Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ενώ Γιάννη Χατζηγεωργίου, ο συριζα μας λέει πως οι εμπρηστές θα σταματησουν να βάζουν φωτιες. Ας γελάσω.

Χαίρομαι επίσης με τα επιχειρηματα του Δημητρη Δ. που αποκαλεί μπουρδολογίες τις απεργίες. Α, εσείς θα ξεπεράσετε τον Αντρέα, έτσι όπως πάτε. Φαντάζομαι μπουρδολογία είναι η ταξική παλαη. Βέβαια, η ακόμα μεγαλύτερη μπουρδολογία είναι ότι ο λαός μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές. Τρελλοί είμαστε και ποιος θα μας δώσει δουλειές; Αλλά, δεν είναι μπουρδολογία όταν ο Νταλαρα, ο Ασμουσεν, ο Ρομπάι και όλοι του λένε δεν διαπραγματευόμαστε και εσύ συνεχιζεις να κοροϊδευειες το λαό, πως υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος μέσα από αυτούς που σου λενε κατάμουτρα, δε γουστάρεις, τα μπογαλάκια σου και δρόμο.

Και να ρωτησω. Ο Τσίπρας τη λέει για το χρέος; Μορατοριουμ; Δηλαδή δεν πληρώνω για 2 χρονια και μετά ξαναπληρωνω. Λογιστικό έλεγχο; Δηλαδή αναγνωριζει πως φταίει ο λαός για το χρέος Ετσι κι αλλιώς πλέον, τι ΔΛΕ να κανει, αφού πλεον το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι τα δανεια από ΕΕ και ΔΝΤ και τα καινουργια ομόλογα. Ποιον κοροϊδεύει;

Με το καλό να γινετε και ΜΛ-ΚΚΕ...η Ηγεσια εχει πάθει παρακρουση,οι νεολαιοι εχουν ξαμολυθεί στά Πανεπιστημια και κανουν αγωνα κατα του ΣΥΡΙΖΑ..Στο τέλος ούτε ο Βορειοκορεάτης δεν θα σας στέλνει ευχές...

Εν τω μεταξύ ήμουν την Κυριακή σε εκλογικο τμήμα του Χολαργού και διπλα μιά συμπαθητική κοπελλα που εκπροσωπούσε το ΚΚΕ...Ευγενέστατη δεν λέω. Την χαιρέτησα με χειραψια και ανταπέδωσε..(δεν πιστευω να την διαγραψετε που χαιρετισε ''αναθεωρητή''..:flipout::flipout:)

Καλά μπρέ πώς τα ζοριζετε ετσι τα παιδιά???Εκατό σφραγιδες ζήταγε απο τον ''ερμο'' τον δικαστικο αντιπρόσωπο ,τρεις φορές μπηκε και βγήκε γεμάτη άγχος και στο τέλος αναγκαστηκε να ζητησει συγνώμη γιατι τους ειχε πρήξει ολους λέγοντας '''Δεν φταίω..Ετσι τα ζητάει το κόμμα'''...

Υποψιν ο δικαστικος αντιπρόσωπος ήταν άψογος οπως και οι γραμματείς...Στρατιωτάκια τα κάνετε τά παιδιά και τα φορτώνετε με ενα τεράστιο άγχος ....Μέσα στην απόλυτη ''παράνοια '' μήν και ο ''ταξικος εχθρός σας κανει κακό''..:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Αφου δεν εχετε ανάγκη εσείς..Μονοι σας βγάζετε τα ματια σας.........

Ακόμα και στο Πασοκ δε χρησιμοποιούν πια το τροπάρι "Οι Συριζαίοι φταίνε για όλα"
Στον Περισσό δεν το πήραν χαμπάρι??

Ακόμα και στο Πασοκ δε χρησιμοποιούν πια το τροπάρι "Οι Συριζαίοι φταίνε για όλα"
Στον Περισσό δεν το πήραν χαμπάρι??

Μέ τετοια νίλα που έπαθαν??

Η διάσπαση του 68 αρχιζει να δικαιώνεται...

Την καλυτερη διαφήμιση κάνουν οι ''συντροφοι'' πάντως...Η μισή τους βαση θα ψηφισει ΣΥΡΙΖΑ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Φίλε μου Μίκα,

1. Δεν ασχολούμαι με φανταστικά σενάρια, επομένως είναι λίγο δύσκολο να κάνω παρέα με την Αλέκα...

2. Εγώ λέω ότι να 'ναι?? Δεν σε ενημέρωσε κανείς ότι το σύστημα κατέρρευσε? Δεν γνωρίζεις ότι τα κατά καιρούς παγκόσμια ''θαύματα'', το οικονομικό σύστημα ''μοντέλο'' φαλίρισε, η φούσκα έσκασε και θάφτηκε κάτω από το χώμα?? Θέλεις να συνεχίζεις ακόμα την ξύλινη γλώσσα της ευεργετικής παγκοσμιοποίησης που κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει εκατομμύρια ζωές όταν τα Golden Boys έχουν κ@βλες???

Θέλεις να σου πω, για την υγιέστατη επιχειρηματικότητα των εισηγμένων και των 7000 μονάδων, μιας και είχα την τύχη-ατυχία να γνωρίζω εκ των έσω 5-10 πραγματάκια?? Ξέρεις, εκείνη την μικρή υποθεσούλα που μπήκε στο αρχείο...

Βαρέθηκες να κατηγορούμε τους φιλελεύθερους?

Για τα σημερινά χάλια ποιον πρέπει να κατηγορήσουμε? Την Αλέκα που δεν στρίβει και ζει στον κόσμο της ή τους Πυγμαίους στην Παπούα??
μα αυτό ακριβώς λέω, δεν αξίζει να δώσουμε μια ευκαίρια σε έναν άνθρωπο που δεν ανήκει σε κάνενα κόμμα?

1Τουλάχιστον ο άνθρωπος μιλάει σωστά σε αυτό που λέει.. στην Ελλάδα το μεγάλο φαγοπότι γίνοταν με τα κόμματα και τα κόμματοσκυλα που μπαίναν στο Δημόσιο και τα "επιδόματα"..
Το κακό ξεκίνησε με τον Παπανδρέου και Τσοβόλα δώστα όλα, Η ΝΔ και αυτή έκανε οτι έκανε..
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να φορολογήσει τις τελειωμένες ελληνικές επιχειρήσεις για να πληρώνει ενα Δημόσιο μπάχαλο (χωρίς ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.. επιμένω σε αυτό..)
Εδω καλα καλά ο Αλέξης μας δεν μπορεί να πει 3 λέξεις στα αγγλικά... ηθελα να ξέρω τι διάολο έκανε στο Λύκειο, δεν διάβαζε?!
Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε αποκλειστηκά για την πάρτυ τους και εισπράτουν μισθό βουλευτή.

Τι άλλο να λέμε? ΚΚΕ? Χ.Α?

Πιστεύω θέλει νέα πρόσωπα, χωρίς κάμια κομματική προϊστορία, καθαρούς.. και ας έχουν ιδέες που να ειναι της εποχής μας, γιατί οι δεινόσαυροι δεν εξελίχθηκαν και είδατε τι πάθανε..
O κύριος αυτός που ακόμη και φιλοναζί τον χαρακτήρισε κάποιος, θεωρώ ειναι υποδειγμα πολιτικών που χρειαζόμαστε.. οχι ο Πύρρος Δήμμας, ούτε η Γκερέκου, ουτε ο Ανατολάκης, Παγκαλος, κ.ο.κ
Ξέρεις τι ειναι να ΕΧΕΙΣ και να αφήνεις την δουλεια σου την καθημερινή και να τρέχεις σε προεκλογικές εκστρατείες κόμμα 2 μηνων.. ενω στον αντιποδα βλέπω εδώ μέσα μιλάτε ως θέους κάτι τεμπέληδες που το παίζουν πολιτικοί και δεν έχουν δουλέψει ΠΟΤΕ στην ζωή τους. Κάποιος χθές τον ειπε και ΠΑΡΑΣΙΤΟ τον τύπο του Δημιουργία Ξανα... ο Τσιπρας/Παπανδρέου/Σαμαράς τι ειναι τότε?!
Μιλάμε για ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράματα διαβάζω εδώ μεσα.

Η κρίση ειναι παγκόσμια, σε κάθε χώρα, αλλά εδώ εχουμε ενα πρόβλημα.. δεν ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!
και οποιος παράγει, τον στραγγαλίζουμε για χάρην του αχορταγού & ανοργάνοτου κράτους.

Ξέρεις πόσες Startups μικρές I.T εταιρείες υπάρχουν στην Βόρεια Ευρώπη?
Τα Angry Birds που έχουμε όλοι στα κινητά μας το ξέρετε ειναι απο την Φιλανδία των 5εκ. ανθρώπων? Και άλλες πολλές τετοιες εταιρείες...
Οι ανθρωποι ζούνε στον παγετο και εμείς που έχουμε τα ΠΑΝΤΑ εδώ, ζητάμε απο τους άγριους δανεικά για να την βγάλουμε.
Εδω με τα χαράτσια και την αυξηση φόρου δεν ΤΟΛΜΑΕΙ κανείς να κάνει startup.

Προσωπικά σαν νέος και με εμπειρία σε ξένες εταιρείες, εκανα μια δοκίμη και ξεκίνησα μια εταιρεία ατομική αναπτυξης λογισμικου σε Java/PL-SQL (Νεες τεχνολογίες)
πριν καλά καλά κλείσω την πρώτη μου δουλειά μου (σε πελάτη στο εξωτερικό, να βοηθησουμε και στο έλλειμα ρε αδερφε) ήρθαν 2-3 απανωτές εισφορές.
Πλήρωσα και την έκλεισα αμέσως και ακόμη μου έρχονται χαρτιά να πληρώσω !
Πες μου τώρα ποιος νεος ανθρωπος μπορεί να ξεκινήσει έτσι? Αυτο είναι η ανάπτυξη?

Δεν ξέρω τι ηλικίες είστε οι περισσοτεροι εδω μέσα, αλλά θαρρώ πολύ έχουν μείνει στο παρελθόν και ο κόσμος αλλάζει ΔΙΑΡΚΩΣ!

Φιλικά Πάντα!
Ο αγανακτισμένος Σωκράτης

EDIT: p.s σορρυ για τα ορθογραφικά μου λάθη, βιάζομαι και λίγο :)

Last edited:
Είμαστε σαν τους εβραίους φορτωμένους στο τρένο για το Νταχάου.
Απλά για κάποιο λόγο το τρένο σταμάτησε και υπάρχουν μαλάκες που ρωτάνε γιατί καθυστερούμε.

ρε τι πάθαμε εδώ μέσα.... Διαβάζω nikokouklo και λέω , δεν μπορεί , θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό ....και μετά διαβάζω soko και λέω , ε όχι θα ψηφίζω ΚΚΕ μέχρι θανάτου

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

P.S. Τα angry birds θα μας σωσουν....

Btw τα χαρατσια που εμποδιζουν να φτιαξουμε.....start ups τα επεβαλε ο νεοφιλελευθερισμος....

ρε τι πάθαμε εδώ μέσα.... Διαβάζω nikokouklo και λέω , δεν μπορεί , θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό ....και μετά διαβάζω soko και λέω , ε όχι θα ψηφίζω ΚΚΕ μέχρι θανάτου
:flipout:

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

P.S. Τα angry birds θα μας σωσουν....

Btw τα χαρατσια που εμποδιζουν να φτιαξουμε.....start ups τα επεβαλε ο νεοφιλελευθερισμος....

Aπο τον διαφημιστή Νικο Δημου τον γνωστό υπηρέτη τού Συστήματος,στον Θάνο Τζήμερο..

Κάποιες φορές η διαφήμιση βγάζει τά σωστά φασιστοειδή..

Ειναι ο φασιστάκος που υποκλινεται στην Μέρκελ οπως ο Τσολάκογλου και λέει κατι για Τσιπρα και καταλήψεις Λυκείων...Εχει τρελλή πλάκα ο τύπος..

Είμαστε η Google των κομμάτων":flipout::flipout::flipout::flipout:

Εμετικες θεσεις για το Μεταναστευτικο

Last edited:
Μμμμ, και γαμώ τις παραγωγικές διαδικασίες η διαφήμιση.

edit:Με προλάβατε!

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Aπο τον διαφημιστή Νικο Δημου τον γνωστό υπηρέτη τού Συστήματος,στον Θάνο Τζήμερο..

Κάποιες φορές η διαφήμιση βγάζει τά σωστά φασιστοειδή..

Ειναι ο φασιστάκος που υποκλινεται στην Μέρκελ οπως ο Τσολάκογλου και λέει κατι για Τσιπρα και καταλήψεις Λυκείων...Εχει τρελλή πλάκα ο τύπος..

Είμαστε η Google των κομμάτων":flipout::flipout::flipout::flipout:

Εχει τρελη πλακα παντως.Η πολιτικη ως προιον.Λες και ειναι πατατακια.
Κανει ενα λαθος παντως.Μιλαει λες και απευθυνεται σε συναδελφους "executives" σε σεμιναριο κεντρικου λομπι ξενοδοχειου.
Να τον δω σε κανα καφενειο στα δυτικα προαστια να τα πει αυτα,να του ρθει τοσο στουπι με γρασο στη μαπα,που θα λεει το start up...game over...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Η κρίση ειναι παγκόσμια, σε κάθε χώρα, αλλά εδώ εχουμε ενα πρόβλημα.. δεν ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!
και οποιος παράγει, τον στραγγαλίζουμε για χάρην του αχορταγού & ανοργάνοτου κράτους.

Σωκράτη,

θα μείνω μόνο σ' αυτό διότι προφανώς μιλάμε άλλη γλώσσα...

Με λίγα λόγια, υπάρχει παγκόσμια κρίση, αλλά, για όλα φταίει ο κακός Κρατισμός. Οι κακοί και ανοργάνωτοι Ιταλοί που δεν παράγουν τίποτα, οι χαραμοφάηδες Ισπανοί και Πορτογάλοι, οι κρυόκωλοι Ιρλανδοί και Ισλανδοί, οι τεμπέληδες Αργεντινοί, οι απατεώνες του Ισημερινού, οι....οι...

Τι καθεστώτα είχαν όλοι αυτοί βρε Σωκράτη και βουλιάζουν?? Ολοκληρωτισμό?? Πάγκαλους και Άκηδες??

Ας μην παρεξηγούμαστε. Όχι, δεν λέω ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών. Δεν λέω ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Όμως, αυτή η διαπίστωση έχει τεράστια διαφορά από το ''μαζί τα φάγαμε''. Δεν μπορεί να λέει ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα σε καμμία περίπτωση. Όταν, λοιπόν, τα νεοταξικά παπαγαλάκια προσπαθούν να σε πείσουν ότι για όλα φταις εσύ, ενώ η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, δεν είναι δυνατόν να χαίρομαι και να εφησυχάζω όταν βλέπω ανθρώπους σαν τον Τζήμερο, δηλαδή, το απόλυτο δεκανίκι μιας κατάστασης η οποία μας έχει οδηγήσει και συνεχίζει να μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Μπλα μπλα μπλα.. .απο ιδέες ομως τίποτα δεν βλέπω..
Ειστε βολεμένοι σε αυτήν την κάταστάση ?

Οι αριστεροί στην Ελλάδα, @@ αριστεροί μου φαίνετε ειναι..
Δεν γίνεται οι Σουηδοί και Φινλανδοί που έιχαν 2 δεκαετίες σχεδόν αριστέρες κυβερνήσεις να είχαν Αναπτυξη & Παραγωγικότητα :)

κε. Σούρλα, γιατί εγώ ο νεαρός δεν ειδα πουθενα φασιστόειδη συμπεριφορα του Τζήμερου ,
μπορείτε να μου πείτε γιατι τον χαρακτηρίζετε φασίστα?

Επειδή θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και τα δανεικά απο τους ξένους.
Μπορει κάποιος να με διαφωτίσει τι γίνετε αν δεν έχουμε Ευρώ & Ευρωπαική Ένωση?

Απο την στιγμή που δεν έχουμε λεφτά τι κάνουμε? Οι αγγλάρες λένε "beggers can't be choosers"...

Οι αριστεροί στην Ελλάδα, @@ αριστεροί μου φαίνετε ειναι..
Οι αγγλάρες λένε "beggers can't be choosers"...

θα δείξει ποιος τα έχει και ποιος όχι......Κοντός ψαλμός.....

Για ποιους Άγγλους μιλάς, αυτούς που έχουν βγάλει τα ΑΜΕΑ στους δρόμους????

Διαβάστε και τίποτα.....να ξεστραβωθείτε, που σας έφταιξαν οι αριστεροί.... Άιντε....

Παίδες, καλύτερα να λείπουν οι προσωπικές επιθέσεις.

Ας μείνουμε στα επιχειρήματα.
Μυαλό και σκέψη έχουμε όλοι και κρίνουμε.:ernaehrung004:

Είμαστε σαν τους εβραίους φορτωμένους στο τρένο για το Νταχάου.
Απλά για κάποιο λόγο το τρένο σταμάτησε και υπάρχουν μαλάκες που ρωτάνε γιατί καθυστερούμε.

έκανες θραύση στο twitter!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις

Σωκράτη,

θα μείνω μόνο σ' αυτό διότι προφανώς μιλάμε άλλη γλώσσα...

Με λίγα λόγια, υπάρχει παγκόσμια κρίση, αλλά, για όλα φταίει ο κακός Κρατισμός. Οι κακοί και ανοργάνωτοι Ιταλοί που δεν παράγουν τίποτα, οι χαραμοφάηδες Ισπανοί και Πορτογάλοι, οι κρυόκωλοι Ιρλανδοί και Ισλανδοί, οι τεμπέληδες Αργεντινοί, οι απατεώνες του Ισημερινού, οι....οι...

Τι καθεστώτα είχαν όλοι αυτοί βρε Σωκράτη και βουλιάζουν?? Ολοκληρωτισμό?? Πάγκαλους και Άκηδες??

Γιάννη, δεν διαφωνώ οτι ο καπιταλισμός σαν ιδέα δεν δούλεψε γιατι δεν λαμβάνει υπόψιν την ανθρώπινη φύση (απληστία)
Και κάθε απο τις χώρες που αναφέρεις έχει διαφορέτικό πρόβλημα απο το δικό μας.. οι Ιρλανδοι π.χ φάγανε την πιπ@ με το real estate που εσκασε σαν φούσκα, οι Ισλανδοί απο τις τράπεζες που δίναν αβέρτα δανεικά.. κτλ.
Στην Ελλαδα το πρόβλημα δεν ειναι ο κρατικός τομέας, αλλα ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ.
Δεν γίνεται τυχαία χρόνια τώρα να βγαίνουμε μαζι με τους άλλους 3 νότιους "συμπάσχοντες" πρώτη στην Ε.Ε σε διαφθορά.

Οταν κάποιοι παίρνανε επιδομα έγκαιρης προσελευσης το θεωρούσαν δίκαιο? Τα λαμόγια του ΙΚΑ με τα φάρμακα? Και άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα ας μην τα λέμε, τα ξέρουμε όλοι μας..
Γιατι επιμένω οτι χρειάζετε ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ του Δημοσιού χρόνια τώρα..

Και τι να κάνουμε να γυρίσουμε στο κομμουνισμό?
Να πάρει τις καταθεσεις του κόσμου να τις κάνει ανάπτυξη????!

Ιδια γλώσσα μιλάμε Γιάννη, απλώς πρέπει να σκεφτόμαστε οτι δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο, υπάρχει και το γκρί χρώμα.

Βρε συ διάβασε ξανα αυτό που έγραψα... Υψηλή φορολογία που θα φτάνει ως 75% για τα μεγάλα κεφάλαια...

Τώρα για τα υπόλοιπα, αφού απαντάς επιλεκτικά σε αυτά που γράφω δεν θα σου απαντήσω και εγώ...

Όταν θα αποφασίσεις να απαντάς σε όλα, τα ξαναλέμε.

:ernaehrung004:

Τι είναι τα μεγάλα κεφάλαια; σαν τα μεγάλα κεφάλια; Φορολογία σε νομικά πρόσωπα 75% δε στέκει. Να μιλάμε σοβαρά. Ξαναδιάβασε το καλύτερα. Σε όλα απάντησα. Και για τα ιδιωτικά σχολεία

Κανένα κολλημα...πριν λίγο ήρθα από προπόνηση ματωμένος λολ....άλλα μην λέτε από τη μια να μπούμε στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και αν αντισταθούν τους περνούμε το κεφάλι, (σε Έλληνες δηλαδή) και από την άλλη διαφωνείτε με την χ.α στο πως αντιμετωπίζει τους μετανάστες... χειρότεροι είστε από αυτούς....

Δε μου λες, αν εσύ γουστάρεις να σε εκμεταλλευεται Ελληνας, να σου δινει το βασικό των 450 ευρώ και να θεωρείσαι το ίδιο με αυτόν, με γεια σου και χαρά σου. Εγώ διακρισεις κάνω αναμεσα σε αυτούς που έχουν τον πλουτο και αυτόν που δεν το έχουν. Και όχι, δε θεωρώ εχθρο μου το μετανάστη που δουλευει στα χωράφια ή στην οικοδομή. Θεωρώ ταξικό εχθρό μου, τον Έλληνα κεφαλαιοκράτη.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

θα δείξει ποιος τα έχει και ποιος όχι......Κοντός ψαλμός.....

Για ποιους Άγγλους μιλάς, αυτούς που έχουν βγάλει τα ΑΜΕΑ στους δρόμους????

Διαβάστε και τίποτα.....να ξεστραβωθείτε, που σας έφταιξαν οι αριστεροί.... Άιντε....

Βρε συ Emilot, το αγγλάρες το έβαλα για την παροιμία, καμία σχέση με πολιτική...

Ιδέες απόψεις ανταλλάσουμε, αν είναι να χαλιόμαστε μεταξύ μας, γ@μ@ το γιατί ειναι καθημερινή όαση για μένα το φόρουμ.
Απλως σκέφτομαι οτι όλοι κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον οταν πάμε να φηφίσουμε παρά το καλό της χώρας.

Το resume ειναι no money.. ποιος πιστεύετε απο τους ψηφοφόρους έχει πρόγραμμα/λύση ΠΡΑΚΤΙΚΗ.. γιατί στην θεωρία ολοι σκίζουν..

αντε να το ξαναβάλω :

"Εξοχότατη,

αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους σε ένα και μόνο πράγμα: να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν!"

από την επιστολή του Θάνου Τζήμερου στην εξοχότατη κ. Μέρκελ .

(post # 60248 στο νήμα "Που Πάει η χώρα;" αναδημοσίευση από εδώ_

Μπλα μπλα μπλα.. .απο ιδέες ομως τίποτα δεν βλέπω..
Ειστε βολεμένοι σε αυτήν την κάταστάση ?

Σωστά τα λες.

Να σου πω τη γνώμη μου για ποιο λόγο παίρνεις τις απαντήσεις που παίρνεις στο φόρουμ αυτό.

Στην Ελλάδα ιστορικά όλα τα αριστερά κόμματα προέκυψαν από το ΚΚΕ. Όλα! Το οποίο ΚΚΕ έμεινε σταθερά στο όραμα του Στάλιν, τον απόλυτο ολοκληρωτισμό του Πατερούλη που τα ξέρει όλα. Κολλημένο με τα τανκ, τα γκουλάγκ, τις εκκαθαρίσεις, τα πάντα. Όλα σωστά. "Ιστορικές αναγκαιότητες".

Δηλαδή το ΚΚΕ είναι τέρμα αριστερά. Όλοι οι αριστεροί λοιπόν στην Ελλάδα έχουν αριστερά τους το ΚΚΕ. Ο συνεχής τους φόβος λοιπόν είναι μήπως κάνουν κάποιο λάθος και ξεφύγουν πολύ δεξιά!!! Οπότε όλο το παιχνίδι παίζεται μεταξύ ΚΚΕ και υπολοίπων. Ποιος θα δικαιωθεί. Ποιος είναι δεξιός. Ποιος προδίδει τον Μαρξ κλπ κλπ κλπ. Το ΚΚΕ είναι το σημείο αναφοράς.

Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Γι αυτό δεν έχει καμιά σχέση η αριστερά εδώ με Σουηδίες, ευρωαριστερά κλπ. Σε πολλά από αυτά τα κράτη δεν είχαν ποτέ ΚΚ, ή αν είχαν ήταν τελείως περιθωριακό. Και σήμερα δεν υπάρχει πουθενά. Ενώ εδώ είναι η μητέρα όλων των αριστερών και ουσιαστικά δεν μπορούν να απογαλακτιστούν. Κάθε Έλληνας αριστερός σε κάθε εκλογές έχει μέσα του το δίλημμα "μήπως σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ; Μήπως για λόγους τακτικής; Μήπως πια έχει βελτιωθεί. Μήπως είναι ιστορική ανάγκη;".

Οπότε, και 50% να πάρει ο Τσίπρας, αυτό που κυρίως θα τους νοιάξει είναι ότι επιτέλους δικαιώθηκαν έναντι του ΚΚΕ. Και ο φόβος τους θα είναι μήπως γίνουν δεξιοί. Το ότι θα έχουν δυνατότητα να κυβερνήσουν είναι τελείως δευτερεύον.

Έτσι τα κατάλαβα εγώ...