Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Χμ. Το δοκίμασα γιατί έχω διάφορα battery holder cases που τους έχω περάσει τέτοια βύσματα για τον ψηφιακό φορτιστή οπότε του έριξα δυο 18650 το κούμπωσα και.......ΠΡΕΣΤΟ! Πολύ δυνατό! Θα το δοκιμάσω το βράδυ έξω και ίσως βγάλω και φωτογραφίες. Περιμένω και ένα Ultrafire Red Led 250 Lumens για την ίδια δουλειά καθώς και τον Nitecore ΕΑ4 με κόκκινο φίλτρο για να κάνω συγκρίσεις.

Με εντυπωσιασε ο roche με τις επιδώσεις του. Δεν τον περιμένα τοσο καλο για την τιμή του. Το κουμπι του μονο δεν μου εμπνέει και τοσο εμπιστοσύνη
ενω πότε κραταει στη μνήμη την τελευταια επιλογή (mode) πότε όχι.

Ο archer A1 δειχνει να εχει πολύ καλή ποιοτητα κατασκευής αν εξαιρέσω το λαστιχένιo δαχτυλίδι που έκοψε ήδη. Δεν πειράζει μικρο το κακό:music-smiley-004:

Λειπουν δυο μπαταριες Panasonic protected NRC18650B 3400mah που ήρθαν και αυτες απο fastech

Καλοριζικα τα οπλα και τα πυρομαχικα :)

Πηρες απο τα καλυτερα στο ειδος τους, εναν budget 1χ18650 και εναν επωνυμο 1χΑΑ.

Το μονο θεμα του Archer που παρατηρησα και γω ειναι το λαστιχακι. Απλα, για να αλλαζω μπαταρια, θα τον ανοιγω απο την ουρα και οχι απο την κεφαλη που εχει το προβλημα.

τα πασα ειναι ανοδιωμενα? Πως ειναι η αισθηση τους? μηπως ειναι λιγο αγρια?

Nαι, φαινεται οτι ειναι ανοδιωμενα και αγρια. Μονο λιγο εξτρα σιλικονουχο γρασσο βοηθα τη κατασταση.

αρα δεν σηκωνει λειανση με γυαλοχαρτο, γιατι θα χασεις την ικανοτητα lock-out

Και γω σκεφτηκα την λειανση με dremmel και ειδικη κεφαλη στα τελευταια χιλιοστα των σπειρωματων.
Δεν μπηκα στον κοπο ομως επειδη δεν προοριζω το φακουδακι για all around 1χΑΑ, oπου θα με ενδιεφερε πολυ το αδιαβροχο/κατασταση o-rings, οπως επισης και το lock out.

Aν παντως καποιον δεν τον ενδιαφερει το lock out σαν option, ισως θα επρεπε να δοκιμασει να λειανει τα σπειρωματα. Εγω προσωπικα δεν εχω ξεβιδωσει ποτε φακο για lock out.

Θα περιμένω να μου έρθει το silicone grease και τοτε θα βάλω το ένα απο τα δύο λαστιχάκια που έχει έξτρα και θα το παστουρώσω να δω πως θα πάει

Μόλις ήρθε με την UPS, σε ένα κομμάτι ευτυχώς και δουλεύει μια χαρά. Grunding / ETON G3, δέκτης παγκοσμίου λήψης και air band, μαζί με τροφοδοτικό και δερμάτινη θήκη! :2thumb22sup:

g3.jpg

113 ευρώ. Ελλάδα έχει 120 αλλά αν σκευτείς ότι ήρθε τελικά με UPS, εδώ πόσα θα μου χρέωναν επιπλέον; Καλά είναι.
Το πολύ καλό που έχει είναι ότι φορτίζει τις μπαταρίες επάνω, δεν χρειάζεται να τις βγάλεις ενώ παράλληλα ακούς.

Ωραιο γκατζετακι, καλοριζικο.
Εχω και γω μια μινιατουρα ραδιακι sony παγκοσμιου ληψεως που μου κοστισε 75,000 δραχμες το 1999. Ακομα αυτο εχω :)))

Αλλα να ρωτησω, σε τι θα σου χρειαστει το 'παγκοσμιου ληψεως' κομματι?

Ετσι μαλιστα.
Γιατι πλεον με το ιντερνετ το 'παγκοσμιου ληψεως' κομματι ειναι μαλλον παρωχημενο.

Η φωνη της Ελλαδος δεν νομιζω να εκπεμπει πλεον απο πουθενα, σαν τα παλια καλα χρονια.

Και αμα πιανεις λιμανι, αγοραζεις με 5 δολλαρια μια ντοπια καρτουλα κινητης τηλεφωνιας και συνδεεσαι στο ιντερνετ.

Last edited:
K ομως ο πρωτος μηχανικος του πλοιου μου απο ενα τετοιο ακουγε κ μας ελεγε τα νεα ή μαζευομασταν κ ακουγαμε καναν αγωνα.Ερα ηταν αν δεν κανω λαθος.Το ιντερνετ ειναι πονεμενη ιστορια.

πονεμενη ιστορια οντως, αλλα σιγα σιγα πλεον τα βαπορια βαζουν δορυφορικο και σε λιγα χρονια ολα θα εχουν, αναγκαστικα.

Τωρα βλεπω οτι η φωνη της Ελλαδος εκπεμπει ακομα σε ορισμενες μονο περιοχες. Κατι ειναι και αυτο, αν εισαι βεβαια στην συγκεκριμενη εμβελεια.
http://www.ert.gr/voiceofgreece/syxnotites#.UYLp-0qfyUk

Δεν είναι μόνο η Φωνή της Ελλάδος, με αυτούς τους δέκτες (που διαθέτουν και SSB) πιάνεις και τους ραδιοερασιτέχνες των βραχέων και τους ραδιοερασιτέχνες των μεσαίων που γίνεται ένας χαμός πάνω από τους 1.600 που δεν πάνε τα κοινά ραδιόφωνα, κ.λπ.