πέφτει σωστά πάνω στην μοντουρα ειδικά αν κουμπώνει πολύ σφιχτά, στις πρώτες παρτίδες του ειχε αναφερθει διαφορα σε σχέση με τους Zuiiko φακούς και τριβόταν πάνω στις βίδες της μοντουρας με αποτέλεσμα να φεύγουν τρίμματα από την τσιμουχα και να πέφτουν και μέσα (ένα απο τα link που είχε και μετρήσεις του κύκλου της τσιμούχας). Στον LEICA 8-18 που έχω είναι πιο λεπτή η τσιμουχα , στον 100-300ΙΙ που έδωσα ήταν πιο παχιά και δεν συμβαινει αλλά ειναι κάτι που θέλει τσεκάρισμα και σε άλλους στεγανούς Leica/Lumix .

Επίσης πες μου την γνώμη σου για το δαχτυλιδι του ζουμ , είναι αρκετά σφιχτό ? Ενός φίλου που δοκίμασα ήταν παραπάνω από όσο ήθελα, του mzuiko που δοκίμασα ήταν εξαιρετικό. Μου άρεσε το hood του φακού σε αντίθεση με το κολάρο για το τριποδι που αν θυμάμαι δεν γυρίζει σε όλες τις θέσεις.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ Κώστα. Ελπίζω σύντομα να τον δοκιμάσω. Ευχομαι να είναι όπως τον περίμενα και απο άποψη απόδοσης.
Στα του σώματος , αυτό που έχω να πω με την πρώτη επαφή είναι οτι πρόκειται για έναν πολύ ελαφρύ και φορητό φακό για το είδος του. Περισσότερο απο όσο τον περίμενα και αυτό με ενθουσίασε. Μπορείς άνετα να τον χρησιμοποιήσεις χωρίς να σε κουράζει και να φωτογραφίζεις στο χέρι χωρίς πρόβλημα.
Το δαχτυλίδι του ζουμ πράγματι είναι κάπως σφιχτό. Όχι τρομερά αλλα το καταλαβαίνεις. Συνηθίζεται βέβαια με τη χρήση αν και θα το προτιμούσα λιγότερο σφιχτό.
Όσον αφορά τις δοκιμές με σώμα Olympus, δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν διαθέτω κάποιο. Θα τον δοκιμάσω σε σώμα Lumix, αλλα αν πέσει στα χέρια μου κάποιο σώμα Olympus σύντομα, θα το δω αυτό που λες.

Καλημερα Σπύρο

αν τον δουλευεις σε σώμα Panasonic δεν θα σε απασχολήσει το θέμα της τσιμουχας, νόμιζα οτι είχες ακόμη την Olympus.

Είναι σαφώς πιο ορθη η επιλογή του LEICA αντί του mzuiko 100-400mm εφοσον η μηχανή σου είναι τελευταίας γενιάς Πανυ ώστε να εχεις και συνδιαστική σταθεροποίηση.

Το δαχτυλιδι θελει συνήθεια όπως λες , θα μείνει σφιχτό αλλά έχει το καλό οτι δεν κρεμαει ο φακός όταν κοιτάει κάτω.

Last edited: