Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εχει τρελη πλακα παντως.Η πολιτικη ως προιον.Λες και ειναι πατατακια.
Κανει ενα λαθος παντως.Μιλαει λες και απευθυνεται σε συναδελφους "executives" σε σεμιναριο κεντρικου λομπι ξενοδοχειου.
Να τον δω σε κανα καφενειο στα δυτικα προαστια να τα πει αυτα,να του ρθει τοσο στουπι με γρασο στη μαπα,που θα λεει το start up...game over...

Καλά και ο Δημοσθενης Βεργής καποτε ειχε παρει 1.5 %...

Αυτα ειναι φαινομενα περαστικά...

Βγηκε τωρα ο κυρ Θάνος και ειπε να κανει χιουμοράκι ,o φασίστας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις

Γιάννη, δεν διαφωνώ οτι ο καπιταλισμός σαν ιδέα δεν δούλεψε γιατι δεν λαμβάνει υπόψιν την ανθρώπινη φύση (απληστία)

και θέλεις να συζητήσουμε σε αυτή τη βάση ; Οτι ο καπιταλισμός δεν δούλεψε γιατί δεν έλαβε υπ' όψη του την απληστία της ανθρώπινης φύσης ; Νάσαι καλά φίλε μου , μ' έκανες και γέλασα βραδιάτικα . Είναι δική σου σκέψη ;

Σωστά τα λες.

Να σου πω τη γνώμη μου για ποιο λόγο παίρνεις τις απαντήσεις που παίρνεις στο φόρουμ αυτό.

Στην Ελλάδα ιστορικά όλα τα αριστερά κόμματα προέκυψαν από το ΚΚΕ. Όλα! Το οποίο ΚΚΕ έμεινε σταθερά στο όραμα του Στάλιν, τον απόλυτο ολοκληρωτισμό του Πατερούλη που τα ξέρει όλα. Κολλημένο με τα τανκ, τα γκουλάγκ, τις εκκαθαρίσεις, τα πάντα. Όλα σωστά. "Ιστορικές αναγκαιότητες".

Δηλαδή το ΚΚΕ είναι τέρμα αριστερά. Όλοι οι αριστεροί λοιπόν στην Ελλάδα έχουν αριστερά τους το ΚΚΕ. Ο συνεχής τους φόβος λοιπόν είναι μήπως κάνουν κάποιο λάθος και ξεφύγουν πολύ δεξιά!!! Οπότε όλο το παιχνίδι παίζεται μεταξύ ΚΚΕ και υπολοίπων. Ποιος θα δικαιωθεί. Ποιος είναι δεξιός. Ποιος προδίδει τον Μαρξ κλπ κλπ κλπ. Το ΚΚΕ είναι το σημείο αναφοράς.

Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Γι αυτό δεν έχει καμιά σχέση η αριστερά εδώ με Σουηδίες, ευρωαριστερά κλπ. Σε πολλά από αυτά τα κράτη δεν είχαν ποτέ ΚΚ, ή αν είχαν ήταν τελείως περιθωριακό. Και σήμερα δεν υπάρχει πουθενά. Ενώ εδώ είναι η μητέρα όλων των αριστερών και ουσιαστικά δεν μπορούν να απογαλακτιστούν. Κάθε Έλληνας αριστερός σε κάθε εκλογές έχει μέσα του το δίλημμα "μήπως σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ; Μήπως για λόγους τακτικής; Μήπως πια έχει βελτιωθεί. Μήπως είναι ιστορική ανάγκη;".

Οπότε, και 50% να πάρει ο Τσίπρας, αυτό που κυρίως θα τους νοιάξει είναι ότι επιτέλους δικαιώθηκαν έναντι του ΚΚΕ. Και ο φόβος τους θα είναι μήπως γίνουν δεξιοί. Το ότι θα έχουν δυνατότητα να κυβερνήσουν είναι τελείως δευτερεύον.

Έτσι τα κατάλαβα εγώ...

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις .

μα η απληστία είναι η βάση του καπιταλισμού...

σώπαααα. Μην το πείς παρα έξω και σ´ ακούσει κανείς και του γκρεμιστεί ο κόσμος

άντε τι σας έχω βρε!!!!

καλύτερα διαβάστε το από το λινκ που έχει και τα λινκς-παραπομπές στο πρόγραμμά του...

O Mr. “Δημιουργία,. Ξανά !;”

Ξέρω ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα ν’ ασχοληθούμε σήμερα απο τον κύριο Τζήμερο και το κόμμα του, αλλά έχουν μαζευτεί διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις θέσεις του και θέλησα να τα μαζέψω όλα σε ένα άρθρο. Έτσι για να μπορώ να απαντάω με ένα λίνκ στους φάν του. Να διευκρινίσω εδώ, ότι δεν πρόκειται να κάνω συνολική κριτική των (νεο)φιλελεύθερων θέσεών του, απλά θα επισημάνω κάποια πραματάκια.

Κατ’ αρχάς θεωρεί τον εαυτό του αδιάφθορο και μη-επαγγελματία πολιτικό, όπως λέει και ο ίδιος “δε μας ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα, θέλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια, να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου.. και να πάμε σπίτια μας” . Η ανιδιοτέλεια και η προσφορά στο συνάνθρωπο σ’ όλο της το μεγαλείο. Επίσης θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο της παραγωγικής οικονομίας χωρίς κομματικό και πολιτικό παρελθόν. Εδώ να σημειώσω ότι τα τελευταία 20 χρόνια προσφέρει απο το μετερίζι του marketing στο χώρο της παραγωγικής (καπιταλιστικής) οικονομίας. Αλλά ας μην είμαστε εμπαθείς απο την αρχή και ας τον αφήσουμε να μιλήσει ο ίδιος για μια σειρά θέματα:

Αρχίζουμε με τα εργασιακά. Στο παρακάτω βίντεο λέει ” Όχι δεν είμαστε υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.. καθόλου κατάκτηση δεν είναι.. το ελάχιστο ας το βρεί ο καθένας με τον εργοδότη του.. να διεκδικήσει ο καθένας το μισθό ανάλογα με τις δυνατότητές του“. Πού είναι η Θάτσερ και ο Φρίντμαν να τον αποθεώσουν. Ο καθένας μας, δηλαδή, πρέπει να κοιτάει μόνο τα δικά του προσωπικά συμφέροντα, να αναπτύσσει τον εαυτό του σύμφωνα με τα εκάστοτε κριτήρια της αγοράς και – πατώντας επί πτωμάτων – να χτίζει την καριέρα και την προσωπική του περιουσία. Φιλαράκι που γεννήθηκες στην εργατογειτονιά και εξ’ ορισμού έχεις τεράστιο μειονέκτημα έναντι των αστών στο σύγχρονο στίβο της εργασίας λυπάμαι.. ας πρόσεχες, ας γεννιόσουν αλλού..

Ποιά είναι η άποψή του για τις πορείες; “Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα.” Απο δώ και πέρα στο πεζοδρόμιο – όπου υπάρχει δηλαδή αλλιώς καθόλου. Ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς η ανάπτυξη μιας πορείας μισού εκατομμυρίου κόσμου κατα μήκος του πεζοδρομίου χαρίζει αναμφισβήτητα τεράστιο κύρος και μήκος σε αυτή. Θα ξεκινάει απο το Σύνταγμα και θα τελειώνει στην Ελευσίνα, πάντα στο πεζοδρόμιο. Και όταν θα πρέπει να πας απο το ένα οικοδομικό τετράγωνο στο επόμενο; Θα επιτρέπεται να πατάς τη διάβαση πεζών και αν ναί μόνο όταν θα χει πράσινο ανθρωπάκι;

Και προφανώς, μην ακούσω τίποτα για απεργίες ε; ” Η «περιφρούρηση απεργίας» είναι ποινικό αδίκημα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Εμποδίζεις το πλοίο να αποπλεύσει; Σύλληψη και αυτόφωρο! “. Πάλι καλά που δε ζητάει και επιτόπιο τουφεκισμό. Υποθέτω πως αν συναντούσε και αντίσταση στο να καταστείλει την απεργία στη Χαλυβουργία θα χρησιμοποιούσε τα τάνκς, ενώ αν ζούσε κάμποσα χρόνια νωρίτερα στο Σικάγο το 1886 θα τους κρέμαγε όλους που ζητάγανε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ανάπαυση και οκτώ ύπνο.

Συνεχίζουμε στο επόμενο δυνατό του σημείο, το μεταναστευτικό. ” Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους. Διαφωνούμε με τις «φιλελεύθερες» απόψεις πως κάθε εργαζόμενος, είτε είναι μετανάστης είτε «ντόπιος», έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη. Όταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολλάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του ”. Φίλε μετανάστη δεν ‛πα να βγάζεις την ίδια δουλειά με τον (DNA certified) έλληνα, θα πάρεις λιγότερα. Ή με άλλα λόγια; Αφού μπορείς να εκμεταλλευτείς τον άλλο – κρατώντας τον παράλληλα χαρούμενο γιατί έχει μάθει ο κακομοίρης σε πολύ χειρότερο περιβάλλον εργασίας – κάντο και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.. Win, Win που θα ‛λεγε και ο γιωργάκης. Υποθέτω πως τα φυτώρια φράουλας στη Μανωλάδα είναι και το πρότυπο εφαρμογής της παραπάνω θεωρίας για τον κ. Τζήμερο.

Άμεσα σχετιζόμενο με το παραπάνω είναι και η θέση “Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο .. τώρα που ο έλληνας είναι απελπισμένος είναι πρόθυμος να δουλέψει και για πολλοί λιγότερα.. πολλοί Έλληνες θα δεχόντουσαν να εργαστούν σε οποιονδήποτε τομέα αρκεί να εξασφάλιζαν στοιχειωδώς τα προς το ζην.“ Κατα τ’ άλλα το ΚΚΕ επιθυμεί την εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλα ας μην προτρέχουμε. Να του θυμίσουμε όμως του κύριου Τζήμερου, τη θέση του χρυσαύγουλου Καιάδα (υπεύθυνου “ιδεολογίας” των ναζιστών) “Αν φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες, που είναι πάνω απο 3 εκ, θα είναι 3 εκ. θέσεις ελλήνων”. Κάθε ομοιότητα στα επιχειρήματα είναι απλά συμπτωματική. Αυτά που λέει για στρατόπεδα εργασίας, ώπα σόρρυ χώρους εργασίας, θα τα αφήσω ασχολίαστα.
Η άποψη για την Αριστερά. ”Ποια Αριστερά; Η πιο αισχρή συντήρηση είναι. Τα δεκανίκια του δικομματισμού… Και τι έχουμε στην Ελληνική Σοβιετία; Τα απολιθώματα του σταλινικού μουσείου της Αλέκας, τους κουτσαβακισμούς και τις τζάμπα μαγκιές του Τσίριζα και το άοσμο και άγευστο ευχολόγιο του Κουβέλη. Θα ήταν όλοι τους γραφικοί, αν δεν ήταν επικίνδυνοι. Επιδιώκουν την εξαθλίωση του εργαζόμενου, το ρήμαγμα κάθε παραγωγικής μονάδας, μπας και «τσιμπήσουν» κανένα ψηφουλάκι. ” Με φοβερά πολιτικά επιχειρήματα αποδομεί την Αριστερά στο σύνολό της. Και λέω εγώ ο βλάκας – αν η Αριστερά έχει όντως αυτό το στόχο και το καταφέρει και τσιμπήσει και πολλά ψηφαλάκια και έρθει και στην εξουσία, μετά τί θα κάνει; Αφού θα ‛χει επιτύχει τους στόχους της κατά τον Τζήμερο. Μάλλον θα αυτοκαταστραφεί ε;

Κρατάμε για το τέλος το κερασάκι. Όταν ρωτήθηκε ο Mr. Tzimeros για την είσοδο των ναζί στη βουλή είπε “τόσο καιρό ανεχόμαστε τους οπαδούς του Στάλιν, τώρα θα ανεχτούμε και αυτούς του Χίτλερ“. Τα ίδια λέει και στο βίντεο. Συνεπής απέναντι στην κυρίαρχη γραμμή εξίσωσης κομμουνισμού και φασισμού. Στην ίδια γραμμή με κατάπτυστα άρθρα όπως αυτό του Μίχα στο αγαπημένο μου σάιτ protagon. Και μετά θα βγαίνει και θα αναρωτιέται σε λίγο καιρό πώς ενισχύθηκαν οι φασίστες. Και αντιγράφουμε απο τις θέσεις του κόμματός του κυρίου Τζήμερου και τελειώνουμε: “Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει στην ελληνική Βουλή κόμμα που στο καταστατικό του αυτοπροσδιορίζεται (επί λέξει) ως: «επαναστατική οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών που αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας… καθοδηγείται από την κοσμοθεωρία του μαρξισμού-λενινισμού και τον προλεταριακό διεθνισμό. Εμπνέεται από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση… Το πέρασμα από την καπιταλιστική κοινωνία, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, σε μια σοσιαλιστική κοινωνία προϋποθέτει την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη, την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής…» ”

http://evritanas.wordpress.com/2012/05/09/tzimeros/

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Σωστά τα λες.

Να σου πω τη γνώμη μου για ποιο λόγο παίρνεις τις απαντήσεις που παίρνεις στο φόρουμ αυτό.

Στην Ελλάδα ιστορικά όλα τα αριστερά κόμματα προέκυψαν από το ΚΚΕ. Όλα! Το οποίο ΚΚΕ έμεινε σταθερά στο όραμα του Στάλιν, τον απόλυτο ολοκληρωτισμό του Πατερούλη που τα ξέρει όλα. Κολλημένο με τα τανκ, τα γκουλάγκ, τις εκκαθαρίσεις, τα πάντα. "Ιστορικές αναγκαιότητες".

Δηλαδή το ΚΚΕ είναι τέρμα αριστερά. Όλοι οι αριστεροί λοιπόν στην Ελλάδα έχουν αριστερά τους το ΚΚΕ. Ο συνεχής τους φόβος λοιπόν είναι μήπως κάνουν κάποιο λάθος και ξεφύγουν πολύ δεξιά!!! Οπότε όλο το παιχνίδι παίζεται μεταξύ ΚΚΕ και υπολοίπων. Ποιος θα δικαιωθεί. Ποιος είναι δεξιός. Ποιος προδίδει τον Μαρξ κλπ κλπ κλπ. Το ΚΚΕ είναι το σημείο αναφοράς.

Γι αυτό δεν έχει καμιά σχέση η αριστερά εδώ με Σουηδίες, ευρωαριστερά κλπ. Σε πολλά από αυτά τα κράτη δεν είχαν ποτέ ΚΚ, ή αν είχαν ήταν τελείως περιθωριακό. Και σήμερα δεν υπάρχει πουθενά. Ενώ εδώ είναι η μητέρα όλων των αριστερών και ουσιαστικά δεν μπορούν να απογαλακτιστούν. Κάθε Έλληνας αριστερός σε κάθε εκλογές έχει μέσα του το δίλημμα "μήπως σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ; Μήπως για λόγους τακτικής; Μήπως πια έχει βελτιωθεί. Μήπως είναι ιστορική ανάγκη;".

Οπότε, και 50% να πάρει ο Τσίπρας, αυτό που κυρίως θα τους νοιάξει είναι ότι επιτέλους δικαιώθηκαν έναντι του ΚΚΕ. Και ο φόβος τους θα είναι μήπως γίνουν δεξιοί. Το ότι θα έχουν δυνατότητα να κυβερνήσουν είναι τελείως δευτερεύον.

Έτσι τα κατάλαβα εγώ...

Στην Σουηδια ειχαν ευγονική και 400000 στειρωσεις νοητικα καθυστερημενων και ψυχικα πασχοντων ως το 74....Οι Σουηδοί ακολουθησαν ακριβώς την πολιτική Χιτλερ...

Αυτά δεν στάπανε...??Εγκληματιες και συνεχιστες του Αδολφου οι''δημοκρατες''..

Οι λοιπες αναλυσεις σου ως συνηθως με αφηνουν αδιάφορο ..

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις .

Να τον αφήσεις ήσυχο! Τέτοια χαρτογράφηση της ελληνικής Αριστεράς σπανίως έχουμε την τύχη να απολαύσουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Βρε συ Emilot, το αγγλάρες το έβαλα για την παροιμία, καμία σχέση με πολιτική...

Ιδέες απόψεις ανταλλάσουμε, αν είναι να χαλιόμαστε μεταξύ μας, γ@μ@ το γιατί ειναι καθημερινή όαση για μένα το φόρουμ.
Απλως σκέφτομαι οτι όλοι κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον οταν πάμε να φηφίσουμε παρά το καλό της χώρας.

Το resume ειναι no money.. ποιος πιστεύετε απο τους ψηφοφόρους έχει πρόγραμμα/λύση ΠΡΑΚΤΙΚΗ.. γιατί στην θεωρία ολοι σκίζουν..

Καταρχάς μιλάς σε πολιτικό νήμα....και η κριτική θα περιέχει πολιτική χροιά.....γιατί ξεχνάτε και διαστρεβλώνετε έυκολα...

Αναφέρεις ότι "όλοι" κοιτάμε το προσωπικό συμφέρον...

Σε πληροφορώ οτι δεν είναι όλοι....το ίδιο....

Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι να ξεφύγουμε απο αυτόν τον βούρκο που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μας έφεραν...και παλεύουμε για κάτι που αφορά την εργατική τάξη...

Τι ιδεολογική βάση έχουν αυτά τα δύο κόμματα??? Τον νεο-φιλελευθερισμό.....

Όταν λοιπόν θέλεις να απαλλαγείς απο αυτή την ιδεολογία που σε κατάντησε έτσι και να στραφείς σε κάτι διαφορετικό μπας και δεις άσπρη μέρα, τότε δεν επιλέγεις τον Τζήμερο που βγήκε απο το αυγό του χτες, είδε χρήμα απο το βουλευτιλίκι και προσπαθεί να μπει.....υιοθετώντας την ίδια ιδεολογία...

Δεν βαρεθήκατε να την πατάτε στην ζωή σας...?? Αν όχι, μην παρασέρνεται τουλάχιστον και άλλους....

Last edited:
εν τω μεταξύ όσοι συγκρίνουν την Ελλάδα με άλλες χώρες ξεχνάνε πολύ βασικά πράγματα...

είμαστε ούτε 200 χρόνια κράτος...

δημοκρατία έχουμε δεν έχουμε 30 χρόνια...

δεν είχαμε ποτέ αποικίες να εκμεταλλευτούμε...

έχουμε συμμετάσχει σε όλους τους πολέμους...

άντε τι σας έχω βρε!!!!

καλύτερα διαβάστε το από το λινκ που έχει και τα λινκς-παραπομπές στο πρόγραμμά του...

http://evritanas.wordpress.com/2012/05/09/tzimeros/

Κλέαρχε Respect....

αντε να το ξαναβάλω :

"Εξοχότατη,

αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους σε ένα και μόνο πράγμα: να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν!"

από την επιστολή του Θάνου Τζήμερου στην εξοχότατη κ. Μέρκελ .

(post # 60248 στο νήμα "Που Πάει η χώρα;" αναδημοσίευση από εδώ_

proxy: αν έξαιρέσουμε το εισαγωγικό γλύψιμο ... το υπολοιπο λέει:

α. να κόπεί η μονιμότητα. Αν δεν εισαι καλός στην δουλεία σου ή κλέβεις, να συμβαίνει αυτο που συμβαίνει σε κάθε λογική χώρα: σπίτι σου..
b. Διαφανεια/μίζες κτλ. Ενιαία Μηχανογράφηση [ΜΑΛΛΙΑΣΕ το keyboard μου] οπως στις σοσιαλιστικές Σκανδιναβικές χώρες.
c. για το επίδομα εγκαιρής προσεύλεσης, θα πεθάνωωωωωωωωωωωωωω (που λέει και ο Λαζόπουλος) :))))))))))))))

μπορείτε να μου πείτε γιατί να μην έχουμε το παραπάνω Α-Β-C στην Ελλάδα?
Θαρρώ αν είχαν γίνει τα παραπάνω θα είμασταν σε καλύτερη μοίρα σήμερα

οσον αφορά τον καπιταλισμό: δεν ειμαι ο ειδήμωνας να εξηγησω τι είναι, αλλά στο δικό μου μυαλό ειναι η απληστία.
Επίσης δεν έγραψα πουθενά οτι με έκανες να γελάω, τωρά εσυ το γυρνάς σε προσωπικό..
αν δεν σου αρέσουν αυτα που γράφω δεν χρείαζετε το "humour".

Συζήτηση κάνουμε αλλά νιώθω ίσως είσαστε πιο "θερμοί" αριστεροί υποστηρικτές στο φόρουμ και δεν έχει νόημα
να εκφράζομαι μόνος μου αν ειναι να γυρνάει σε χλευασμό η συζήτηση. Θα ήταν καλύτερα να είχαμε και άλλες ιδέες στο τραπέζι ..

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Στην Σουηδια ειχαν ευγονική και 400000 στειρωσεις νοητικα καθυστερημενων και ψυχικα πασχοντων ως το 74....Οι Σουηδοί ακολουθησαν ακριβώς την πολιτική Χιτλερ...

Αυτά δεν στάπανε...??Εγκληματιες και συνεχιστες του Αδολφου οι''δημοκρατες''..

Οι λοιπες αναλυσεις σου ως συνηθως με αφηνουν αδιάφορο ..

Δηλαδή και οι Σουηδοί αριστεροί κρυφο-φασίστες ήταν τελικά; Οι Δανοί;

Βέβαια, καμιά σχέση με την ουσία όσων έγραψα. Που είναι προσωπική εντύπωση, μη-επιστημονική και παρότι εσένα σε αφήνει αδιάφορο, νομίζω ότι έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Στο φόρουμ γράφουν όλες οι αριστερές συνιστώσεις (βέβαια υπάρχουν δεκάδες...) αλλά θα έβαζα στοίχημα ότι πάνω από το 90% έχουν περάσει από το ΚΚΕ και απλώς κάποια στιγμή κάτι τους βρώμισε και έφυγαν.

Σωστά τα λες.

Στην Ελλάδα ιστορικά όλα τα αριστερά κόμματα προέκυψαν από το ΚΚΕ. Όλα! Το οποίο ΚΚΕ έμεινε σταθερά στο όραμα του Στάλιν, τον απόλυτο ολοκληρωτισμό του Πατερούλη που τα ξέρει όλα. Κολλημένο με τα τανκ, τα γκουλάγκ, τις εκκαθαρίσεις, τα πάντα. Όλα σωστά. "Ιστορικές αναγκαιότητες".

Η μόνη λεπτομέρεια είναι η εξής:

Ο διάλογος με τον Σωκράτη ξεκίνησε από το ποστ που έγραψα για τον Τζήμερο, λεπτομέρεια πρώτη.
Λεπτομέρεια δεύτερη...δεν είμαι αριστερός, οπότε spare me από τα αντικομμουνιστικά σου τσιτάτα. Δεν με αφορούν, δεν με ενοχλούν, δεν με ενδιαφέρουν.
Λεπτομέρεια τρίτη...στο φόρουμ γράφουν άνθρωποι όλων των πολιτικών ''αποχρώσεων''. Τώρα αν εσύ τα βλέπεις όλα κόκκινα και με ταμπελίτσες, δεν σου φταίει κανένα φόρουμ.

Μπλα μπλα μπλα.. .απο ιδέες ομως τίποτα δεν βλέπω..
Ειστε βολεμένοι σε αυτήν την κάταστάση ?

Οι αριστεροί στην Ελλάδα, @@ αριστεροί μου φαίνετε ειναι..
Δεν γίνεται οι Σουηδοί και Φινλανδοί που έιχαν 2 δεκαετίες σχεδόν αριστέρες κυβερνήσεις να είχαν Αναπτυξη & Παραγωγικότητα :)

κε. Σούρλα, γιατί εγώ ο νεαρός δεν ειδα πουθενα φασιστόειδη συμπεριφορα του Τζήμερου ,
μπορείτε να μου πείτε γιατι τον χαρακτηρίζετε φασίστα?

Επειδή θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και τα δανεικά απο τους ξένους.
Μπορει κάποιος να με διαφωτίσει τι γίνετε αν δεν έχουμε Ευρώ & Ευρωπαική Ένωση?

Απο την στιγμή που δεν έχουμε λεφτά τι κάνουμε? Οι αγγλάρες λένε "beggers can't be choosers"...

Δεν ξέρω το επιστημονικό σου επίπεδο, αλλά συγκρισεις μεταξύ ανομοιων πραγμάτων δε γίνονται.

Οι Σουηδοί όπως λες έχουν κάτι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι, πως έχουν κρύο, επομενως έχουν μαθει να είναι λιτοί. Το δευτερο είναι πως έχουν ξυλεία, οπότε μεσω της ξυλειας ανά τους αιώνες είχαν πλεόνασμα. Επίσης βρισκονταν πολύ κοντά στη Γερμανία και λόγω του πλεονασματος από τα ξυλα μπορεσαν και ανέπτυξαν βιομηχανία.

Οι Φινλανδοί από την άλλη, έχουν λιμνες, άρα ιχθυοκαλλιέργειες. Και οι δυο χωρες βρεχονται από τη Βαλτική, άρα ευνοοούνται από τη θεση τους, για να αναπτυξουν διαμετακομιστικό εμπόριο. Θα μου πεις και οι Βυζαντινοί είχαν, αλλά δεν είχαν αστική τάξη ώστε να μεταποιεί προϊόντα, όπως οι δυτικοευρωπαίοι. Και πάλι αυτο σταμάτησε με την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Τεσπα, μη συγκρινεις μήλα με πορτοκάλια.

Εσύ δηλαδή είσαι βολεμενος με τους συνομηλικους να είναι άνεργοι ή να παιρνου ψίχουλα; να ξέρω δηλαδή;

Kοίτα, στην Ευρώπη θα μεινεις είτε φυγεις είτε μείνεις στην ΕΕ. Να μετακινησουν χωρα από μια ήπειρο σε μια άλλη ειναι λίγο δύσκολο. Τώρα αν δεν έχουμε ευρώ και ευρωπαϊκή ένωση, παόυμε να υφιστάμεθα ως οντότητες και περνάμε στη Limbo. Κάποιοι απο μας συναντάμε τη Κοτιγιάρ και περνάνε ζωή και κότα.

Σοβαρά τώρα, πες μου τι έχεις κερδίσει εσύ από την ΕΕ; Σου στειλε κανά έμβασμα ο Ρομπάι; Ο μονος που κερδισε ήταν ο βιομήχανος που δανειζόταν με μικρότερο επιτόκιο. Ούτε ο καταθέτης κερδισε, διότι τα επιτοκια ήταν πολύ χαμηλά.

Σίγουρα, αν φυγεις από την ΕΕ χωρίς κοινωνικοποιηση των μέσων παραγωγής δεν θα κερδισεις τίποτε. Αλλά και να μείνεις, συντομα θα έχεις μισθούς Βουλγαρίας.

Εσύ συμφωνείς με τη δήλωση Τζημέρου, πως οι βιομηχανοι παράγουν τον πλούτο; Αν το παράγουν μονοι τους, εμάς γιατί μας έχουν;

Από αγγλικα δεν σκαμπαζω αλλά ξέρω ένα ρητό που λέει "το ψαρι θελει υπομονή και το μ...ί κυνηγι."

Δεν ξέρω επισης τι γνωσεις έχεις από αριθμητική αλλά λεφτά υπαρχουν για να πληρωσουμε μισθούς και συντάξεις. Ναι, πίστεψε με

Επίσης, παμε να δουμε που θα πάνε τα 4,2 δις της δόσης;

Αρχίζουμε:

Στη σελίδα αυτή

http://www.nomuranow.com/research/globalresearchportal/getpub.aspx?pid=498720 στις σελιδες 10,11 εχει ένα πίνακα. Στην ημερομηνια 18/5 έχει ένα ομόλογο αξιας 3,3 δις (ανηκει στην ΕΚΤ) 4,2-3,3=0,9

Στη σελιδα 11, έχει ένα άλλο ομόλογο στις 15/5 αξιας 450 εκ 0,9-0,45=0,45

Τέλος, στη σελίδα http://www.pdma.gr/index.php/el/debt-instruments-gr/2012-02-24-17-12-01 και στον πινακα "13ων βδομαδων" στην στηλη αποδεκτό ποσό, έχουμε 480 εκ ληξη εντόκων (100% ελληνικές τραπεζες)
450 εκ -480 εκ=-30 εκ τα οποια είναι ψιχουλα μπροστά στα 12,5 δις εσοδα ου ειχε το κράτος τους 3 πρώτους μήνες.

Αρα τα δάνεια της ΕΕ και του ΔΝΤ πάνε εξ'ολοκλήρου για να πληρωθούν οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι. Οχι για μισθούς και συντάξεις

Να τον αφήσεις ήσυχο! Τέτοια χαρτογράφηση της ελληνικής Αριστεράς σπανίως έχουμε την τύχη να απολαύσουμε.

Κάντε ένα κρυφό γκάλοπ μεταξύ σας πόσοι περάσατε από το ΚΚΕ, πόσοι διαβάζατε για μια περίοδο Ριζοσπάστη κλπ και θα εκπλαγείς.

Σε καμιά άλλη χώρα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο...

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ΚΚ.

Από αγγλικα δεν σκαμπαζω αλλά ξέρω ένα ρητό που λέει "το ψαρι θελει υπομονή και το μ...ί κυνηγι."

εγώ ξέρω το άλλο: δεν γ@μας που δεν γ@μάς δεν πας για ψάρεμα

:flipout:

ρε nikoskouklos ώρες ώρες μου ανεβάζεις το αίμα στο κεφάλι και άλλες ώρες όπως τώρα θέλω να σε φιλήσω!

Χαράς στην υπομονή σου!

b. Διαφανεια/μίζες κτλ. Ενιαία Μηχανογράφηση [ΜΑΛΛΙΑΣΕ το keyboard μου] οπως στις σοσιαλιστικές Σκανδιναβικές χώρες.
c. για το επίδομα εγκαιρής προσεύλεσης, θα πεθάνωωωωωωωωωωωωωω (που λέει και ο Λαζόπουλος) :))))))))))))))
.

Ποιος σου είπε οτι αυτά δεν τα λέει και κάποιος άλλος???

Κάντε ένα κρυφό γκάλοπ μεταξύ σας πόσοι περάσατε από το ΚΚΕ, πόσοι διαβάζατε για μια περίοδο Ριζοσπάστη κλπ και θα εκπλαγείς.

Σε καμιά άλλη χώρα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο...

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ΚΚ.

-1