Μπλα μπλα μπλα.. .απο ιδέες ομως τίποτα δεν βλέπω..
Ειστε βολεμένοι σε αυτήν την κάταστάση ?
Οι αριστεροί στην Ελλάδα, @@ αριστεροί μου φαίνετε ειναι..
Δεν γίνεται οι Σουηδοί και Φινλανδοί που έιχαν 2 δεκαετίες σχεδόν αριστέρες κυβερνήσεις να είχαν Αναπτυξη & Παραγωγικότητα
κε. Σούρλα, γιατί εγώ ο νεαρός δεν ειδα πουθενα φασιστόειδη συμπεριφορα του Τζήμερου ,
μπορείτε να μου πείτε γιατι τον χαρακτηρίζετε φασίστα?
Επειδή θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και τα δανεικά απο τους ξένους.
Μπορει κάποιος να με διαφωτίσει τι γίνετε αν δεν έχουμε Ευρώ & Ευρωπαική Ένωση?
Απο την στιγμή που δεν έχουμε λεφτά τι κάνουμε? Οι αγγλάρες λένε "beggers can't be choosers"...
Δεν ξέρω το επιστημονικό σου επίπεδο, αλλά συγκρισεις μεταξύ ανομοιων πραγμάτων δε γίνονται.
Οι Σουηδοί όπως λες έχουν κάτι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι, πως έχουν κρύο, επομενως έχουν μαθει να είναι λιτοί. Το δευτερο είναι πως έχουν ξυλεία, οπότε μεσω της ξυλειας ανά τους αιώνες είχαν πλεόνασμα. Επίσης βρισκονταν πολύ κοντά στη Γερμανία και λόγω του πλεονασματος από τα ξυλα μπορεσαν και ανέπτυξαν βιομηχανία.
Οι Φινλανδοί από την άλλη, έχουν λιμνες, άρα ιχθυοκαλλιέργειες. Και οι δυο χωρες βρεχονται από τη Βαλτική, άρα ευνοοούνται από τη θεση τους, για να αναπτυξουν διαμετακομιστικό εμπόριο. Θα μου πεις και οι Βυζαντινοί είχαν, αλλά δεν είχαν αστική τάξη ώστε να μεταποιεί προϊόντα, όπως οι δυτικοευρωπαίοι. Και πάλι αυτο σταμάτησε με την Οθωμανική αυτοκρατορία.
Τεσπα, μη συγκρινεις μήλα με πορτοκάλια.
Εσύ δηλαδή είσαι βολεμενος με τους συνομηλικους να είναι άνεργοι ή να παιρνου ψίχουλα; να ξέρω δηλαδή;
Kοίτα, στην Ευρώπη θα μεινεις είτε φυγεις είτε μείνεις στην ΕΕ. Να μετακινησουν χωρα από μια ήπειρο σε μια άλλη ειναι λίγο δύσκολο. Τώρα αν δεν έχουμε ευρώ και ευρωπαϊκή ένωση, παόυμε να υφιστάμεθα ως οντότητες και περνάμε στη Limbo. Κάποιοι απο μας συναντάμε τη Κοτιγιάρ και περνάνε ζωή και κότα.
Σοβαρά τώρα, πες μου τι έχεις κερδίσει εσύ από την ΕΕ; Σου στειλε κανά έμβασμα ο Ρομπάι; Ο μονος που κερδισε ήταν ο βιομήχανος που δανειζόταν με μικρότερο επιτόκιο. Ούτε ο καταθέτης κερδισε, διότι τα επιτοκια ήταν πολύ χαμηλά.
Σίγουρα, αν φυγεις από την ΕΕ χωρίς κοινωνικοποιηση των μέσων παραγωγής δεν θα κερδισεις τίποτε. Αλλά και να μείνεις, συντομα θα έχεις μισθούς Βουλγαρίας.
Εσύ συμφωνείς με τη δήλωση Τζημέρου, πως οι βιομηχανοι παράγουν τον πλούτο; Αν το παράγουν μονοι τους, εμάς γιατί μας έχουν;
Από αγγλικα δεν σκαμπαζω αλλά ξέρω ένα ρητό που λέει "το ψαρι θελει υπομονή και το μ...ί κυνηγι."
Δεν ξέρω επισης τι γνωσεις έχεις από αριθμητική αλλά λεφτά υπαρχουν για να πληρωσουμε μισθούς και συντάξεις. Ναι, πίστεψε με
Επίσης, παμε να δουμε που θα πάνε τα 4,2 δις της δόσης;
Αρχίζουμε:
Στη σελίδα αυτή
http://www.nomuranow.com/research/globalresearchportal/getpub.aspx?pid=498720 στις σελιδες 10,11 εχει ένα πίνακα. Στην ημερομηνια 18/5 έχει ένα ομόλογο αξιας 3,3 δις (ανηκει στην ΕΚΤ) 4,2-3,3=0,9
Στη σελιδα 11, έχει ένα άλλο ομόλογο στις 15/5 αξιας 450 εκ 0,9-0,45=0,45
Τέλος, στη σελίδα
http://www.pdma.gr/index.php/el/debt-instruments-gr/2012-02-24-17-12-01 και στον πινακα "13ων βδομαδων" στην στηλη αποδεκτό ποσό, έχουμε 480 εκ ληξη εντόκων (100% ελληνικές τραπεζες)
450 εκ -480 εκ=-30 εκ τα οποια είναι ψιχουλα μπροστά στα 12,5 δις εσοδα ου ειχε το κράτος τους 3 πρώτους μήνες.
Αρα τα δάνεια της ΕΕ και του ΔΝΤ πάνε εξ'ολοκλήρου για να πληρωθούν οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι. Οχι για μισθούς και συντάξεις