Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Τσίπρας: «Δεν έχω αντίρρηση, συμφωνώ με τον κο Παπαδήμο, αλλά θέλω να αναδείξω την αντίφαση του Κου Βενιζέλου ο όποιος με την πρότασή του να μην πληρωθεί το ομόλογο τάσσεται υπέρ μιας μονομερούς ενέργειας που συνιστά πιστωτικό γεγονός»

Καλά εσείς του συν δεν λέτε για κακά μνημόνια και για το τοκογλύφους κλπ; Λες και αν δεν πληρωθεί, θα 'χουμε τπτ στρατά στα σύνορα.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ούτε εγώ κατάλαβα γιατί τελικά πληρώθηκε το ομόλογο.

γιατί θα χτυπούσε πολύ άσχημα, και ίσως να αποτελούσε θεμέλιο λίθο της οικονομικής τρομοκρατίας αφού αν δεν πληρώναμε δεν θα μας δίναν τη δόση μας .....

όλο αυτό θα ήταν αποτέλεσμα της ακυβερνησίας (αλήθεια ο παπαδήμος δεν είναι ακόμα πρωθυπουργός ?),

και φυσικά για την "ακυβερνησία" όλοι ξέρουμε ποιός φταίει ....

Λες και αν δεν πληρωθεί, θα 'χουμε τπτ στρατά στα σύνορα.

Νομιζω οτι πληρωσαμε για να μην εχουμε πιστωτικο γεγονος και πληρωνουν cds και λοιπα.Καμια κατασχεση δεν μπορουν να κανουν οι εχοντες το ομολογο -ακομα και αν ειναι βεβαιο οτι θα δικαιωθουν απο το αγγλικο δικαιο στο οποιο υποκειται- γιατι πρεπει πολυ απλα να περασει και απο Ελληνικο δικαστηριο η κατασχεση.
Ε αυτο δεν γινεται....
Τα χρηματα αυτα τα ειχαν προυπολογισει στα κονδυλια δανεισμου οποτε με ευκολια τελικα τα διεθεσαν για να μην αποκτησει προβλημα το συστημα...

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Συμφωνώ με τη διαπίστωση Κώστα μιας και εισπράττω την ίδια κατάσταση κι εγώ στη δουλειά μου.
Από την άλλη όμως είχαμε κυβέρνηση μέχρι τις 7/5 και δεν έβλεπα κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Άρα η ελπίδα δεν είναι να βγει μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά οι εκλογές να είναι αφορμή για μια συνολική αλλαγή. Αλλιώς θα συνεχίσεις κι εσύ κι εγώ στην ακινησία.

Μέχρι τις 6/5 η αγορά περίμενε τις εκλογές. Μετά περίμενε την νέα κυβέρνηση. Τώρα θα περιμένει ξανά τις εκλογές. Και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν πάλι δεν σχηματιστεί κυβέρνηση.

Δυστυχώς....

αν δεν πληρώναμε δεν θα μας δίναν τη δόση μας .....

Δεν ισχυει αυτο Δημητρη. Το ειχαν υπολογισει να το πληρωσουν στην δανειακη συμβαση αυτο το ποσο.Ειχαν δηλαδη δωσει ηδη τα χρηματα για να πληρωθει.

Απλα οταν σκεφτεσαι τι βοηθεια για τα νοσοκομεια θα ηταν αυτα τα λεφτα ειναι να τρελλαινεσαι....

τι προβλέπει το σύνταγμα σε περίπτωση νέας αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης ?

ξανά επαναληπτικές ?

πόσες φορές ?

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ούτε εγώ κατάλαβα γιατί τελικά πληρώθηκε το ομόλογο.
Αν καταλαβα καλα αυτο το ομολογο ειναι 6δις, δεν θελει να παρει την ευθυνη η προσωρινη κυβερνηση αλλα να την μετακυλισει στην επομενη.

Νομιζω οτι πληρωσαμε για να μην εχουμε πιστωτικο γεγονος και πληρωνουν cds και λοιπα.Καμια κατασχεση δεν μπορουν να κανουν οι εχοντες το ομολογο -ακομα και αν ειναι βεβαιο οτι θα δικαιωθουν απο το αγγλικο δικαιο στο οποιο υποκειται- γιατι πρεπει πολυ απλα να περασει και απο Ελληνικο δικαστηριο η κατασχεση....

Απ' ότι ειπώθηκε (νομίζω απ' τον Λιαρέλη στον ΑΝΤ1 το άκουσα) στην περίπτωση που δεν πληρωνόταν το ομόλογο θα είχαμε default του ομολόγου κι όχι της χώρας....

Νομιζω οτι πληρωσαμε για να μην εχουμε πιστωτικο γεγονος και πληρωνουν cds και λοιπα.Καμια κατασχεση δεν μπορουν να κανουν οι εχοντες το ομολογο -ακομα και αν ειναι βεβαιο οτι θα δικαιωθουν απο το αγγλικο δικαιο στο οποιο υποκειται- γιατι πρεπει πολυ απλα να περασει και απο Ελληνικο δικαστηριο η κατασχεση.
Ε αυτο δεν γινεται....
Τα χρηματα αυτα τα ειχαν προυπολογισει στα κονδυλια δανεισμου οποτε με ευκολια τελικα τα διεθεσαν για να μην αποκτησει προβλημα το συστημα...

Αποφασισαν και πληρωσανε τους πιο αισχρους τοκογλυφους.

http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_16.html

Τράτζικ: κόψανε μισθούς και συντάξεις για να πληρώσουν επιθετικό ομόλογο!!!

Δείτε ποιός πήρε τα 435 εκατομμύρια

Είναι τραγικό! Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο! Να διαπραγματεύονται επί ώρες Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπαδήμος, πριν λίγους μήνες, για το που θα βρεθούν 400 μύρια ευρώ για να μην κοπούν κι άλλο οι συντάξεις των Ελλήνων στο δεύτερο μνημόνιο και μέσα σε μια νύχτα, την ώρα της ακυβερνησίας, να πληρώνει η καταχρεωμένη Ελλαδίτσα, επιθετικό ομόλογο τοκογλυφικού οργανισμού, αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Ένα ομόλογο που ΔΕΝ μπήκε στο PSI, δεν κουρεύτηκε δηλαδή, το πληρώσαμε σαν ...ξέρετε σαν τι!!! Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν; Με ποια λογική πληρώσαμε 435 εκ. ευρώ σε κάποιους που μας είχαν δανείσει 80;

Με ποια λογική και ποιανού απόφαση;

Δεν ισχυει αυτο Δημητρη. Το ειχαν υπολογισει να το πληρωσουν στην δανειακη συμβαση αυτο το ποσο.Ειχαν δηλαδη δωσει ηδη τα χρηματα για να πληρωθει.

Απλα οταν σκεφτεσαι τι βοηθεια για τα νοσοκομεια θα ηταν αυτα τα λεφτα ειναι να τρελλαινεσαι....

δε λέω για την προηγούμενη δόση αλλά για την επόμενη,

θα μπορούσαν να πουν οτι αφού δεν πληρώνεται εσείς τις υποχρεώσεις σας δεν σας δίνουμε άλλα λεφτά .....

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αν καταλαβα καλα αυτο το ομολογο ειναι 6δις, δεν θελει να παρει την ευθυνη η προσωρινη κυβερνηση αλλα να την μετακυλισει στην επομενη.

Πολυ λιγοτερο κατω απο 450 εκατομυρια ειναι .

δε λέω για την προηγούμενη δόση αλλά για την επόμενη,

θα μπορούσαν να πουν οτι αφού δεν πληρώνεται εσείς τις υποχρεώσεις σας δεν σας δίνουμε άλλα λεφτά .....

Παντως εκτος της Γερμανιας μεχρι χτες ολοι οι αλλοι εταιροι μας προετρεπαν να μην πληρωσουμε. Αρα δεν μπορει ναταν συνδεδεμενο με την επομενη δοση αυτο.

Ειναι σιγουρο θα ελεγα.

Με ποια λογική και ποιανού απόφαση;

Φανταζομαι οτι συζητηθηκε στην συσκεψη των αρχηγων αυτο. Δεν μπορουσε να παρει τετοια ευθυνη ουτε ο Παπαδημος ουτε ο Σαχινιδης που θεσμικα ειναι ακομα στις θεσεις τους.

Αν βγει και διαψευστει απο καποιο κομμα οκ.....αλλα εως τωρα δειχνει να ηταν αποφαση ολων.

Απ' ότι ειπώθηκε (νομίζω απ' τον Λιαρέλη στον ΑΝΤ1 το άκουσα) στην περίπτωση που δεν πληρωνόταν το ομόλογο θα είχαμε default του ομολόγου κι όχι της χώρας....

Ετσι ακριβως.

Και το πολυ πολυ το κερδοσκοπικο fund θα εκανε αγωγη οπως εχουν κανει και αυτοι που συμμετειχαν αναγκαστικα στο PSI. Να πεσει η αξιολογηση της χωρας μας ειναι παγερα αδιαφορο αυτη τη στιγμη..

Και αν ποτε κερδιζε την αγωγη θα επαιρνε maximum το ποσο που ειχε επενδυσει αρχικα, δηλαδη το 20% της ονομαστικης αξιας του ομολογου. Καταλαβες οι απατεωνες? Επενδυσαν 20 και παιρνουν 100..

Τωρα ομως οι αλητες και προδοτες οι δικοι μας πληρωσαν...

Τσίπρας: «Δεν έχω αντίρρηση, συμφωνώ με τον κο Παπαδήμο, αλλά θέλω να αναδείξω την αντίφαση του Κου Βενιζέλου ο όποιος με την πρότασή του να μην πληρωθεί το ομόλογο τάσσεται υπέρ μιας μονομερούς ενέργειας που συνιστά πιστωτικό γεγονός»

Καλά εσείς του συν δεν λέτε για κακά μνημόνια και για το τοκογλύφους κλπ; Λες και αν δεν πληρωθεί, θα 'χουμε τπτ στρατά στα σύνορα.

εδώ είναι τα πρακτικά

http://www.presidency.gr/wp-content/uploads/SuskepshPolitikwnArxhgwn15.5.12.pdf

ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του...

Φανταζομαι οτι συζητηθηκε στην συσκεψη των αρχηγων αυτο. Δεν μπορουσε να παρει τετοια ευθυνη ουτε ο Παπαδημος ουτε ο Σαχινιδης που θεσμικα ειναι ακομα στις θεσεις τους.

Αν βγει και διαψευστει απο καποιο κομμα οκ.....αλλα εως τωρα δειχνει να ηταν αποφαση ολων.

Ρητορικη ηταν η ερωτηση αγαπητε Kosh..

Το υπουργειο οικονομικων αναμενεται να εκδωσει ανακοινωση με τις λεπτομερειες για ποιοι εβαλαν την υπογραφη τους εκτος απο τον ανθελληνα παπαδημο.