Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

H dremel multi vice ειναι http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3692

Βαση για dremel εννοεις σαν και αυτη που παρουσιασα στα εργαλεια?
dremel-B00068P48O-1-lg.jpg

Υπαρχουν καποια εξαρτηματα που μετατρεπουν το κολωνατο σε τορνο. Δεν το εχω ψαξει γιατι εχω ενα μικρο τορνακι παρομοιο με το einhell.

Drill%20LATHE.jpg

Aν θες να το ψαξεις google 'lathe attachments' 'mini lathe' κλπ.

Παντως θα ηταν καλη ιδεα να εβγαζε η dremel ενα τετοιο εξαρτημα. Ισως τους το γραψω, εχουν τμημα που μελεταει νεες ιδεες απο χρηστες :)

Υπαρχουν καποια εξαρτηματα που μετατρεπουν το κολωνατο σε τορνο. Δεν το εχω ψαξει γιατι εχω ενα μικρο τορνακι παρομοιο με το einhell.

Drill%20LATHE.jpg

Aν θες να το ψαξεις google 'lathe attachments' 'mini lathe' κλπ.

Παντως θα ηταν καλη ιδεα να εβγαζε η dremel ενα τετοιο εξαρτημα. Ισως τους το γραψω, εχουν τμημα που μελεταει νεες ιδεες απο χρηστες :)

χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο...

μια τέτοια κατασκευή, θα τους μείωνε κατά πολύ τον χρόνο ζωής του μηχανήματος (του dremel)
δεν είναι φτιαγμένα για σημαντικές καταπονήσεις κάθετες στον άξονά τους

οι εδράσεις του άξονα περιστροφής λόγω υψηλών στροφών αλλά και "οικονομικών" δεν θα αντέξουν πολύ

μην κοιτάτε τις κάθετες καταπονήσεις που τους επιβάλεις "με το χέρι" (τρόχισμα, κόψιμο με δίσκο κλπ),
είναι πολύ πιο light και με περιορισμένη διάρκεια σε σχέση με μία πακτωμένη καταπόνηση

μόνο για πολύ μαλακό υλικό θα έκανε (φελιζόλ, πλαστικό μαλακό - όχι τεφλόν κλπ)
οτιδήποτε πιο σκληρό από την μαλακή ξυλεία και πάνω θα τα κατέστρεφε γρήγορα

άλλα με τέτοια μαλακά υλικά χάνεται ούτως ή άλλως το πλεονέκτημα του τόρνου

Last edited:

Πολυ σωστη παρατηρηση.

Σιγουρα το "εξαρτημα τορνου" δεν ειναι τορνος και φανταζομαι οτι οποιος το σκεφτεται, προφανως δεν θα το θελει για να μετατρεψει μονιμα το κολωνατο, ειτε αλλο εργαλειο, σε τορνο.

Σημερα παρελαβα τον d40a,ευχαριστω για την βοηθεια παιδια.Η αληθεια ειναι πως δεν τον περιμενα τοσο καλο αφου δεν ειχα ασχοληθει ποτε με καλους λεντ φακους,αν μαλιστα οι διαρκειες ειναι αυτες που διαβασα σε καποιο φορουμ (2 ωρες στο high με τις απλες ενελουπ) τοτε ειναι ο τελειος φακος για αυτο που θελω.

Χτύπησα αυτά τα κατσαβιδάκια ακριβείας της Facom, 20 ευρώπουλα από Πράκτικερ:

MT.J6PG.jpg

MT.J6PG.jpg

Καλορίζικα,
Τα μικρά αστεράκια και τα μικρά άλεν τους αυτής της σειράς είναι από τα αγαπημένα μου
Once you go Facom …. There is no way back

Πολύ καλή η τιμή σετ στα 20 ευρώ , εάν σκεφτώ ότι κάποτε έδινα 5-7-9 ευρώ για κάθε ένα κομμάτι ξεχωριστά.

Ευχαριστώ.
Έχω πλήρη σειρά μηχανικών και ηλεκτρολογικών κατσαβιδιών Facom, αλλά δεν είχα τέτοια μικρά. Οπως καταλαβαίνεις, σαν παιδί και γω, έπρεπε να τα πάρω.

Κάποτε στο χωριό έπρεπε να φτιάξω κάποια πράγματα και όλα τα κολοκατσαβίδια της σειράς μου κεφάλωσαν. Το αποκορύφωμα, μου έμεινε στο χέρι και η γκαζοτανάλια. Έτσι όλα τα Facom αγοράστηκαν διπλά (για σπίτι και χωριό) και γκαζοτανάλιες της ίδιας μάρκας, από τότε ησύχασα.

Last edited:

Χτες πηρα ενα φακουδακι απο το Lidl,ειναι 40lumens λεει,με επενδυση απο καουτσουκ(μου αρεσει πολυ στο χερι,εχτε υποψιν καποιον "σοβαρο" με παρομοια επενδυση?),παντως ειναι ipx44 ,περιμενα με αυτην επενδυση να εχει καλυτερο βαθμο στεγανοτητας...

Εχει εντυπωσιακο throw (για τα λεφτα του...)
~4 ευρω,μαζι με τις δυο ΑΑ του στην συσκευασια του...:2thumb22sup:

πλακα εχει,παντως οταν τον ειδα θυμηθηκα τον ...Mel gibson ! στην ταινια Θεωριες Συνωμοσιας,που του ειχανε κανει πλυση και επαναπρογραμματισμο εγκεφαλου και οποτε εβλεπε ενα βιβλιο με συγκεκριμενο τιτλο,επρεπε οπωσδηποτε να το αγορασει :)
ετσι και εγω οταν βλεπω φακο,δυσκολα αντιστεκομαι !!

Snapshot_20131017_1_zps9c7b8352.jpg

green2_zps859153df.jpg

Last edited:

MT.J6PG.jpg

Καλορίζικα! Τα έχω και εγώ και ειναι τα αγαπημένα μου εργαλεία για λεπτοδουλειές..
Πραγματικά εξαιρετικά

Βαση για dremel εννοεις σαν και αυτη που παρουσιασα στα εργαλεια?
dremel-B00068P48O-1-lg.jpg

Άρε Χιώτη, μας έχεις καταστρέψει.
Την πήρα σημέρα μαζί με μια γουλφκραφτ μέγκενη και κάτι άλεν μπουλώνια για να βιδώσω την βάση, ένα κατοσταρι. Πάνε τα ευράκια μου. Τελικά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό...

Last edited:

Μια φορα ομως παιρνεις το καλο το πραμα. Καλοριζικα ολα, ενα και ενα διαλεχτα :))
Οπως τα Facom κατσαβιδακια. Αθανατα.

Εχω εδω και καμμια εικοσαρια χρονια ενα σετ καστανιας/καρυδακια της Facom (το πρωτο μου!) και μεχρι σημερα ειναι κυριολεκτικα αφθαρτο, ας εχει φαει τη χρηση της αρκουδας!
Απο περιεργεια τσεκαρα σημερα και ειδα οτι και βγαινει ακομα το ιδιο σετ στην (σχεδον) ιδια πλαστικη συσκευασια και στην ιδια (απλησιαστη) τιμη...

H βαση dremel που πηραμε, απλα πολλαπλασιαζει την αξια και την χρηστικοτητα του dremel rotary. Η προηγουμενη μεγγενη που μου χαλασε (!!) ηταν τυπου wolfcraft, οχι wolfcraft.

Στα εργαλεια δυστυχως, εκτος ολιγων εξαιρεσεων τυπου parkside η καποιων ολιγων κινεζικων αναλωσιμων/αντιγραφων, oτι πληρωνεις παιρνεις.

Μια φορα ομως παιρνεις το καλο το πραμα. Καλοριζικα ολα, ενα και ενα διαλεχτα :))
Οπως τα Facom κατσαβιδακια. Αθανατα.

Εχω εδω και καμμια εικοσαρια χρονια ενα σετ καστανιας/καρυδακια της Facom (το πρωτο μου!) και μεχρι σημερα ειναι κυριολεκτικα αφθαρτο, ας εχει φαει τη χρηση της αρκουδας!
Απο περιεργεια τσεκαρα σημερα και ειδα οτι και βγαινει ακομα το ιδιο σετ στην (σχεδον) ιδια πλαστικη συσκευασια και στην ιδια (απλησιαστη) τιμη...

H βαση dremel που πηραμε, απλα πολλαπλασιαζει την αξια και την χρηστικοτητα του dremel rotary. Η προηγουμενη μεγγενη που μου χαλασε (!!) ηταν τυπου wolfcraft, οχι wolfcraft.

Στα εργαλεια δυστυχως, εκτος ολιγων εξαιρεσεων τυπου parkside η καποιων ολιγων κινεζικων αναλωσιμων/αντιγραφων, oτι πληρωνεις παιρνεις.

Αν λές για τη μικρή καστάνια χούφτας
Όντος το κατατάσσω και εγώ ως είναι ένα από τα καλύτερα μηχανολογικά εργαλεία

Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Άρε Χιώτη, μας έχεις καταστρέψει.
Την πήρα σημέρα μαζί με μια γουλφκραφτ μέγκενη και κάτι άλεν μπουλώνια για να βιδώσω την βάση, ένα κατοσταρι. Πάνε τα ευράκια μου. Τελικά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό...

Ναί, "βαράτε με κι ας κλαίω" είσαι κι εσύ.... ;)

Αυτό θέλω να το πάρω κι εγώ, το θέλω για το πολυεργαλείο της Μakita αλλά θέλω να βεβαιωθώ οτι μπορώ να προσαρμόσω πάνω του.

χαχαχαχαχα, σαν παιδιά και μεις θέλουμε τα παιχνίδια μας

Re: Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Ναί, "βαράτε με κι ας κλαίω" είσαι κι εσύ.... ;)

Αυτό θέλω να το πάρω κι εγώ, το θέλω για το πολυεργαλείο της Μakita αλλά θέλω να βεβαιωθώ οτι μπορώ να προσαρμόσω πάνω του.

Προσεξε γιατι σπανια ταιριαζουν τετοιες βασεις σε αλλα εργαλεια, οτι και να λενε τα specs.
Οσες (πολλες) φορες εχω προσπαθησει να ταιριαξω rotary πολυεργαλεια σε αλλες βασεις, το εργαλειο ποτε ΔΕΝ ταιριαζε απολυτα, με αποτελεσμα ψιλοκραδασμους στις ψηλες ταχυτητες και εν τελει, απωλεια ακριβειας.

Ο μονος λογος που πηρα την βαση dremel ηταν επειδη ειχα το εργαλειο της ιδιας εταιρειας και το εργαλειο κουμπωνει perfectly!