Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Συντομα θα στειλω για ανακυκλωση καποιες μπαταριες unprotected που εχω. Ερωτηση, να τις αποφορτισω πριν τις βαλω στον καδο ανακυκλωσης? κσι επισης χρειαζεται να καλυψω με ταινια τους 2 πολους?
Χρειαζεται κατι αλλο?

Bαλε απλα μονωτικη ταινια στους πολους.
Επειτα, υπαρχουν σημεια που ανακυκλωνουν μπαταριες σε πολλα μαγαζια. Ριξε τις εκει.

Re: Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Kαθολου καλη ιδεα..

Oι unprotected μπαταριες θελουν τεραστια προσοχη!!
Οι μαγνητες αυξανουν απλα το μεγεθος τους αλλα δεν προστατευουν απο υπο/υπερφορτιση. Παραμενουν unprotected.

και δεν ειναι γενικα καλη ιδεα....σε πλαγια χτυπηματα μπορουν να γλυστρισουν και να βραυχκυκλωσουν..ειδικα να εχεις φακο με Ρ60 dropin...εκει η μπαταρια ειναι εν μερει μεσα στο μεγαλο ελατηριο που εχει - ρευμα

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Μια ερώτηση ακόμα οι protected μπαταρίες που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος κάνουν για όλους τους φακούς; Υπάρχουν φακοί που δεν τις χωράνε; Αν υπάρχουν τότε τι προβλέπεται;

Re: Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Μια ερώτηση ακόμα οι protected μπαταρίες που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος κάνουν για όλους τους φακούς; Υπάρχουν φακοί που δεν τις χωράνε; Αν υπάρχουν τότε τι προβλέπεται;

Συνηθως ολοι οι επωνυμοι φακοι με ελαχιστες εξαιρεσεις παιρνουν ολα τα μεγεθη protected μπαταριων. Το μηκος κυμαινεται απο ~67 εως ~70 χιλιοστα.

Βεβαια υπαρχουν φακοι/laser/αλλες συσκευες που δεν χωρανε protected πανω απο 68 χιλιοστα μπαταριες.
Εκει δοκιμαζεις τις πιο κοντες protected των 67 χιλιοστων ειτε protected με επιπεδη κεφαλη (flat head) αν μπορει να τις δεχτει ο φακος.

Ήρθε σήμερα από Fenix-store o Fenix CL20 (παραγγέλθηκε στις 11/11ου με ένα κουπόνι -15% που είχα) . Πρώτες εντυπώσεις άριστες ! Μικρότερος (και ευτυχώς) απ' ότι τον είχα στο μυαλό μου, άρα πολύ βολικός σε μεταφορά και πολύ καλό φως. Έχει πολύ εύκολο χειρισμό, με 4 modes σε λευκό φως (κυκλικά εναλλασσόμενα με το πάτημα του κουμπιού) και με διπλό κλικ ανάβει το κόκκινο Led είτε σε strobe είτε σε σταθερό. Πολύ πρακτικός και δυνατός ο μαγνήτης στην βάση καθώς και η μεταλλική θηλειά για να τον κρεμάς (π.χ στην σκηνή του κάμπινγκ)

Attachments

• IMG_20141127_122501.jpg
    IMG_20141127_122501.jpg
    59.8 KB · Views: 266
  • IMG_20141127_122441.jpg
    IMG_20141127_122441.jpg
    82.1 KB · Views: 266

Πόσο στοίχισε; αναγραφόμενη τιμή;

Με το -15% του κουπονιού που είχα μου στοίχισε $46,96 (εκ των οποίων τα $13 μεταφορικά) δηλαδή 38,65
Αναγραφόμενη τιμή σήμερα στο fenix.store 39.95$ όσο τον έχει και η banggood αλλά χωρίς μεταφορικά. Αλλά προτίμησα από fenix.store για να έρθει πιο γρήγορα...

http://www.banggood.com/Fenix-CL20-...mens-4-Mode-LED-Camping-Lantern-p-952156.html

Attachments

• IMG_20141127_122536.jpg
    IMG_20141127_122536.jpg
    73.5 KB · Views: 249

Kαλοριζικος Χαρη!

Τον εχω παραγγειλει και γω, αλλα απο το banggood, μιας και δεν τον βιαζομαι. Καλα που μου το θυμησες για να δω ποτε ερχεται...

Παντως ειναι ενα φακουδακι σπεσιαλ. Τωρα τελευταια αγοραζω φακους μονο οταν μου κανουν 'κλικ' για καποιο λογο. Και ο παραπανω Fenix ειναι ενας απο αυτους.

Πιστευω οτι ειναι ενα χρησιμο και ιδιαιτερο φακουδακι για διαφορες δουλειες και χρησεις.

Ευχαριστώ Μιχάλη!

Πράγματι, είναι πολύ σπέσιαλ φακουδάκι, πρακτικό και όμορφο... Βρήκε μόνιμη θέση (στο σπίτι) πάνω στο ψυγείο ώστε να είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.

Και μια διόρθωση : στα κόκκινα modes έχει σταθερό φως και SOS και όχι strobe.

γιορτινες παραλαβες :7612:
fenix e12*2
fenix hl25
armytek partner a1 xm-l2 limited edition
armytek remote control για τον predator
(οι φωτο χαλια αλλα συγχωρεστε με δεν εχω ασχοληθει ποτε)
20141222_114232.jpg
20150107_230334.jpg

Παρέλαβα χθες μετά από αναμονη ενός μήνα τον Thrunite TN12 (2014).
Ακόμη και με κάτι αρχαίες 18650 Trustifire 2400mah που έχω διαθέσιμες, έμεινα εντυπωσιασμένος από το βάρος, μέγεθος και την ισχύ του!

Εν καιρώ θα ψάξω και για καλύτερες μπαταρίες και 18650-only charger.

Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Ακόμη και με κάτι αρχαίες 18650 Trustifire 2400mah που έχω διαθέσιμες, έμεινα εντυπωσιασμένος από το βάρος, μέγεθος και την ισχύ του!

Ειναι πολύ καλός και σε λογική τιμή τον έχω κι εγώ σε N W που βγάζει αυτό το γλυκό φως που πλησιάζει το πραγματικό
Καλορίζικος

Καλορίζικος και απροβλημάτιστος, να τον χαρείς ... Είναι ωραίος φακός !

Acebeam K40M MT-G2 3000 lumen, thrower και flood ταυτόχρονα.
Να ευχαριστήσω το φίλο μου Teomav που με βοήθησε να αποκτήσω τον εν λόγω φακό.
Πολύ προσεγμένος φακός, με μαγνητικό δαχτυλίδι 8 θέσεων και forward clickie switch στο tail cap.
Διαθέτει 6 σκάλες φωτεινότητας ξεκινώντας απο 0,9 lumen έως 3000 και strobe. Στιβαρή κατασκευή, smooth reflector, μέτριο θα έλεγα μέγεθος φακού που βολεύει αφάνταστα και ως συνήθως διαθέτει θήκη, ανταλλακτικά o-rings, κάλυμμα διακόπτη και κορδόνι. Δουλεύει με τρείς 18650 σε σειρά (12V).
Μετά τον Solarforce S2200 είναι ο δεύτερος MT-G2 φακός που έρχεται στην κατοχή μου.
PC180030.jpg
PC180033.jpg
PC180032.jpg

Τι παραλαβαμε σημερα...

Καλορίζικος όμορφος είναι από που και πόσο αν επιτρέπεται ;
Μια και εχεις δοκιμάσει αυτό το led πες μας τι διαφορές βλέπεις;

Επειδή πρόκειται περί εξυπηρετήσεως απο φίλο δεν θα αναφέρω τιμή.
Η διαφορά με αυτό το led είναι τα πολλά lumen και η δέσμη που είναι συνδυασμός throw και flood.
Επίσης οτι είναι led που χρησιμοποιούνται απο μεγάλους κυρίως φακούς για ευνόητους λόγους μεγέθους κατόπτρου.
Συνηθισμένη η τάση λειτουργίας στα 12V με τρείς 18650 και ενώ προστίθενται τα Volt και όχι τα Ampere που συνήθως ανεβάζουν τις διάρκειες, αξίζει να σημειωθεί πως ανταποκρίνονται άριστα στο ρεύμα που τους δίνεται, τόσο σε απόδοση όσο και σε κατανάλωση.

DSC_1037.JPGDSC_1038.JPG

Nitecore i4
Ultrafire F13 (XML-2 version Από GearBest)
Convoy C8 (XM-L2 Από Banggood)
ZeusRay Zoomamble (XM-L2 από Dealmetic)
Επίσεις ένας Ultrafire SK68-Clone απο Banggood αλλά δεν λέει και πολλά μάλλον αποτυχία αγορά

σημερα μετα απο μεγαλη αναμονη, ηρθε αυτος

https://www.google.gr/search?q=spar...niv&sa=X&ei=yPnHVNqSBobnat6tgagJ&ved=0CCYQsAQ

με το εξτρα κατοπτρο. Βγαζοντας το ακτοπτρο το λεντ ειναι ετοιμο για αλλαγη!

θα αρχισω απο σημερα τις μετρησεις και τις φωτο για ενα ολοκληρωμενο review.
και την κυριακη εχει κοντρα με ενα armytek wizard pro ενος φιλου!