Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Είναι στο προεκλογικό πρόγραμμα των "Πειρατών" η εισβολή στην Τουρκία; Ρωτάω γιατί βλέπω να αποτελεί προτεραιότητα στις απόψεις σου (βλ. Avatar) οπότε ίσως να καλύπτεται από άλλο κόμμα αυτή η επιθυμία.

Εντάξει οι άνθρωποι είναι σαφείς, οπότε το αποσύρω το ερώτημα. Αντιγράφω από το site τους:

ηλιοσ!!! says: 26/01/2012 at 23:08 (UTC 2 )
για τα λεγομενα εθνικα θεματα τι γνωμη εχεται ? ( ελληνοτουρκικεσ σχεσησ κυπριακο σχεσησ ελλαδοσ ρωσιασ .κτλ ) ευχαριστω καλη δυναμη !!!!
..
Πετρος says: 27/01/2012 at 17:18 (UTC 2 )
Ηλιο, τα εθνικα θεματα ειναι αυτα που ακολουθουνται απο τις εθνικες γραμμες και ειναι επιθυμητα απο το λαο. Δηλαδη αν το 90% του κοσμου υποστηριζει πως πρεπει να υπαρξει μια συγκλιση η καμια συγκλιση με Τουρκια θα πραξουμε αναλογα. Η διαφορα μας ειναι οτι θα ρωτησουμε πρωτα
..
anesths.pp says: 27/01/2012 at 22:09 (UTC 2 )
Ακριβώς!
Δεν έχουμε διατυπώσει θέσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ταυτόχρονα ισχύει η τελευταία παράγραφος «Τα πρόσωπα αποφασίζουν»
Όταν κάτι μας αφορά όλους, με ένα δημοψήφισμα θα δούμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.
..

Εγώ προτείνω να δεις τι έλεγαν προεκλογικά αυτοί που μας κυβερνούν τόσα χρόνια, αυτοί που ήθελαν να κυβερνήσουν (αντιπολίτευση) και το τι έκαναν μετά τις εκλογές.
Άστο δε μας πείθουν με τίποτα πλεον......
Ακόμα και αν μου έλεγαν έλα στο Δημόσιο με τόσα για μισθό δε θα τους ψήφιζα.
Τι να το κάνω που θα βουλιάξει η Χώρα; ο μισθός μου θα με σώσει;

ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!

ΔΗΛΩΝΩ ΒΑΛΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΑΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΠΑΜΠΟΡΔΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ.

Caps lock mode off:

Άμα φωνάζεις θα μας πείσεις πιο καλά??

Α, και επί τη ευκαιρία, γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι έχω το σύστημα και τη γνώμη του για μένα...

-bye-

Γιάννη μπορεί εσύ να έχεις γραμμένο το σύστημα αλλά μην ξεχνάς οτι με το ΛΕΥΚΟ σε έχει γραμμένο και αυτό. Μην διαμαρτύρεσαι όμως αύριο μεθαύριο όταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σου κόψουν τον 13-14, σύνταξη, αποζημιώσεις, εφάπαξ, επιδόματα και οτιδήποτε άλλο έχουν πλανάρει. Μην διαμαρτυρηθείς ούτε αν σου πουν οτι φίλε Γιάννη απο σήμερα θα παίρνεις 150ευρώ γιατί πρέπει να γίνεις ανταγωνιστικός.

Και μην επιμένεις με την ανούσια ερώτηση: "Έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων ποσοστό λευκών ψήφων ~50%???"

Ο εκλογικός νόμος ΑΥΤΟΥ του συστήματος το έχει προβλέψει και θεωρεί την γνώμη σου ΑΟΡΑΤΗ για το σχηματισμό κομμάτων και 300 βολευτών στη βουλή, και ας έχει καταγραφεί όπου γουστάρεις. και 99% ΛΕΥΚΑ να υπάρχουν το 1% σύμφωνα με το νόμο θα σχηματίσει βουλή.

Αλλά και αν ακόμη νομίζεις οτι δεν θα είναι νομιμοποιημένοι στο μυαλό των Ελλήνων με 51% λευκά, θεωρείς οτι το 2.64 % των ΛΕΥΚΩΝ και ΑΚΥΡΩΝ μαζί στις τελευταίες εκλογές του 2009, θα γίνει ποτέ 51% ? Μιλάμε για ΟΥΤΟΠΙΑ.

Αν θέλεις να αλλάξεις το σύστημα υπάρχουν λύσεις (Είτε απο επανάσταση, είτε απο κόμματα).
Αν έχεις γραμμένο το σύστημα και δεν γουστάρεις να αλλάξεις κάτι προφανώς είσαι βολεμένος οπότε εκεί πάω πάσο.

Last edited:

Γιάννη μπορεί εσύ να έχεις γραμμένο το σύστημα αλλά μην ξεχνάς οτι με το ΛΕΥΚΟ σε έχει γραμμένο και αυτό. Μην διαμαρτύρεσαι όμως αύριο μεθαύριο όταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σου κόψουν τον 13-14, σύνταξη, αποζημιώσεις, εφάπαξ, επιδόματα και οτιδήποτε άλλο έχουν πλανάρει. Μην διαμαρτυρηθείς ούτε αν σου πουν οτι φίλε Γιάννη απο σήμερα θα παίρνεις 150ευρώ γιατί πρέπει να γίνεις ανταγωνιστικός.

Και μην επιμένεις με την ανούσια ερώτηση: "Έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων ποσοστό λευκών ψήφων ~50%???"

Ο εκλογικός νόμος ΑΥΤΟΥ του συστήματος το έχει προβλέψει και θεωρεί την γνώμη σου ΑΟΡΑΤΗ για το σχηματισμό κομμάτων και 300 βολευτών στη βουλή, και ας έχει καταγραφεί όπου γουστάρεις. και 99% ΛΕΥΚΑ να υπάρχουν το 1% σύμφωνα με το νόμο θα σχηματίσει βουλή.

Αλλά και αν ακόμη νομίζεις οτι δεν θα είναι νομιμοποιημένοι στο μυαλό των Ελλήνων με 51% λευκά, θεωρείς οτι το 2.64 % των ΛΕΥΚΩΝ και ΑΚΥΡΩΝ μαζί στις τελευταίες εκλογές του 2009, θα γίνει ποτέ 51% ? Μιλάμε για ΟΥΤΟΠΙΑ.

Αν θέλεις να αλλάξεις το σύστημα υπάρχουν λύσεις (Είτε απο επανάσταση, είτε απο κόμματα).
Αν έχεις γραμμένο το σύστημα και δεν γουστάρεις να αλλάξεις κάτι προφανώς είσαι βολεμένος.

+1

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Ξεχνάς ότι το άλλο (αγαπημένο μου) κόμμα είναι ήδη στο "αποβατικό"...

Δεν το ξεχνάω καθόλου!! Απλώς, στο έγραψα για να είσαι έτοιμος και να λάβεις τα μέτρα σου!!:earmuffs:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;

Αν αυτό βλέπεις εσύ στο Avatar μου ok πάσο.
Τελικά έχουν δίκιο, είναι εντελώς προσωπικό το τι βλέπει ο καθένας.
Εμένα δείχνει επανάσταση, δε πάω να κάνω επέκταση, αλλά να πάρω πίσω τα χαμένα, αυτό δείχνει το Avatar μου.
Τέλος πάντων...
[...]

Καλά ναι.
Έχω δυο απορίες, αν θες μου απαντάς.
Το δεξί άκρο στη φωτό στο avatar δεν φαίνεται. Πού θα σταματήσεις να "παίρνεις πίσω τα χαμένα", στον Σαγγάριο, ή στον Ινδό;
Και δεύτερη αλλά πιο σημαντική απορία είναι το πώς.
Και φιλικά, πιστεύω ότι οι "Πειρατές" θα σε απογοητεύσουν σε αυτό το κομμάτι, ούτε για μέχρι τον Κηφισσό δεν είναι οι τύποι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Αν έχεις γραμμένο το σύστημα και δεν γουστάρεις να αλλάξεις κάτι προφανώς είσαι βολεμένος οπότε εκεί πάω πάσο.

Εντάξει, οκ, πήγαινε πάσο. Έτσι και αλλιώς δεν καταλαβαινόμαστε ούτε ως προς τα βασικά οπότε είναι ανούσιο να αντιπαρατιθέμεθα. Χαιρετώ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Φίλε μου ψύχραιμα και ωραία να σε ρωτήσω κάνοντας πρώτα μερικές διαπιστώσεις.

Καταλάβαμε γιατί είσαι υπέρ της παρουσίας στη κάλπη, καταλάβαμε και γιατί θεωρείς την λευκή ψήφο και την αποχή σύμπραξη με το κατεστημένο.
Διαφωνούμε κάποιοι αλλά οκ. Είπαμε το γιατί, συμφωνείς ή όχι, ας μην κολλήσουμε σε αυτό για να πάει και παρακάτω η κουβέντα.

Εσύ όμως δεν μας εξήγησες πως θα ανατρέψουμε το κατεστημένο. Ψηφίζοντας τι?
- Δεξιά ή αριστερά ή κέντρο ή lifestyle?
- Μνημονικούς ή αντιμνημονικούς
- Νέα κόμματα/πρόσωπα ή παλαιά?

Κάποια άλλη παράμετρος?

Εντάξει είναι μυστική η ψήφος, αν δεν θέλεις δεν απαντάς.

Αν απαντήσεις βέβαια θα γίνει κριτική στην επιλογή σου... φαντάζομαι ότι θα απαντήσεις με στοιχεία και σε αυτή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Αν δε βγουν, δε θα φταίω εγώ όμως, εγώ θα έχω προσπαθήσει, οπότε τουλάχιστον με τον εαυτό μου θα τα έχω καλά και δε θα βρίζω τον εαυτό μου όπως κάνω τώρα από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών.
Κάνε το και εσύ, ώστε να μη χρειαστεί να βγει η μπατσοκνδ !
Αν το κάνουν πολλοί τότε σίγουρα δε θα βγει η μπατσοκνδ και θα έχουμε πετύχει κάτι.

Μιλώ πάντα για την περίπτωση που δεν βγουν.
Πως δεν φταις, θα μπορούσες να ψηφίσεις κάποιο από αυτά που θα μπουν στην βουλή για να “μην πάει χαμένη η ψήφος σου”. Ουσιαστικά κάνεις αυτό που κατηγορείς σε όσους βάζουν λευκό. Πως θα τα έχεις καλά με τον εαυτό σου όταν η ψήφο σου πάει στο μπατσοκνδ? Εγώ θα έβριζα τον εαυτό μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Καλά ναι.
Έχω δυο απορίες, αν θες μου απαντάς.
Το δεξί άκρο στη φωτό στο avatar δεν φαίνεται. Πού θα σταματήσεις να "παίρνεις πίσω τα χαμένα", στον Σαγγάριο, ή στον Ινδό;
Και δεύτερη αλλά πιο σημαντική απορία είναι το πώς.
Και φιλικά, πιστεύω ότι οι "Πειρατές" θα σε απογοητεύσουν σε αυτό το κομμάτι, ούτε για μέχρι τον Κηφισσό δεν είναι οι τύποι.

Θα μπορούσε να είναι και στο αριστερό, δε λέει κάτι αυτό.
Με τον όρο "χαμένα" εννοοώ τα κεκτημένα που μας κάνουν και χάνουμε οι κυβερνήσεις.
Δε με απασχολεί το να πάνε να πάρουν πίσω την Πόλη, το να σταματήσουν τα καθημερινά προβλήματα που έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων με ενδιαφέρει.

Μιλώ πάντα για την περίπτωση που δεν βγουν.
Πως δεν φταις, θα μπορούσες να ψηφίσεις κάποιο από αυτά που θα μπουν στην βουλή για να “μην πάει χαμένη η ψήφος σου”. Ουσιαστικά κάνεις αυτό που κατηγορείς σε όσους βάζουν λευκό. Πως θα τα έχεις καλά με τον εαυτό σου όταν η ψήφο σου πάει στο μπατσοκνδ? Εγώ θα έβριζα τον εαυτό μου.

Άποψη σου ότι θα φταίω.
Εγώ σου λέω προσπάθησα, απεναντίας σε όλους τους άλλους που μάλλον βολεύονται με την κατάσταση και ψήφισαν πάλι τα ίδια κόμματα.
Πιστεύω και ένα παιδί 7 ετών το καταλαβαίνει αυτό που λέω. Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Kαταλληλο για ποιο πραγμα ?

Για κυβερνηση ?
Για αντιπολιτευση ?
Για να συγκυβερνησει ?
Για να δωσει λυση στον τοπο ?

Αυτο που με ενδιαφερει αυτην την στιγμη ειναι να δοθει λυση στον τοπο.
Παντα ψηφιζα κομματα που ανηκουν στον αριστερο χωρο για να υπάρχει μια δυναμη αν μπορω να το πω στην αντιπολίτευση.
Σε αυτο το σημειο ομως, ποιο ειναι αυτο το αριστερο κομμα που μπορει να βοηθησει την κατασταση;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;

Άποψη σου ότι θα φταίω.
Εγώ σου λέω προσπάθησα, απεναντίας σε όλους τους άλλους που μάλλον βολεύονται με την κατάσταση και ψήφισαν πάλι τα ίδια κόμματα.
Πιστεύω και ένα παιδί 7 ετών το καταλαβαίνει αυτό που λέω. Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση...

Αυτό που χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση είναι γιατί το ίδιο επιχείρημα: "εγώ προσπάθησα (είτε απέχοντας, είτε ψηφίζοντας λευκό) και δεν ψηφίζω πάλι τα ίδια κόμματα", δεν γίνεται αντιληπτό, όταν πρακτικά - στην ουσία... έχει το ίδιο αποτέλεσμα!!! δηλ. οι ίδιοι και οι ίδιοι στην εξουσία... αφού όπως προείπαμε αν το κόμμα που ψηφίζεις δεν μπεί στη βουλή ενισχύεται ο πρώτος δηλ. το κατεστημένο.
Σου αρκεί λοιπόν να είσαι εντάξει με τη συνείδησή σου?

Ψηφίζω τους τάδε "πειρατές"... προσπάθησα...

Η συνείηση των άλλων δεν μετράει? Ψηφίζω λευκό ή απέχω... και εγώ προσπάθησα βρε Άγγελε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Αυτό που χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση είναι γιατί το ίδιο επιχείρημα: "εγώ προσπάθησα (είτε απέχοντας, είτε ψηφίζοντας λευκό) και δεν ψηφίζω πάλι τα ίδια κόμματα", δεν γίνεται αντιληπτό, όταν πρακτικά - στην ουσία... έχει το ίδιο αποτέλεσμα!!! δηλ. οι ίδιοι και οι ίδιοι στην εξουσία... αφού όπως προείπαμε αν το κόμμα που ψηφίζεις δεν μπεί στη βουλή ενισχύεται ο πρώτος δηλ. το κατεστημένο.
Σου αρκεί λοιπόν να είσαι εντάξει με τη συνείδησή σου?

Ψηφίζω τους τάδε "πειρατές"... προσπάθησα...

Η συνείηση των άλλων δεν μετράει? Ψηφίζω λευκό ή απέχω... και εγώ προσπάθησα βρε Άγγελε...

Λάθος σου αυτό που λες.
Αν ψηφίσει το 51% λευκό δε θα βγει κυβέρνηση νέα και θα βγουν οι ίδιοι πάλι.
Αν ψηφίσει το 51% αυτό που λέω εγώ θα πέσουν όλοι αυτοί που μας έχουν δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα και θα έχουμε νέα κυβέρνηση.
Δεν είναι το ίδιο, οπότε δε προσπαθήσαμε και οι δύο. Μάλλον για να το εκφράσω καλύτερα, προσπαθήσαμε και οι δύο αλλά όχι το ίδιο αποτελεσματικά εσύ όσο εγώ.

Η δική μου εκτίμηση

Καλησπέρα σε όλους

Είδα - σχεδόν - όλο το νήμα και τις απόψεις των συμμετεχόντων στη συζήτηση. Επιτρέψτε μου να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου:

Δεδομένο 1ο: Ανεξάρτητα με τη θέληση μας και με την ερμηνεία που ο καθένας θέλει να δώσει στη λευκή (ή άκυρη) ψήφο του, σημασία έχει πως την ερμηνεύει το εκλογικό σύστημα. Εφ' όσον τη θεωρεί ως "μη προσμετρούμενη" είναι σαν να μην υπάρχει.

Δεδομένο 2ο: Ο εκλογικός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του κοινωνικο-πολιτικού και οικονομικού συστήματος, που έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός. Όπως φυσικά και το Σύνταγμα, το οποίο κάποιοι επικαλούνται. Ειδικά για το τελευταίο, αν πραγματικά ήθελαν να θεωρείται ως ο ανώτατος - και επομένως απαραβίαστος - νόμος της χώρας, θα είχαν φροντίσει να έχει σαφώς διατυπωθεί ο τρόπος εκλογής των βουλευτών (και άλλων, ενδεχομένως εκλογίμων οργάνων). Θα είχαν φροντίσει να καθιερωθεί πάγιο εκλογικό σύστημα, χωρίς να επιδέχεται παρερμηνείες και όχι να διατυπώνεται στο άρθρο 51, παράγραφος 3, η φράση: "Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει.". Με αυτή τη διατύπωση, ο καθένας κόβει και ράβει τον εκλογικό νόμο όπως τον συμφέρει και είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένος. Με αυτό λοιπόν το δεδομένο, οποιαδήποτε προσέγγιση, που εμπεριέχει "πράξεις τιμωρίας" του πολιτικού κατεστημένου δια της αποχής, της λευκής ψήφου, του άκυρου κλπ., αφού προσκρούει πάνω στον εκλογικό νόμο, είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένη σε αποτυχία. Θα θεωρούσα πραγματικά πράξη με νόημα τη λευκή ψήφο ή την αποχή ή το άκυρο (για μένα την ίδια έννοια έχουν, ως έκφραση διαμαρτυρίας) εάν αυτή συνοδεύοταν από έναν αντίστοιχο παλλαϊκό ξεσηκωμό, ο οποίος δεν θα άφηνε πέτρα πάνω σε άλλη, θα άλλαζε τα δεδομένα του κοινωνικο-πολιτικού συστήματος και θα επέβαλλε - με επανασταστικό, αν θέλετε, τρόπο - τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού. Απλά και μόνο, το λευκό-άκυρο ή η αποχή ρίχνει νερό στο μύλο του συστήματος.

Δεδομένο 3ο: Η ψήφος σε άλλα κόμματα, πλην των κομμάτων, όχι μόνο του δικομματισμού, αλλά και της μαύρης συγκυβέρνησης των τριών και των παραφυάδων τους, που ξεφύτρωσαν πρόσφατα, καθώς επίσης και των κομμάτων που εμφανίζονται ντυμένα με "ανεξάρτητο" μανδύα, μπορεί να μεταβάλλει καταστάσεις. Από μόνη της, όμως είναι ανίσχυρη. Θα διακινδύνευα να χρησιμοποιήσω και την έκφραση "ακυρωμένη στη πράξη", αλλά το αφήνω να το σχολιάσουν άλλοι. Θα είναι λοιπόν, ανίσχυρη αν δεν συνοδεύεται με την, όσο περισσότερο γίνεται, καθημερινή παρέμβαση των απλών ψηφοφόρων του λαού στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Μόνο έτσι αποκτά ισχύ η ψήφος αυτή. Αυτό που εν πολλοίς "ίπταται" στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και υποστηρίζεται από πολλούς, ότι δηλαδή ο πολίτης καλείται να δώσει λύσεις στα προβλήματά του με την ψήφο του κάθε τέσσερα χρόνια ("ύψιστη έκφραση δημοκρατίας" την ονομάζουν), αφήνοντας την τύχη του να την διαφεντεύουν για τα επόμενα τέσσερα κάποιοι που ψήφισε, χωρίς έλεγχο και παρέμβαση, παρακολουθώντας από τον καναπέ τις εξελίξεις, είναι το μεγαλύτερο ψέμα, η μεγαλύτερη απάτη και ταυτόχρονα η πιο επιτυχημένη προσπάθεια να κρατηθεί ο λαός στο παρασκήνιο. Και βέβαια, είναι αυτό που διατηρεί ανέπαφο και αλώβητο το ίδιο το κοινωνικό-πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Με δυο λόγια: Όχι 20% ή 30% ή 40% να πάρει κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (της αριστεράς, αν προτιμάτε), ακόμα και 60% να πάρει στις εκλογές και την επόμενη ξαπλώσουμε όλοι μας αραχτοί στα στρώματα και στα παπλώματα, τίποτα, μα ΤΙΠΟΤΑ δεν θ´αλλάξει.

Καλό βράδυ.
-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτέ

Λάθος σου αυτό που λες.
Αν ψηφίσει το 51% λευκό δε θα βγει κυβέρνηση νέα και θα βγουν οι ίδιοι πάλι.
Αν ψηφίσει το 51% αυτό που λέω εγώ θα πέσουν όλοι αυτοί που μας έχουν δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα και θα έχουμε νέα κυβέρνηση.
Δεν είναι το ίδιο, οπότε δε προσπαθήσαμε και οι δύο. Μάλλον για να το εκφράσω καλύτερα, προσπαθήσαμε και οι δύο αλλά όχι το ίδιο αποτελεσματικά εσύ όσο εγώ.

Άγγελε μιλάμε για την περίπτωση που δεν θα μπει στη βουλή αυτό που θα ψηφίσεις.

Αν πιάσει 51% θα κλαίς με μαύρο δάκρυ και το ξέρεις.... ας μην μιλήσουμε λοιπόν για epic fail...

Και να έχεις υπόψιν σου ότι όσοι αρνούνται να ψηφίσουν ή ψηφίζουν λευκό/άκυρο, έχουν και μια ελπίδα να ακουστεί η αποδοκιμασία τους, πέραν της συνειδησιακής επιλογής που προείπαμε.

Κάτι που "εσύ" με το 1% (το ξέρεις ότι δεν θα πάει παραπάνω με πειρατές και δημιουργούς... μη κοροϊδευόμαστε) απλά δεν... ούτε συνειδητή, ούτε ελπίδα.
Εκτός αν διάβασες το πρόγραμμα και τα βιογραφικά και συμφωνείς ή πιστεύεις ότι θα μπουν στη βουλή... εκεί πάω πάσο και έχεις δίκιο και καλά θα κάνεις.
Όμως τόσο ο αγώνας σου, όσο και η επιλογή σου θα χαρακτηριστούν γραφικά... και δυστυχώς το ξέρεις.

Η σημασία της ψήφου και των αγώνων...

Αυτο που με ενδιαφερει αυτην την στιγμη ειναι να δοθει λυση στον τοπο.
Παντα ψηφιζα κομματα που ανηκουν στον αριστερο χωρο για να υπάρχει μια δυναμη αν μπορω να το πω στην αντιπολίτευση.
Σε αυτο το σημειο ομως, ποιο ειναι αυτο το αριστερο κομμα που μπορει να βοηθησει την κατασταση;

Φίλε Σωτήρη, θα μπορούσε κάποιος από μας εύκολα να σου δώσει μιαν απάντηση, ανάλογα με το ιδεολογικό του πιστεύω. Και να την συνοδέψει και με τα ανάλογα επιχειρήματα. Δεν θα το κάνω, όχι γιατί δεν έχω συγκεκριμένο ιδεολογικό πιστεύω - κάθε άλλο - αλλά γιατί έτσι δεν νομίζω ότι συμβάλλω στον απεγκλωβισμό σου, και όχι μόνο το δικό σου, αλλά και χιλιάδων άλλων σαν εσένα, που δίκαια αγωνιούν για την "επόμενη μέρα", από αυτό το ψευτοδίλημμα.

Δες παραπάνω τί έγραψα. Δεν αναιρώ τη σημασία της ψήφου, αλλά δεν τη θεωρώ πανάκεια για την επίλυση των προβλημάτων μας. Μιλάω φυσικά για τα προβλήματα των απλών ανθρώπων του λαού, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και φτωχών αγροτών, των εργαζομένων γυναικών, της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας, που στην πλειοψηφία της προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα και όλων των υπολοίπων λαϊκών μαζών. Των μαζών που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από αυτήν που βρίσκονται οι Βαρδινογιάννηδες και οι Λάτσηδες, η Siemens και η Deutsche Telekom, η Lockheed και η General Dynamics, η Samsung και η Daewoo κλπ. Γι αυτές τις μάζες, η λύση ξεπερνάει τα όρια της εκλογικής μάχης. Είναι μια μάχη, ένας πόλεμος αν θέλεις, που το θέατρό του έχει πολλές αρένες, με κυριώτερη αυτή της καθημερινής ταξικής πάλης.

Όσο περιμένουμε - όλοι μας - να λύσουμε τα προβλήματα μας μόνο μέσω της ανά τετραετία συμμετοχής μας στα κοινά δια της ψήφου, τόσο θα μας πατάνε στο σβέρκο. ΤΩΡΑ είναι η ώρα και όχι αύριο ή τον άλλο μήνα για να σταθούν στα πόδια τους όλοι οι εργαζόμενοι και να διεκδικήσουν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει: τον πλούτο που παράγουν για μια φούχτα κεφαλαιοκράτες. Δεν πάει άλλο, πια. Δεν αρνούμαι τη μάχη της ψήφου, κάθε άλλο. Έχει τη σημασία της κι αυτή, μεγάλη μάλιστα, αλλά δεν φτάνει.

Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σου και στην κρίση των υπολοίπων.
-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Φίλε μου ψύχραιμα και ωραία να σε ρωτήσω κάνοντας πρώτα μερικές διαπιστώσεις.

Καταλάβαμε γιατί είσαι υπέρ της παρουσίας στη κάλπη, καταλάβαμε και γιατί θεωρείς την λευκή ψήφο και την αποχή σύμπραξη με το κατεστημένο.
Διαφωνούμε κάποιοι αλλά οκ. Είπαμε το γιατί, συμφωνείς ή όχι, ας μην κολλήσουμε σε αυτό για να πάει και παρακάτω η κουβέντα.

Εσύ όμως δεν μας εξήγησες πως θα ανατρέψουμε το κατεστημένο. Ψηφίζοντας τι?
- Δεξιά ή αριστερά ή κέντρο ή lifestyle?
- Μνημονικούς ή αντιμνημονικούς
- Νέα κόμματα/πρόσωπα ή παλαιά?

Κάποια άλλη παράμετρος?

Εντάξει είναι μυστική η ψήφος, αν δεν θέλεις δεν απαντάς.

Αν απαντήσεις βέβαια θα γίνει κριτική στην επιλογή σου... φαντάζομαι ότι θα απαντήσεις με στοιχεία και σε αυτή.

Dalanik σε γενικές γραμμές είμαι κατά αυτού του πολιτεύματος (Κοινοβουλευτική Δικτατορία).
Θεωρώ οτι πρέπει να πάμε σε μοντέλο Ελβετίας τύπου Άμεσης Δημοκρατίας.

Σε κομματικό επίπεδο είμαι αντιμνημονιακός καθώς τα μνημόνια φέρνουν 2 τεινά: Την εξαθλίωση των Ελλήνων αλλά και το ξεπούλημα του Έθνους και της αξιοπρεπειάς μας.

Αλλά ακόμη και αν συμφωνούσαμε οτι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, δεν πρέπει να το εφαρμόσουν αυτοί που μας έφεραν εδώ 35 χρόνια τώρα. Πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά με φυλακές για όσα κάνανε και δεν κάνανε.

Με λίγα λόγια εγω θα ψηφίσω κάποιο αντιμνημονιακό κόμμα που δεν έχει κάνει κωλοτούμπες έως τώρα και που να μας πηγαίνει όσο το δυνατόν προς την Άμεση Δημοκρατία. Πιό είναι αυτό? Είμαι μεταξύ 2-3.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Με λίγα λόγια εγω θα ψηφίσω κάποιο αντιμνημονιακό κόμμα που δεν έχει κάνει κωλοτούμπες έως τώρα και που να μας πηγαίνει όσο το δυνατόν προς την Άμεση Δημοκρατία. Πιό είναι αυτό? Είμαι μεταξύ 2-3.

Δεξιά ή Αριστερά????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Dalanik σε γενικές γραμμές είμαι κατά αυτού του πολιτεύματος (Κοινοβουλευτική Δικτατορία).
Θεωρώ οτι πρέπει να πάμε σε μοντέλο Ελβετίας τύπου Άμεσης Δημοκρατίας.

Σε κομματικό επίπεδο είμαι αντιμνημονιακός καθώς τα μνημόνια φέρνουν 2 τεινά: Την εξαθλίωση των Ελλήνων αλλά και το ξεπούλημα του Έθνους και της αξιοπρεπειάς μας.

Αλλά ακόμη και αν συμφωνούσαμε οτι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, δεν πρέπει να το εφαρμόσουν αυτοί που μας έφεραν εδώ 35 χρόνια τώρα. Πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά με φυλακές για όσα κάνανε και δεν κάνανε.

Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό, ΑΝ ελπίζεις ότι κάποιο απο τα 2-3 κόμματα που σκέφτεσαι θα καταργήσουν την κοινοβουλευτική δικτατορία (συμφωνώ σε αυτό).

Εύχομαι η ελπίδα σου να ευοδωθεί.

ps Tα περι Ελβετίας τα αντιπαρέρχομαι γιατί θα βγούμε off topic.