Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;
Μην ξεχνάτε πως χάρη σε αυτόν τον διαχωρισμό ιδεολογιών είχαμε εμφύλιους παλιότερα αλλά και την σημερινή κατάντια.
Δεν το πιστεύω αυτό. Υπήρχαν πολλοί πραγματικοί και χειροπιαστοί λόγοι που σκοτώθηκαν αδέρφια. Το ποιός θα καθορίζει την καθημερινότητά μας ήταν ένας απο αυτούς.
Άλλο που η προπαγάνδα και η αναζήτηση της εξουσία μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν. Δεξιοί και αριστεροί θα τα βρίσκαν μια χαρά αν δεν υπήρχε η έξωθεν καθοδήγηση
(εξ άλλου είπαμε δεν υπάρχουν δεξιοί... είναι θέμα άντερου,,,)
Θα σας χάλαγε η ιδέα όλοι οι ενεργοί πολίτες να πηγαίναν πχ. κάθε Κυριακή στο Προπό της γειτονιάς τους και με ενα απλό ηλεκτρονικό σύστημα να ψηφίζαν τα 5-10 ερωτήματα που θα έθεταν οι εκπρόσωποι του λαού; Οι τεχνοκράτες απλώς θα το εφαρμόζαν... τίποτε άλλο!
Μπερδεύεις τον Ελβετό με τον Έλληνα... αν μη τι άλλο (και δεν θέλω να πιάσω στο στόμα μου το Ελβετικό σύστημα και τα συστατικά "επιτυχίας" του...
Εδώ έχει ήλιο και παίρνει στροφές ο εγκέφαλος πιο εύκολα (καλές στροφές και ανάποδες στροφές...)
Υπο τις παρούσες συνθήκες, αν ψηφίζαμε κατα τοπική κοινωνία, έστω και "αμεσοδημοκρατικά" το "κράτος των Αθηνών" θα είχε καταπιεί όλη τη περιφέρεια τονίζοντας τις ανισότητες και την ερήμωση της υπαίθρου. Σιγά μη ψήφιζε υπερ του αγρότη ή του ακρίτα του Έβρου ο βολεμένος Αθηναίος...
Μόνο αν υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας και πρωτίστως σαφή ιδεολογία με στοιχεία αλληλεγγύης και ισότητας θα μπορούσαν να γίνουν αυτά.
Στεγνά τεχνοκρατικά και "λίγο απ´όλα" φοβάμαι ότι θα χειροτέρευαν τα πράγματα... Και ξέρεις όταν φτύνεις ψηλά... συνήθως φτύνεις τα μούτρα σου... θα γυρίσει η ροχάλα και θα πλημμυρίσουμε... Τα ίδια που συμβαίνουν και τώρα.
Προτιμάτε το υπάρχον σύστημα που ο κάθε βο(υ)λευτής είτε με βάση το προσωπικό του συμφέρον ή την εντολή του κόμματος του ψηφίζει τις ντροπολογίες που περνάνε αυτές τις μέρες στη Βουλή;
Όχι φυσικά... αυτό λέμε πολλοί αλλά απο την άλλη χωρίς πορεία, αρχές και διαδικασίες τις ψηφίζουμε? Μάλλον ότι ψηφίζουν και οι εκπρόσωποι σήμερα...
υπερ μεγάλων συμφερόντων προφανώς.
Δεν λέω οτι είμαστε ακόμη έτοιμοι για την Άμεση Δημοκρατία αφού τις παλαιότερες γενιές τις θεωρώ στην πλειοψηφεία τους υπανάπτικτες και χωρίς παιδεία.
Και εξηγώ με παράδειγμα: πχ. Στην Ελβετία πριν 1 μήνα κάποιο συνδικάτο έφερε το ερώτημα στους Ελβετούς ώστε να αυξηθούν οι μέρες διακοπών για όλους τους εργαζόμενους (για την αντιμετώπιση του άγχους κλπ.) απο 25 σε 30 αν θυμάμαι καλά. Οι Ελβετοί ψηφίσαν ΟΧΙ. Στην Ελλάδα άραγε τι θα γινόταν; 360 ημέρες άδειας θα ψηφίζαμε απο τις 365.
Παρόλα αυτά το θεωρώ οτι εκεί πρέπει να οδηγηθούμε. Σιγά σιγά αλλά εκεί.
Δηλαδή οι "γέροι" στην Ελβετία είναι περισσότερο αναπτυγμένοι? Στρίβει πιο εύκολα η σκέψη? Δε νομίζω... Μάλλον είναι γεμάτο το άντερο και πέρα βρέχει...
Γεμάτο με το μόχθο και τις θυσίες άλλων λαών...
Μη με κολάζεις με τους Ελβετούς... Τη μια ο τρελαμένος με τους Νορβηγούς, τήν άλλη με τους Σουηδούς και τους Δανούς και δεν ξέρω τι άλλο...
Πεθαμένες κοινωνίες που περιμένουν το χαρμόσυνο νέο του κηδειόχαρτου..........
Γιαυτό και θα ψηφίσω όπως προείπα κάποιο κόμμα που τουλάχιστον να ψελίζει προς αυτό τον δρόμο αλλά και να είναι αντιμνημονιακό για τους λόγους που εξήγησα πιο πριν.
Σε βλέπω καρφί για Δημιουργία Ξανά...
Πριν το ρίξεις μάθε τα παρακάτω (και πες μας και μας αν γίνεται να ενημερωθούμε)
1) Θα ψήφιζε η Δημιουργία Ξανα το μνημόνιο (ναι ή όχι)
2) Θα συνεργαζόταν (έστω και υπό προϋποθέσεις) με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ, Πασοκ)? (ναι ή όχι)
3) Ποιοι είναι υπεύθυνοι για θέματα που άπτονται της δημόσιας διοίκησης, της εξωτερικής πολιτικής, των οικονομικών, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας? (ονόματα... και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε εύκολα με γουγλάρισμα)
4) Είναι υπέρ ή κατά στη δημιουργία ομόσπονδου κράτους? (κάτι πήρε το αυτί μου για Ελβετικό πρότυπο και να αποφασίζουν οι "τοπικές κοινωνίες" τι θα πληρώνουν σε φόρους και πως θα κατανέμονται... και ανησύχησα μήπως η τοπική κοινωνία των Αθηνών αδιαφορήσει για τα προβλήματα της κοινωνίας του Έβρου και ερημωθεί το μέρος λόγω απουσίας ανθρώπων).
5) Σε περίπτωση που μία τράπεζα αδυνατεί να διαθέσει την κατάλληλη ρευστότητα για επενδύσεις-δανειοδότηση... αξίζει να ενισχυθεί απο το κράτος? είτε με δάνεια είτε με εγγυητικές, ώστε να ορθοποδήσει? Αν ναι ισχύει το ίδιο με το μπακάλικο τηνς γειτονιάς μου? (Ο κυρ Σπύρος δεν τα βγάζει πέρα και ρωτάει αν θα έχει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα...)
ρώτησα και σε άλλο "αδελφό" φορουμ αλλά απάντηση δεν πήρα...