Tι παραλάβαμε σήμερα..

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,522
Βριλήσσια
Παραγγελια κυανοακρυλικης κολλας σε μορφη Gel απο Zarkaditools στη θεσσαλονικη.

Vkhac6eh.jpg

H παραγγελια εγινε ΟΧΙ για την κολλα, αλλα για τον επιταχυντη/καταλυτη σε σπρευ που ερχεται μαζι και ειναι ο φτηνοτερος και καλυτερος που εχω δοκιμασει.
Παλαιοτερα το σετακι εβγαινε με την ονομασια Akfix αλλα πλεον κυκλοφορει με νεα ονομασια και σε διπλασια ποσοτητα (50γρ + 200ml) -και σε ιδια αναλογικα τιμη.

Τα μεταφορικα και η αντικαταβολη κοστισαν το ιδιο σχεδον με τις δυο κολλες, αλλα χαλαλι :)

Kατα καιρους εχω δοκιμασει διαφορες DIY λυσεις με συστατικα που υποσχονται αμεσο στεγνωμα της κυανοακρυλικης, αλλα τιποτα δεν δουλευει οπως αυτο το σπρεϋ.

• Like
Reactions: newbie and lazarefa

elninioz

Established Member
23 February 2011
159
Patra
Μετα από 20 μέρες επιτέλους ήρθε η μηχανή του γκαζόν. Οι πρώτες εντυπώσεις πολυ καλές!

Πολυ γρήγορη, αρκετα δυνατή και εύκολη στην εργασία. Για πρωτη φορα ενθουσιασμενος πολυ!
Επισεις πολυ ευκολη στο στήσιμο μονο 4 βίδες.
Απο αντοχές θα δείξει!

Last edited:

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,817
Αθηνα
Σημερινή παραλαβή ένα ψαλιδι μπαταριας 20ν της Total.

20250327_182528.jpg
20250327_182634.jpg
Tο συγκεκριμενο εργαλείο το στριφογυριζα 2 χρόνια τώρα.. έπεσε σε αυτήν τιμή από τα 115 που είχε περσυ..οπότε και το "χτυπησα".

Νόμιζα ότι ήταν σε χαρτινο κουτί αλλά ήταν σε πλαστικό βαλιτσάκι που με εξέπληξε αφανταστα..αρκετά καλό..
Ελαφρύ σχετικά και με 2αρα μπαταρια.
20250327_194227.jpg 20250327_193901.jpg

Πρώτες εντυπώσεις θετικές..με κυριότερες τις 2 θέσεις καψίματος και το γρήγορο ανοιγοκλειμα των ελπίδων..
20250327_183029.jpg

Θα δοκιμαστει και θα επανέλθω.

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,522
Καλορίζικο. Το ερώτημα κατ' εμέ είναι πόσο καλύτερο μπορεί να είναι βάσει της τιμής του, από το ανάλογο Parkside που έρχεται σε λίγες μέρες και κοστίζει 35 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 2,5 φορές φθηνότερα (αν εξαιρέσει βέβαια κανείς το γεγονός ότι την τελευταία φορά που το έφεραν είχαν ελάχιστα διαθέσιμα κομμάτια κι έγινε ανάρπαστο). Μιλάω πάντα για κάποιον που έχει ήδη εργαλεία και μπαταρίες Parkside.

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,817
Αθηνα
Αναλογo δεν είναι...
Είναι brushless,εχει λεπιδες θερμικού ατσάλιου HK5 και μεγαλύτερο άνοιγμα...
Δεν νομίζω ότι είναι ίδια...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,522
Βριλήσσια
Iδια σιγουρα δεν ειναι ποιοτικα, αλλα το ευλογο ερωτημα που τιθεται εδω ειναι εαν αξιζει να δωσει κανεις υπερδιπλασια χρηματα (υπερτριπλασια περιπτωση των Ryobi/Dewalt) για ενα 18βολτο κλαδευτικο μπαταριας.

Δεν εχω ξεκαθαρη απαντηση, απλα αναφερω οτι καποια επωνυμα κλαδευτηρια που εχω λειτουργουν και αντεχουν πολλα χρονια τωρα παρ'ολη την (κατα)χρηση.

-Αν αγοραζα σημερα και ειχα ενα μικρο κηπακι με μικρες αναγκες, θα δοκιμαζα το Parkside.
-Αν ειχα συστημα μπαταριων Parkside, θα δοκιμαζα το Parkside
-Aν ειχα αλλο συστημα μπαταριων, θα προτιμουσα το αλλο αντιστοιχο εργαλειο.

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,817
Αθηνα
Σαφής η πράξη είναι ο καλύτερος οδηγός...

Απο εκει και περα σε μια αγορά όμως θα πρέπει να.συνυπολογιστουν όλοι οι παράμετροι..

Πρώτον και κύριον το συστημα μπαταρίας...εάν είχα Parkside ισως να.το επερνα ...35 έχει μόνο...

Από εκεί και πέρα εάν αντιπαραθεσουμε τα 2 κλαδευτήρια πέρα από την τιμή που είναι σχεδόν 2.5 φορες επαναλαμβανω δεν εχουν ιδια χαρακτηριστηκα και θα πρέπει να συναπολογισουμε και τα αναλώσιμα...
Το Parkside έχει απλες λεπιδες που η ίδια δεν δίαθετει στο κοινο(όπως με το μικρο αλυσοπριονο) και βρίσκεις μόνο σε Ebay η Ali αγνωστου ποιότητας...

Η Total τα έχει όλα.βρισκεις τα πάντα και σε εφάμιλλες τιμές τα αναλώσιμα..

Βέβαια ο καθένας κάνει τις επιλογές του..

xxaris

Senior Member
22 October 2015
617
Ωωωωωω, εξαιρετική επιλογή Κωστή, καλορίζικο και καλοδούλευτο!!!

Το έχω δουλέψει το total συγκριτικά με το δικό μου το parkside και είχα γράψει την άποψη μου εδώ.
Είναι πιο γρήγορο και πιο δυνατό από το parkside και έχει καλύτερο ζύγισμα στο χέρι, αν και πάνω κάτω ίδιο βάρος (ίσως ελάχιστα πιο βαρύ το parkside-δεν τα ζύγισα). Επίσης το parkside ζεσταίνεται περισσότερο και βγάζει από τις γρίλιες της χειρολαβής ζεστό αέρα, κάτι που δεν συμβαίνει στο total. Γενικά το total είναι πιο αρχοντικό εργαλείο και για κάποιον που έχει πολλά δέντρα να κλαδεύει είναι καλύτερη επιλογή αν και δυόμιση φορές πλέον (παλιότερα είχε 3πλάσια τιμή παραπάνω-120ευρώ με τα μεταφορικά έναντι 40 ευρώ) παραπάνω στην τιμή. Την ίδια αίσθηση άφησε και στον πατέρα μου και στον γείτονα-ιδιοκτήτη που το έφερε τότε και τα συγκρίναμε.

Από την άλλη για κάποιον που έχει λίγα δέντρα, μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του με το parkside. Και το θέμα με τις μπαταρίες μπορεί να λυθεί με κάποιον αποσπώμενο αντάπτορα είτε από άτομα που έχουν 3D εκτυπωτή και τους πουλούν στο FB είτε από το aliexpress.

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,522
Αναλογo δεν είναι...
Είναι brushless,εχει λεπιδες θερμικού ατσάλιου HK5 και μεγαλύτερο άνοιγμα...
Δεν νομίζω ότι είναι ίδια...
Για το brushless ομολογώ ότι δεν το είχα προσέξει όταν σχολίασα και σίγουρα αυτό το στοιχείο δίνει πόντους στο Total, αν και πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη, η διαφορά τιμής με to Parkside παραμένει, τηρουμένων των αναλογιών, κάπως δυσανάλογη. Το αναφέρω αυτό προφανώς χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να θίξω την συγκεκριμένη αγορά που έκανες (κι εγώ στη θέση σου, αν χρειαζόμουν σοβαρά ένα ανάλογο εργαλείο, θα βάρυναν την επιλογή μου στοιχεία όπως η καλύτερη συνολικά ποιότητα κατασκευής και δύναμη του εργαλείου, καθώς και η διαθεσιμότητά του όλο το χρόνο κι όχι μία στο τόσο).
Από την άλλη βέβαια, ίσως εν τέλει το ψαλίδι της Parkside να έχει τιμολογηθεί καθαρά ως "κράχτης" κι έτσι η εταιρεία να πουλά με ελάχιστο ή και μηδενικό κέρδος το συγκεκριμένο εργαλείο (κάτι που αν ισχύει, ίσως να δικαιολογεί εν μέρει και τις μικρές ποσότητες που είχαν διατεθεί την προηγούμενη φορά στα καταστήματα).

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ

rhtoras

Established Member
15 August 2018
292
Τα έχω παραλάβει από την Τρίτη αλλά τώρα βρήκα χρόνο . Τα DEWALT τα δοκίμασα για να κάνω κάποια test σε ένα δοκάρι 14χ14 cm βίδωμα με το 850 με ταχύτητα στο 2 με ξυλόβιδα 10 cm πολλή δύναμη για το μέγεθος του δεν το περίμενα. Το δε δραπανοκατσάβιδο 805 και σε τρύπημα και σε βίδωμα, μιλάμε για ξύλο, άψογο. Σύγκριση κάνω με δύο δρανοκατσάβιδα BULLE 18v 5 ah που κατέχω και πραγματικά έχουν κάνει δύσκολες δουλείες, τίμια αλλά μακράν από τα DEWALT. Εντύπωση μου έκανε το δραπανοκατσάβιδο 805 έχει προστασία σε περίπτωση που βρεθεί εκτός θέσεις από την ευθεία του. Πήγα να αλλάξω τρυπάνι και η θέση που το είχα ήταν λάθος και ήταν σε λειτουργία, τα led που έχει γίναν κόκκινα. Σκέφτηκα ο αδαής τι έπαθε τώρα καινούργιο εργαλείο, μετά θυμήθηκα ένα test εργαλείων στο you tub ένα metabo και κάποιο άλλο δεν θυμάμαι το είχε σε λειτουργία το κούναγε δεξία αριστερά και σταμάταγε . Αυτό το χαρακτηριστικό δεν το ήξερα ότι το έχει το δοκίμασα και δουλεύει . Γνωρίζει κάποιος αν έχει προστασία κινητήρα σε υπερφόρτιση .
Καλοδούλευτα. Τα κατσαβίδια όμως τι λένε ? Σα λαβή είναι καλύτερα από άλλα ?

• Like
Reactions: dim tz

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,522
Βριλήσσια
Παραλαβη ενος φορητου απορροφητηρα(!) απο το Τεμου

Παιρνει ανταλλακτικα φιλτρα ανθρακα (τα κοινα) και το αγορασα αποκλειστικα για να δω αν μπορει να μειωσει την καπνα και τις μυρωδιες απο τoν Laser στο εργαστηριο.
ya07rMah.jpg

Ερχεται με ενα τριποδακι (σε εμενα δεν υπηρχε τριποδο μεσα στο κουτι) και δυο ανταλλακτικα φιλτρα. Εχει τρια επιπεδα αναρροφησης και ο θορυβος ειναι χαμηλος.
Δουλευει με συνδεση USB (εχει μακρυ καλωδιο), δεν ειναι επαναφορτιζομενος.

Εδω προχειρα στημενος πανω στο στηριγμα της καμερας για να τον τεσταρω αργοτερα.
qzihY6Xh.jpg

Αν δεν υπηρχαν οι (εστω και λιγοι) κραδασμοι του απορροφητηρα, θα τον αφηνα εκει. Ομως μαλλον θα πρεπει να φτιαξω καποια αλλη κατασκευη στηριξης.

Ρισκαρα τα 20 ευρουδακια γιατι το πιο πιθανον ειναι να μην κανει καθολου δουλεια, αλλα αν μειωνει εστω και καπως τα καυσαερια, χαλαλι του.
Το πορισμα και τα αποτελεσματα της δοκιμης αυριο, στο νημα με τους Laser Εngravers.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,522
Βριλήσσια
Μετα απο αρκετο καιρο, παραλαβη απο Αμαζον Γερμανιας!

Τηλεσκοπικο 18βολτο μπορντουροψαλιδο απο την Ryobi.
RlLK36vh.jpg

Φτανει τα τρια μετρα (με τα τρια τεμαχια συναρμολογημενα) με σπαστη κεφαλη και μεγαλη 45εκ. λαμα.
XFk7lrWh.jpg

Με δυο κομματια, ~2 μετρα μηκος, ζυγιζει 3.5 κιλα και πληρως συναρμολογημενο, ~3 μετρα μηκος, ζυγιζει 4.1 κιλα χωρις μπαταρια.

Ο ιμαντας ωμου βοηθαει πολυ καθως κανει την εργασια σαφως πιο ξεκουραστη, ιδιως οταν εχεις και την δευτερη επεκταση επανω.
GbUL4H8h.jpg

Ειναι πρωτη φορα που χρησιμοποιω τηλεσκοπικο μπορντουροψαλιδο και κανει αριστη δουλεια η σπαστη κεφαλη στο οριζοντιο κοψιμο.
Θα ελεγα βεβαια οτι ειναι το πιο κουραστικο εργαλειο κηπου στον χειρισμο λογω βαρους, αλλα το αισθητικο αποτελεσμα σε ελαφραινει :)

dim tz

Senior Member
24 September 2023
443
Μετα απο αρκετο καιρο, παραλαβη απο Αμαζον Γερμανιας!

Τηλεσκοπικο 18βολτο μπορντουροψαλιδο απο την Ryobi.
RlLK36vh.jpg

Φτανει τα τρια μετρα (με τα τρια τεμαχια συναρμολογημενα) με σπαστη κεφαλη και μεγαλη 45εκ. λαμα.
XFk7lrWh.jpg

Με δυο κομματια, ~2 μετρα μηκος, ζυγιζει 3.5 κιλα και πληρως συναρμολογημενο, ~3 μετρα μηκος, ζυγιζει 4.1 κιλα χωρις μπαταρια.

Ο ιμαντας ωμου βοηθαει πολυ καθως κανει την εργασια σαφως πιο ξεκουραστη, ιδιως οταν εχεις και την δευτερη επεκταση επανω.
GbUL4H8h.jpg

Ειναι πρωτη φορα που χρησιμοποιω τηλεσκοπικο μπορντουροψαλιδο και κανει αριστη δουλεια η σπαστη κεφαλη στο οριζοντιο κοψιμο.
Θα ελεγα βεβαια οτι ειναι το πιο κουραστικο εργαλειο κηπου στον χειρισμο λογω βαρους, αλλα το αισθητικο αποτελεσμα σε ελαφραινει :)
Πολύ ωραίο εργαλειο!!👍

• Like
Reactions: Χιωτης

vasilisp77

Supreme Member
22 October 2014
3,196
IMG_20250403_142331.jpg
Παραλαβή του κλαδευτηριου από το λιντλ,έναν κόφτη σωλήνων pvc περίπου 7 ευρώ από τοπικό κατάστημα για να κόβω σωλήνες για το αυτόματο πότισμα στον κήπο και ένας κρίκος από Jumbo,2.5 ευρώ.μου έκανε εντύπωση ότι ο κρίκος γράφει ότι αντέχει 2500 κιλά περίπου.δεν νομίζω να είναι αλήθεια αλλά και τα μισά να αντέχει είναι εντυπωσιακό για αυτήν την τιμή!

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,522
Βριλήσσια
Παραλαβη ενος μινι φυσερου απο το Temu, μιας και ανοιγει ο καιρος και τα μπαρμπεκιου γινονται ολο και πιο συχνα.

Τσαλακωμενη και ταλαιπωρημενη η συσκευασια αλλα η πραμάτεια μεσα ευτυχως ειναι μια χαρα!
tRFKnnih.jpg

Δεν εχει τα προσαρτηματα που το κανουν και σκουπακι, αλλα ειναι πολυ λεπτο και φινετσατο.
w98EEoJh.jpg

Εχει δυο προσαρτηματα, ενα που το φοραει μονιμα και ενα σαν σκουπακι που το προσαρμοζεις πανω στο αλλο.

Εχει εναν αβαθμιδωτο διακοπτη που συρεται για την ρυθμιση της εντασης του αερα και εναν διακοπτη on/off.
w98EEoJh.jpg

Φορτιζει με καλωδιο USB-C και η ενταση του στο max. ειναι αρκουντως δυνατη για ενα μινι φυσητηρι παγκου.