Tι παραλάβαμε σήμερα...

Για την ιστορια οι καλυτερες φωτογραφικες καμερες με αισθητηρα ccd ηταν οι fujifilm S και οι καλυτερες καμερες βιντεο με αισθητηρα ccd ηταν οι Sony.
Μπορει να πάρω την S5 Pro, αν τη βρω σε καλή τιμή, μιας και έχω ήδη αρκετούς φακούς Nikon που θα ταιριάζουν😉

Aμα βρεις δυο πεσμου και εμενα . Ειναι η μονη παλια καμερα που ειμαι περιεργος να δοκιμαζα και εγω περα του αισθητηρα foveon που ακομα εχω.

• Like
Reactions: greekfox1
Μπορει να πάρω την S5 Pro, αν τη βρω σε καλή τιμή, μιας και έχω ήδη αρκετούς φακούς Nikon που θα ταιριάζουν😉
Όπως πχ 280€ που έχει στο MPB σε καλή κατάσταση ή παίζουν και χαμηλότερα ; 🥹

• Like
Reactions: Kosh
Όπως πχ 280€ που έχει στο MPB σε καλή κατάσταση ή παίζουν και χαμηλότερα ; 🥹
Και αυτές που έχει και τις έχει χαρακτηρίσει ως heavily used μου φαίνονται καλές, ιδίως αυτή με τα 25000 κλικς

Και αυτές που έχει και τις έχει χαρακτηρίσει ως heavily used μου φαίνονται καλές, ιδίως αυτή με τα 25000 κλικς
Αυτές είναι πιο φθηνές. Για αυτό είπα για τη 280€ που ήταν σε καλή κατάσταση.

• Like
Reactions: greekfox1
καλοκλικωτη !!! Αυτη ειναι το αμεσως προηγουμενο μοντελο ? Και ειναι το πιο photo oriented ?
Είναι και τα 2, είναι δηλαδή σούπερ εξοπλισμένη για βίντεο και είναι βασικός λόγος που την πήρα. Αυτό που δεν έχει είναι Ibis που μπήκε μετά στην X-T4. Την είχα και παλιά αλλά είχε διάφορα θέματα κυρίως με την εστίαση και έτσι την έδωσα, πλέον με ένα σωρό updates που έχει πάρει είναι πολύ καλή!

• Like
Είπα να δοκιμάσω τι ψάρια πιάνουν οι Kodak ccd αισθητήρες σαν αυτόν που έχει η εικονιζόμενη, οπότε αφού τη βρήκα σε καλή τιμή με κουτιά χαρτιά, το αυθεντικό battery grip και τον Zuiko 18-180mm, την πήρα😉
View attachment 255438
Τα χρώματα της είναι εξαιρετικά , η ανάλυση των 5 Mpx ίσως το μόνο που θα σε κάνει να δυσανασχετήσεις και η μικρή οθόνη προεπισκόπησης. Ο φακός decent αλλά δεν θα πάρεις το max της μηχανής όπως με ένα HG / SHG 4/3 φακό , φωτό είναι με E1 + 14-35/2 SHG

IMG_3344.jpeg

Για την ανάλυση βέβαια υπάρχουν πλέον προγράμματα επαύξησης της (Gigapixel, Lr)

Τα χρώματα της είναι εξαιρετικά , η ανάλυση των 5 Mpx ίσως το μόνο που θα σε κάνει να δυσανασχετήσεις και η μικρή οθόνη προεπισκόπησης. Ο φακός decent αλλά δεν θα πάρεις το max της μηχανής όπως με ένα HG / SHG 4/3 φακό , φωτό είναι με E1 + 14-35/2 SHG

View attachment 255442

Για την ανάλυση βέβαια υπάρχουν πλέον προγράμματα επαύξησης της (Gigapixel, Lr)
Εχω στα υπόψιν μου έναν 14-54 f2.8-3.5. Ο ίδιος έχει και τον 50mm f2 macro και σε μαγαζί έχω βρει και τον 11-22😉
Η καλύτερη φωτογραφία που έχω βγάλει μέχρι στιγμής με αυτήν είναι η ακόλουθη 👍
_7161385.jpeg

• Like
Reactions: cacau and kbouk
Για την ιστορια οι καλυτερες φωτογραφικες καμερες με αισθητηρα ccd ηταν οι fujifilm S και οι καλυτερες καμερες βιντεο με αισθητηρα ccd ηταν οι Sony.
Nα φανταστείς πως έχω την S2Pro από το 2003 και λειτουργεί ακόμη!

• Love
  • Like
Reactions: cacau and Kosh
1000005991.jpg1000005992.jpg

1000005993.jpg

Παρεληφθη ενα ακομα μοτερακι (0,8 pitch) για να ζευγαρωσει με το αλλο του Nano II. Με την λαβη Control Handle μπορει να συνδεθει ξεχωριστα σε διαφορετικο καναλι και να χεiριζεσαι με δυο διαφορετικα χειριστηρια ανεξαρτητα μεταξυ τους focus, iris, zoom barell.​

Ηρθαν και για τη Fuji μου δυο φακουδάκια ....
Ο μεγάλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ...
΄Οσο για τον μικρό κινέζο, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη...
Αν εξαιρέσεις μια έντονη βινιέτα όταν είναι τελείως ανοιχτός που βεβαια διορθώνεται εύκολα,
κατα τα άλλα είναι ένας αξιόλογος και οπτικά και σαν κατασκευη φακός που αξίζει να τον προσέξει κάποιος που ψάχνει κάτι τέτοιο.

P1014857_Smin.jpg

TTArtisan AF 27mm f/2.8​

P1014862_spmin.jpg

Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 WR II​

P1014864_spmin.jpg

Last edited:
Το μικρό το φακουδακι της TTartisan το σκέφτομαι και εγώ, όταν το δουλέψεις και άλλο πες μας και άλλες εντυπώσεις, γιατί ο αντίστοιχος της Fuji είναι τόσο ακριβός που απλά είναι εκτός κάδρου.

• Like
Reactions: CorfuS
Το μικρό το φακουδακι της TTartisan το σκέφτομαι και εγώ, όταν το δουλέψεις και άλλο πες μας και άλλες εντυπώσεις, γιατί ο αντίστοιχος της Fuji είναι τόσο ακριβός που απλά είναι εκτός κάδρου.
Το είχα και εγώ για τη XPro1.
Για την τιμή, φίνο. Το είχα πάρει κοντά στα 200. Κάπου 160-170€ εάν δεν απατώμαι;
Πολύ μικρό - ουσιαστικά pancake - και στυλάτο.
Καλή αίσθηση με το manual διάφραγμα, τίμια οπτική απόδοση πάνω από τα f4.
Σοβαρά θέματα και όταν έβγαζες κόντρα στον ήλιο και τα άκρα ποτέ δεν ήταν τοπ (αναμενόμενα βέβαια).

Αλλά φυσικά ότι πληρώνεις παίρνεις, το μανίσιο είναι πολύ ανώτερο, αλλά πολύ ακριβότερο.

• Love
Reactions: karamela
img20250721121733-jpg.255541
IMG20250721121417.jpg

IMG20250721121623.jpg

Παρεληφθη η"πιστολοθηκη" WANDRD ROUTE Pack .

χωραει ανετα στην "κοντη" εκδοχη της εναν 70-200 f4 ή εναν 24-70 f2,8 ενω στην "αναπτυγμενη" της εκδοχη χωραει ανετα σωμα και τον 100-500 !!! (χωρις το hood ομως που ειναι τερας φαρδους)

Φοβερο υλικο κατασκευης και εκπληξη η εξωτερικη τσεπη που χωραει ανετα και ενα μεγαλο κινητο τηλεφωνο !!

Ευχαριστω πολυ Κώστα.

Attachments

• IMG20250721121733.jpg
    IMG20250721121733.jpg
    4 MB · Views: 94
Το είχα και εγώ για τη XPro1.
Για την τιμή, φίνο. Το είχα πάρει κοντά στα 200. Κάπου 160-170€ εάν δεν απατώμαι;
Πολύ μικρό - ουσιαστικά pancake - και στυλάτο.
Καλή αίσθηση με το manual διάφραγμα, τίμια οπτική απόδοση πάνω από τα f4.
Σοβαρά θέματα και όταν έβγαζες κόντρα στον ήλιο και τα άκρα ποτέ δεν ήταν τοπ (αναμενόμενα βέβαια).

Αλλά φυσικά ότι πληρώνεις παίρνεις, το μανίσιο είναι πολύ ανώτερο, αλλά πολύ ακριβότερο.
Καλά προφανώς το μαμά είναι καλύτερο άλλα κάνει και τα τριπλά χρήματα!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...

• Like
Reactions: LongTom
IMG20250721121417.jpg

IMG20250721121623.jpg

χωραει ανετα στην "κοντη" εκδοχη της εναν 70-200 f4 ή εναν 24-70 f2,8 ενω στην "αναπτυγμενη" της εκδοχη χωραει ανετα σωμα και τον 100-500 !!! (χωρις το hood ομως που ειναι τερας φαρδους)

Φοβερο υλικο κατασκευης και εκπληξη η εξωτερικη τσεπη που χωραει ανετα και ενα μεγαλο κινητο τηλεφωνο !!

Ευχαριστω πολυ Κώστα.
Τέτοιου στιλ θήκες δεν μου αρέσουν καθόλου οπτικά άλλα περιέργος αυτό φαίνεται αρκετά εμφανίσιμο!! Καλορίζικο

• Like
Τέτοιου στιλ θήκες δεν μου αρέσουν καθόλου οπτικά άλλα περιέργος αυτό φαίνεται αρκετά εμφανίσιμο!! Καλορίζικο

ουτε εμενα αλλα το να εχεις αγκιστρωμενο πανω σου το σετ καμερας με τον 100-500 χωρις να κουβαλας αλλα συμπρακαλα (Αν δεν χρειαζονται) ειναι μεγαλη ευκολια για μια στις τοσες που θα χρειαστει.

• Like
Reactions: karamela
IMG20250721121417.jpg

IMG20250721121623.jpg

Ευχαριστω πολυ Κώστα.
Α, πολύ ενδιαφέρον. Κι εγώ με holster τσάντες κυκλοφορώ. Όταν απέκτησα τον 105, αγόρασα μια οριζόντια Αmazon basics, αλλά τώρα που βλέπω αυτή, τη ζηλεύω!

IMG_3382.JPG

Σήμερα παρέλαβα τον 50ρη, των 135άρη τον έχω εδώ και μήνες, δύο old school φακή της κάνουν αγοραστικά μεταχειρισμένη σε πολύ καλή τιμή και είναι σε άριστη κατάσταση, εύχομαι να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον μου για τη φωτογραφία γιατί έχει ατονήσει επικίνδυνα.

τον 135άρη το δοκίμασα σε πρόσφατα σε παράσταση κλασικού και σύγχρονου χορού και έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος.