Φτάσαμε λοιπόν λίγο πριν τις εκλογές. Ήμουν από τους αναποφάσιστους και θα φανεί περίεργο, αλλά ταλαντευόμουν κυρίως μεταξύ "
Δημιουργίας Ξανά" και "
ΟΧΙ" (Καζάκης - Παπαθεμελής). Ναι, ναι, ξέρω ... ... τράτζικ!... Προσωπικά συνεχίζω να ελπίζω και τα δύο αυτά κόμματα να μπουν στη βουλή, έστω κι αν φαίνεται δύσκολο.
Αυτό πάντως που θα ήθελα πάνω από όλα, θα ήταν σε αυτές τις εκλογές να είχαν ενωθεί όλα τα άλλα κόμματα εναντίον ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Και να πηγαίναμε στις εκλογές με ένα και μόνο σύνθημα:
να πάνε φυλακή όσοι έκλεψαν και όσοι κατέστρεψαν τη χώρα.
Για τώρα, μόνο αυτό θα μου αρκούσε. Κάποιους μήνες μετά θα μπορούσαν να γίνουν νέες εκλογές και να βρίσκαμε τα υπόλοιπα, αν θέλουμε να πάμε αριστερά, δεξιά, κέντρο, αν θέλουμε δραχμή ή ευρώ, και όλα τα άλλα.
Όμως πρώτο μέλημα θα έπρεπε να είναι να πάνε φυλακή οι πολιτικοί που παρανόμησαν. Αυτοί που έκλεψαν μεγάλα ποσά. Αυτοί που συνειδητά κατέστρεψαν τη χώρα. Και βέβαια να αλλάξει το Σύνταγμα, να βγουν τα περί ανευθυνότητας υπουργών και να μπουν σοβαρότατες ποινές για τους υπουργούς που είναι ανάξιοι του λειτουργήματός τους.
Δεν γίνεται να πάμε μπροστά με τα άτομα που τόσα χρόνια καταστρέφουν το κράτος μας. Ούτε με νόμους που είναι στα μέτρα των απατεώνων. Ούτε με κομματικές μαφίες που λύνουν και δένουν.
Βέβαια, όλα αυτά πάντα με νόμιμες διαδικασίες. Δεν είμαι υπέρμαχος των επαναστάσεων γιατί ιστορικά σχεδόν πάντα βγαίνουν σε κακό.
Για να δούμε τι θα δούμε μεθαύριο...