Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Καλορίζικος, μην μπεις στον κόπο να ψάξεις εάν είναι αδιάβροχος γιατί θα τον κλαις, παθών ο γαμπρός μου του έμπασε νερό από το ο'ρινγκ του ζουμ και έπεσε κατευθείαν στον driver και το Led.

Είχε όμως αρκετή διαφορά από την 18650 και τις 3xΑΑΑ σε σημείο που σε απογοήτευε, το θέμα όμως είναι ότι από παρτίδα σε παρτίδα έχουν άλλα ηλεκτρονικά οπότε δεν ξέρεις σε τι θα παίσεις.

Και όπως είπε και ο Μιχάλη πιο πάνω προσοχή με τις μπαταρίες.

Καλοριζικος!

Δες μονο οι μπαταριες λιθιουν να γραφουν 'protected'. Αν δεν εισαι σιγουρος βαλε μια φωτο κοντινη να δουμε τι ειναι. Ειναι σημαντικο να ειναι 'protected' αλλιως καλυτερα να χρησιμοποιεις τον ανταπτορα με 3χΑΑΑ.

Δώσε feedback σύντροφε . Μπαταρία-κροτίδα ? Κινδυνεύω να χάσω κάνα δάχτυλο ??

Δώσε feedback σύντροφε . Μπαταρία-κροτίδα ? Κινδυνεύω να χάσω κάνα δάχτυλο ??

Βαλε μια φωτο τις μπαταριες να δουμε.
Πρεπει να αναγραφουν protected επανω τους.

Αν δεν ειναι protected, τουλαχιστον πρεπει να εχεις καποιον φορτιστη που να κοβει την φορτιση στα 4.2 βολτ. Αυτος που εχεις δεν νομιζω να εχει κοφτη στο βολταζ.

Βαλε μια φωτο τις μπαταριες να δουμε.
Πρεπει να αναγραφουν protected επανω τους.

Αν δεν ειναι protected, τουλαχιστον πρεπει να εχεις καποιον φορτιστη που να κοβει την φορτιση στα 4.2 βολτ. Αυτος που εχεις δεν νομιζω να εχει κοφτη στο βολταζ.

Νομίζω πως είμαι καλυμμένος . Καλά ξηγηθήκανε οι κινέζοι . Και ο φορτιστής πρόσεξα πως έχει κάποιο λέντακι επάνω . Ενδεχεται να κόβει μετά τα 4,2 ? Θα το δω άυριο .

Οχι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ protected. θα ειχαν το χαρακτηριστικο αυλακι στην βαση τους..
και μετρα τον φορτιστη γιοαιτ νομιζω το σχεδιο δεν ειναι αξιοπιστο

Εγώ τώρα να κάνω τον συνήγορο το διαβόλου και να σε βάλω να τις ψάξεις λίγο καλύτερα μιας και σχεδόν όλες οι Ultrafire γράφουν ότι έχουν κύκλωμα προστασίας ενώ στην ουσία δεν έχουν τίποτα. Εάν έχουν προστασία θα το καταλάβεις από ένα μικρό σκαλοπατάκι που κάνει στον πάτο της μπαταρίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες ρίξε μια ματιά εδώ

Θα τις ψαχουλέψω λίγο αυρίο γιατι τις έχω στην αποθήκη . Παντώς και γω παρατήρησα πως γραφουνε για προστασία από εκφόρτιση (προφανώς μεγαλο ρεύμα) και όχι απο υπέρφορτιση .

αυτο σημαινει οτι εχουν οπως ΟΛΕΣ μια εσωτερικη αντισταση PTC που κοβει οτνα ανεβει η θερμοκρασια. Αλλα αυτη δεν ειναι αρκετη.
μπορεις να την δεις στην 9η φωτο στο λινκ που εβαλε ο μπακαλακος

Οχι δεν υπάρχει σκαλοπατάκι .Και σίγα μην έιναι και 3800mAh . 800 να είναι θα μαι και ευχαριστήμενος . Λίγο που τον έβαλα χτες στην αποθήκη καλά φωτίζει , και το ζουμ όντως έχει πλάκα έτσι που τετραγωνίζει στο τέρμα . Έχει 3 εντάσεις και κάτι φωτορυθμικά που υποπτέυομαι πως είναι SOS σε μορς . Όπως και να έχει , αν καταλαβα καλά πρέπει να έχω το νου μου να μην περάσει κατα την φόρτιση η στάθμη της μπαταρίας πάνω απο 4,2 V ? Οπότε φορτίζω και ανα 5λέπτο , ελέγχω ? Πέραν τουτου κινδυνέυω να χάσω κάνα δάχτυλο ? Αλλωστε στην Αθήνα τι να τον κάνεις τον φάκο , για το αμάξι τον πήρα να τον έχω σε κάνα ταξίδι . Πόσες φορες θα τις φορτίσω αλήθεια

δεν ειναι το δακτυλο, ειναι η φωτια στο σπιτι...

ερπισης κοιτα το τοπικ που εχω κανει με την μουφα των φακων ζοομ και το ποσο φως χανεις

Μιλάς για βραχυκύκλωμα ? Θα τη βολέψω μου φαίνεται με τον γεμίστηρα . Άλλωστε πλέον και οι απλές αλκαλικές ΑΑΑ χάρισμα πάνε .
Ευχαριστώ

ο μεγαλυτερος κινδυνος ειναι στην φορτιση. την αφηνεις στο φορτιστη που δεν σταματα κτλ κτλ κτλ.

ο φοτιστης εχει ενα ακομα κακο..τα 2 καναλια δεν ειναι ανεξαρτητα αλλα παραλληλα. οποτε αν βαλεις 2 μπαταριες με διαφορετικη φορτιση δεν ξερουμε πως θα παει η φορτιση καθως δεν αναγνωριζει ποια ειναι φορτισμενη και ποια οχι
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=229923

Είπα να δοκιμάσω λίγο την τύχη μου . Αφήσα και τις δύο μπαταρίες μέσα στο φορτιστή και αναψε το ενδεικτικό led .Απο το εργοστάσιο η μία είχες 3 και κάτι και η άλλη 1.9 βολτ . Τις άφησα δύο τρεις μέρες μέσα (εκτός πρίζας) μέχρι που τις ξελίγωσε το ledακί και αυτό έσβησε . Περίπου 1.9 μετρησα και τις δύο . Τις έβαλα για φόρτιση και σε μισή ώρα έχουνε πιάσει τα 3.9 V η οποία φαίνεται πως είναι και max που βγάζει υπό φορτίο ο ψευτοφορτιστής καθώς αν μετρήσω παράλληλα στην φόρτιση τόσο μετράω . Κάθε 5 λεπτά περνάω και κοιτάζω αν ζεσταίνονται . Σε ποια τάση θα πρέπει να σταματήσω κάθε μπαταρία να μην την κλάψω νέα ?

Είπα να δοκιμάσω λίγο την τύχη μου . Αφήσα και τις δύο μπαταρίες μέσα στο φορτιστή και αναψε το ενδεικτικό led .Απο το εργοστάσιο η μία είχες 3 και κάτι και η άλλη 1.9 βολτ . Τις άφησα δύο τρεις μέρες μέσα (εκτός πρίζας) μέχρι που τις ξελίγωσε το ledακί και αυτό έσβησε . Περίπου 1.9 μετρησα και τις δύο . Τις έβαλα για φόρτιση και σε μισή ώρα έχουνε πιάσει τα 3.9 V η οποία φαίνεται πως είναι και max που βγάζει υπό φορτίο ο ψευτοφορτιστής καθώς αν μετρήσω παράλληλα στην φόρτιση τόσο μετράω . Κάθε 5 λεπτά περνάω και κοιτάζω αν ζεσταίνονται . Σε ποια τάση θα πρέπει να σταματήσω κάθε μπαταρία να μην την κλάψω νέα ?
Στο 1,9 που λες οτι πεσανε νομιζω δειχνει οτι οι μπαταριες αυτες δεν εχουν προστασια και πρεπει αμεσα να τις ξεφορτωθεις...αν ειχαν προστασια δεν θα επεφταν κατω απο 2,7.
Στο 4,2 ειναι το μαξ να τις αφησεις να φορτισουν.

Δεν ξερω, μηπως επειδη πεσανε τοσο χαμηλα (1,9), δεν πρεπει να ξαναχρησιμοποιηθουν?

Aσε που σε μιση ωρα αν φθασανε στο 3,9 σημαινει οτι ειναι δεν ειναι πραγματικα 500mAh.

Ένα δυωράκι περίπου μετά , ίσως και κάτι παραπάνω και έχουνε φτάσει 4,05 και 4,06 . Θα τις αφήσω ακόμα μερικά λεπτά να δω αν ανεβάζουν και θα τις κλείσω . Και αυριο θα τις εκφορτίσω μέχρι τέρμα , αρκέι να μην έχει auto-off ο φακός . Απο ζέστη σχεδόν τίποτα , με το ζόρι τις λες χλιαρές . Ασχετά με το τι τελικά θα κάνω , βλέπω στον δήσιο διάφορες επιλογές σε μπαταρίες http://www.batteries.gr/search.asp . Για παραγγελία απ' έξω προτιμάμε κάποιον ? Μια ματιά που έριξα σe gearbest και banggodd που είμαι γραμμένος είδα πολύ κράξιμο . Είδα επάνω το σχετικό νήμα αλλά 350 σελίδας θέλουνε πολύ ψάξιμο .

Ευχαριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα δυωράκι περίπου μετά , ίσως και κάτι παραπάνω και έχουνε φτάσει 4,05 και 4,06 . Θα τις αφήσω ακόμα μερικά λεπτά να δω αν ανεβάζουν και θα τις κλείσω . Και αυριο θα τις εκφορτίσω μέχρι τέρμα , αρκέι να μην έχει auto-off ο φακός . Απο ζέστη σχεδόν τίποτα , με το ζόρι τις λες χλιαρές . Ασχετά με το τι τελικά θα κάνω , βλέπω στον δήσιο διάφορες επιλογές σε μπαταρίες http://www.batteries.gr/search.asp . Για παραγγελία απ' έξω προτιμάμε κάποιον ? Μια ματιά που έριξα σe gearbest και banggodd που είμαι γραμμένος είδα πολύ κράξιμο . Είδα επάνω το σχετικό νήμα αλλά 350 σελίδας θέλουνε πολύ ψάξιμο .

Ευχαριστώ

Τελικά πήρα την μία απο τα 4.07 V για να δοκιμάσω τον φακό στο μπαλκόνι . Πραγματικά έπαθα πλάκα . Πρέπει να φωτίζει σε αποστάση τουλάχιστον 100 μέτρων ίσως και παραπάνω . Μέχρι και η γυναίκα μου που είναι σε τέτοια αντρικά παιχνίδια αδιάφορη εώς αρνητική μου πε να παραγγείλω άλλον έναν . Η άλλη μπαταρία που είχε μείνει στον φορτιστή έπιασε 4.10 . Αυτή που χρησιμοποιήθηκε 2-3 λεπτά έπεσε στα 3.98 .Ασχετα αν είναι της πλάκας , φαίνονται λειτουργικές και οι δύο . Ωραίο το φακουδάκι πάντως . Αν κάποιος ψάχνεται για κάτι φτηνό ας του ρίξει μια ματιά .

1ον τις μπαατριες τις κατεβασες κατω απο τα ασφαλη οριο. Και για αυτο καλο ειναι να τις πεταξεις. Οι λιθιου δεν ειναι σαν τις αλλες....
Ξοδεψε λιγο χρονο και διθαβασε τοπικ με τις μπααταριες για να πληροφορηθεις για τα θεματα ασφαλειας με τις λιθιου.
Διαβασε και τον οδηγο που εχω γραψει.

εντυπωσιαστηκες γιατι δεν εχει δει τους πραγματικους φακους.

Οπως τα λεει ο Κωστας απο πανω...

Για καλες μπαταριες 18650 και καλο φορτιστη δες και εδω http://www.teomav.gr/2014/03/samsung-2600mah-icr18650-26f-37v.html

Αν επαθες πλακα με αυτον το φακο που να δεις καποιον με πραγματικα λουμενς!!!:violent-smiley-030: εννοειται και για ολα τα βαλαντια!

Last edited: