Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Μαζι με τον Nitecore SENS mini ηρθε και το νεοτερο μελος της οικογενειας Εxplorer o Nitecore EC25 Cobra. 860 lumens U2 led.

Το κουμπακι (και το εξυπνο UI) ειναι μαγικο , τα κανει ολα, μεχρι και instant-on που δεν το εχω δει σε κανενα φακο με 1 διακοπτη στο σωμα!
Κοστισε ~$52 απο fasttech. Eρχεται με clip, ωραια θηκη και ο-rings.

Δεν ειναι εντυπωσιακος οπως μας συνηθιζει η Nitecore. Τα αλλα Explorer αδερφακια του εχουν ολα πολυ περισσοτερο στυλ.
O (tactical) Nitecore 1χ18650 P25 Smilodon, ~$10 ακριβοτερος, ειναι πιο εντυπωσιακος αλλα και αρκετα μεγαλυτερος σε μηκος.

D7K_1821.jpg

Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Nitecore EC25 Cobra. 860 lumens U2 led.
Το κουμπακι (και το εξυπνο UI) ειναι μαγικο , τα κανει ολα, μεχρι και instant-on που δεν το εχω δει σε κανενα φακο με 1 διακοπτη στο σωμα!
Κοστισε ~$52 απο fasttech. Eρχεται με clip, ωραια θηκη και ο-rings.

Για πες κάτι παραπάνω - τον ζαχαρώνω, και αν αργήσει και άλλο ο SC600 MKii, θα τον "χτυπήσω"
Flood or throw ειναι?

Ειναι ξεκαθαρα thrower, τον δοκιμασα πριν απο λιγο. Γραφει για 220 μετρα το μανουαλ.
Προσωπικα μου αρεσει πολυ το beam του. Θα τον ηθελα λιγο πιο μεγαλο (ειναι ~13εκ.) γιατι δεν εχει τοσο βολικο κρατημα λογω της μεγαλης κεφαλης και ειδικα αν εχεις μεγαλα χερια.
Αν χρησιμοποιησεις το lanyard που τον συνοδευει, no problem, δεν εχει προβλημα να σου φυγει.

Αναβει με δυο τροπους. Δυνατο κλικ, οπου σε παει κατευθειαν στο Τουρμπο και στο high, και απαλο κλικ που σε γυριζει σε ολα τα modes (has memory) εκτος του τουρμπο.
Αν κλικαρεις δυνατα και το κρατησεις πατημενο για πανω απο 0,5 δευτερολεπτο, λειτουργει το instant on και αμα αφησεις το κουμπι σβηνει. Αμα ειναι αναμενος και κανεις double click μπαινει στο strobe.
Εχει lock out mode και σου δειχνει επισης το voltage της μπαταριας. Τα 860 λουμενς σιγουρα τα πιανει. Ειναι πολυ φωτεινος φακος ακριβως η ιδια φωτεινοτητα με τον Nitecore EA4.
Αν τον θελεις σε neutral white κοστιζει φτηνοτερα, κατω απο $50 στο fasttech! Επισης σημειωσε οτι το low του ειναι 60 λουμενς.

1-1_EC25_En22.jpg

Αν με ρωτουσες, θα προτιμουσα τον καινουριο tactical P25 στα 16 εκατοστα.

Ξεχασα να αναφερω οτι ηρθε και ο Fandyfire 4χ18650 1800 λουμενς κατα δηλωση του fasttech. Aλλα sites τον εχουν μεχρι 2500 λουμενς!!
Η πλακα ειναι οτι μπορει καλλιστα να ειναι γυρω στα 1800 λουμενς (οπως ο μικρος Rook ηταν οντως 600 λουμενς, οπως ισχυριζοταν το site, και ισως παραπανω).

Δυστυχως δεν μπορεσα να τον τσεκαρω ταυτοχρονα με τον TN30 (3000 lumens) διοτι στην παραγγελια, αντι μπαταριες μου στειλανε φορτιστες!!

Εμεινα εντυπωσιασμενος απο την φωτεινοτητα. Η ποιοτητα ειναι μια χαρα για τα λεφτα του. 2 σκαλες και strobe. Πολυ τιμια προταση για οσους θελουν πολλα λουμενς με ~$40!!.
Και τωρα βλεπω οτι βγηκε ο ιδιος ακριβως φακος, φτηνοτερος με $35!!! και φωτεινοτερος, στα 2000 λουμενς αντι 1800 που αναγραφει ο δικος μου. Υπαρχουν και οι δυο φακοι αλλα δεν μπορω να βρω διαφορα!!
http://www.fasttech.com/products/0/...fire-uv-s5-cree-xm-l-t6-3-mode-2000lm-3-led-f

D7K_1832.jpg

για το αμαξι ,ισως να με ενδιαφερει ο fandyfire...

ενδιαφερον θα ειναι και για ,περιεργες...καταστασεις...ισως μπορει να βοηθησει για να ξαφνιασει καποιον ...

υπαρχει θεμα το καλοκαιρι με τις 18650 ?

Καλο θα ηταν, κατα τη γνωμη μου, ολοι οι budget φακοι να μην χρησιμοποιουνται για περιπτωσεις που η αξιοπιστια πρεπει να παιζει τον πρωτο ρολο.
Σαν δευτεροι φακοι η για διασκεδαση ειναι μια χαρα. Αν ομως ειναι για εmergency καταστασεις θα προτιμουσα κατι που τα κυκλωματα του αντεχουν αποδεδειγμενα στο χρονο στην υγρασια και λοιπες αντιξοες συνθηκες.

Τωρα για τις μπαταριες που λες, και απ'οτι εχω διαβασει, δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα σε θερμοκρασιες μεχρι 50-60 βαθμους. Μιλαμε για επωνυμες μπαταριες βεβαια.
Για το αυτοκινητο, για καλο και για κακο, εχω ΑΑ φακο και συγκεκριμενα το σκυλι Fenix LD40.

Δυστυχως δεν μπορεσα να τον τσεκαρω ταυτοχρονα με τον TN30 (3000 lumens) διοτι στην παραγγελια, αντι μπαταριες μου στειλανε φορτιστες!!

Αυτό θα περιμένω να δώ σε φωτό (αν μπορείς) για να αποφασίσω.

Βρηκα μπαταρια απο καπου αλλου και, οπως εγραψα στο αλλο νημα, εκανα το τεστ ταβανιου με τον ΤΝ30 στη σκαλα με τα 1580λουμενς και ο fandyfire ηταν φωτεινοτερος. Αρα ειμαι βεβαιος οτι μπορει να πιανει τα 1800λ.
Σε φωτο θα προσπαθησω αυριο το βραδυ.

Βρηκα μπαταρια απο καπου αλλου και, οπως εγραψα στο αλλο νημα, εκανα το τεστ ταβανιου με τον ΤΝ30 στη σκαλα με τα 1580λουμενς και ο fandyfire ηταν φωτεινοτερος. Αρα ειμαι βεβαιος οτι μπορει να πιανει τα 1800λ.
Σε φωτο θα προσπαθησω αυριο το βραδυ.

:a0210: το είδα και απάντησα μετά.

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Η 1η μου παραλαβή από FASTTECH

Ενας Nitecore EA1 και ενα ζευγάρι Panasonic 18650-2900
O EA1 αγοράστηκε για να μπει by the bed, ωστε να βρίσκεται "ευκολα" λόγω του κοκκινου LED...
Συμπαθητικός είναι και στο "σουλούπι" μου θύμισε τον SC52...

Περιμένω ΠΕΝΤΕ δέματα από Hong kong και διαπίστωσα οτι περιμένουν 7 μέρες εκει, πριν "πετάξουν" για Ελλάδα!!!
(Καποια Handheld VHF/UHF που περιμένω, ξεκίνησαν προχτες!)

Να δεις που o Nitecore ΕΑ1 θα γινει ο αχωριστος 'φακος'..:))

Πολυ πιο απολαυστικος απο τον Sc52! Καλοριζικος!

Εχω ηδη παραλαβει 4 δεματακια απο αρχες του χρονου και μπορω να πω οτι η fasttech θελει απο 10 εως 15 μερες μαξιμουμ. Πολυ καλη!
Το tracking στην 1 απο τις 4 φορες, εδειξε οτι το δεμα εχει φυγει απο κινα ενω το ειχα παραλαβει. Τα αλλα εδειχναν, σωστα, αφιξη Αθηνα.

παιδες sorry για το off topic... αλλα ψαχνω ενα ζευγαρακι φθηνα δυνατουτσικα, walkie talkie, η vhf, δε ξερω ακριβως πως τα λενε, αλλα βασικη προυποθεση να δουλευουν η με ΑΑ η με ΑΑΑ... οχι με καποιο ειδικο Pack δηλαδη..ε και να πιανουν 2-3 χλμ σε ευθεια (η και παραπανω) καλα θαναι.. εχετε κατα νου κατι? πως τα ψαχνω αυτα?

Ψαξε για Motorola talkabout. Δεν θυμαμαι μοντελο αλλα υπαρχει και με επαναφορτιζομενες ΝιΜΗ (πακετο) αλλα και αλκαλικες ΑΑ , και μεγαλη εμβελεια. Και φτηνα.
Μερικα θελουν μονο αλκαλικες. Σε αυτην την περιπτωση αγοραζεις τις ειδικες επαναφορτιζομενες μπαταριες ψευδαργυρου των 1.6 volt και φορτιστη.

Η γνωμη μου ειναι να παρεις με επαναφορτιζομενο πακετο. Τα αλλα ειναι παιδικα..

ξερεις ποιο ειναι το θεμα.. εχω ηδη ενα ζευγαρακι...βασικα 2 ζευγαρακια εχω με Pack.. τα χρησημοποιω δυο τρεις φορες τον χρονο, καθε Καθαρα δευτερα, η οποτε παμε βολτα-εξορμηση στο βουνο για μανιταρια κτλ.. ε μεσα σε 6 χρονια εχω πεταξει απο 2 ζευγαρια pack μπαταριων επειδη μενουν ξεφορτιστα, την αλλη τα ξεχασα στον φορτιστη μηνες κτλ κτλ και χαλανε.... ε με ΑΑ τις κοτσαρεις πανω, κανεις την δουλεια σου, και οποτε ξαναχρειαστει, απλα βαζεις μια 4αδα φρεσκιες και τελος..

Εχω ηδη παραλαβει 4 δεματακια απο αρχες του χρονου και μπορω να πω οτι η fasttech θελει απο 10 εως 15 μερες μαξιμουμ. Πολυ καλη!
Το tracking στην 1 απο τις 4 φορες, εδειξε οτι το δεμα εχει φυγει απο κινα ενω το ειχα παραλαβει. Τα αλλα εδειχναν, σωστα, αφιξη Αθηνα.

Τι καλυτερο εχει ea1 και ειναι πιο απολαυστκος απο τον zl?

Εχει να κανει με το φως του η με την κατασκευη του?

Εχει περισσοτερα κουμπακια και χρηστικες επιλογες. Εχει κοκκινα λεντακια και ειναι πιο sexy. Κραταει διπλασια ωρα στο high mode. Εχει διπλης οψης κλιπακι τσεπης.
Eχει καλυτερα και περισσοτερα δωρεαν αξεσουαρ. Για την ακριβεια, ο SC52 ερχεται σκετος και γυμνος σα νηστισιμη πιτσα, αλλα ειναι φωτεινοτερος.
Εχει και καλυτερο throw και αμα λαχει κανει και τα μισα λεφτα:))

Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Ενας Nitecore EA1
O EA1 αγοράστηκε για να μπει by the bed, ωστε να βρίσκεται "ευκολα" λόγω του κοκκινου LED...
Συμπαθητικός είναι και στο "σουλούπι" μου θύμισε τον SC52...
Τι καλυτερο εχει ea1 και ειναι πιο απολαυστκος απο τον zl?
Εχει να κανει με το φως του η με την κατασκευη του?

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος από τον Zebra, ο χρόνος θα δείξει, πάντως είναι συμπαθέστατος
και επειδή το "κύκλωμα" κοντά στον θετικό πόλο είναι εκτεθειμένο και διάβασα από αρκετους για "ευαισθησία", μπήκε ένα δακτυλίδι προστασίας εκεί (αλα Χιώτης)

παιδες sorry για το off topic... αλλα ψαχνω ενα ζευγαρακι φθηνα δυνατουτσικα, walkie talkie, η vhf, δε ξερω ακριβως πως τα λενε, αλλα βασικη προυποθεση να δουλευουν η με ΑΑ η με ΑΑΑ... οχι με καποιο ειδικο Pack δηλαδη..ε και να πιανουν 2-3 χλμ σε ευθεια (η και παραπανω) καλα θαναι.. εχετε κατα νου κατι? πως τα ψαχνω αυτα?

Ψαξε για Motorola talkabout. Δεν θυμαμαι μοντελο αλλα υπαρχει και με επαναφορτιζομενες ΝιΜΗ (πακετο) αλλα και αλκαλικες ΑΑ , και μεγαλη εμβελεια. Και φτηνα.
Μερικα θελουν μονο αλκαλικες. Σε αυτην την περιπτωση αγοραζεις τις ειδικες επαναφορτιζομενες μπαταριες ψευδαργυρου των 1.6 volt και φορτιστη.
Η γνωμη μου ειναι να παρεις με επαναφορτιζομενο πακετο. Τα αλλα ειναι παιδικα..

Αν και ραδιο-ερσιτέχνης (με κανονικά V/U) έχω και δυο ζευγάρια PMR, κυριως για να δανείζω σε φίλους
Τα πιο αξιόλογα που έχουν περάσει από τα χέρια μου είναι τα Cobra MT-975 (από Ελλάδα)
Κλασσικά (και νόμιμα) 0.5Watt, αλλα με 4 Χ ΑΑΑ (εχουν και φορτιστή), κοντά στα 60 ευρώ το ζευγάρι
Αν δεν σε απασχολεί η "νομιμότητα" έχω και άλλη πρόταση σε αξιόπιστα (οσο γίνεται) κινέζικα Baofeng, στα 2 ή 5 watt, για χρήση στις συχνοτητες των PMR (446MHz)