om system om3 μαζί με τον 17mm f/1.8, αγοράστηκε ως kit πριν από 1 μήνα,
έδωσα όλο τον full frame φωτογραφικό οπλισμό που είχα όχι γιατί δεν ήμουν ικανοποιημένος, αλλά γιατί έτρωγε σκόνη στην κυριολεξία.
Αυτή θα είναι και η τελευταία απόπειρα στο χόμπι της φωτογραφίας, μετά από δεκαετίες έχω χάσει εντελώς την όρεξη, τη σπίθα που είχα, ελπίζω ότι οι μικρότερες διαστάσεις και το βάρος του m4/3 εξοπλισμού θα μου ξαναδώσει λίγη απ' τη χαμένη επιθυμία για φωτογραφία. Θα δείξει
Δεν την έχω χρησιμοποιήσει πολύ, ακόμα είμαι στη φάση φωτογραφίζω για να φωτογραφίζω, χωρίς νόημα δηλαδή, αρχικές εντυπώσεις:
Έχω μεγάλα χέρια και τι νιώθω σαν παιχνιδάκι, λαβή δεν υπάρχει αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει με zoom φακούς, με τους μικρούς prime 1.8 δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Είναι όμορφη, θυμίζει όντως τις παλιές αναλογικές OM της olympus
το viewfinder είναι ικανοποιητικό την κάνει τη δουλειά του δηλαδή.
το menu της ενδέχεται να προβληματίσει κάποιους, που έρχονται από συστήματα nikon canon, αλλά εντάξει κάποιος που έχει σχετική εμπειρία προσαρμόζεται αμέσως τουλάχιστον στα βασικά, δεν χρησιμοποιώ jpeg ούτε τις λειτουργίες "computational photography" οπότε δεν έχω εμβαθύνει.
Αυτόματη εστίαση, απέχει από την ευκολία των σύγχρονων μηχανών της canon, στο interface, στην αναγνώριση αντικειμένων, στο tracking κλπ. στις canon σεταρεις και εισαι κατα 90% έτοιμος, εδώ το interface και οι λειτουργίες απαιτούν σαφώς περισσότερη μέριμνα από το χρήστη. Για να μην παρεξηγηθώ, μια χαρά είναι και το autofocus, της om3, απλώς είναι υποδεέστερο της canon.
Ποιότητα εικόνας σε σχέση με την canon FF, το θέμα είναι υποκειμενικό και πολυπαραγοντικό, έχει να κάνει με τους φακούς, με το λογισμικό κλπ, Η συζήτηση αυτή είναι ατέρμονη και θεωρώ ότι δεν έχει νόημα το 2026, μιλάω πάντα για ερασιτεχνική χρήση.
Η σταθεροποίηση είναι όντως εντυπωσιακή, μπορεί κάποιος να πάρει καθαρές κρυστάλλινες λήψεις με πολύ χαμηλές ταχύτητες κλείστρου.
Γενικά είναι αυτό που περίμενα χωρίς εκπλήξεις, εκτός από μία μικρή αλλά δυσάρεστη, το eyecup βγάνει απ τη θέση του υπερβολικά εύκολα.
Γιώργο ότι απορία υπάρχει εννοείται ρωτάς. Το.μενου της ακόμα και με τις βελτιώσεις που έγιναν και σε προχωρημένους δεν είναι τόσο κατανοητό. Υπάρχουν ρυθμίσεις που επικαλύπτονται