Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

karavan Τι σκιαζεσα?ι αφου κοιταν το δεντρο και οχι το δασος,εθελοτυφλουν,εγω θελω να δω αν καποιος απ αυτους που γουσταρουν στρατοπεδα ,εξαθλιωθει και παει με πλοιο για δουλεια στην Ιταλια και τον πεταξουν στην θαλασσα,τι θα λεει μετα,γιατι δεν θελει και πολυ οι δικοι μας μεταναστες να φτασουν στην ιδια κατασταση μ αυτους που ρχονται εξ ανατολης.

Last edited:
Δεν θα ξεπεράσουν το 40% και οι δυο, πιστεύω 21% νδ , 18% ΠΑΣΟΚ . Όμως δυστυχώς με αυτα τα ποσοστά ξεπερνούν τους 151 βολευτες και οι δυο μαζι.

Το βράδυ των εκλογών το κεντρικό θέμα θα είναι ο ληστρικος εκλογικός νόμος και πως το 38% θα κεβερνησει το 62%

Όντως υπό τους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων, με το πρώτο κόμμα να μην πιάνει, πολύ πιθανόν, ούτε καν το 1/4 των ψήφων και ακολουθούμενο κατά πόδας από 2-3-4 κόμματα με κατά τι μικρότερο ποσοστό, φαίνεται εντονότερα η αντισυνταγματικότητα του μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο νόμος Παυλόπουλου. Έχει εκλείψει εντελώς η βασική δικαιολογητική του ιδέα, ο σχηματισμός, υποτίθεται, δυνατών αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη, το λιγότερο, για ανατροπή του μπόνους σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα μαζί με το μπόνους αδυνατεί να πιάσει την αυτοδυναμία. Όπως είναι συνιστά νόθευση της λαϊκής βούλησης καραμπινάτη.

Το βράδυ των εκλογών το κεντρικό θέμα θα είναι ο ληστρικος εκλογικός νόμος και πως το 38% θα κεβερνησει το 62%

Φαντάζομαι μιλάς είτε για εδώ μέσα είτε για τα προσωπικά μας πηγαδάκια... Γιατί στα μέσα δε νομίζω να το συζητήσει κανείς αυτό, και να μη γίνει κανένα θέμα. Απλά θα είναι όλοι χαμογελαστοί και εμφανώς ανακουφισμένοι.

Μπορεί να περάσει ότι νομοσχέδιο θελει. Πχ αύξηση μισθών. Θα σου πει ο βιομήχανος δε σου δίνω αύξηση. Τι θα κάνει μετά η κυβέρνηση; Πρέπει να συγκρουστεί με τα μονοπώλια. Μα ο Τσίπρας δηλώνει πως θέλει βιομήχανους και επενδυτές για να γίνουμε Νορβηγία. Ε, τι θα κάνει λοιπόν;

Mα το ΚΚΕ δε λέει ψηφίστε με για να πάμε πίσω στο 2009. Το ΚΚΕ λέει ψηφίστε με ώστε ναι μεν να βελτιώσουμε ότι μπορούμε τώρα, αλλά εν συνεχεία μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες, να διώξουμε την εξουσία των μονοπωλίων ώστε ο λαός να γίνει κύριος του πλούτου που παράγει.

Η αύξηση μισθών, είναι το μίνιμουμ. Αν δεν μπορεί να περάσει αυτό ή να απαγορέψει τις απολύσεις, τι να κάθεται να κάνει στην κυβέρνηση; Θα φάνε ξύλο από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ αν το αποτολμήσουν.

Αν δε συγκρουστείς με το κεφάλαιο, προκοπή δεν κάνεις. Διότι το κεφάλαιο δεν κάνει παραχωρήσεις. Λέει ο Τσίπρας, θα μειώσουμε τα ποσοστά κέρδους των επιχειρησεων ή κάτι τέτοιο. Πρώτον πως θα τους πείσεις, με κανά μαγικό ραβδί, δεύτερον με το να έχουν μικρότερα ποσοστά κέρδους, αυτοί θα προβαίνουν σε απολύσεις. Φαύλος κύκλος.

Προσωπικά θέλω να σχηματιστεί μια τέτοια κυβερνηση (αν και το αποκλείω 100%) διότι θα καταλάβει ο λαός τι φούμαρα λέει.

Δεν συζηταμε για το τι λεει και το τι δε λεει το ΚΚΕ. Συζηταμε για τι θελει να πετυχει ενα οποιοδηποτε κομμα με τη συμετοχη του στις εκλογες.

Συγκεκριμενα για τη λογικη "Ολα ή τιποτα", που πλεον σημαινει ενα μοναδικο πραγμα. Οτι εξασφαλιζει πως δεν θα αλλαξει τιποτα. Διοτι αν τα ποσοστα των δυο ειναι χαμηλα, απο τη θεση του ΚΚΕ θα εξαρτηθει αν θα ειναι δυνατος ενας συνασπισμος κομματων, πλην των δυο μεγαλων.

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Φαντάζομαι μιλάς είτε για εδώ μέσα είτε για τα προσωπικά μας πηγαδάκια... Γιατί στα μέσα δε νομίζω να το συζητήσει κανείς αυτό, και να μη γίνει κανένα θέμα. Απλά θα είναι όλοι χαμογελαστοί και εμφανώς ανακουφισμένοι.

Διαφωνώ...η κοινωνια αρχιζει και ξυπνάει....Οποιος πιστευει πως θα κυβερνήσουν ''χαλαρά' ειναι γελασμένος...Θαναι πληρως απονομιμοποιημένοι..

Διαφωνώ...η κοινωνια αρχιζει και ξυπνάει....Οποιος πιστευει πως θα κυβερνήσουν ''χαλαρά' ειναι γελασμένος...Θαναι πληρως απονομιμοποιημένοι..

Αυτή την αισιοδοξία που διάολο τη βρίσκεται, να μου δώσετε και εμένα....

Αυτή την αισιοδοξία που διάολο τη βρίσκεται, να μου δώσετε και εμένα....

O πραγματικος αγώνας αρχιζει μετα τις εκλογές....Αλλως τε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ θα προσπαθησουν να αποδειξουν ποιος ειναι ο καλυτερος δούλος της Λαγκαρντ...Με ποσοστα γυρω στο 25 και 18 και μέ τα μέτρα που θα πανε να ψηφισουν ,οψόμεθα..Ασε που θα θελει καποιος να υποκριθει και τον ''Πρωθυπουργό'' και θα αρχισει το αλληλοφάγωμα.

Παντως με σταυρωμένα χερια δεν θα καθισει κανείς.

οχι μονο εδω ή στα πηγαδακια. Η κοινωνια απο τον συνδυασμο των νεων μετρων του ιουνη σε σχεση με την αντισυνταγματικοτητα της πιθανης κυβερνησης μειοψηφιας θα βραζει

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

....Αλλως τε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ θα προσπαθησουν .........

Εχω προσεξει μια αλλαγη στο υφος που η ΝΔ χρησιμοποιει οταν αναφερεται στο ΠΑΣΟΚ.

Μου εχει δημιουργηθει η υποψια οτι ισως βασιζομενοι(οι της ΝΔ) στις τελευταιες δημοσκοπησεις που θα εχουν στα χερια τους , να θεωρουν οτι το δευτερο κομμα δεν θα ειναι το ΠΑΣΟΚ................. οποτε μια πιθανοτητα ειναι να μην δουμε συγκυβερνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ αλλα π.χ ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/Καμμενου .......................

Θα το συζητήσουν όπως συζητούσαν και την τεράστια αποχή κάποτε.

Απλά θα δείχνουν ότι τους νοιάζει και την επόμενη μέρα θα το έχουν ξεχάσει όπως τότε!

οχι μονο εδω ή στα πηγαδακια. Η κοινωνια απο τον συνδυασμο των νεων μετρων του ιουνη σε σχεση με την αντισυνταγματικοτητα της πιθανης κυβερνησης μειοψηφιας θα βραζει

Δεν είναι θέμα μόνο για πηγαδάκια. Νομίζω ότι θα πρέπει να εξαντληθούν τα νόμιμα μέσα για προσβολή της αντισυνταγματικής κατανομής των εδρών που θα γίνει με τον νόμο Παυλόπουλου, με κανονική ένσταση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Νομίζω ότι θα πρέπει και η Δικαστική Εξουσία της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες της και να φανεί ξεκάθαρα το ποιόν της και εάν μπορεί να σταθεί στο ύψος τέτοιων περιστάσεων.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δεν είναι θέμα μόνο για πηγαδάκια. Νομίζω ότι θα πρέπει να εξαντληθούν τα νόμιμα μέσα για προσβολή της αντισυνταγματικής κατανομής των εδρών που θα γίνει με τον νόμο Παυλόπουλου, με κανονική ένσταση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Νομίζω ότι θα πρέπει και η Δικαστική Εξουσία της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες της και να φανεί ξεκάθαρα το ποιόν της και εάν μπορεί να σταθεί στο ύψος τέτοιων περιστάσεων.

Τη Δικαστική εξουσία ποιός την ορίζει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Τη Δικαστική εξουσία ποιός την ορίζει;

Δεν έχει σημασία ποιος την ορίζει, αλλά από πού έλκει την εξουσία της. Λοιπόν την έλκει ευθέως από το Σύνταγμα, και αναλόγως θα πρέπει να πράξει.
Και τον ΠτΔ τον εκλέγει η Βουλή, λοιπόν? Γι' αυτό έγινε η σύλληψη της διάκρισης των εξουσιών, του "ρυθμιστή" κλπ, για να μην υπάρχει μόνο ένα κέντρο διεύθυνσης της χώρας και να τηρείται το Σύνταγμα.

Φτάσαμε λοιπόν λίγο πριν τις εκλογές. Ήμουν από τους αναποφάσιστους και θα φανεί περίεργο, αλλά ταλαντευόμουν κυρίως μεταξύ "Δημιουργίας Ξανά" και "ΟΧΙ" (Καζάκης - Παπαθεμελής). Ναι, ναι, ξέρω ... ... τράτζικ!... Προσωπικά συνεχίζω να ελπίζω και τα δύο αυτά κόμματα να μπουν στη βουλή, έστω κι αν φαίνεται δύσκολο.

Αυτό πάντως που θα ήθελα πάνω από όλα, θα ήταν σε αυτές τις εκλογές να είχαν ενωθεί όλα τα άλλα κόμματα εναντίον ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Και να πηγαίναμε στις εκλογές με ένα και μόνο σύνθημα: να πάνε φυλακή όσοι έκλεψαν και όσοι κατέστρεψαν τη χώρα.

Για τώρα, μόνο αυτό θα μου αρκούσε. Κάποιους μήνες μετά θα μπορούσαν να γίνουν νέες εκλογές και να βρίσκαμε τα υπόλοιπα, αν θέλουμε να πάμε αριστερά, δεξιά, κέντρο, αν θέλουμε δραχμή ή ευρώ, και όλα τα άλλα.

Όμως πρώτο μέλημα θα έπρεπε να είναι να πάνε φυλακή οι πολιτικοί που παρανόμησαν. Αυτοί που έκλεψαν μεγάλα ποσά. Αυτοί που συνειδητά κατέστρεψαν τη χώρα. Και βέβαια να αλλάξει το Σύνταγμα, να βγουν τα περί ανευθυνότητας υπουργών και να μπουν σοβαρότατες ποινές για τους υπουργούς που είναι ανάξιοι του λειτουργήματός τους.

Δεν γίνεται να πάμε μπροστά με τα άτομα που τόσα χρόνια καταστρέφουν το κράτος μας. Ούτε με νόμους που είναι στα μέτρα των απατεώνων. Ούτε με κομματικές μαφίες που λύνουν και δένουν.

Βέβαια, όλα αυτά πάντα με νόμιμες διαδικασίες. Δεν είμαι υπέρμαχος των επαναστάσεων γιατί ιστορικά σχεδόν πάντα βγαίνουν σε κακό.

Για να δούμε τι θα δούμε μεθαύριο...

Έχουν βγει με 2ωρη άδεια του Χρυσοχοίδη από την Αμυγδαλέζα.... πριν γίνουν και πάλι υγειονομική βόμβα!!!

Attachments

• 414897_3911871556934_1283756552_33717503_1833400127_o.jpg
    414897_3911871556934_1283756552_33717503_1833400127_o.jpg
    76.6 KB · Views: 172

Νομίζω ότι φάνηκε ξεκάθαρα, Τάσο, και από την προηγούμενη απόφαση του ΣΤΕ για το μνημόνιο, πως κουλαντρίζουν τα πράγματα οι δικαστές. Long live Pontius Pilatus....

οτι και αν γινει οποιος και να βγει το μηνυμα ηρθε:

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του μνημονίου, διαφορετικά θα πρέπει να "υποστεί τις συνέπειες

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

οτι και αν γινει οποιος και να βγει το μηνυμα ηρθε:

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του μνημονίου, διαφορετικά θα πρέπει να "υποστεί τις συνέπειες

Μακάρι να έβγαιναν όλο αυτό το καιρό οι Γερμανοί και να κάνανε δηλώσεις "για να μας φοβήσουν". Και μόνο για το γινάτι θα ψηφίζαμε όλοι αντιμνημονιακούς!!!

Αλλά είναι πονηροί οι άτιμοι και δεν λένε πολλά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εχω προσεξει μια αλλαγη στο υφος που η ΝΔ χρησιμοποιει οταν αναφερεται στο ΠΑΣΟΚ.

Μου εχει δημιουργηθει η υποψια οτι ισως βασιζομενοι(οι της ΝΔ) στις τελευταιες δημοσκοπησεις που θα εχουν στα χερια τους , να θεωρουν οτι το δευτερο κομμα δεν θα ειναι το ΠΑΣΟΚ................. οποτε μια πιθανοτητα ειναι να μην δουμε συγκυβερνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ αλλα π.χ ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/Καμμενου .......................

Προσωπικά πιστευω πως δευτερο κομμα θαναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό γυρω στο 18%...Συγκυβέρνηση των δυναμεων που αναφερεις την αποκλείω.

Επίσης υπάρχει πιθανότητα η Ν.Δ. ως πρωτο κόμμα ,αλλα με ισχνό ποσοστό (περί το 25 %)να δοκιμάσει να εκβιάσει νέες εκλογες για να πάρει την αυτοδυναμία..

Προσωπικά (μιάς και συζητηση κάνουμε)εκτιμώ πώς θάναι πολιτικό λάθος της Ν.Δ. να εκβιάσει αυτοδυναμία. Διατηρώ την εντύπωση,αποσα βλέπω στις γειτονιές πώς εναν τετοιος ''εκβιασμός'' θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Last edited: