Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Έχει καμιά πρόταση η Αριστερά; Εγώ παρακολουθώ ειδήσεις όσο μπορώ (όχι από TV), αλλά δεν έχω ιδέα τι προτείνουν τα αριστερά κόμματα! Ξέρω ότι επίσημα και το ΚΚΕ και τα άλλα αριστερά κόμματα έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν παραμονή στο Ευρώ, αλλά από κει και πέρα ... μηδέν.

Θα βάλουν φυλακή όσους έκλεψαν; Θα βάλουν φυλακή όσους παρανόμησαν; Θα θέσουν σωστούς και δίκαιους κανόνες στην οικονομική και κοινωνική ζωή; Και αν ναι, ποιους ακριβώς; Θα απλοποιήσουν το ανόητο νομικό μας σύστημα με τις πολυνομίες και τις προστασίες διαφόρων νταβατζήδων και συμμοριών; Θα μειώσουν τους βουλευτές και τις κάθε είδους αποζημιώσεις; Θα αλλάξουν το σύνταγμα ώστε υπουργοί και βουλευτές να έχουν προσωπική ευθύνη και να πηγαίνουν φυλακή όταν κλέβουν έστω και ένα ευρώ; Θα πετάξουν έξω από το δημόσιο τα άχρηστα κομματόσκυλα που δεν μπήκαν με ΑΣΕΠ και δεν έχουν κανένα προσόν; Θα βγάλουν έξω από τα υπουργεία συγγενείς και φίλους των προηγούμενων υπουργών που τοποθετήθηκαν εκεί χαριστικά και διαλύουν το κράτος μας με την ανικανότητά τους;

Τι θα κάνουν τέλος πάντων;

Δεν με ενδιαφέρει να ακούσω σε τι είναι αντίθετοι. Με ενδιαφέρει να μάθω τι θα κάνουν.

Αλλά δυστυχώς νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι ξέρουν, ούτε και τους ενδιαφέρει...

Μη με ρωτας τι προταση εχει η αριστερά γιατι δεν μπορω να φανταστώ πως τοσα χρονια που βγαινουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εχουν καποια πρόταση.
Παρολα αυτα κρατουν την εξουσια απο την μεταπολίτευση μεχρι σημερα.
Το δεν πιο τραγελαφικό ειναι πως ολα αυτα τα χρόνια δεν εχουν τηρήσει ουτε μια προεκλογική τους υπόσχεση.
Συνεπως τα περι προτάσεων η ακομα περισσότερο περι δεσμεύσεων δεν εχουν καμια απολυτως σημασία και δεν μπορουν να χρησιμοποιηθούν ως επιχείρημα για να μην ψηφίσουμε καποιο κόμμα ( σε αυτή την χωρα και με τον τροπο που λειτουργεί ο ψηφοφόρος).
Στην τελικη σου ερωτηση για το τι θα κάνουν, θα σου θυμίσω απλα πως ολα αυτα τα χρονια χωρις καμια πρόταση τα δυο μεγαλα κόμματα ο ελληνικος λαος τα ψήφισε για να δει τι θα κάνουν ( η τουλάχιστον γιατι πίστεψε πως κατι θα κανουν).
Ε μετα απο 40 χρονια νομίζω πως ειδε ...
Η μηπως οχι...;

Last edited:

Θα τρέξουνε όλοι οι βολεμένοι και πονεμένοι- Έλληνες και θα βγάλουν πάλι το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ……..
Ο Έλληνας ξεχνάει πολύ εύκολα ……………..
Εδώ τρέξανε να ψηφήσουν το Βενιζέλο, που κατέβαινε μόνος του………….. Αν είναι δυνατών……………….
Υπαρχουν ακομα βολεμενοι ελληνες ;;;
Και ποσα εκατομυρια ειναι;

Υπαρχουν ακομα βολεμενοι ελληνες ;;;
Και ποσα εκατομυρια ειναι;
Πολλοί ..πάρα πολλοί…………… πιστέψτε με ότι σε γνωστή επιχείρηση έγιναν τώρα εκλογές και η πασκ πείρε 80% …
Για να μην σου πω για την δική μου δουλειά, τι γίνεται …… Άσε ρε αδερφέ σου λέω………………

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Έχει καμιά πρόταση η Αριστερά; Εγώ παρακολουθώ ειδήσεις όσο μπορώ (όχι από TV), αλλά δεν έχω ιδέα τι προτείνουν τα αριστερά κόμματα! Ξέρω ότι επίσημα και το ΚΚΕ και τα άλλα αριστερά κόμματα έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν παραμονή στο Ευρώ, αλλά από κει και πέρα ... μηδέν.

Θα βάλουν φυλακή όσους έκλεψαν; Θα βάλουν φυλακή όσους παρανόμησαν; Θα θέσουν σωστούς και δίκαιους κανόνες στην οικονομική και κοινωνική ζωή; Και αν ναι, ποιους ακριβώς; Θα απλοποιήσουν το ανόητο νομικό μας σύστημα με τις πολυνομίες και τις προστασίες διαφόρων νταβατζήδων και συμμοριών; Θα μειώσουν τους βουλευτές και τις κάθε είδους αποζημιώσεις; Θα αλλάξουν το σύνταγμα ώστε υπουργοί και βουλευτές να έχουν προσωπική ευθύνη και να πηγαίνουν φυλακή όταν κλέβουν έστω και ένα ευρώ; Θα πετάξουν έξω από το δημόσιο τα άχρηστα κομματόσκυλα που δεν μπήκαν με ΑΣΕΠ και δεν έχουν κανένα προσόν; Θα βγάλουν έξω από τα υπουργεία συγγενείς και φίλους των προηγούμενων υπουργών που τοποθετήθηκαν εκεί χαριστικά και διαλύουν το κράτος μας με την ανικανότητά τους;

Τι θα κάνουν τέλος πάντων;

Δεν με ενδιαφέρει να ακούσω σε τι είναι αντίθετοι. Με ενδιαφέρει να μάθω τι θα κάνουν.

Αλλά δυστυχώς νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι ξέρουν, ούτε και τους ενδιαφέρει...

Συμφωνώ. Δυστυχώς. Και λέω δυστυχώς γιατί συμφωνόντας ουσιαστικά ταυτίζομαι με την καθεστωτική δικαιολογία περί Αριστεράς χωρίς προτάσεων. Η ίδια η Αριστερά είναι όμως αυτή που έχει χαρίσει την καραμέλα στους άλλους.

Έχει προτάσεις, τις έχω διαβάσει με ενδιαφέρον. Όμως έχουν ένα τεράστιο λογικό κενό και αγνοούν τα δεδομένα. Ακουμπούν πάνω σε αξιώματα που θα έπρεπε μεν να ισχύουν (στην προσωπική μου πάντα κοσμοθεωρία), αλλά δεν ισχύουν.

Παράδειγμα; Η κρατικοποίηση των τραπεζών. Θα ήθελα πολύ να είναι κρατικές οι τράπεζες, αλλά απ'οσο μπορώ να καταλάβω αυτή τη στιγμή είναι "προστατευμένες" από τέτοια κίνηση με διάφορους τρόπους. Μόνο και μόνο τα δάνειά τους. Αν κρατικοποιηθούν, από που θα αντλήσουν κεφάλαιο; Από καταθέσεις; Αυτό δεν είναι ληστεία απ'τον κόσμο; Και εξάλλου, ποιες καταθέσεις, αφού (απ'ότι λένε) είναι άδειες όσο ποτέ άλλοτε. Θα δανειστούν; Από ποιές αγορές; Θα εκποιήσουν περιουσία; Μα και τώρα αυτό δεν κάνουμε;

Ο Τσίπρας μιλάει για στάση πληρωμών και παραμονή στο Ευρώ. Έστω ότι γίνεται (υπάρχουν βέβαια και πολλές γνώμες για το αντίθετο αλλά έστω). Θα δανειστούμε από ποιόν; Πως θα διατηρήσουμε το πλεόνασμα που υποτίθεται (κατά Κατσέλη) ότι έχουμε, όταν δε θα παράγεται τζίρος; Πλεόνασμα έχουμε επειδή το κράτος έχει μεταξύ άλλων και έσοδα, τόσο από την παραγωγή του, όσο και από τους φόρους του. Όταν σταματήσει κάθε παραγωγική διαδικασία για κάποιον απλό λόγο (πχ έλλειψη καυσίμων στην αγορά), πως θα διατηρηθεί το πλεόνασμα;

Το βασικότερο. Πως θα διαχειρσιτεί η Αριστερά ως Κυβέρνηση το χάος των έστω λίγων εβδομάδων μετά τη στάση πληρωμών; Το να λέμε ότι δε θα συμβεί τίποτα είναι το ίδιο λάθος λαϊκισμός με αυτόν του Παπαδήμου, που παρουσίαζε τη στάση πληρωμών ως το τέλος του κόσμου.

Φοβάμαι πολύ ότι η εμφανής "αδιαφορία" της Αριστεράς (μία είναι η Αριστερά αυτή τη στιγμή, και λέγεται Συριζα, τα ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ είναι άλλου παπά ευαγγέλια) στο να κυβερνήσει οφείλεται στην αδυναμία απάντησης ερωτημάτων όπως τα παραπάνω.

Το γράφω για χιλιοστή φορά εδώ μέσα, επαναλαμβάνομαι, αλλά δεν πειράζει: Η αλήθεια δυστυχώς δεν έχει ποτέ μαύρο ή άσπρο, κρύβεται στις άπειρες διαβαθμίσεις του γκρι.

Προσωπικά, ξέρω δυστυχώς με βεβαιότητα μόνον το τί ΔΕΝ θα ψηφίσω. Για τα υπόλοιπα όσο μπορώ διαβάζω... Και ό,τι με φωτίσει το σύμπαν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Μη με ρωτας τι προταση εχει η αριστερά γιατι δεν μπορω να φανταστώ πως τοσα χρονια που βγαινουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εχουν καποια πρόταση.

Υπάρχει μια έκφραση στα Αγγλικά: the devil you know ... Ο διάβολος που γνωρίζεις είναι προτιμότερος από τον διάβολο που δεν γνωρίζεις. Αυτό και μόνο αρκεί. Είναι ανθρώπινο. Δεν είναι παραξενιά του Έλληνα, ούτε βλακεία του. Παντού και πάντα το ίδιο είναι. Για να διαλέξει ο άνθρωπος κάτι αδοκίμαστο, κάτι πρέπει να τον τραβήξει, να τον γοητεύσει, να του δώσει όραμα. Κάτι θετικό τέλος πάντων...

Άσε που γενικότερα είναι απαράδεκτο η αριστερά να περιμένει να πάρει την εξουσία όχι επειδή η ίδια αξίζει και έχει προτάσεις, αλλά επειδή ο κόσμος απελπίστηκε από τους άλλους δύο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Υ

Άσε που γενικότερα είναι απαράδεκτο η αριστερά να περιμένει να πάρει την εξουσία όχι επειδή η ίδια αξίζει και έχει προτάσεις, αλλά επειδή ο κόσμος απελπίστηκε από τους άλλους δύο...

Σοβαρά...??Πρωτον δεν εχεις διαβάσει καν τι λεει(τουλαχιστον ο Maestro ειναι ενημερωμενος και λεει τις αντιρησεις του) ,μιας και τα ΜΜΕ σχεδον την εχουν αποκλεισει..

Και δευτερον ποιες ειναι οι προτασεις του Παπαδημιου??

Αυτες που θαχεις χρεος διπλασιο το 2020 και τριτο,τεταρτο,πεμπτο μνημονιο??

Καλά την επομενη φορά δεν θα κατεβεί καθολου στις εκλογές ως ''απαράδεκτη''..

Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα : με τους δωσίλογους ή εναντίον τους ; τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία.

Έχει προτάσεις, τις έχω διαβάσει με ενδιαφέρον. Όμως έχουν ένα τεράστιο λογικό κενό και αγνοούν τα δεδομένα. Ακουμπούν πάνω σε αξιώματα που θα έπρεπε μεν να ισχύουν (στην προσωπική μου πάντα κοσμοθεωρία), αλλά δεν ισχύουν.

Παράδειγμα; Η κρατικοποίηση των τραπεζών.

Συμφωνώ μαζί σου. Και συγνώμη για την έκφραση, αλλά το παραπάνω και άλλα παρόμοια που λένε τα ίδια και τα ίδια εδώ και 150 χρόνια, τη δεδομένη στιγμή είναι μπούρδες. Σκοπός είναι να βρούμε ένα εφικτό δρόμο σήμερα το 2012. Όχι το 1860.

Για παράδειγμα, που και που κατηγορούν κάποιους στη κυβέρνηση για "προδοσία". Δεν διάβασα όμως πουθενά τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν γι αυτό. Τίποτα; Τότε είναι λόγια του αέρα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Σοβαρά...??Πρωτον δεν εχεις διαβάσει καν τι λεει(τουλαχιστον ο Maestro ειναι ενημερωμενος και λεει τις αντιρησεις του) ,μιας και τα ΜΜΕ σχεδον την εχουν αποκλεισει..

Και δευτερον ποιες ειναι οι προτασεις του Παπαδημιου??

Αυτες που θαχεις χρεος διπλασιο το 2020 και τριτο,τεταρτο,πεμπτο μνημονιο??

Καλά την επομενη φορά δεν θα κατεβεί καθολου στις εκλογές ως ''απαράδεκτη''..

ασε ρε Σπύρο που κάθεσαι κι απαντάς στην ίδια ερώτηση εδώ και 2,5 χρόνια . Αμα δεν θέλει ο άνθρωπος να μάθει δεν θα μάθει ποτέ . Αστον να ψηφίσει τους μεγαλύτερους εγκληματίες από την εποχή των ταγμάτων ασφαλείας που πέρασαν από την χώρα , με την δικαιολογία ότι η αριστερά δεν έχει πρόγραμμα. Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει...

Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα : με τους δωσίλογους ή εναντίον τους ; τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία.

Ωραία, οι "μη δοσιλόγοι" όταν έρθουν στην εξουσία, τι σκοπεύουν να κάνουν για τους "δοσιλόγους"; Γνωρίζεις να μου πεις κι εμένα που δεν γνωρίζω;

Διότι αν δεν κάνουν τίποτα απολύτως, τότε κι αυτοί "δοσιλόγοι" είναι! Σωστά;

Συμφωνώ μαζί σου. Και συγνώμη για την έκφραση, αλλά το παραπάνω και άλλα παρόμοια που λένε τα ίδια και τα ίδια εδώ και 150 χρόνια, τη δεδομένη στιγμή είναι μπούρδες. Σκοπός είναι να βρούμε ένα εφικτό δρόμο σήμερα το 2012. Όχι το 1860.

Οχι ότι θα καταλάβεις τίποτα αλλά ...."Η ηγεμονία της άρχουσας τάξης σημαίνει να πείθει τους υποτελείς ότι , παρά την όποια άποψη έχουν για την οργάνωση της κοινωνίας και παρά την αποξένωση τους από αυτήν , δεν υπάρχει εναλλακτική κοινωνική διευθέτηση. Η ηγεμονία δεν στηρίζεται στην συναίνεση αλλά στην παραίτηση."

Το αυτό ισχύει και για τον Maestro που τόσο καιρό περιφέρει την δυσαρέσκεια του για το ανέφικτο των ηθικών αξιωμάτων που θα έπρεπε να ισχύουν αλλά δεν γίνεται βρε παιδί μου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Ωραία, οι "μη δοσιλόγοι" όταν έρθουν στην εξουσία, τι σκοπεύουν να κάνουν για τους "δοσιλόγους"; Γνωρίζεις να μου πεις κι εμένα που δεν γνωρίζω;

Διότι αν δεν κάνουν τίποτα απολύτως, τότε κι αυτοί "δοσιλόγοι" είναι! Σωστά;

Μπορεις να ενημερωθεις αγοραζοντας εφημεριδες τους,ψαχνοντας στο διαδικτυο..Πάντως οι φιλομνημονιακοί έχουν καταπιεί την γλώσσα τους,επι της ουσιας..

Πολλοι απ´εμας ταχουμε γραψει..Ποιος δικαιωθηκε απο τις εξελιξεις ειναι σαφές....

Δεν θα χαραμιστούμε ομως παλι για να σε πείσουμε κιολας..

Ετσι και αλλοιώς δεν θα ψήφιζες αριστερά,οποτε καλυτερα νασαι ειλικρινής ...

Κατάντησε βαρετό αυτο το περί ''προγράμματος''...

Το ερώτημα όπως το κατάλαβα εγώ ήταν: "γιατί μετά από όλα αυτά ο κόσμος ΔΕΝ θα ψηφίσει Αριστερά;"

Εγώ είπα την γνώμη μου. Και είναι ένας σοβαρός λόγος που εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω αριστερά. Και νομίζω ότι και πολλοί άλλοι το ίδιο.

Από κει και πέρα, εσείς μπορείτε να παραμείνετε στην γνώμη σας. Που απ' ότι καταλαβαίνω είναι κάτι από τα εξής:

1. Ο λαός είναι χαζός.

2. Ο λαός παρασύρεται από το κεφάλαιο και την προπαγάνδα (δηλαδή είναι χαζός).

3. Ο λαός κοιτάζει κοντόφθαλμα το συμφέρον του. Το οποίο όμως δεν είναι το συμφέρον της πλειοψηφίας (δηλαδή είναι χαζός).

Το αυτό ισχύει και για τον Maestro που τόσο καιρό περιφέρει την δυσαρέσκεια του για το ανέφικτο των ηθικών αξιωμάτων που θα έπρεπε να ισχύουν αλλά δεν γίνεται βρε παιδί μου.

Οι προβληματισμοί είναι πάρα πολύ συγκεκριμένοι, αλλά βρε παιδί μου ενώ τόσο καιρό ανέχεσαι τη δυσαρέσκειά μου, δε μπαίνεις κι εσύ στον κόπο να μου εξηγήσεις γιατί είναι τόσο άκυροι και αφελείς.

Δεν αρκεί να θες να κάνεις κάτι. Πρέπει να βρεις και τον τρόπο να το κάνεις. Και για να βρεις τον τρόπο να κερδίσεις τον πόλεμο (και όχι μια μάχη), θα πρέπει να αξιολογήσεις τα δεδομένα όχι μόνο μπροστά σου αυτή τη στιγμή, αλλά διεθνώς για τα επόμενα 10 χρόνια. Λέγεται στρατηγική, και συνοδεύει τόσο τις μεγάλες, όσο και τις αποφράδες στιγμές αυτής της χώρας στο πέρασμα των χιλιετιών.

Last edited:

Το ερώτημα όπως το κατάλαβα εγώ ήταν: "γιατί μετά από όλα αυτά ο κόσμος ΔΕΝ θα ψηφίσει Αριστερά;"

Εγώ είπα την γνώμη μου. Και είναι ένας σοβαρός λόγος που εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω αριστερά. Και νομίζω ότι και πολλοί άλλοι το ίδιο.

Από κει και πέρα, εσείς μπορείτε να παραμείνετε στην γνώμη σας. Που απ' ότι καταλαβαίνω είναι κάτι από τα εξής:

1. Ο λαός είναι χαζός.

2. Ο λαός παρασύρεται από το κεφάλαιο και την προπαγάνδα (δηλαδή είναι χαζός).

3. Ο λαός κοιτάζει κοντόφθαλμα το συμφέρον του. Το οποίο όμως δεν είναι το συμφέρον της πλειοψηφίας (δηλαδή είναι χαζός).

Δηλαδη εσυ θεωρεις οτι σε αντιπροσωπευει η πολιτικη που παραδεχεται οτι η λυση που εχει ειναι να ξαναφερει την οικονομια στην κατασταση που την υποχρεωσε να μπει εκει που ηταν ????
Δηλαδη θεωρεις οτι η πεμπτουσια της ανοησιας και ανικανοτητα ειναι προτιμοτερη απο τα προγραμματα των αλλων που και δεν τα εχεις διαβασει και δεν συμετειχαν στη διαβρωμενη εξουσια τοσο καιρο ?
Λες οτι προτιμας ενα κακο που το ξερεις απο ενα που δεν το ξερεις ! Εχεις βαφτισει κατι κακο ενω δεν εχεις ασχοληθει καθολου μαζι του .
Αυτο ειτε ειναι μαζοχισμος κλινικης αντιμετωπισης ,ειτε εισαι απλως βολεμενος στην παρουσα κατασταση οποτε αερολογεις.
Στην πρωτη περιπτωση εχεις ελπιδα.

Οχι ότι θα καταλάβεις τίποτα αλλά ...."Η ηγεμονία της άρχουσας τάξης σημαίνει να πείθει τους υποτελείς ότι , παρά την όποια άποψη έχουν για την οργάνωση της κοινωνίας και παρά την αποξένωση τους από αυτήν , δεν υπάρχει εναλλακτική κοινωνική διευθέτηση. Η ηγεμονία δεν στηρίζεται στην συναίνεση αλλά στην παραίτηση."

Ναι βέβαια. Είμαι σίγουρος ότι αν ψάξουμε στα γραπτά του Εγκελς θα βρούμε τη λύση για όλα. Πως θα έχουμε ανεργία 0% και μισθό 3000 ευρώ όλοι μας. Πως θα έχουμε όλοι μας στο σπίτι μας broadband 100 MB και οπτικές ίνες και blu ray και από ένα iPad ο καθένας. Όλα είναι λυμένα στα ιερά βιβλία.

Όμως βαριέμαι πια να διαβάζω Εγκελς. Προτιμώ να μας τα εξηγήσει ο Τσίπρας με απλά λόγια πως θα τα καταφέρουμε όλα αυτά.

(Εκτός βέβαια κι αν ο Έγκελς λέει ότι με τον σοσιαλισμό δεν θα χρειαζόμαστε πια iPad που είναι και εισαγόμενα, ούτε καν ηλεκτρισμό. Ε κι αυτό δεκτό αλλά ας μας το πουν κι αυτό με απλά λόγια!)

Λες οτι προτιμας ενα κακο που το ξερεις απο ενα που δεν το ξερεις !

Σου λέω ότι αυτό είναι απλή ανθρώπινη αντίδραση, για την πολύ πολύ πολύ μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων!

Είναι μια απλή αντικειμενική διαπίστωση για τον εξωτερικό κόσμο, όπως ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος!

Ακόμη και με αυτό διαφωνείτε;;;