Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Πως φαινεται ο ΕΑ4 μετα την εγχειρηση? :))

Παντως τα 900+ πρεπει να ειναι οντως εμφανη σε σχεση με πριν, γιατι πριν και εχεις απολυτο δικιο σε αυτο, ο ΕΑ4 ΔΕΝ εβγαζε τα 840 που ελεγε.
Και το διαπιστωσα με το luxmeter που εχω, με συγκριτικες μετρησεις με καποιους φακους που εμπιστευομαι τα νουμερα που δινουν, πχ Οlight + Fenix.

Και αν θυμαμαι καλα, γιατι δεν κρατησα τις σημειωσεις μου, η φωτεινοτητα του ΕΑ4 πρεπει να ηταν πολυ κοντα στο νουμερο που εβγαλες, δηλαδη γυρω στα 700 λουμενς.

Ακριβώς όπως τα λες, εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο τα νούμερα της fenix+olight, χωρίς να σημαίνει ότι είναι πάντα μέσα, σε άλλα πέφτουν παραπάνω σε άλλα παρακάτω, αλλά σίγουρα είναι εντός μια μικρής απόκλισης, +-5% και όχι παραπάνω!

Ηρθε σημερα μεσα σε λιγοτερο απο 2 βδομαδες το δωρο που εδινε η Banggood.
Νεα εταιρια στο χωρο στο στυλ του DX (DealExtreme) και με αποθηκη στο UK για γρηγορη παραδοση (οχι ολη η γκαμα βεβαια). Για να δουμε πως θα παει.

http://www.banggood.com/
http://www.banggood.com/Wholesale-R...amp-Flashlight-Portable-Keychain-p-55101.html

Συστημενο, μεσω HongKong Post, σε περιποιημενο φακελακι. Ο φακος ερχεται χυμα αλλα ασφαλως τυλιγμενο με ειδικο υλικο. Η ελλειψη συσκευασιας το καθιστα μαλλον ακαταλληλο για δωρακι.
Το φακουδακι ειναι ενα USB mini torch, σε πορτοκαλι χρωμα λιγο ψηλοτερο απο μια ΑΑ μπαταρια. 1 σκαλα γυρω στα 15 λουμενς (25 λεει το site). Γυρνας την κεφαλη και αναβει/σβηνει.
Φορτιζει ανετα σε ενα USB port του PC. Οταν φορτιζει ο φακος εκπεμπει ενα ελαφρυ κοκκινο φως. Χρησιμο καθως καταλαβαινεις οτι οντως φορτιζει και εχει μπει καλα το βυσμα.
Η κατασκευη ειναι λιγο τσιπικη αλλα με 2 ευρω κοστος, δικαιολογειται. Εχει ενα Keychain το οποιο μαλλον θα το αλλαζα καθως δεν μου φαινεται πολυ σοϊ. Πρεπει να ειναι κλωνος καποιου αλλου φακου :))

Γενικως ειναι ενα φτηνο, συμπαθητικο και χρησιμο γκατζετακι λογω του USB charger.

D7K_2566.jpg

D7K_2565.jpg

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

πολύ καλός για τα λεφτά του!

119fe.jpeg

Nαι ειναι πολυ καλο γενικοτερα και οχι μονο για τα λεφτα του, που οντως ειναι πολυ λιγα για SS φακο τετοιας κατασκευης.

Ο εχθρος του καλου ειναι ομως το καλυτερο, ιδιως οταν ερχεται στα ιδια χρηματα...:))

http://www.fasttech.com/products/0/...fire-mini-02-cree-xm-l-t6-3-mode-480lm-led-fl

...........
Το φακουδακι ειναι ενα USB mini torch, σε πορτοκαλι χρωμα λιγο ψηλοτερο απο μια ΑΑ μπαταρια. 1 σκαλα γυρω στα 15 λουμενς (25 λεει το site). Γυρνας την κεφαλη και αναβει/σβηνει.
Φορτιζει ανετα σε ενα USB port του PC. Οταν φορτιζει ο φακος εκπεμπει ενα ελαφρυ κοκκινο φως. Χρησιμο καθως καταλαβαινεις οτι οντως φορτιζει και εχει μπει καλα το βυσμα.
Η κατασκευη ειναι λιγο τσιπικη αλλα με 2 ευρω κοστος, δικαιολογειται. Εχει ενα Keychain το οποιο μαλλον θα το αλλαζα καθως δεν μου φαινεται πολυ σοϊ. Πρεπει να ειναι κλωνος καποιου αλλου φακου :))

Γενικως ειναι ενα φτηνο, συμπαθητικο και χρησιμο γκατζετακι λογω του USB charger.

View attachment 90940

Μεγειές Χιώτη, πλάκα έχει το γκατζετάκι... και είναι και όμορφο. Το καπάκι που έχει και το Keychain ασφαλίζει καλά ή υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκουμπώσει και το χάσεις άμα είσαι π.χ εν κινήσει ?

Ευχαριστω!
Σωστη η ερωτηση σου.
Ναι, το καπακι ασφαλιζει και δεν εχει προβλημα. Αλλα για να ειμαστε ειλικρινεις υπαρχουν και καλυτερα keychain φακουδακια, απλα ειναι ενα ομορφο γκατζετακι, οπως ειπες.

χαιρετω το φορουμ οπου παρακολουθω αιωνες αλλα δεν εχω γραψει ποτε.
Μολις παρελαβα το πρωτο μου επώνυμο φακο. Ολες οι προηγουμενες αποπειρες ηταν φθηνιαρικοι απο το ebay που μετα απο Χ χρονικο διαστημα ολο και κατι πάθαιναν. Αποκορυφωμα αυτο εδω το τερας οπου τη τριτη φορα που τον επιασα στα χερια μου, εφυγε το τζαμακι και εσπασε.

DSC00614.JPG

Σε 11 εργασιμες ημερες λοιπον παρελαβα τον nitecore EA1 απο fastech
Δεν εχω απλα τα λογια να τον περιγραψω. Ειναι απλα ετη φωτο καλυτερος απο οτι ειχα πιασει στα χερια μου. Εντυπωσιακος οσο δεν παει. Καταρχας δεν περιμενα πως θα ειναι τοσο μικρος.
Κατα δευτερος, ο ενθουσιασμος μεγαλος απο το πληθος των modes που εχει. Μεχρι και manual αναγκαστικα να διαβασω για να τον χρησιμοποιησω. Πολυ πιασαρικο το κοκκινο ledaki που αναβοσβηνει οταν ειναι κλειστος.

Κατανοηστε τον ενθουασιασμο μου ως ασχετος που ειμαι σε σημειο που δεν ξερω καν τι ειναι το στρογγυλο λαστιχακι που εχει στο πακετο του.

Επρεπει να μην μπαινω σε αυτη τη κατηγορια του avclub. Αρρωστια.

DSC00635.JPG

DSC00637.JPG

DSC00639.JPG

Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Καλως ήλθες και με γεια!!!

Το κόκκινο λαστιχάκι (βγαινει και σε άλλα χρώματα) λέγεται o-ring και χρησιμευει στην στεγανοποίηση
Ειναι ανταλλακτικό (extra), φορεμένο στο σπείρωμα του σώματος

Γιατί τέρας ο καημένος ο φακούλης. Αν θέλεις γράψε διάμετρο απ' το τζαμάκι που σου έσπασε και αν έχω στα ανταλλακτικά μου, στο στέλνω δώρο.

Kαλως στον και καλοριζικο το φακουδακι!! O Γατος στο backround του ΕΑ1, μου αρεσει περισσοτερο :))

Ετσι και γω οταν πρωτοπηρα τον ΕΑ1 ενθουσιαστηκα τοσο πολυ που αγορασα σταδιακα ΟΛΗ τη σειρα explorer!!

Αρρωστεια, οπως το'πες..., προσεχε :-)

Ρε παιδιά, δεν μπορεί να πατηθεί τυχαία μέσα στο τσαντάκι και να ανάψει μόνος του;
Ο γάτος όλα τα λεφτά!

Ηρθε σημερα το δωρο απο τον διαγωνισμο της DX, με μια καθυστερηση καποιων μηνων βεβαια, αλλα ηρθε αρχοντικα..Με courier στο σπιτι!!

Ειναι ενας οικονομικος thrower, 2x18650, 685 lumens, XM-L T6, ο SmallSun ZY-TY13 των $26. Πιστο αντιγραφο του Sunwayman T40CS των $120.
http://dx.com/p/smallsun-zy-t13-cre...white-light-flashlight-black-2-x-18650-158587

Η ποιοτητα κατασκευης θυμιζει οντως budget φακο αλλα ειναι περιποιημενος. Οι διακοπτες εσωτερικα και εξωτερικα μου φαινονται αρκετα καλοι, οπως και το κατοπτρο.
Λυνεται ολος και ειναι πανευκολος να τον μονταρεις με αλλο led.

Tωρα στην πραξη μπορω να πω οτι ειναι εντυπωσιακος thrower. Oπως εγραψα στο αλλο νημα, πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος budget thrower που γνωριζω.
Μετα απο αρκετες μετρησεις και συγκρισεις με αλλους φακους πιστευω οτι η φωτεινοτητα του ειναι περιπου 550 λουμενς απο τα 685 που αναγραφει. Τον τσεκαρα με μπαταριες 18650 fandyfire απο fastteck.
Τωρα αναφορικα με το throw, κατεληξα οτι ειναι μεταξυ του Fenix TK41 και του Fenix TK50. Δηλαδη beam μεταξυ 475 και 350 μετρων. Στο αρχειο μου τον εχω καταγραψει σαν thrower των 400 μετρων.

smallsun.jpg

χμμ.. λες να κανουν στον smallsun, παραπανω? Τι βγαζουν στην πραγματικοτητα?
Καλοριζικα!

αυτα ειναι 16μμ,καλυτερα να παρεις τα sinkpads που εινα 20μμ

Καλοριζικος George!
Καλο ειναι να γνωριζουμε για την ποιοτητα και κατασκευη, περαν των επωνυμων, και απο αλλους σχετικα νεοεισερχομενους φακους στην πιατσα, οπως ειναι η Convoy, Roche, κλπ.

Το μονο που πρεπει να προσεχουμε λιγο ειναι το 'αδιαβροχο' της υποθεσης.

τωρα εγω θα κανω τον συνηγορο του διαβολου....
Απο τις φωτο δεν πειθομαι για το "Φοβερή ποιότητα κατασκευής". Συγνώμη
εντάξει φαίνεται ότι είναι καλύτερη από τους Ultrafire αλλά καλο είναι να ξερουμε ποιους φακούς ανταγωνίζεται.
Solαrforce, olight, nitecore, surefire κτλ....

Συγνώμη που γίνομαι κακός αλλά ρόλο επισης παιζει και η εμπειρια αυτου που κανει την αξιολογηση.
επισης υπαρχουν και καποια κριτηρια που μπορει να ειναι λιγο "esoteric" αλλα είναι ενδεικτικά και αξιόπιστα.
Πχ η ποιότητα των κολλήσεων (που εδω ΔΕΝ ειναι καλη), η ποιοτητα των πασων (που εδω ειναι αποδεκτη αλλα οχι φοβερη αν συγκριθει με φακοςυ με τετραγωνα πασσα κτλ) και αλλα.

πχ ολοι αναγνωριζουμε την πλακετα των ηλεκτρονικων που χρησιμοποιειτε στο μοντελο αυτο. κρινοντας απο το στεφανι που την περιβαλλει μαλλον θα εχουμε αρκετη μαζα για επαγωγη της θερμοτητας που σε αυτα τα συγκεκριμενα ηλεκτρονικα είναι αρκετη.
Αλλα η υλοποιηση απεχει απο αλλές (με τα ιδια ηλεκτρονικα) σε αλλους φακοςυ που κατα τεκμηριο ειναι φοβεροι (custom)

Δυστυχως σε καθε αξιολογησ ειναι απραιτητο και ενα σημειο αναφορας