Tι παραλάβαμε σήμερα...

Λόγο του οτι οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις έχουν περιορίσει το χρόνο απο πολλές δραστηριότητες, σκεφτόμουνα τον τελευταίο καιρό μια κάμερα όσο το δυνατόν "τσέπης", αλλά χωρίς να υστερεί σε ποιότητα....
Σκοπός η φορητότητα ώστε να μπορεί να με συνοδεύει και σε στιγμές που δεν βγαίνω αποκλειστικά με σκοπό να φωτογραφίσω...
Μπορεί να είναι 8-9 ετών... δεν ξέρω, μπορεί να μην διαθέτει τα καλούδια των σύγχρονων καμερών...μπορεί να μην διαθέτει evf, hotshoe ή να μην έχει αναγνώριση προσώπων και αντικειμένων...
Είναι όμως μια σταλίτσα και χωράει σε τσέπη για να την κουβαλάς χωρίς να το σκέφτεσαι... και το σημαντικότερο, βγάζει πολύ πολύ καλές φωτογραφίες...
Lumix GX800 απο το μακρινό παρελθόν...

P3120078_Sweb.jpg

Μεγειά και καλοκλίκωτη! Ότι καλύτερο προς το παρόν αφού οι "ξαδέλφες" μας έχουν στο περίμενε για κάτι αντίστοιχο πιο σύγχρονο...

Μεγειά και καλοκλίκωτη! Ότι καλύτερο προς το παρόν αφού οι "ξαδέλφες" μας έχουν στο περίμενε για κάτι αντίστοιχο πιο σύγχρονο...
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη !
Πραγματικά την πιάνω και απορώ γιατί δεν φτιάχνουν πια τέτοια μηχανάκια ... Πολλά απο αυτά τα παλιά, έχουν φτάσει σε τιμές μεγαλύτερες απο όσο είχαν όταν βγήκαν καινούρια και κάποια έχουν φτάσει σε τιμές μεγαλύτερες απο πιο νέα μεγαλύτερα μοντέλα.
Επομένως υπάρχει ζήτηση για ποιοτικές κάμερες "τσέπης" ...
Βέβαια αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση....

Λόγο του οτι οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις έχουν περιορίσει το χρόνο απο πολλές δραστηριότητες, σκεφτόμουνα τον τελευταίο καιρό μια κάμερα όσο το δυνατόν "τσέπης", αλλά χωρίς να υστερεί σε ποιότητα....
Σκοπός η φορητότητα ώστε να μπορεί να με συνοδεύει και σε στιγμές που δεν βγαίνω αποκλειστικά με σκοπό να φωτογραφίσω...
Μπορεί να είναι 8-9 ετών... δεν ξέρω, μπορεί να μην διαθέτει τα καλούδια των σύγχρονων καμερών...μπορεί να μην διαθέτει evf, hotshoe ή να μην έχει αναγνώριση προσώπων και αντικειμένων...
Είναι όμως μια σταλίτσα και χωράει σε τσέπη για να την κουβαλάς χωρίς να το σκέφτεσαι... και το σημαντικότερο, βγάζει πολύ πολύ καλές φωτογραφίες...
Lumix GX800 απο το μακρινό παρελθόν...

View attachment 268312
Μια χαρά σωματάκι είναι , την είχα για αρκετό καιρό να συντροφεύει την σύζυγο σε ταξίδια. Βγάζει εξαιρετικό μονόχρωμα με τα ιδαιτερα προφίλ της Lumix

Μπήκα και εγώ στον πειρασμό να πάρω ένα μικρό σώμα για καθημερινή χρήση και να μην ταλαιπωρώ την ΟΜ3 στο βαλιτσάκι της μηχανής που βάζω την καθημερινή τσάντα . Ηθελα να έχει ενσωματωμένο φλασάκι, να είναι ελαφρύ και σχετικά μικρό στο μέγεθος, να συνεργάζεται καλά με όλους m43 τους φακούς μου και το βασικότερο να έχει 2 ροδέλες για να είναι εργονομικά σωστό και να το χειρίζομαι εύκολα. Επισης να μην είναι κάτι υπερβολικά ακριβό (ήθελα να στοιχίζει πολύ φθηνότερα από μια μτχ ΟΜ5, ΕΜ5ΙΙΙ) αφού η χρήση του θα είναι περιορισμένη και σε ταξίδια θα το πασάρω στη σύζυγο για να μην με ενοχλεί όσο εγώ είμαι στην κοσμάρα μου και χάνομαι στις σκέψεις μου όσο φωτογραφίζω. Σημαντικά φθηνότερο και με EVF δεν θα εύρισκα εκτός αν πήγαινα σε παλια ΕΜ5 ΙΙ με 16αρη αισθητήρα που στερείται σημερινές λειτουργίες -παρότι είναι σούπερ μεταλλικό στεγανό σώμα -οπότε κοίταξα την σειρά Pen

Κατέληξα αρχικά σε μια Pen EPL9 (με τον 16αρη αισθητήρα) , σχετικά πρόσφατο μοντέλο στις Pen που δεν είχε όμως ενσωματωμένες αρκετές ηλεκτρονικές λειτουργίες και στερούνταν τις δύο ροδέλες και το σώμα δεν ήταν πολύ μικρότερο , ούτε ελαφρύτερο της ΟΜ5 που την έχω ως βάση για μέτρηση στις μικρές μηχανές. Και τότε βρέθηκε στο δρόμο μου μια καλοδιατηρημένη ΕP7 σε λευκό χρωματακι , με τον 20αρη αισθητήρα , έχει φλασάκι, έχει 2 ροδέλες, έχει το AP κουμπί με όλες τις ηλεκτρονικές λειτουργίες μαζεμένες και έχει κι 8 έξτρα προφίλ (4 μονόχρωμα και 4 έγχρωμα ) που μπορώ να στήσω πανομοιότυπα με την ΟΜ3 και να τα καλέσω με τον διακόπτη μπροστά. Νομίζω ήρθε κουτί στις ανάγκες μου και έγινε το my go καθημερινό σώμα μου εδώ και 2 βδομάδες.

Πολύ απλή στη χρήση και για ένα άσχετο ειδικά αν του την ρυθμίσεις μια φορά.

IMG_4338.jpeg

Last edited:
Φωτογραφίες δεν βγάζω αλλά βρήκα σε καλή τιμή έναν φακό για την konica t4.
έως τώρα την δούλευα με αντάπτορα για m42
Soligor C/D 35mm f2 P
Σε εξαιρετική κατάσταση και με το hood του, βασικό για εμένα για vintage φακούς.
Και σε ανθρώπινη τιμή.
Για την συγκεκριμένη σειρά έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές.
Από εκεί που δεν είχα σε εκτίμηση τα 35mm με βλέπω να τραβάω όλο και συχνότερα.

Μαζί και μια Ricoh FF3AF στα 30 ευρώ.

Και αυτή σε εξαιρετική κατάσταση, πλήρως λειτουργική
Και να σταματήσουν να δουλεύουν τα ηλεκτρονικά τους δεν θα έχω δώσει ποσό που θα μου κοστίσει.20260319_133505.jpg20260319_133136.jpg20260319_133103.jpg650940921_1228585280328868_3263290336012694093_n.jpg

• Like
Reactions: cacau and kbouk