Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Ήταν κρύες δεν κατάλαβα καμιά διαφορά. Αφού τις άφησα και χαλάρωσαν όταν τελείωσε η φόρτιση τώρα τις έβαλα πάλι όλες μαζί πλέον.

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Αυτες οι μπαταριες δεν θερμαίνονται ούτε με 1Α ρευμα φόρτισης. Το 4,17- 4,18 βολτ ειναι καλά και φυσιολογικά για το συγκεκριμένο φορτιστή. Τα 500 μΑ που δινει ο ναϊτκορ στα 2 φορτωμένα καναλια ( και 350 μΑ στα 4 φορτωμένα καναλια ) ειναι λιγο ρευμα για μια 18650 2600μΑω, περίπου 0,2C, οπότε δεν τίθεται θέμα υπερθερμανσης.

Πριν λιγο καιρο παρελαβα το φαναρακι της Φενιξ.

Eδω ο Fenix, ως τρουλος της Αγια Σοφιας περιτριγυρισμενος απο τους μιναρεδες -Nitecore :))

16298416189_a82a943652_b.jpg

Πολυ συμπαθητικο φαναρακι που το χρησιμοποιω περισσοτερο σαν βοηθημα στα μαστορεματα. Ιδανικο για camping light οπως και για φως αναγκης στο κομοδινο η και αλλου.
Eχει δυνατο μαγνητακι απο κατω, καθως και γαντζο για να κρεμιεται. Χρησιμοποιει 2χΑΑ μπαταριες η μια rC123r.
11184.jpg

41YqGJvHzTL.jpg

http://www.banggood.com/Fenix-CL20-...mens-4-Mode-LED-Camping-Lantern-p-952156.html

Εδω τα χαρακτηριστικα του.
Fenix-CL20-10.jpg

Μετά από 20 μέρες αναμονής έφτασε σήμερα και ο Nitecore EA41 είναι η νέα έκδοση 2015 με λίγο παραπάνω ένταση απο την προήγουμενη.

DSC_1051.JPG

DSC_1052.JPG

Καλοφωτιστος και απο εμενα. Επειδη με ενδιεφερε και εμενα ο συγκεκριμενος, δεν ειναι λιγο επικινδυνο με 4 μπαταριες και τοσα λουμεν που θα ζοριζονται οι μπαταριες;

Κανενα προβλημα δεν εχω παρατηρησει στο προηγουμενο μοντελο nitecore που εχω (ΕΑ40) καθως και στον 4χΑΑ sunwayman.
Oι μπαταριες που εναλλασω συνεχεια ειναι οι AA eneloop και ΑΑ eneloop XX.

NexTorch TA40

Το μονο που γνώριζα μέχρι πρότινος από την NexTorch ήταν το "γράσο" λίπανσης για τα σπειρώματα των φακών
Σε ένα διαγωνισμό λοιπόν της εταιρίας στο FaceBook γράφτηκα και ήμουν ένας από τους 3 "νικητές" - κέρδισα το TA40 μοντέλο της εταιρίας.

Ο φακός έφτασε τάχιστα (5 μέρες) από τον ΣΟυηδό αντιπρόσωπο σήμερα και είχα την ευκαιρία να τον περιεργαστώ προ ολίγου.
Πολύ καλή κατασκευή (ριξτε μια ματια στο πάχος των τοιχωμάτων σε σχέση με τον Olight S20 που έχω για EDC), σωστές διαστάσεις, εξαιρετικό φινίρισμα, XM-L2 (1040 lumens), 1 x 18650 ή 2 x CR123 (με "adaptor/sleeve") και κερασάκι στην τούρτα, υποδοχή φόρτισης από USB (5volt) πάνω στον φακό (εφόσον χρησιμοποιείται LiIon μπαταρία)
Μοναδικό σημείο παρατήρησης για μένα το κουμπί on/off σε σχέση με τις εγκοπές στο tailcap, το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο και η (σχετικά ακριβή) τιμή στην Ευρώπη, περίπου 99 λιανική.

Μερικές φωτό

IMG_20150212_164354~2.jpgIMG_20150212_164449~2.jpgIMG_20150212_164533~2.jpg

και μια πρόχειρη με παρέα, για σύγκριση μεγεθών
Από αριστερά, SWM T45C, Nextorch TA40, Olight S20, Zebralight SC52w, Olight S10
IMG_20150212_164320~2.jpg

Καλορίζικα παιδιά και καλοφώτιστοι οι φακοί ,καί καλοφόρτιστοι οι φορτιστές.
Πολύ μου αρέσει ο Nitecore EA2 και ο EA41,γενικά μου αρέσουν οι φακοί πού έχουν μετρητή τάσης,άν ήταν δυνατόν νά έχω μόνο φακούς μέ μετρητή τάσης,τό βρίσκω άκρως απαραίτητο νά ξέρεις άνα πάσα στιγμή τήν αυτονομία.

Nά δώσω τά συγχαρητήρια μου στόν φίλο zeremefico,καί σέ όποιον αλλο παιδί έχει μπεί στα βαθιά καί γνωρίζει νά κάνει μετατροπές στούς φακούς.

Βάζω μερικές φωτογραφίες από προιόντα πού παρέλαβα πρόσφατα στό σωστό νήμα,γιατί από λάθος καί συγγνώμη έκ μέρους μου,τίς είχα βάλει τόν μέν μετρητή μπαταριών,στούς φορτιστές μπαταρίες,καί δυό φακούς nitecore ΜΤ21Α καί P12 στους φακούς nitecore.

Φακός Nitecore MT21A

fakos112.jpg

Φακός Νitecore P12 - Φορτιστής Nitecore i2 - Δύο μπαταρίες nitecore 18650

fakos111.jpg

Mετρητής μπαταριών

tester10.jpg

tester13.jpg

tester14.jpg

tester15.jpg

Ωραιοτατοι και πρακτικοι φακοι. Και καλες μπαταριες με το αντιστοιχο φορτιστακι!
Καλοριζικοι να τους χαιρεσαι!

Πρακτικοι και στο σωστο μεγεθος ουτε να χανονται στην τσεπη ουτε κουμουτσες.Να τους χαιρεσαι

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

καλησπερα σε ολους !να ρωτησω κατι στην συσκευασια των παραπανω φακων και προφανος σε ολους υπαρχει μια ενδειξη 10000 cd με ενα συμβολο σαν στοχο .τι ακριβως ειναι ;

το ανεφερε καπου ο χιωτης...δειχνει την ενταση τυο φωτισμου στο δυνατοτερο σημειο της δεσμης.
πρακτικα σου ειναι αχρηστο

Δεν σχετίζεται με το throw?http://flashlightwiki.com/Light_Output_Measurements#Candela
Κώστα δε μεταφερόμαστε στο πρόσφατο νήμα σου σχετικά με lumens & lux ώστε να τα ξεκαθαρισουμε λιγάκι.
Οι μετρήσεις είναι κάτι που με παιδεύει και θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.

Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

το ανεφερε καπου ο χιωτης...δειχνει την ενταση τυο φωτισμου στο δυνατοτερο σημειο της δεσμης.
πρακτικα σου ειναι αχρηστο

ευχαριστω! εγκυκλοπαιδικα ρωταω αλλα π.χ τι σημαινει 10000 cd;

10000 κερια (candelas)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι μετρήσεις είναι κάτι που με παιδεύει και θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.

λεγε..που κολλας?