Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Προφανως, "ψηλα" εννοουν στον Περισσο.

Η λογικη μου δεν φτανει για να τους καταλαβω. Προχθες μου χτυπησαν στο γραφειο αλλα με ειδαν οτι μιλουσα στο τηλεφωνο και απλα μου εδωσαν ενα φακελακι. Ειχε μεσα ψηφοδελτια σταυρωμενα. Πριν ανακοινωθουν οι εκλογες θυμαμαι την Αλεκα να ζηταει αμεσα εκλογες. Απο τοτε με καθε ευκαιρια, λεει οτι αποκλειεται να συμμετασχει σε κυβερνηση συνεργασιας, την ωρα που ειναι σιγουρο οτι θα δοθει τετοια ευκαιρια και οτι η αλλη εναλλακτικη θα ειναι συγκυβερνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αυτο ειναι πραγματικα πρωτοφανες. Προτιμουν να παραχωρησουν την εξουσια σε καποιους που διαφωνουν ριζικα, αντι να προσπαθησουν να περασουν ενα μερος απο αυτα που πιστευουν εστω συνεργαζομενοι με καποιους που διαφωνουν εν μερει.

Αυτο το ονομαζω υπερτατη πολυτελεια/επιλογη του να εισαι αιωνιως αντιπολιτευση.Λες οτι θελεις,κατηγορεις οποιον θελεις χωρις να εισαι αναγκασμενος να αποδειξεις οτι μπορεις να κανεις και κατι καλυτερο.

Ακομη κι αν αποφασισουν να στηριξουν καποιο ως πρωθυπουργο (λεμε τωρα) διατηρουν το προνοποιο και την πολυτελεια αυριο να τον κατηγορησουν οτι δεν τηρει τα συμφωνηθεντα κλπ........... οποτε πισω στην αντιπολιτευση που παντα εχει δικαιο.

Αυτα γενικα για την αντιπολιτευση οποιο χρωμα και να εχει.

Ειδικα σ'αυτες τις εκλογες,η αρνηση να προσπαθησεις να αλλαξεις την κυβερνηση και να μην συμμετεχεις σε μια προσπαθεια βελτιωσης της καταστασης,δεν διαφερει τιποτα απο το να κανεις δωρο στον Ελληνικο λαο την
παρουσα κυβερνηση και παλιν.

Κατι που δειχνει οτι προφανως δεν εχεις λυσεις να προσφερεις.

Περαστικα σε ολους μας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αν η ανθρωπότητα βάδιζε με μόνο γνώμονα το ρεαλισμό (ή τουλάχιστον αυτό που φαίνεται ρεαλιστικό μια δεδομένη στιγμή), θα είχε μείνει στο Μεσαίωνα. Ίσως για αυτό άλλωστε βαδίζουμε ολοταχώς προς τα εκεί σε πολλά επίπεδα σε μια άνευ προηγουμένου ιστορική παλινδρόμηση για τον πολιτισμό μας.

Καμία αντίρρηση αγαπητέ, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην ερώτηση τι πρέπει να γίνει επί του πρακτέου. Το τελευταίο μπορεί να είναι και μη ρεαλιστικό στην υλοποίησή του. Έτερον εκάτερον.
Και συγχώρεσέ με, αλλά δεν έχω προσέξει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για δράση αυστηρώς στα πλαίσια της δικής μας έννομης τάξης (παράλληλα δηλαδή με την αναμονή για κάτι το οποίο μπορεί να μην τελεσφορήσει ποτέ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο): ανάλογες διαπιστώσεις μου δίνουν την εντύπωση ότι επί της ουσίας καταλήγουν στο ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άρα περιμένουμε όταν και εάν ωριμάσει το πράγμα εις τας Ευρώπας.

Εσύ βλέπεις ότι συγκρίνω ό,τι να' ναι, εγώ λέω ότι αντλώ από την ιστορική εμπειρία.
Αφού δεν υπάρχουν λαθροεργοδότες, πάω πάσο.
Βέβαια, η μαύρη εργασία, όπως δείχνουν οι διάφορες εκθέσεις που δημοσιεύονται κατά καιρούς, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ακόμα και στους ντόποιους εργαζόμενους. Τώρα πώς γίνεται να έχει αυξηθεί η μαύρη εργασία αλλά να μην υπάρχουν λαθροεργοδότες παραμένει ένα μυστήριο.
Κατά τα άλλα, βλέπω μια αναπαραγωγή των ίδιων κλισέ. Τα μαγαζιά κλείνουν επειδή κάποιοι πουλάνε τσάντες απέξω και όχι επειδή τα εισοδήματα έχουν πέσει από 25 έως και 100%.
Με την ίδια λογική υποθέτω ότι θα ισχυρίζεσαι ότι τα καταστήματα κλείνουν επειδή δεν είναι ανοικτά τις κυριακές για να μπορεί να ψωνίσει ο κόσμος.
Θα σου πω το εξής:
Δέχομαι ότι μια χειμαζόμενη οικονομία δυσκολεύεται να συντηρήσει τόσους μετανάστες.
Επίσης είναι ηλίου φαεινότερο ότι η δεξιά αντιμετώπιση του θέματος κερδίζει συνεχώς έδαφος είτε με την υιοθέτηση της ατζέντας της από τα δύο μεγάλα κόμματα, είτε με την άνοδο των πιο σκληροπυρηνικών εκπροσώπων της (χρυσή αυγή).
Ας εφερμόσει λοιπόν το πρόγραμμά της. Ας χτιστούν στρατόπεδα, ας υψωθούν φράχτες, ας στηθούν ναρκοπέδια, ας γίνουν μαζικές απελάσεις.
Και αν λυθεί το μεταναστευτικό ζήτημα, εγώ προσφέρομαι δημόσια να μου τρυπήσετε τη μύτη.
Οι λύσεις δεν μπορεί παρά να είναι πολιτικές και όχι κατασταλτικές.

Σε δεύτερη ανάγνωση. βλέπω οτι παρερμήνευσα την έννοια που χρησιμοποίησες για τον "λαθροεργοδότη" - λάθος μου. Λόγω του αντικειμένου συζήτησης εκείνη την ώρα απομόνωσα τον λαθροεργοδότη σε αυτόν που δίνει δουλειά και εκμεταλλεύεται λαθραομετανάστες σε μεγάλη κλίμακα σε εταιρεία. Αλλά φυσικά και υπάρχει μαύρη και ανασφάλιστη εργασία σε νόμιμους μετανάστες και σε ντόπιους. Αυτό δεν ήταν ποτέ πια μυστικό ούτε αμφισβητήθηκε ποτέ, - και τα πράγματα θα χειροτερέυσουν...

Μην τα ξαναλέμε. Δεν υπάρχουν περιθωρια να γίνει τπτ αν δεν αλλάξει η εξουσία των μέσων παραγωγής.

Πχ δυο παραδείγματα.

Χαλυβουργία. Μετέχει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, οπότε λένε οι χαλυβουργοί ε αφου έχουμε δική μας κυβέρνηση σταματάμε την απεργία, διότι ο Μάνεσης θα μας πληρώσει αξιοπρεπώς και θα πάρει πίσω τις απολύσεις. Αμ δε θα πει ο Μάνεσης, εγώ προτιμώ να το κλείσω. Τι θα κάνει τοτε η κυβέρνηση, μια που δεν προτίθεται να συγκρουστεί με τα μονοπώλια.

Αν μια επιχείρηση απολύσει κόσμο, τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θα της πει μην απολύεις. Η επιχειρηση θα σου πει πχ η S&B φεύγω και πάω στη Βουλγαρία. Πάλι μια τρύπα στο νερό θα κάνει η κυβέρνηση.

Επομένως μόνο μια κυβέρνηση, η οποία θα πηγάζει από το λαό, με ένα λαό που ξέρει τι θέλει, θα μπορέσει να οικειοποιηθεί τις επιχειρήσεις;

Όσον αφορά τον Τσίπρα, καμιά επίθεση δεν γίνεται προς το πρόσωπο του. Αν γινόταν, θα αρχιζε το ΚΚΕ τις ανοησίες των άλλων περί ανεπάγγλετων, καταληψιών κα. Πολιτική κριτική του γίνεται.

Και Δημήτρη Δ., δε φταίω αν εσύ ντρέπεσαι γι' αυτό που ψηφίζεις.

Τεσπα, τα δυο κόμματα από ότι φαίνεται θα έχουν 150+, οπότε ουτε καν θα δοθεί εντολή στο τρίτο κόμμα. Κακώς το συζητάμε.

Και το κυριότερο. Ηδη σε κάποιους κλάδους (τρόφιμα, κλωστές), ήδη προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, με προκήρυξη "εξαλλοσύνων". Οι απεργίες κατά τον Τσίπρα. Δικές του εκφράσεις είναι.

Για ποιο λόγο η Αλεκα ζητουσε επιμονα και αμεσα να γινουν εκλογες, μπορεις να μου εξηγησεις σε παρακαλω?

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Τι ειναι τό ''εξαλλοσύνων'' γιατι δεν βγαζω νοημα.

Ετσι είχε χαρκστηρησει ο Τσίπρας τις απεργίες των ναυτεργατών

vasada, μα για να εκφραστεί ο λαός και να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπερ του και στη Βουλή. Να γίνει μια αδύναμη κυβερνηση, που να μην μπορεί να περάσει εύκολα κανένα αντιλαϊκάο νομοσχέδιο

μα για να εκφραστεί ο λαός και να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπερ του και στη Βουλή. Να γίνει μια αδύναμη κυβερνηση, που να μην μπορεί να περάσει εύκολα κανένα αντιλαϊκάο νομοσχέδιο

Δηλ. δεν μπορεί να εκφραστεί ο λαός και να υπάρξει δυνατή κυβέρνηση που να περνά φιλολαΪκά νομοσχέδια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

vasada, μα για να εκφραστεί ο λαός και να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπερ του και στη Βουλή. Να γίνει μια αδύναμη κυβερνηση, που να μην μπορεί να περάσει εύκολα κανένα αντιλαϊκάο νομοσχέδιο

Ποιος τοπε αυτο??ο ''Ριζος''??Ασε βαριεμαι..

Οσο για τις 150 εδρες ειναι πιθανοτατο γιατι το εκλογικο συστημα ειναι αισχρό και μπορουν να βγαλουν 150 και με 40%...Αν φτασουν το 45% ως αθροισμα και πολύ λέω βασει ολων των δεδομενων..

Αλλα αποκλειεται να πιασουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πανω απο 50%...Τα επιτελεια τους ειναι σε πανικο..

Αρα θα περιμενω απο δευτερα πρωι την αριστερα συσσωμη να βγαινει στους δρομους και να καταγγελει το αισχρο καλπονοθευτικο συστημα και να απαιτεί να πεσει μια Κυβερνηση μη νομιμοποιημένη και να υπαρξει κυβερνηση ενοτητας της Αριστεράς..

Εκει θα περιμενω και το ΚΚΕ ..................

Δηλ. δεν μπορεί να εκφραστεί ο λαός και να υπάρξει δυνατή κυβέρνηση που να περνά φιλολαΪκά νομοσχέδια?

Και ποιος θα είναι στη αντιπολίτευση? Δες το ανάποδα λέμε. :flipout:

Ποτε μπορούσαν να ψήφιζουν για να μπορούν και τωρα;

Ψήφιζουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Μα εγώ κανονικά εγγεγραμένος είμαι, όπως και χιλιάδες ακόμα Έλληνες νέοι που σαν εμένα ήρθαν πχ στην Γερμανία ή Αγγλία για να εργαστούν/σπουδάσουν και οι εργασιακές υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα για να ψηφίσουν. Εγώ την Κυριακή δουλεύω αλλά θα μπορούσα να το αλλάξω για Σάββατο προκυμένου να πάω μέχρι την πρεσβεία να ψηφίσω, αν αυτό προβλεπόταν.

Μην τα ξαναλέμε. Δεν υπάρχουν περιθωρια να γίνει τπτ αν δεν αλλάξει η εξουσία των μέσων παραγωγής.

Πχ δυο παραδείγματα.

Χαλυβουργία. Μετέχει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, οπότε λένε οι χαλυβουργοί ε αφου έχουμε δική μας κυβέρνηση σταματάμε την απεργία, διότι ο Μάνεσης θα μας πληρώσει αξιοπρεπώς και θα πάρει πίσω τις απολύσεις. Αμ δε θα πει ο Μάνεσης, εγώ προτιμώ να το κλείσω. Τι θα κάνει τοτε η κυβέρνηση, μια που δεν προτίθεται να συγκρουστεί με τα μονοπώλια.

Αν μια επιχείρηση απολύσει κόσμο, τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θα της πει μην απολύεις. Η επιχειρηση θα σου πει πχ η S&B φεύγω και πάω στη Βουλγαρία. Πάλι μια τρύπα στο νερό θα κάνει η κυβέρνηση.

Επομένως μόνο μια κυβέρνηση, η οποία θα πηγάζει από το λαό, με ένα λαό που ξέρει τι θέλει, θα μπορέσει να οικειοποιηθεί τις επιχειρήσεις;

Δηλαδη η Αλεκα περιμενε οτι στις ερχομενες εκλογες ο λαος θα μαθει τι θελει και θα αλλαξει η εξουσια των μεσων παραγωγης?

Και ρωταω κατι αλλο. Αν το ΚΚΕ συμμετεχει σε κυβερνηση συνασπισμου, εστω οτι δεν καταφερνει να βγαλει ακρη με το Μανεση. Και γι'αυτο θα φταινε οι αλλοι του συνασπισμου. Ομως τιποτα, εστω και ελαχιστο απο το προγραμμα του δεν θα καταφερει να περασει? Εξ ορισμου, εφοσον συμμετεχει με το ποσοστο του εχει το αναλογο μεριδιο στις αποφασεις.

Γιατι λοιπον αρνειται πεισματικα να συμμετασχει, και ουσιαστικα να παραχωρησει την κυβερνηση σε συνασπισμο ΠΑΣΟΚ ΝΔ? Θα καταφερει περισσοτερα ετσι?

Με την κοινη λογικη, το "ενα μερος" ειναι καλυτερο απο το "τιποτα".

Μα εγώ κανονικά εγγεγραμένος είμαι, όπως και χιλιάδες ακόμα Έλληνες νέοι που σαν εμένα ήρθαν πχ στην Γερμανία ή Αγγλία για να εργαστούν/σπουδάσουν και οι εργασιακές υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα για να ψηφίσουν. Εγώ την Κυριακή δουλεύω αλλά θα μπορούσα να το αλλάξω για Σάββατο προκυμένου να πάω μέχρι την πρεσβεία να ψηφίσω, αν αυτό προβλεπόταν.

Μα ένα μέρος της "αποχής"(μικρό) οφείλεται και στους λάθος εκλογικούς καταλόγους, που περιλαμβάνουν άτομα που έχουν φύγει για το εξωτερικό, κλπ κλπ....

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ναι δεν φταιει οτι δεν υπαρχει κρατος να ελεγξει και να αποδωσει τα καταλληλα προστιμα. Η αχαλινωτη αγορα φταιει. Παντα καποιος αλλος φανταστικος εχθρος φταιει σε αυτη τη χωρα. Αρε Ελληναραδες μερικοι δε θα αλλαξετε ποτε.

Για πες μας ποιους ονομαζεις Ελληναραδες???Εσυ ο υποστηρικτής του Τζημερου του εξολοθρευτή μεταναστών??

Μπορεις να μας πεις σε ποιους αναφερεσαι??....

Η ελευθερη αγορά προκαλεί παγκοσμιες αντιθεσεις,οπως και η δικτατορια του τραπεζοπιστωτικου συστηματος..Καλά δεν ενημερωνεσαι απο τον αρχηγό σου που κανει και τον 'τεχνοκρατη'''??Οποιος αντιτιθεται στην αχαλινωτη ελευθερη αγορά ειναι Ελληναράς??

Τουλάχιστον πρωτοτυπο.

Και ολοι αυτοί πού αντιτιθενται παγκοσμια στην αχαλινωτη ελευθερη αγορά,που ειναι φιλελευθεροι και σοσιαλδημοκρατες (δεν αναφερομαι σε αριστερούς γιατι σεβομαι οτι διαφωνείς)ειναι Ελληναραδες??

Βλέπω εμεινε αναπάντητο το ερώτημα...'''Απορία ψάλτου βήξ'' πού λένε....Τελικά θα μας πείτε ποιοι ειναι οι Ελληναραδες ,η απλά αφού ριξαμε μερικά φυλλάδια για τον Θάνο δεν απαντάμε πλέον????

Μάλλον θα πήγατε να διαβάσετε μερικους σοβαρούς φιλελευθερους και σοσιαλδημοκρατες οικονομολογους των ΗΠΑ και της Ευρωπης,μπάς και καταλάβετε τι λενε για την ''αχαλίνωτη ελευθερη αγορά'' και το χυδαίο τραπεζοπιστωτικό συστημα ..Λέτε ναχουν ελληνική καταγωγή??:flipout::flipout::flipout:

Και ειπαμε δεν αναφερομαι σε αριστερούς μην τρομάξετε κιολας..

Αναμένω.........

Last edited:
Αυτο το ονομαζω υπερτατη πολυτελεια/επιλογη του να εισαι αιωνιως αντιπολιτευση.Λες οτι θελεις,κατηγορεις οποιον θελεις χωρις να εισαι αναγκασμενος να αποδειξεις οτι μπορεις να κανεις και κατι καλυτερο.

Ακομη κι αν αποφασισουν να στηριξουν καποιο ως πρωθυπουργο (λεμε τωρα) διατηρουν το προνοποιο και την πολυτελεια αυριο να τον κατηγορησουν οτι δεν τηρει τα συμφωνηθεντα κλπ........... οποτε πισω στην αντιπολιτευση που παντα εχει δικαιο.

Αυτα γενικα για την αντιπολιτευση οποιο χρωμα και να εχει.

Ειδικα σ'αυτες τις εκλογες,η αρνηση να προσπαθησεις να αλλαξεις την κυβερνηση και να μην συμμετεχεις σε μια προσπαθεια βελτιωσης της καταστασης,δεν διαφερει τιποτα απο το να κανεις δωρο στον Ελληνικο λαο την
παρουσα κυβερνηση και παλιν.

Κατι που δειχνει οτι προφανως δεν εχεις λυσεις να προσφερεις.

Περαστικα σε ολους μας.

Ψιτ, τη λυση δε θα στη δώσει κανένα ΚΚΕ, μόνος σου πρέπει να αγωνιστείς. Το ΚΚΕ σου δίνει ένα πλαίσιο πάλης. Συμφωνείς, το ψηφίζεις, διαφωνείς, δεν το ψηφίζεις; Αλλά αν περιμένεις ότι άλλοι θα σου λύσουν τα προβλήματα σου, είσαι γελασμένος. Γιατί τα προβλήματα όλων μας, προέρχονται από τον καπιταλισμό. Αν δεν παλέψεις εσύ, να τον αλλάξεις, μην περιμένεις κανένα να σε βοηθήσει.

Μπορεί να περάσει ότι νομοσχέδιο θελει. Πχ αύξηση μισθών. Θα σου πει ο βιομήχανος δε σου δίνω αύξηση. Τι θα κάνει μετά η κυβέρνηση; Πρέπει να συγκρουστεί με τα μονοπώλια. Μα ο Τσίπρας δηλώνει πως θέλει βιομήχανους και επενδυτές για να γίνουμε Νορβηγία. Ε, τι θα κάνει λοιπόν;

Δηλαδη η Αλεκα περιμενε οτι στις ερχομενες εκλογες ο λαος θα μαθει τι θελει και θα αλλαξει η εξουσια των μεσων παραγωγης?

Και ρωταω κατι αλλο. Αν το ΚΚΕ συμμετεχει σε κυβερνηση συνασπισμου, εστω οτι δεν καταφερνει να βγαλει ακρη με το Μανεση. Και γι'αυτο θα φταινε οι αλλοι του συνασπισμου. Ομως τιποτα, εστω και ελαχιστο απο το προγραμμα του δεν θα καταφερει να περασει? Εξ ορισμου, εφοσον συμμετεχει με το ποσοστο του εχει το αναλογο μεριδιο στις αποφασεις.

Γιατι λοιπον αρνειται πεισματικα να συμμετασχει, και ουσιαστικα να παραχωρησει την κυβερνηση σε συνασπισμο ΠΑΣΟΚ ΝΔ? Θα καταφερει περισσοτερα ετσι?

Με την κοινη λογικη, το "ενα μερος" ειναι καλυτερο απο το "τιποτα".

Mα το ΚΚΕ δε λέει ψηφίστε με για να πάμε πίσω στο 2009. Το ΚΚΕ λέει ψηφίστε με ώστε ναι μεν να βελτιώσουμε ότι μπορούμε τώρα, αλλά εν συνεχεία μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες, να διώξουμε την εξουσία των μονοπωλίων ώστε ο λαός να γίνει κύριος του πλούτου που παράγει.

Η αύξηση μισθών, είναι το μίνιμουμ. Αν δεν μπορεί να περάσει αυτό ή να απαγορέψει τις απολύσεις, τι να κάθεται να κάνει στην κυβέρνηση; Θα φάνε ξύλο από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ αν το αποτολμήσουν.

Αν δε συγκρουστείς με το κεφάλαιο, προκοπή δεν κάνεις. Διότι το κεφάλαιο δεν κάνει παραχωρήσεις. Λέει ο Τσίπρας, θα μειώσουμε τα ποσοστά κέρδους των επιχειρησεων ή κάτι τέτοιο. Πρώτον πως θα τους πείσεις, με κανά μαγικό ραβδί, δεύτερον με το να έχουν μικρότερα ποσοστά κέρδους, αυτοί θα προβαίνουν σε απολύσεις. Φαύλος κύκλος.

Προσωπικά θέλω να σχηματιστεί μια τέτοια κυβερνηση (αν και το αποκλείω 100%) διότι θα καταλάβει ο λαός τι φούμαρα λέει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Καμία αντίρρηση αγαπητέ, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην ερώτηση τι πρέπει να γίνει επί του πρακτέου. Το τελευταίο μπορεί να είναι και μη ρεαλιστικό στην υλοποίησή του. Έτερον εκάτερον.
Και συγχώρεσέ με, αλλά δεν έχω προσέξει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για δράση αυστηρώς στα πλαίσια της δικής μας έννομης τάξης (παράλληλα δηλαδή με την αναμονή για κάτι το οποίο μπορεί να μην τελεσφορήσει ποτέ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο): ανάλογες διαπιστώσεις μου δίνουν την εντύπωση ότι επί της ουσίας καταλήγουν στο ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άρα περιμένουμε όταν και εάν ωριμάσει το πράγμα εις τας Ευρώπας.

Και τι ρόλο βαράω εγώ εδώ μέσα; Να ανακεφαλαιώνω και να συνοψίζω ανά είκοσι μέρες προτάσεις που έχουν κατατεθεί δεκάδες φορές, ακόμα και από "ρεφορμιστικά" κόμματα που κινούνται στο πλαίσιο της ισχύουσας έννομης τάξης και δεν περιμένουν τη "Δευτέρα Παρουσία";
Και ποιο το νόημα να το κάνω όταν ξέρω ότι σε λίγες μέρες θα επαναληφθεί η ίδια ερώτηση;
Κάτι σαν τους Δημοσίους Υπαλλήλους ένα πράγμα. Δεν πάει να έχουν παρατεθεί πολλάκις επίσημα και συντριπτικά στοιχεία; Κάποιοι θα λένε τα ίδια και τα ίδια.
Ε λοιπόν βαρέθηκα!
Άσε που έστω και οριακά αναφέρω συγκεκριμένες προτάσεις, όπως το κυνήγι της λαθροεργοδοσίας, την οποία παραβλέπεις να σχολιάσεις και με ρωτάς "τι να κάνουμε". Ή τη δημιουργία ενός πανίσχυρου εργατικού δικαίου που θα προασπίζει αποτελεσματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ή, όπως έχει αναφερθεί παλαιότερα, την αναθεώρηση κατάπτυστων ευρωπαϊκών συνθηκών και συμφώνων που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις μας. Και αυτά μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι "να ωριμάσουν οι συνθήκες".
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.
Σε τελική ανάλυση, στο διάολο η ψευδοπαγκοσμιοποίηση που απελευθερώνει τα εμπορεύματα ενώ ταυτόχρονα υψώνει τείχη στην ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων.
Μέχρι λοιπόν να έρθουν οι "ρεαλιστικές" προτάσεις, φράχτες, νάρκες, στρατόπεδα και Χρυσή Αυγή!
Και αν λυθεί το μεταναστευτικό, εγώ δηλώνω υπεύθυνα ότι θα γίνω μέλος της.

Ψιτ, τη λυση δε θα στη δώσει κανένα ΚΚΕ, μόνος σου πρέπει να αγωνιστείς. Το ΚΚΕ σου δίνει ένα πλαίσιο πάλης. Συμφωνείς, το ψηφίζεις, διαφωνείς, δεν το ψηφίζεις; Αλλά αν περιμένεις ότι άλλοι θα σου λύσουν τα προβλήματα σου, είσαι γελασμένος. Γιατί τα προβλήματα όλων μας, προέρχονται από τον καπιταλισμό. Αν δεν παλέψεις εσύ, να τον αλλάξεις, μην περιμένεις κανένα να σε βοηθήσει.

Are you talking to me ?

Φιλε,δεν περιμενω τιποτα και απο κανεναν.

Δεν εμαθα στη ζωη μου να περιμενω τους αλλους να μου λυνουν τα προβληματα μου.

Οσον αφορα την ψηφο μου,την δινω εκει που κρινω οτι με "πειθουν" περισσοτερο.

Σε "μονιμες αντιπολιτευσεις" ποτέ.Και δεν αναφερομαι ειδικα σε κανενα ΚΚΕ κλπ............