Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις

Δεξιά ή Αριστερά????

Δεν πιστεύω σε αυτο τον διαχωρισμό. Με εκφράζουν πράγματα που λέει και η Αριστερά και η Δεξιά αλλά και τα άκρα. Παίρνω αυτά που θεωρώ σωστά απο όλους. Γιαυτό και θέλω άμεση Δημοκρατία, καθώς η πλειοψηφία θα πρέπει να επιλέγει πως θα προχωράμε στο κάθε τι.

Η ιδεολογία για τα περισσότερα συμβατικά κόμματα και κυρίως για την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μια: Το ΧΡΗΜΑ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Το εξήγησε πλήρως Αιμίλιε.

edit. Mε πρόλαβες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε

Δεν πιστεύω σε αυτο τον διαχωρισμό. Με εκφράζουν πράγματα που λέει και η Αριστερά και η Δεξιά αλλά και τα άκρα. Παίρνω αυτά που θεωρώ σωστά απο όλους. Γιαυτό και θέλω άμεση Δημοκρατία, καθώς η πλειοψηφία θα πρέπει να επιλέγει πως θα προχωράμε στο κάθε τι.

Η ιδεολογία για τα περισσότερα συμβατικά κόμματα και κυρίως για την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μια: Το ΧΡΗΜΑ!

Ωραία απλώς προσπαθώ να καταλάβω την ιδεολογία που κρύβεται πίσω απο τα πλήκτρα σου....

Απο την δεξιά λοιπόν, τι θεωρείς σωστό???

Άμεση Δημοκρατία θέλουν και κάποια "Πατριωτικά" καινούρια κινήματα....Είναι πολύ της μόδας....για αυτό και επιμένω....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Το εξήγησε πλήρως Αιμίλιε.

edit. Mε πρόλαβες.

Δεν νομίζω, περισσότερο το μπέρδεψε....ΙΜΟ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Άποψη σου ότι θα φταίω.
Εγώ σου λέω προσπάθησα, απεναντίας σε όλους τους άλλους που μάλλον βολεύονται με την κατάσταση και ψήφισαν πάλι τα ίδια κόμματα.
Πιστεύω και ένα παιδί 7 ετών το καταλαβαίνει αυτό που λέω. Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση...

Προσπάθησες λοιπόν και έχασες. Έπαιξες με τους κανόνες τους και τώρα πρέπει να δεχτείς το αποτέλεσμα. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα λοιπόν να γκρινιάζεις. Οι άλλοι, που δεν πάτησαν το πόδι τους στις εκλογές, έχουν ακόμα κάθε δικαίωμα να σου λεν ότι ακόμα και ένα παιδί 7 ετών μπορεί να καταλάβει ότι με στημένη τράπουλα χαρτιά δεν παίζουμε. Έχουν κάθε δικαίωμα να γκρινιάζουν.
Για μένα κάθε επιλογή είναι δεκτή αρκεί να γίνεται συνειδητά. Αν συνειδητά έχουμε 80% αποχή ή λευκό, εμένα θα μου έλεγε τα πάντα.

Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Σαν τι δηλ να γίνει.....
Τελειώνουν ποτέ τα πρόβατα;

Mια χαρά στίγμα έδωσε. Αιμιλ

Όχι στην παρούσα Κοινοβουλευτική Δικτατορία ναι στην άμεση δημοκρατία άρα είναι δημοκράτης

Πρότυπο Ελβετία (έστω και περίπου) άρα δεν τον ενδιαφέρουν οι ιδεολογίες αλλά το αποτέλεσμα.

Τεχνοκρατική αντίληψη εκφράζει, άσχετα απο τις ιδεολογίες.

Ας μας πει ο φίλος αν έπεσα έξω.

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Με ποιο σκεπτικο ? Δηλαδη να ψηφισουμε τον λιγοτερο αχρηστο ή τον λιγοτερο επιβλαβη μας προτεινεις ? Γιατι εκτος ενος κομματος που ειναι ξεκαθαρο για το τι θελει να κανει ολα τα αλλα ειναι στο φλου εως τωρα...

Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει επιτέλους να ξεχάσουμε τα κόμματα και τις "ιδεολογίες" και αυτή τη φορά να ψηφίσουμε άτομα για βουλευτές. Άλλωστε τελικά τα άτομα φτιάχνουν, όχι τα κόμματα και οι ιδεολογίες (που κανείς δεν τις τηρεί ... ούτε καν το ΚΚΕ στις εκδοτικές του δραστηριότητες).

Για τα άτομα που θα ψηφίσουμε να βάλουμε κάποια ελάχιστα κριτήρια. Για παράδειγμα:

1. Να μην έχουμε σοβαρές υποψίες ότι έχει κλέψει.
2. Να ξέρουμε στα σίγουρα ότι έχει δουλέψει στη ζωή του.
3. Να μην είναι συνδικαλιστής του Δημοσίου.
4. Να μην είναι κομματικό στέλεχος από τα 15.
5. Να μην λέει συνεχώς ψέματα.
6. Να μην είναι των άκρων (άκρα αριστερά-δεξιά).

Εγώ ένα τέτοιο άτομο θα το ψήφιζα.

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

αν βρωμάνε τα πόδια του ???? :7SFGSFG:

Βουλευτή θα βγάλουμε ρε φίλε, δεν θα τον παντρέψουμε στην αδερφή μας!!!

:ernaehrung004:

είπα να βάλω μια παράμετρο στο πιστοποιητικό φρονημάτων ....

αν έχει πιτυρίδα ?? :idea:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις

Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα που παίρνουν πάνω από 0,1%.

Για παράδειγμα, ας δεχτούμε ότι ο Σύριζα έχει ιδεολογία. Τι σημαίνει στην πράξη αυτό; Ζουν οι βουλευτές σύμφωνα με αυτή την ιδεολογία; Δεν λένε ψέματα; Δεν κυνηγούν το χρήμα; Θυσιάζονται για τους απλούς ανθρώπους;

Μπα, τίποτα από όλα αυτά. Όλοι γίνονται με τα χρόνια πιο πλούσιοι απ' ότι όταν ξεκίνησαν.

Η διαφορά είναι ότι αν ο Σύριζα πει κάποια στιγμή ότι οι ιδεολογίες είναι κουραφέξαλα, τότε θα εξαφανιστεί σαν κόμμα. Θα διασπαστεί ή θα απορροφηθεί από τα μεγάλα. Γι αυτό είναι απαραίτητο να λέει κάποια "αριστερά και διεθνιστικά" πράγματα, πχ για μετανάστες κλπ. Δεν σημαίνει όμως ότι τα άτομα τα τηρούν αυτά στην καθημερινή τους ζωή.

Και γι αυτό εγώ τελικά έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι σημασία έχουν τα άτομα. Πολύ περισσότερο απ´ ότι τα κόμματα και οι ιδεολογίες. Τον Πάγκαλο σε ότι κόμμα τον βάλεις, είτε σε ΝΔ, είτε σε Χρυσή Αυγή , είτε σε ΚΚΕ και Σύριζα, Πάγκαλος θα είναι.

είπα να βάλω μια παράμετρο στο πιστοποιητικό φρονημάτων ....

αν έχει πιτυρίδα ?? :idea:

Ερώτηση: για βουλευτή ψάχνεις ή για γκόμενο;;; :ears:

εγώ προσωπικά τίποτα ....

εσύ έθεσες τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί κάποιος για να τον ψηφίσουμε .....

λέω μήπως ξέφυγαν κάποια σημαντικά ... πέρα από την ιδεολογία π.χ. που δεν ενδιαφέρει ....

Mια χαρά στίγμα έδωσε. Αιμιλ

Όχι στην παρούσα Κοινοβουλευτική Δικτατορία ναι στην άμεση δημοκρατία άρα είναι δημοκράτης

Πρότυπο Ελβετία (έστω και περίπου) άρα δεν τον ενδιαφέρουν οι ιδεολογίες αλλά το αποτέλεσμα.

Τεχνοκρατική αντίληψη εκφράζει, άσχετα απο τις ιδεολογίες.

Ας μας πει ο φίλος αν έπεσα έξω.

Ακριβώς έτσι!
Κάτι φαίνεται πάντως να αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό... Δείτε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/etron-analysis-12-8.html

Καλά αν την συζήτηση την στηρίξουμε στην αποιδεολογικοποίηση της πολιτικής, τότε δεν υπάρχει καν θέμα για συζήτηση...

Μάλλον την πολιτική την βιώνετε σαν μια έννοια μαγειρικής, ολίγον απο το καθένα για να είναι και πιο νόστιμο....

Εδώ κύριοι μιλάμε για κοινωνίες και στις κοινωνίες δεν μπορείς να βάλεις ολίγον απο δεξιά, με μια δόση απο Αριστερά και μια τζούρα ακροδεξιά..... Και το κερασάκι λίγο αναρχισμό....

Αυτά τα λένε ανίδεοι....απο πολιτική.

Και να θυμάστε στην Ιστορία, αυτοί που ήταν επιρρεπείς σε φασίζουσες συμπεριφορές ήταν οι "απολιτικ".....

Υ.Γ Dalanik έπεσες έξω...... Χωρίς μαγιά αγόρια, ψωμί δεν γίνεται.....Άντε γεια....

Καλά αν την συζήτηση την στηρίξουμε στην αποιδεολογικοποίηση της πολιτικής, τότε δεν υπάρχει καν θέμα για συζήτηση...

Μάλλον την πολιτική την βιώνετε σαν μια έννοια μαγειρικής, ολίγον απο το καθένα για να είναι και πιο νόστιμο....

Εδώ κύριοι μιλάμε για κοινωνίες και στις κοινωνίες δεν μπορείς να βάλεις ολίγον απο δεξιά, με μια δόση απο Αριστερά και μια τζούρα ακροδεξιά..... Και το κερασάκι λίγο αναρχισμό....

Αυτά τα λένε ανίδεοι....απο πολιτική.

Και να θυμάστε στην Ιστορία, αυτοί που ήταν επιρρεπείς σε φασίζουσες συμπεριφορές ήταν οι "απολιτικ".....

Υ.Γ Dalanik έπεσες έξω...... Χωρίς μαγιά αγόρια, ψωμί δεν γίνεται.....Άντε γεια....

μα γιαυτό λέω ....

αφού δεν μας νοιάζει τι έχει ο άλλος μέσα στο κεφάλι του και στην ψυχή του, αφού δεν μας νοιάζει τι σκέφτεται και κυρίως αν σκέφτεται ....

τότε οφείλουμε να δούμε το θέμα της πιτυρίδας ...

ή αν είναι χορτοφάγος ...

ένα σωρό σημεία μπορούν να αναδείξουν τους κατάλληλους υποψηφίους για τις εκλογές που πραγματικά αξίζουν την ψήφο μας .....

Αλλιώς τα θυμάμαι προσωπικά τα Ιστορικά. Η δική μου μνήμη λέει ότι οι μεγαλύτεροι φασίστες ήταν οι κολλημένοι στο άρμα μιας ιδεολογίας που δεν στρίβει με την καμμία. Κάθε άλλο από ''απολιτίκ'' θα θεωρούσα Χίτλερ, Στάλιν, Μουσολίνι κ.λ.π.

-bye-

Αλλιώς τα θυμάμαι προσωπικά τα Ιστορικά. Η δική μου μνήμη λέει ότι οι μεγαλύτεροι φασίστες ήταν οι κολλημένοι στο άρμα μιας ιδεολογίας που δεν στρίβει με την καμμία. Κάθε άλλο από ''απολιτίκ'' θα θεωρούσα Χίτλερ, Στάλιν, Μουσολίνι κ.λ.π.

-bye-

Ναι ρε.... Μιλάω για τους "ακόλουθους".......