Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αποφασισαν και πληρωσανε τους πιο αισχρους τοκογλυφους.

http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_16.html

Τράτζικ: κόψανε μισθούς και συντάξεις για να πληρώσουν επιθετικό ομόλογο!!!

Δείτε ποιός πήρε τα 435 εκατομμύρια

Είναι τραγικό! Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο! Να διαπραγματεύονται επί ώρες Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπαδήμος, πριν λίγους μήνες, για το που θα βρεθούν 400 μύρια ευρώ για να μην κοπούν κι άλλο οι συντάξεις των Ελλήνων στο δεύτερο μνημόνιο και μέσα σε μια νύχτα, την ώρα της ακυβερνησίας, να πληρώνει η καταχρεωμένη Ελλαδίτσα, επιθετικό ομόλογο τοκογλυφικού οργανισμού, αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Ένα ομόλογο που ΔΕΝ μπήκε στο PSI, δεν κουρεύτηκε δηλαδή, το πληρώσαμε σαν ...ξέρετε σαν τι!!! Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν; Με ποια λογική πληρώσαμε 435 εκ. ευρώ σε κάποιους που μας είχαν δανείσει 80;

Με ποια λογική και ποιανού απόφαση;

@yanisvaroufakis

Το τελευταίο έγκλημα ενός γκρι "τεχνοκράτη": Επιβράβευση hedge funds με 160% κέρδος από τον κ. Παπαδήμο επειδή δεν συμμετείχαν στο PSI.

ο βαρουφακης χθες...

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Πολυ λιγοτερο κατω απο 450 εκατομυρια ειναι .

Ναι 6,4 δις ειναι ολα τα ομολογα που δεν εχουν "κουρευτει"..http://www.zougla.gr/money/article/i-elada-plirose-to-omologo-ton-430-ekat-evro.Εγω δεν καταλαβαινω γιατι στην παρουσα φαση αν δεν πληρωναμε θα συνιστουσε πιστωτικο γεγονος ενω στο μελλον μπορει μαλλον οχι,απ οτι λενε οι ειδικοι..

εδώ είναι τα πρακτικά

http://www.presidency.gr/wp-content/uploads/SuskepshPolitikwnArxhgwn15.5.12.pdf

ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του...

Εξαιρετικα ενδιαφερον και απιστευτο...!!!

Ο Τσιπρας να συμφωνει ουσιαστικα με τους Γερμανους να πληρωθει το συγκεκριμενο ομολογο ενω η πλειονοτητα των Ευρωπαικων χωρων να εχει διαφορετικη αποψη. Για να μην παμε σε default...???!!!

Θα ηθελα να περιμενω ομως και την ανακοινωση του Υ.Οικ.

Στο παραπανω λινκ που εδωσα αναφερει την ανακοινωση του υπουργειου..

Ο Τσιπρας να συμφωνει ουσιαστικα με τους Γερμανους να πληρωθει το συγκεκριμενο ομολογο ενω η πλειονοτητα των Ευρωπαικων χωρων να εχει διαφορετικη αποψη. Για να μην παμε σε default...???!!!

η απλά ο Βενιζέλος παραδέχτηκε πως η μη πληρωμή του ομολόγου δεν σημαίνει χρεοκοπία...

ξεβράκωμα ήταν αυτό... ξεβρακώθηκε ο Μπένι....

στα πρακτικά που διαβάζω δεν βλέπω πουθενά να είπε ο τσίπρας να πληρωθεί το ομόλογο..
λέει οτι του είπε να πληρωθεί κουρεμένο αλα psi

που το είδατε ? όσοι το είδατε

σελ 41-42

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Κύριε Πρόεδρε, δεν θέλω να υπεισέλθω στην προηγούμενη συζήτηση. Είναι ένα θέμα που διέφυγε της προσοχής μας και της συζήτησής μας σήμερα, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Έχει να κάνει με το ομόλογο που λήγει, αν δεν κάνω λάθος …

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Έληξε.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Έληξε. Και θα ήθελα να έχω μία επίσημη ενημέρωση για το ποια είναι τελικά η απόφαση της Κυβέρνησης.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Νομίζω ότι σας πήρε ο κ. Παπαδήμος …

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Ναι, αλλά επικοινώνησα με τον κ. Παπαδήμο χθες, αλλά μου είπε ότι εκκρεμούσε διότι υπάρχει διαφορά ώρας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Ελλάδα ως γνωστόν και η διαπραγμάτευση θα γινόταν σε ώρα Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, άρα αργά τη νύχτα. Ως εκ τούτου δεν γνωρίζω την κατάληξη του θέματος. Αν έχετε εικόνα να μας ενημερώσετε, παρακαλώ. Δεν ξέρω αν έχει ο κ. Βενιζέλος.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Παρακαλώ, αν και εγώ θα προέκρινα μία άλλη λύση …

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Αφήστε με να πω κάτι, κύριε Πρόεδρε.
Όπως είχαμε πει στην προηγούμενη συνάντησή μας με τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, εγώ είχα ταχθεί κατά της πληρωμής αυτού του ομολόγου. Είχαν πει όμως και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας ότι περιμένουμε μία εισήγηση του κ. Παπαδήμου. Και είχα πει εγώ «εντάξει, θα περιμένουμε την εισήγηση και αν πρόκειται να συμφωνήσουμε με την εισήγηση του Πρωθυπουργού, και εγώ θα συμφωνήσω, παρά την άποψη την οποία έχω διατυπώσει».
Με πήρε ο κύριος Πρωθυπουργός, του είπα την άποψή μου ότι είμαι «κατά». Ο ίδιος μου είπε ότι σταθμίζοντας τη θέση της χώρας, τα δεδομένα, τους νομικούς κινδύνους και το γεγονός ότι αυτό δεν προδικάζει επόμενες πληρωμές, θα ενημερώσει τους Αρχηγούς των κομμάτων ότι η απόφασή του είναι, αφού δεν συμφώνησαν οι πιστωτές, να πληρώσουμε τα 430 εκατομμύρια ευρώ.
Έδωσε την εντολή αυτή ο κ. Παπαδήμος, αλλά εγώ είχα δηλώσει τη δική μου αντίθεση, τη συμφωνία, όμως, με την αρμοδιότητά του και την εκτίμησή του επειδή είχα την πεποίθηση ότι όλοι είχαν παραπέμψει στον κ. Παπαδήμο.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο για ένα λεπτό μόνο; Δεν θέλω να τοποθετηθώ επί της ουσίας για την απόφαση της Κυβέρνησης. Άλλωστε στην κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχα με τον Πρωθυπουργό, του διατύπωσα την άποψη ότι έχει την ευθύνη να αποφασίσει …

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Δεν του είπατε τι να κάνει ή τι να μην κάνει;

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): … δεδομένου ότι τα θέματα αυτά είναι αρμοδιότεροι να τα χειριστούν αυτοί που είχαν μία μακρά διαδικασία ελέγχου και στρατηγικής.
Εγώ του είπα την άποψή μας, ότι θα προκρίναμε μία διαδικασία και λύση να διαπραγματευθεί αυτό το ομόλογο σε τιμές αντίστοιχες της διαδικασίας του PSI. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα δύσκολο θέμα, διότι η μία ή η άλλη εκδοχή έχει υπέρ και κατά.
Δεν θέλω να θέσω, λοιπόν, κανένα ζήτημα για την απόφαση του Πρωθυπουργού, την οποία δεν θα σχολιάσουμε αρνητικά και θα σεβαστούμε απολύτως τη δυνατότητα που είχε, έχοντας χειριστεί από την αρχή αυτό το θέμα, να αποφασίσει.
Όμως, θα ήθελα να θέσω ένα θέμα σε σχέση με την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος πριν από λίγο στην τοποθέτησή του μας είπε ότι στόχος είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους χωρίς να είμαστε σε κατάσταση «default». Όμως, για το ομόλογο αυτό είδα με θετική έκπληξη ότι είχε την άποψη –μια ριψοκίνδυνη άποψη- να μην πληρωθεί. Η μη πληρωμή αυτού του ομολόγου, θα μας έθετε αυτομάτως σε κατάσταση «default».

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Είπε (κακώς) ότι συμφωνεί με τον εισήγηση Παπαδήμου, όχι με τους Γερμανούς. Σαφώς θα έπρεπε να ταχθεί κατά της πληρωμής αλλά αυτό που αναφέρεις δεν εξάγεται ως συμπέρασμα από πουθενά.

μα δεν είπε καν οτι συμφωνεί με την εισήγηση ,
από οτι λέει στα πρακτικά , η πρόταση του ήταν να πληρωθεί κουρεμένο ...

από οτι κατάλαβα, ήταν απόφαση καθαρά του παπαδήμου

ο βενιζέλος έλεγε να μην πληρωθεί, ο τσίπρας έλεγε να πληρωθεί κουρεμένο (ότι έγινε δηλαδή στο Psi)....

ο παπαδήμος αποφάσισε να το πληρώσει ολόκληρο ...

Διαολε δεν μπορουσαν ουτε αυτην την αποφαση να παρουν απο κοινου δηλαδη ?

Για ενα κωλοομολογο ?
Και περιμεναμε κυβερνηση συνασπισμου ?

Στην τελεταια γραμμη DIM.

Οταν λεει οτι "Η μη πληρωμή αυτού του ομολόγου, θα μας έθετε αυτομάτως σε κατάσταση «default»"

καλά, και πιο μετά λένε για μυστικές συμφωνίες ...

πάντως πουθενά δεν φαίνεται οτι ο τσίπρας ήθελε να πληρωθεί όλο το ομόλογο , πόσο μάλλον να συμφωνεί με τους γερμανούς ....

το να πληρωθεί κουρεμένο κατά 50πόσο % , ότι δλδ έγινε και με τα υπόλοιπα ομόλογα, είναι λογικό ...

λίγη σημασία έχει όμως το τί πρόταση έκανε ο κάθε αρχηγός, αφού η απόφαση τελικά ήταν του πρωθυπουργού .... του τεχνοκράτη ...

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Είπε (κακώς) ότι συμφωνεί με τον εισήγηση Παπαδήμου, όχι με τους Γερμανούς. Σαφώς θα έπρεπε να ταχθεί κατά της πληρωμής αλλά αυτό που αναφέρεις δεν εξάγεται ως συμπέρασμα από πουθενά.

Ηθελα να τονισω οτι απο την Ευρωπαικη οικογενεια, μονο η Γερμανια ηταν υπερ της πληρωμης του συγκεκριμενου ομολογου. Δεν υπονοησα οτι ο Τσιπρας ειναι Γερμανοφιλος.
Απλα τονισα οτι οι ανησυχιες του στο συγκεκριμενο θεμα ταυτιζονται ουσιαστικα με αυτη των Γερμανων.

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

μα δεν είπε καν οτι συμφωνεί με την εισήγηση ,
από οτι λέει στα πρακτικά , η πρόταση του ήταν να πληρωθεί κουρεμένο ...

από οτι κατάλαβα, ήταν απόφαση καθαρά του παπαδήμου

ο βενιζέλος έλεγε να μην πληρωθεί, ο τσίπρας έλεγε να πληρωθεί κουρεμένο (ότι έγινε δηλαδή στο Psi)....

ο παπαδήμος αποφάσισε να το πληρώσει ολόκληρο ...

Ναι ίσως να μην το έβαλα εγώ σωστά.

Λέει:
Εγώ του είπα την άποψή μας, ότι θα προκρίναμε μία διαδικασία και λύση να διαπραγματευθεί αυτό το ομόλογο σε τιμές αντίστοιχες της διαδικασίας του PSI. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα δύσκολο θέμα, διότι η μία ή η άλλη εκδοχή έχει υπέρ και κατά.
Δεν θέλω να θέσω, λοιπόν, κανένα ζήτημα για την απόφαση του Πρωθυπουργού, την οποία δεν θα σχολιάσουμε αρνητικά και θα σεβαστούμε απολύτως τη δυνατότητα που είχε, έχοντας χειριστεί από την αρχή αυτό το θέμα, να αποφασίσει.

Δηλαδή ακριβώς όπως λες θα ήθελε να γίνει κάτι άλλο (διαπραγμάτευση σε τιμές PSI) αλλά προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο αποφεύγει ανοιχτή κριτική στην απόφαση Παπαδήμου μιλώντας για σεβασμούς και ιστορίες.
Από την άλλη κατανοώ ότι τα περιθώρια ελιγμών σε μια τέτοια συνάντηση είναι λίγα προκειμένου να μην κατηγορηθείς για προεκλογικό λόγο αντί συζήτησης. Πολιτικοί τακτικισμοί στους οποίους σε εξωθεί το σύστημα.

καλά, και πιο μετά λένε για μυστικές συμφωνίες ...

πάντως πουθενά δεν φαίνεται οτι ο τσίπρας ήθελε να πληρωθεί όλο το ομόλογο , πόσο μάλλον να συμφωνεί με τους γερμανούς ....

το να πληρωθεί κουρεμένο κατά 50πόσο % , ότι δλδ έγινε και με τα υπόλοιπα ομόλογα, είναι λογικό ...

λίγη σημασία έχει όμως το τί πρόταση έκανε ο κάθε αρχηγός, αφού η απόφαση τελικά ήταν του πρωθυπουργού .... του τεχνοκράτη ...

Δεν διαφωνω, θα ηθελα ομως να ακουσω τη θεση του ζωντανα απο τον ιδιο.

Περι μυστικων συμφωνιων..ουτε λογος..ετσι ειναι

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ναι ίσως να μην το έβαλα εγώ σωστά.

Λέει:

Δηλαδή ακριβώς όπως λες θα ήθελε να γίνει κάτι άλλο (διαπραγμάτευση σε τιμές PSI) αλλά προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο αποφεύγει ανοιχτή κριτική στην απόφαση Παπαδήμου μιλώντας για σεβασμούς και ιστορίες.
Από την άλλη κατανοώ ότι τα περιθώρια ελιγμών σε μια τέτοια συνάντηση είναι λίγα προκειμένου να μην κατηγορηθείς για προεκλογικό λόγο αντί συζήτησης. Πολιτικοί τακτικισμοί στους οποίους σε εξωθεί το σύστημα.

μα και ο βενιζέλος είπε οτι συμφωνεί με την απόφαση του πρωθυπουργού, άσχετα που ο ίδιος έλεγε να μην πληρωθεί ...

ούτε εγώ το καταλαβαίνω ...

μήπως ήταν εξαρχής θέμα και αποκλειστική αρμοδιότητα του παπαδήμου ?

σε διαφορετική περίπτωση, όταν 2 αρχηγοί (βενιζέλος και τσίπρας) του λένε να μην πληρωθεί -τουλάχιστον όχι ολόκληρο- πώς πήρε την απόφαση πληρωμής ?

Δεν διαφωνω, θα ηθελα ομως να ακουσω τη θεση του ζωντανα απο τον ιδιο.

Περι μυστικων συμφωνιων..ουτε λογος..ετσι ειναι

??

ζωντανά το είπε στον πρόεδρο της δημοκρατίας παρουσία των υπολοίπων αρχηγών ...

πόσο πιο ζωντανά το θέλεις ?

αν και φαντάζομαι οτι θα παίξουν στην τουβου διάφορες δηλώσεις ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ηθελα να τονισω οτι απο την Ευρωπαικη οικογενεια, μονο η Γερμανια ηταν υπερ της πληρωμης του συγκεκριμενου ομολογου. Δεν υπονοησα οτι ο Τσιπρας ειναι Γερμανοφιλος.
Απλα τονισα οτι οι ανησυχιες του στο συγκεκριμενο θεμα ταυτιζονται ουσιαστικα με αυτη των Γερμανων.

Δεν νομίζω ότι ταυτίζονταν σκόπιμα. Υπάρχουν δηλαδή κάποια ζητήματα τα οποία προσωπικά δεν γνωρίζω.
Ας πούμε, σε ποια περίπτωση η μη πληρωμή ενός ομολόγου προκαλεί default του συγκεκριμένου και σε ποια προκαλεί συνολικό default, "cross default" που λέει ο Βενιζέλος; Αυτή τη διαφορά δεν φαίνεται να τη γνώριζε ούτε ο Τσίπρας καθαρά αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο.
Οι Γερμανοί προφανώς και ήθελαν να πληρωθεί, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Για μένα το πλέον χρήσιμο συμπέρασμα είναι ότι αποκαλύπτεται πλήρως και ξεκάθαρα ο ρόλος Παπαδήμου έστω και εκ των υστέρων. Ας προβληματιστούν οι θιασώτες των "τεχνοκρατών", των άμεμπτων και υπεράνω μη πολιτικών προσώπων που θα έβαζαν τάξη...
Υπάλληλοι του χειρίστου είδους που ακριβώς επειδή δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, είναι και περισσότερο αδίστακτοι. Μισθοφόροι κανονικοί που τα νεοφιλελεύθερα αστέρια μας θέλουν να τους μονιμοποιήσουν.

η απλά ο Βενιζέλος παραδέχτηκε πως η μη πληρωμή του ομολόγου δεν σημαίνει χρεοκοπία...

ξεβράκωμα ήταν αυτό... ξεβρακώθηκε ο Μπένι....

το ξαναβάζω...

αποδείχτηκε πως και να μην πληρώσουμε ένα ομόλογο δεν πάμε σε χρεοκοπία...

με τι μας εκβιάζαν τόσο καιρό;

με τι μας εκβίαζε ο μπένι;

για μένα αυτή είναι η είδηση...