Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Καλοφωτιστοι και να τους χαιρεσαι.

Ο Μιχαλης είχε αναφερθει πολυ αναλυτικα στο θεμα cd-lumen στο #48

Re: Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

ευχαριστω! εγκυκλοπαιδικα ρωταω αλλα π.χ τι σημαινει 10000 cd;

cd, candela, candles, κηρια, κερια. Μοναδα μετρησης εντασης φωτισμου.

10,000 cd ισουται με την φωτεινοτητα 10,000 κεριων (κυριολεκτικα).

10000 κερια (candelas)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

λεγε..που κολλας?
Κολλάω στον αξιόπιστο τροπο μέτρησης lumens & throw ενος φακού.
Συγκριτικά μετραω με τη μέθοδο ceiling bounce αλλά δεν ξέρω ποσά lumens είναι ακριβώς αλλά ποσο πιο δυνατός είναι ο α απο τον β φακό.
Τι προτείνεις;

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Για λουμενς: ενα ολόασπρο δωμάτιο ( όσο ειναι δυνατόν ) και καλο ( σχετικά ) λουξομετρο :)
ο Κωστας θα σου προτείνει μαλλον παπουτσοκουτο :)

ναι γιατι μπορεις να βγαλεις ευκολα καμπυλη...
μετρας ΠΟΛΛΟΥΣ φακους με γνωστα και αξιοπιστα λουμενς, τα βαζεις στο εξελ και βγαζεις γραφικη παρασταση

αν ξε-τεμπελιασω θα κνω νεα καμπυλη για το κουτι μου γιατι μαλλον με εκλεβα στα πολλα λουμενς

Παρέλαβα Fenix E35UE και Fenix E05 SS. Όσο για τον τελευταίο δεν έχω λόγια να περιγράψω την ομορφιά του και φυσικά χρήση στα κλειδιά αυτοκινήτου. Το ατσάλι δεν γρατζουνιέται το ίδιο με το αλουμίνιο απ' τα κλειδιά και σίγουρα δεν ξεβάφει. Έτσι θα πάρει τη θέση του σχεδόν 20χρονου solitaire maglite.

Καλοφώτιστοι και μεγειές !! Ωραίος ο μικρός Fenix για τα κλειδιά ! Αναμένουμε εντυπώσεις και από τους 2...

Παρελήφθη την παρασκευή αλλά σήμερα αρχισε η εφαρμογή του

images_upload_2012_1cd_sku091151c.jpg

Γρασάκι σιλικόνης SG7, ειδικά στους φτηνιάρικους φακούς έκανε την διαφορά μιας και πλέον φαίνονται πιο συμπαγής. Συνιστάται για ανησυχα και μη πνευματα που ειναι συνεχεια στο ανοιξε κλεισε

Μεγειές.
Ηθελα να ρωτήσω,έχω εναν nitecore EA41 και απο την συσκευασία του ήταν τίγκα στό γράσσο στο σπειρωμα ,ενώ ενας Fenix 25 απο την συσκευασια του δεν ειχε καθολου γράσσο στο σπειρωμα ,και το ερωτημα ειναι το γρασάρισμα συστήνεται για ολους του φακους ? γιατι ο fenix 25 δεν ειχε γρασσο απο την συσκευασια του και μου εκανε εντυπωση ,και λεω μηπως και δεν πρεπει να το γρασσάρω,επειδη ο nitecore το αναφερει στο manual οτι καθε 6 μηνες να γρασαρετε,ενω ο fenix δεν αναφερει τιποτα για γρασσαρισμα.

Το γρασάκι μόνο κακό δεν κάνει, βοηθά στην μακροζωία του μιας και έχουμε λιγότερες φθορές λόγο τριβής στα πάσα και ταυτόχρονα στεγανοποιείτε καλύτερα το σώμα του φακού. Τώρα το πόσο γράσο βρήκες εξαρτάτε από τον υπάλληλο που έκανε την συναρμολόγηση ο δικός μου EA41 είχε απλά μια τσιγκούνικη δόση οπότε πρόσθεσα ελάχιστο. Πάντως η μεγάλη διαφορά όπως είπα είναι στους φτηνιάρικους φακούς μιας και εκεί λάμπει για της απουσίας του το γράσο προκαλώντας έτσι γρηγορότερα φθορές στα καπάκια.

H λιπανση βοηθα επισης στην καλη συντηρηση των λαστιχενιων o-rings, που συντελει στην καλυτερη αδιαβροχοτητα των φακων.

Παρέλαβα σήμερα τον OPUS BT-C3100 από την Gearbest (10/2 η παραγγελία και 12/2 shipping day). Με κόστος $36,20 = 32,43 .

Δεν μου έφταναν οι φακοί, τώρα αυξάνεται και η συλλογή φορτιστών ! Ήρθε να προστεθεί στους Nitecore I4 , d2 , xtrar VP2 και Tronic (του Lidl). Είχα και τον Soshine SC-S7 αλλά τον έχασα σ' ένα ταξίδι...

IMG_20150302_144643.jpg

Καλοριζικος και καλοφορτιστος,αυτο που λεει ο Henrick στα review οτι το ανεμιστηρακι κανει φασαρια ,ισχυει ?,απο θερμοκρασιες πρεπει να ειναι πολυ καλος παντος.

Καλοριζικος και καλοφορτιστος,αυτο που λεει ο Henrick στα review οτι το ανεμιστηρακι κανει φασαρια ,ισχυει ?,απο θερμοκρασιες πρεπει να ειναι πολυ καλος παντος.

Ευχαριστώ :smile:
Τώρα (στην δουλειά που είμαι) όπως είδες στην φωτό του έχω βάλει να φορτίζει μια μόνο μπαταρία (18650 IMR, του ηλεκτρονικού τσιγάρου) και δεν κάνει καθόλου θόρυβο... δεν νομίζω να δουλεύει καν το ανεμιστηράκι... Θα τον τσεκάρω στο σπίτι με πιο πολύ φορτίο (μπαταρίες να φορτίζουν)

Παρέλαβα σήμερα τον OPUS BT-C3100 από την Gearbest (10/2 η παραγγελία και 12/2 shipping day). Με κόστος $36,20 = 32,43 .

Δεν μου έφταναν οι φακοί, τώρα αυξάνεται και η συλλογή φορτιστών ! Ήρθε να προστεθεί στους Nitecore I4 , d2 , xtrar VP2 και Tronic (του Lidl). Είχα και τον Soshine SC-S7 αλλά τον έχασα σ' ένα ταξίδι...

View attachment 112984

Καλορίζικος μας άναψες φωτιές τώρα :D, η τιμή αυτή βγήκε με κανένα κουπονάκι;

Καλορίζικος μας άναψες φωτιές τώρα :D, η τιμή αυτή βγήκε με κανένα κουπονάκι;

Ευχαριστώ φίλε !
Χωρίς κουπόνι, τόσο τον είχε - σε προσφορά - όταν τον χτύπησα... Τώρα τον έχει 42,54$
http://www.gearbest.com/chargers-batteries/pp_71596.html

Χμμμ... τώρα βλέπω ότι στα 42,54$ τον έχει με την Αμερικάνικη πρίζα, ενώ με την ευρωπαϊκή τον έχει 65$ !! Τρίχες ... παίρνεις με την usa και του βάζεις αντάπτορα ευρωπαϊκό του 0,5 ...

Λοιπόν παίζει κουπονάκι από BLF "OP3100" στα 39,99$ ανεξαρτήτου τύπου (US ή EU) δυστυχώς όπως η κάρτα είναι σε χαμηλά όρια και δεν ξέρω εάν θα κάνω ακόμα κίνηση.

Για πες μας εντυπώσεις Χάρη.

Καλοριζικος. Σου ηρθε σχετικα νωρις. Τον πηρα και εγω απο εκει αλλα μεσω NL POST και εκανε αρκετο καιρο.
Το ανεμιστηρακι θα το ακουσεις αμα βαλεις 3-4 μπαταριες στον φορτιστη. Μεχρι στιγμης δεν ακουγεται δυνατα. Απο οσο ειχαν γραψει το ειχαν αλλαξει με ποιο αθορυβο και ποιοτικο. Για καλο και για κακο παραγγειλα και ενα εξτρα να το εχω καβατζα.