Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

ή εθνικοσοσιαλιστές...

άνοιξε κανα βιβλίο lepa... Oι εθνικοσοσιαλιστές πετούσαν τους "δεύτερους" στους φούρνους... καμία σχέση με ισότητα...

Όπως απαντάς σου απαντάω. Το διευκρινίζω μιας και δεν γνωριζόμαστε...
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Απο όσο έχω ρωτήσει/διαβάσει το 'Δημιουργία Ξανά' το θεωρώ κόμμα που θα κινηθεί προς το μνημόνιο οπότε δεν είναι στις επιλογές μου, ανεξαρτήτως των άλλων θέσεων που έχουν.

το γνωρίζω... αλλά για μια στιγμή μου πέρασε απο το μυαλό ότι σε έψησαν.

Αν θες να συζητήσουμε τι άλλες επιλογές σου το νήμα μοιάζει κατάλληλο. Πολλά παιδιά θα συνεισφέρουν ψύχραιμα στη συζήτηση είμαι σίγουρος.
 
Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Μια ερώτηση παιδιά.Ίσως έχει απαντηθεί στο "Που πάει η χώρα" αλλά δεν το πήρε πουθενά το μάτι μου.

Αν τα κόμματα τα λεγόμενα αντιμνημονιακά,είχαν παραιτηθεί είτε στην ψήφιση του 1ου μνημονίου ή αργότερα τι προβλέπει το σύνταγμα να γινόταν?Θα είχαμε απλά άδεια έδρανα στη βουλή?Θα είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις για εκλογές πιο νωρίς?
 
Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Στη Δημιουργία Ξανά δραστηριοποιείται φιλαράκι, κι έτσι κυρίως για πάρτη του, έχω ρίξει ένα άλφα ψάξιμο, έτσι φιλολογικά. Δε μου'χουν δώσει την εντύπωση κακόβουλων. Έχουν όμως κάποιες μάλλον αφελώς "αθώες" απόψεις για τον φιλελευθερισμό. Ωστόσο, δε σημαίνει κάτι τέτοιο ότι είναι για μαύρισμα, δείχνουν να έχουν κάποιο όραμα, και κυρίως είναι ανοιχτοί σε γνώμες.

Δεν θα τους ψηφίσω γιατί ειδικότερα τελευταία έχω τεράστιες διαφωνίες με τη φιλελεύθερη σκέψη (άσχετο αλλά δείτε πόσο αστείο είναι ότι κάποιες λέξεις τελικά έχουν επικρατήσει να σημαίνουν κάτι άλλο απ'την ελληνική σημασία τους :D ), αλλά είναι σίγουρα πιο υγιής επιλογή από Σαμαράδες και Ντόρες, για όποιον υποστηρίζει ένα τέτοιο οικονομικό μοντέλο.

Για τον λόγο αυτό και μόνο το "υποστηρίζω", θεωρώντας μια καλή κίνηση, χωρίς να το υποστηρίξω εκλογικά με την ψήφο μου, αν με καταλαβαίνετε τι εννοώ :P
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Για τον λόγο αυτό και μόνο το "υποστηρίζω", θεωρώντας μια καλή κίνηση, χωρίς να το υποστηρίξω εκλογικά με την ψήφο μου, αν με καταλαβαίνετε τι εννοώ :P

Προσπαθούμε....:D:D
 
Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Μην ξεχνάτε πως χάρη σε αυτόν τον διαχωρισμό ιδεολογιών είχαμε εμφύλιους παλιότερα αλλά και την σημερινή κατάντια.

Θα σας χάλαγε η ιδέα όλοι οι ενεργοί πολίτες να πηγαίναν πχ. κάθε Κυριακή στο Προπό της γειτονιάς τους και με ενα απλό ηλεκτρονικό σύστημα να ψηφίζαν τα 5-10 ερωτήματα που θα έθεταν οι εκπρόσωποι του λαού; Οι τεχνοκράτες απλώς θα το εφαρμόζαν... τίποτε άλλο!

Προτιμάτε το υπάρχον σύστημα που ο κάθε βο(υ)λευτής είτε με βάση το προσωπικό του συμφέρον ή την εντολή του κόμματος του ψηφίζει τις ντροπολογίες που περνάνε αυτές τις μέρες στη Βουλή;

Δεν λέω οτι είμαστε ακόμη έτοιμοι για την Άμεση Δημοκρατία αφού τις παλαιότερες γενιές τις θεωρώ στην πλειοψηφεία τους υπανάπτικτες και χωρίς παιδεία.
Και εξηγώ με παράδειγμα: πχ. Στην Ελβετία πριν 1 μήνα κάποιο συνδικάτο έφερε το ερώτημα στους Ελβετούς ώστε να αυξηθούν οι μέρες διακοπών για όλους τους εργαζόμενους (για την αντιμετώπιση του άγχους κλπ.) απο 25 σε 30 αν θυμάμαι καλά. Οι Ελβετοί ψηφίσαν ΟΧΙ. Στην Ελλάδα άραγε τι θα γινόταν; 360 ημέρες άδειας θα ψηφίζαμε απο τις 365.

Παρόλα αυτά το θεωρώ οτι εκεί πρέπει να οδηγηθούμε. Σιγά σιγά αλλά εκεί.
Γιαυτό και θα ψηφίσω όπως προείπα κάποιο κόμμα που τουλάχιστον να ψελίζει προς αυτό τον δρόμο αλλά και να είναι αντιμνημονιακό για τους λόγους που εξήγησα πιο πριν.

Πολλές τανιες sci-fi βλέπεις, να τις κόψεις. Υποτιθεται ότι γι'αυτό ψηφιζεις βουλευτή, για να ασχολεισαι εσύ με κατι άλλο, όσο αυτός πρωθεί τα συμφεροντα σου. Υποτιθεται.

Τεσπα αλλο το διακυβευμα των εκλογών, πιο ρεαλιστικό. Η θα ζεις με 400 ευρώ και θα λες και ευχαριστώ και θα εισαι στην ΕΕ ή ο λαός θα διαλέξει δικό του δρομο ανάπτυξης. Εναλλακτικές, του στυλ θα επαναδιαπραγματευτουμε είναι γελοίες, εκτός και αν θεωρεί κάποιος πως ο Σαμαράς ηταν μαζοχιστής και δεν ήθελε αυτοδυναμία.

Επισης, δεν ξερω αν το έχεις παρεις πρέφα, αλλά πλέον οδεύουμε προς τη σιωπηρή καταργηση του 8ωρου (ακομα και σε μη θεσεις ευθυνης). Και σε ερωτώ. Εσύ γουσταρεις να δουλευεις για 800 ευρά 10ωρα και 12ώρα; Γιατί; Διότι η ιδια δουλειά πέφτει σε λιγότερους υπαλλήλους. Μη συγκρινεις την Ελβετία. η Ελβετια ειναι μια χώρα, που ανδρωθηκε επειδή οι αυτοκρατορες και οι βασιλιαδες έστελναν εκεί το χρυσό τους. Το θέμα είναι, πως με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, έπρεπε όλοι να δουλεύουμε λιγότερο, οπότε τι φταίει; Μήπως ο ανταγωνισμός των εταιρειών, που απομυζούν τους υπαλλήλους τους; Αρα, το ίδιο το σύστημα, ο καπιταλισμός;

Και μην προσπαθησετε να ψηφισετε βασισμένοι σε ηλιθια κριτηρια, του στυλ νεα ατομα και παλιά κλπ. Ωηφιζουμε βασει αυτών που βιωνουμε εμεις και οι γυρω μας. Αν συμφωνουμε ψηφιζουμε πασοκ, νδ και τα γενοσημα δημαρ και καμμένο. Και εξηγούμαι. Αν πασοκ και νδ πιασουν λιγότερο από 38% και δενκανουν κυβέρνηση, ποιος μου λεει εμενα ότι ο Ψαριανός ή ο Μαρκόπουλος δε θα δωσουν ψήφο εμπιστοσύνης; Δεν πετάμε την ψήφο μας, όπου να 'ναι.


Ασχετο, ρε συ AsMocca, γιατί να μην ξεκινησουμε προς Δυσμάς την απελευθερωση; Καμιά Σικελία, κανά Τάραντα, καμιά Νίκαια. Οχι τπτ άλλο, αλλά να πηγαίνουμε και διακοπές ρε συ πιο εύκολα. Που να τρέχεις ως τον Ινδό τώρα.
 
Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Δ

Σε βλέπω καρφί για Δημιουργία Ξανά...
Πριν το ρίξεις μάθε τα παρακάτω (και πες μας και μας αν γίνεται να ενημερωθούμε)
1) Θα ψήφιζε η Δημιουργία Ξανα το μνημόνιο (ναι ή όχι)
2) Θα συνεργαζόταν (έστω και υπό προϋποθέσεις) με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ, Πασοκ)? (ναι ή όχι)
3) Ποιοι είναι υπεύθυνοι για θέματα που άπτονται της δημόσιας διοίκησης, της εξωτερικής πολιτικής, των οικονομικών, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας? (ονόματα... και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε εύκολα με γουγλάρισμα)
4) Είναι υπέρ ή κατά στη δημιουργία ομόσπονδου κράτους? (κάτι πήρε το αυτί μου για Ελβετικό πρότυπο και να αποφασίζουν οι "τοπικές κοινωνίες" τι θα πληρώνουν σε φόρους και πως θα κατανέμονται... και ανησύχησα μήπως η τοπική κοινωνία των Αθηνών αδιαφορήσει για τα προβλήματα της κοινωνίας του Έβρου και ερημωθεί το μέρος λόγω απουσίας ανθρώπων).
5) Σε περίπτωση που μία τράπεζα αδυνατεί να διαθέσει την κατάλληλη ρευστότητα για επενδύσεις-δανειοδότηση... αξίζει να ενισχυθεί απο το κράτος? είτε με δάνεια είτε με εγγυητικές, ώστε να ορθοποδήσει? Αν ναι ισχύει το ίδιο με το μπακάλικο τηνς γειτονιάς μου? (Ο κυρ Σπύρος δεν τα βγάζει πέρα και ρωτάει αν θα έχει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα...)

ρώτησα και σε άλλο "αδελφό" φορουμ αλλά απάντηση δεν πήρα...


Οπως ακουσα σε ενα ραδιοφωνο τον επικεφαλης τους (νυν ή τεως διαφημιστης) ειπε οτι εξεταζει το ενδεχομενο να κατεβει μαζι με την Ντορα μονο και μονο για να ενωσουν ποσοστα και να μπουν στην Βουλη.

Οποτε για αντιμνημονιακο δεν τον κοβω αν και διαχωρισε την θεση του απο την δημοκρατικη συμμαχια ιδεολογικα.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

άνοιξε κανα βιβλίο lepa... Oι εθνικοσοσιαλιστές πετούσαν τους "δεύτερους" στους φούρνους... καμία σχέση με ισότητα...

Όπως απαντάς σου απαντάω. Το διευκρινίζω μιας και δεν γνωριζόμαστε...

Απλά υπερθεμάτισα στην άποψη ότι υπεραπλουστεύεις.
Και ο Χιτλερ για ισότητα μίλαγε (των γερμανών βέβαια αλλά ισότητα). "Ένα VW σε κάθε πολίτη" έλεγε.
Η υπεραπλούστευση σε αυτά οδηγεί δυστυχώς. Και σε τέτοιο βασικό στάδιο οι ιδεολογίες μπορεί να έρχονται κοντά. Ειδικά στο μυαλό του μικροαστούλη.


Εσύ μάλιστα έγραψες σε προηγούμενο post :

"...Άμα δεις τι λέει η Μαύρη Αυγή θα εκπλαγείς.... Το 50% είναι αριστερή ιδεολογία... καλά δεν είναι ανάγκη να μπεις στο κόπο να διαβάσεις απλή αναφορά κάνω.
πχ
"Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συγχώνευση των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα. Διαγραφή τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια."..."

Όταν λοιπόν κατεβαίνεις τόσο χαμηλά σε επίπεδο αξιών, αναφέροντας απλά λέξεις όπως ισότητα, ισονομία, παιδεία κλπ. δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και παραδείγματα ανθρώπων που δεν μπορούν να διαχωρίσουν τα δύο.

Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι αριστεροί.

ΥΓ. Το ύφος μου απλά το υπεθεσες και απάντησες αναλόγως. Έπεσες έξω. Ίσως να έπρεπε να διευκρινίσω παραπάνω τι εννοούσα αλλά αυτό που υπέθεσες ήταν λάθος. Κατά συνέπεια το να απαξιώσεις νομίζω είναι φάουλ.
 
Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Στη Δημιουργία Ξανά δραστηριοποιείται φιλαράκι, κι έτσι κυρίως για πάρτη του, έχω ρίξει ένα άλφα ψάξιμο, έτσι φιλολογικά. Δε μου'χουν δώσει την εντύπωση κακόβουλων. Έχουν όμως κάποιες μάλλον αφελώς "αθώες" απόψεις για τον φιλελευθερισμό. Ωστόσο, δε σημαίνει κάτι τέτοιο ότι είναι για μαύρισμα, δείχνουν να έχουν κάποιο όραμα, και κυρίως είναι ανοιχτοί σε γνώμες.

Δεν θα τους ψηφίσω γιατί ειδικότερα τελευταία έχω τεράστιες διαφωνίες με τη φιλελεύθερη σκέψη (άσχετο αλλά δείτε πόσο αστείο είναι ότι κάποιες λέξεις τελικά έχουν επικρατήσει να σημαίνουν κάτι άλλο απ'την ελληνική σημασία τους :D ), αλλά είναι σίγουρα πιο υγιής επιλογή από Σαμαράδες και Ντόρες, για όποιον υποστηρίζει ένα τέτοιο οικονομικό μοντέλο.

Για τον λόγο αυτό και μόνο το "υποστηρίζω", θεωρώντας μια καλή κίνηση, χωρίς να το υποστηρίξω εκλογικά με την ψήφο μου, αν με καταλαβαίνετε τι εννοώ :P

βλαμμένοι είναι. Θεωρούν πως το προβλημα που βιώνουμε, οφείλεται στη Σοβιετία. Αγνοούν την κριση των στεγαστικών στις ΗΠΑ, τα αντιλαϊκά μέτρα σε Πορτογαλία, Ιρλανδία κοκ, την αυξηση της ανεργίας σε όλη την ΕΕ... Γενικά, οποιος δε βλέπει πως βιώνουμε μια καπιταλιστική κρίση, είναι είτε ηλίθιος ή βαλτός.
 
Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Κούκλε δεν αντέχω βρε συ...

Δε λες στη Παπαρήγα να ξαναθυμηθεί το Κόμμα το "θεσμικό" του ρόλο και να συζητήσει με τις άλλες αριστερές δυνάμεις?
Με τον Μητσοτάκη βρέθηκε σημείο επαφής και πήραμε και Υπουργεία... Με τον Τσίπρα δεν? Τίποτα? Έστω τον Κουβέλη? Κάτι άλλο?

Έχει και τώρα ο τόπος ανάγκη από συνεργασίες βρε... ίσως μάλιστα περισσότερο κι απο τότε...
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;

Απλά υπερθεμάτισα στην άποψη ότι υπεραπλουστεύεις.
Και ο Χιτλερ για ισότητα μίλαγε (των γερμανών βέβαια αλλά ισότητα). "Ένα VW σε κάθε πολίτη" έλεγε.
Η υπεραπλούστευση σε αυτά οδηγεί δυστυχώς. Και σε τέτοιο βασικό στάδιο οι ιδεολογίες μπορεί να έρχονται κοντά. Ειδικά στο μυαλό του μικροαστούλη.


Εσύ μάλιστα έγραψες σε προηγούμενο post :

"...Άμα δεις τι λέει η Μαύρη Αυγή θα εκπλαγείς.... Το 50% είναι αριστερή ιδεολογία... καλά δεν είναι ανάγκη να μπεις στο κόπο να διαβάσεις απλή αναφορά κάνω.
πχ
"Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συγχώνευση των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα. Διαγραφή τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια."..."

Όταν λοιπόν κατεβαίνεις τόσο χαμηλά σε επίπεδο αξιών, αναφέροντας απλά λέξεις όπως ισότητα, ισονομία, παιδεία κλπ. δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και παραδείγματα ανθρώπων που δεν μπορούν να διαχωρίσουν τα δύο.

Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι αριστεροί.

ΥΓ. Το ύφος μου απλά το υπεθεσες και απάντησες αναλόγως. Έπεσες έξω. Ίσως να έπρεπε να διευκρινίσω παραπάνω τι εννοούσα αλλά αυτό που υπέθεσες ήταν λάθος. Κατά συνέπεια το να απαξιώσεις νομίζω είναι φάουλ.

Όντως φάουλ για το ύφος, αλλά βοήθησες και εσύ λιγουλάκι.

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι εκτός πραγματικότητας.
Η ισότητα είναι ισότητα. Όποιος δεν μπορεί να το ξεχωρίσει αυτό, ας ψηφίσει Χίτλερ... ωπ sorry XA...

H αναφορά στην εθνικοποίηση τραπεζών εξυπηρέτησε ένα συγκεκριμένο σκοπό στη συζήτηση... δεν είναι σημείο που μπορείς να πατήσεις για να γενικεύσης και πολύ περισσότερο να καταλάβεις τη σκέψη μου (απλή ή σύνθετη... δεν θα διαφωνήσω για αυτό... μακριά απο μένα η υπερφίαλη κατοχύρωση της σωστής ή λάθος... της σύνθετης ή απλοϊκής σκέψης)

Το σημείο που μπορείς να κρίνεις και καταλάβεις τη σκέψη μου γενικότερα βρίσκεται εδώ:

Σωστά τα λέτε ρε παιδιά, συμφωνώ και το έγραψα... δεν χρειάζεται να κάνετε καν τον κόπο (που έκανα εγώ) να διαβάσετε τι λένε και φυσικά ούτε να συνδιαλλαγείτε...


Συνεχίζω να υποθέτω λάθος για το ύφος ή απλά σου ξέφυγαν τα παραπάνω γραφόμενα?


Κλείνοντας να σου πω ότι έχω εμπιστοσύνη στους γύρω μου, τουλάχιστον μέχρι να δώσουν δείγματα κακής βούλησης.
Δεν μπόρεσα ποτέ στη ζωή μου να καταλάβω ποιοι είναι έξυπνοι και πιάνουν πουλιά στον αέρα και ποιοι τούβλα και δεν καταλαβαίνουν
Πολλοί περισσότερο δε, δεν απέκλεισα απο την αριστερή ιδεολογία οποιονδήποτε χωρίς πρώτα να τον ακούσω.
 
Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Προσπαθούμε....:D:D

Για να προσπαθήσω να γίνω πιο κατανοητός: Όπως έχω ξαναγράψει, το προσωπικό μου όραμα για την επιβίωση της χώρας, είναι μια Βουλή που βασίζεται στην πολυφωνία, και την ψήφο κατά συνείδηση και κατά περίπτωση.(την κατάργηση της αυτοδυναμίας και της κομματικής πειθαρχίας δηλαδή).

Ως εκ τούτου, θα ήθελα μέσα στο Κοινοβούλιο και μια φιλελεύθερη φωνή, και θα μου άρεσε να είναι η δική τους, και όχι αυτή των μεταπολιτευτικών απολιθωμάτων τύπου Ντόρας και Σαμαρά.
 
Last edited:
Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

βλαμμένοι είναι. .

Καλά το βλακειόμετρο χτυπάει πολύ συχνά κόκκινο. Υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν ως λύση τον κομμουνισμό, και μάλιστα υπό τη μορφή του υπαρκτού σοσιαλισμού. Το ότι προσωπικά θεωρώ κάτι τέτοιο βλακεία δεν κάνει αυτομάτως αυτούς βλαμμένους.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Όντως φάουλ για το ύφος, αλλά βοήθησες και εσύ λιγουλάκι.

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι εκτός πραγματικότητας.
Η ισότητα είναι ισότητα. Όποιος δεν μπορεί να το ξεχωρίσει αυτό, ας ψηφίσει Χίτλερ... ωπ sorry XA...

H αναφορά στην εθνικοποίηση τραπεζών εξυπηρέτησε ένα συγκεκριμένο σκοπό στη συζήτηση... δεν είναι σημείο που μπορείς να πατήσεις για να γενικεύσης και πολύ περισσότερο να καταλάβεις τη σκέψη μου (απλή ή σύνθετη... δεν θα διαφωνήσω για αυτό... μακριά απο μένα η υπερφίαλη κατοχύρωση της σωστής ή λάθος... της σύνθετης ή απλοϊκής σκέψης)

Το σημείο που μπορείς να κρίνεις και καταλάβεις τη σκέψη μου γενικότερα βρίσκεται εδώ:




Συνεχίζω να υποθέτω λάθος για το ύφος ή απλά σου ξέφυγαν τα παραπάνω γραφόμενα?


Κλείνοντας να σου πω ότι έχω εμπιστοσύνη στους γύρω μου, τουλάχιστον μέχρι να δώσουν δείγματα κακής βούλησης.
Δεν μπόρεσα ποτέ στη ζωή μου να καταλάβω ποιοι είναι έξυπνοι και πιάνουν πουλιά στον αέρα και ποιοι τούβλα και δεν καταλαβαίνουν
Πολλοί περισσότερο δε, δεν απέκλεισα απο την αριστερή ιδεολογία οποιονδήποτε χωρίς πρώτα να τον ακούσω.


Δεν μου ξέφυγαν αλλά συνεχίζεις να έχεις λάθος εντύπωση.

Εξηγούμαι.
Δεν υπέθεσα σε καμία στιγμή πως επικροτείς τις απόψεις της ΧΑ. Απλά υπερθεμάτισα σε αυτό που είπες. Πως μπορούν να παραπλανήσουν με πλαστή αριστερίστικη επιχειρηματολογία που ενώ στη βάση της έχει λογική οι προεκτάσεις της είναι καταστροφικές.

Ισότητα όπως λές είναι μία. Για ποιούς όμως και απέναντι σε ποιόν. Εσύ λες όλοι οι άνθρωποι ισοι (και έτσι είναι το σωστό). Άλλος λέει όλοι οι Έλληνες ίσοι. Οπότε σκέτο "Ισότητα" δε λέει κάτι. Γι αυτό και σου ανέφερα πως η υπεραπλούστευση οδηγεί σε στρεβλώσεις. Ειδικά από απαίδευτους μικροαστούληδες. Το γεγονός ότι εσύ μπορείς να τα διαχωρίσεις δεν σημαίνει πως μπορούν και όλοι. Γι αυτό και καταλήγω πως σκέτες λέξεις είναι όντως υπεραπλουτσευτικές και επιδέχονται πολλών ερμηνειών και προεκτάσεων, κάτι που διαχωρίζει τελικά τις ιδεολογίες.

Ελπίζω να σε κάλυψα.
 
Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Με κάλυψες... διπλό το φάουλ μου, απολογούμαι.

:ernaehrung004:
 
Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Κούκλε δεν αντέχω βρε συ...

Δε λες στη Παπαρήγα να ξαναθυμηθεί το Κόμμα το "θεσμικό" του ρόλο και να συζητήσει με τις άλλες αριστερές δυνάμεις?
Με τον Μητσοτάκη βρέθηκε σημείο επαφής και πήραμε και Υπουργεία... Με τον Τσίπρα δεν? Τίποτα? Έστω τον Κουβέλη? Κάτι άλλο?

Έχει και τώρα ο τόπος ανάγκη από συνεργασίες βρε... ίσως μάλιστα περισσότερο κι απο τότε...

Συγκρινεις ένα διαδικαστικό γεγονός, που δεν επηρεάζει σε τπτ τη ζωή του λαού, με μια αποφαση που ισως του στοιχισει ανεπανορθωτα.
 
Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Καλά το βλακειόμετρο χτυπάει πολύ συχνά κόκκινο. Υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν ως λύση τον κομμουνισμό, και μάλιστα υπό τη μορφή του υπαρκτού σοσιαλισμού. Το ότι προσωπικά θεωρώ κάτι τέτοιο βλακεία δεν κάνει αυτομάτως αυτούς βλαμμένους.

Αρα ζησε με μισθους Βουλγαρίας, για να μην σε πουν βλαμμένο. Η ο λαός πάνω ή εξαθλίωση; Η ή μετανάστευση, για να χαρισεις τη χώρα σου στους ξενους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες. Συ αποφασίζεις.

Α ξέχασα υπάρχει και η επαναδιαπραγμάτευση, βρε. Και η συμμαχία με Μοντι και Ραχόι. Να τρεμει η Μερκελ. Που να βγει κι ο Ολάντ. Λέει θα μας χαρίσει τα διμερη δάνεια. Τι είναι, σαν το κακό Σαρκοζύ;
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Συγκρινεις ένα διαδικαστικό γεγονός, που δεν επηρεάζει σε τπτ τη ζωή του λαού, με μια αποφαση που ισως του στοιχισει ανεπανορθωτα.

Σε τι αναφέρεσαι? Στο 89? αυτό ήταν το διαδικαστικό που δεν επηρέασε τίποτα?
25% πληθωρισμό απέφερε αυτή η επιλογή και τη δεξιά να συνεχίζει να ριμάζει το τόπο..... Έτσι ήρθαν τα πρώτα παρακάλια στους Ευρωπαίους για δάνεια (για να πάρουμε μερσεντέ αν θυμάσαι).

Τσπ Τα σέβη μου στην Αλέκα. Το παιδί μου θα είναι χαμηλότερης μόρφωσης αλλά θα προσπαθήσει να σταθεί στη νέα κομμουνιστική κοινωνία δίπλα στο δικό της επάξια...
 
Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

απολογούμαι.

:ernaehrung004:

Στα Αγγλικά λένε: "I apologize".

Στα Ελληνικά λέμε "ζητώ συγνώμη".

Στα Ελληνικά το "απολογούμαι" σημαίνει "λέω για ποιο λόγο είμαι αθώος ή έχω δίκιο".