Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εάν αναφέρεσαι στο ζήτημα του συνασπισμού κομμάτων, δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει σαν συνασπισμός κομμάτων, υπό την τεχνική έννοια του νόμου (ανακήρυξη ΑΠ), ασχέτως τι ευαγγελίζεται ο τίτλος του. Ούτε και το "ΟΧΙ" του Παπαθεμελή είναι τέτοιος συνασπισμός, ασχέτως τον παράτιτλο. Η ΔΡΑΣΗ του Μάνου, έχει, αντιθέτως, συνασπιστεί με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, όπως και το Μ-Λ ΚΚΕ με το ΚΚΕ (μ-λ)

Και ο Δημαρας με τον Καμμενο το ιδιο νομιζω.

Εάν αναφέρεσαι στο ζήτημα του συνασπισμού κομμάτων, δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει σαν συνασπισμός κομμάτων, υπό την τεχνική έννοια του νόμου (ανακήρυξη ΑΠ), ασχέτως τι ευαγγελίζεται ο τίτλος του. Ούτε και το "ΟΧΙ" του Παπαθεμελή είναι τέτοιος συνασπισμός, ασχέτως τον παράτιτλο. Η ΔΡΑΣΗ του Μάνου, έχει, αντιθέτως, συνασπιστεί με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, όπως και το Μ-Λ ΚΚΕ με το ΚΚΕ (μ-λ)

http://www.syriza.gr/index.php?option=com_weblinks&view=category&id=39&Itemid=174

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Άλλο όμως "συνιστώσα" και άλλο "συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων" κατά την έννοια του άρθρου 1 Ν. 3636/2008 (του Παυλόπουλου). Το δεύτερο είναι έννοια νομική-τεχνική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανακηρυχθεί από τον ΑΠ ως συνασπισμός κομμάτων αλλά ως αυτοτελές κόμμα.

δες http://www.areiospagos.gr/ για την απόφαση ανακήρυξης συνδυασμών, όπου υπάρχει συνασπισμός κομμάτων το σημειώνει ρητώς.

Δεν νομίζω να παιζει κάτι τετοιο
τι γίνεται με την περίπτωση νδ πολιτικής ανοιξης και το αλλο του αβραμό?

ΝΔ : 25-27%
Πασοκ: 15-18%
Συριζα: 10%
Καμμενος: 7%
ΚΚΕ:9%
Δημαρ: 6%
ΧΑ:3,5%
Λαος: <3%

Mακαρι να κανω λαθος, αλλα φοβαμαι οτι θα εχουμε αρνητικη εκπληξη, γιατι ο ελληνας,τελευταια στιγμη, θα κανει την μ$@$κια του......

Δεν νομιζω η νδ να πιασει τετοιο ποσοστο και ουτε η διαφορα νδ-πασοκ θα ειναι τοσο μεγαλη. Η νδ λογω σαμαρα - οσο μιλαει εκτιθεται- χανει συνεχως επιρροη τις τελευταιες μερες, αντιθετα δυστυχως το πασοκ συπειρωνεται παραδοσιακα , αλλα ειναι τετοια η φθορα του που θα ειναι σιγουρα κατω απο το 20%

Και εδω συμφωνω.Ειναι αρκετοι ομως;

Ας ελπισουμε οτι μετα τις εκλογες θα εχουν μια ευκαιρια και να την αρπαξουν.

Θα δείξει...Αν και δεν είμαι αισιόδοξος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Άλλο όμως "συνιστώσα" και άλλο "συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων" κατά την έννοια του άρθρου 1 Ν. 3636/2008 (του Παυλόπουλου). Το δεύτερο είναι έννοια νομική-τεχνική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανακηρυχθεί από τον ΑΠ ως συνασπισμός κομμάτων αλλά ως αυτοτελές κόμμα.

δες http://www.areiospagos.gr/ για την απόφαση ανακήρυξης συνδυασμών, όπου υπάρχει συνασπισμός κομμάτων το σημειώνει ρητώς.

Δεν ειμαι νομικος....

Μου το ειπε φιλος μου, υποψηφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ (που ειναι και μεγαλοδικηγορος).
Τωρα αν κανει λαθος, τι να πω...

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αν ο συριζα μεινει κοντα στο 10% λίγο πάνω λίγο κάτω
θα πρέπει να αλλάξει... αρχηγο

αν το κκε ειχε αλλη ηγεσία και σταση
θα ηταν διαφορετικά τα πραγματα

βεβαια με τα αν υπάρχει το ενδεχόμενο η γιαγια μου να ειχε διαφορα εξαρτηματα

Αν παρει 10 % γιατι να αλλαξει αρχηγό??Απο 4.5% στο 10 και θα αλλαξει αρχηγό?

Τοτε την κυρια Αλεκα θαπρεπε να την στειλουν στά αζητητα αν παρει 10%απο 9.5%...

Εχεις την εντύπωση οτι ευκολα ανεβαίνουν τα ποσοστά??

Εδω το αθροισμα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί στο 45 % αποτι φαινεται ,παρά τα οσα εχουν γινει..(η διαφορα θαναι περι τις 6 μοναδες υπερ Ν.Δ. συμφωνα με τα μεχρις τωρα δεδομενα)

Last edited:

Αν παρει 10 % γιατι να αλλαξει αρχηγό??Απο 4.5% στο 10 και θα αλλαξει αρχηγό?

Τοτε την κυρια Αλεκα θαπρεπε να την στειλουν στά αζητητα αν παρει 10%απο 9.5%...

Εχεις την εντύπωση οτι ευκολα ανεβαίνουν τα ποσοστά??

Εδω το αθροισμα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί στο 45 % αποτι φαινεται ,παρά τα οσα εχουν γινει..(η διαφορα θαναι περι τις 6 μοναδες υπερ Ν.Δ. συμφωνα με τα μεχρις τωρα δεδομενα)
Μα τα ποσοστα θα ανεβουν γιατι κυριως υπαρχει δυσαρεσκεια απο τους πολιτες για τα δυο μεγαλα κομματα. Καλουμαστε να ψηφισουμε κατι αλλο...σε κατι που πιστευουμε και ελπιζουμε σε κατι καλυτερο, δηλ. συριζα.
Δηλαδη στον καμενο τι θα πρεπει να του κανουν που θα παρει με την πρωτη πχ 6-9%? (επισης απο δυσαρεσκεια των πολιτων για τα δυο μεγαλα κομματα)

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο οτι οι Ρωσοι παρατηρητές έφαγαν πόρτα απο το υπουργείο εσωτερικών...

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο οτι οι Ρωσοι παρατηρητές έφαγαν πόρτα απο το υπουργείο εσωτερικών...

Σιγα μην τους αφηναν να κανουν τους παρατηρητες.

Μηπως κοιμωμαστε ακομη;

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Μηπως ηταν ραδιο αρβυλα οτι ηθελε ο Πουτιν να στειλει παρατηρητες ?

Μα τα ποσοστα θα ανεβουν γιατι κυριως υπαρχει δυσαρεσκεια απο τους πολιτες για τα δυο μεγαλα κομματα. Καλουμαστε να ψηφισουμε κατι αλλο...σε κατι που πιστευουμε και ελπιζουμε σε κατι καλυτερο, δηλ. συριζα.
Δηλαδη στον καμενο τι θα πρεπει να του κανουν που θα παρει με την πρωτη πχ 6-9%? (επισης απο δυσαρεσκεια των πολιτων για τα δυο μεγαλα κομματα)

Η αισθηση που εχω εγω, ειναι πως τελικα.... δεν θα παρουν αυτα τα ποσοστα ουτε ο Συριζα, ουτε ο Κουβελης, ουτε ο Καμμενος...
.

Χωρις αυτους δεν γινονται εκλογες ?

δύσκολο ,

ποιός θα ετοιμάσει τους εκλογικούς καταλόγους ? ποιός θα ετοιμάσει τα εκλογικά κέντρα (μεταφορά-στήσιμο καλπών, ανάρτηση σε κάθε αίθουσα σημάνσεων για τα "γράμματα" που ψηφίζουν, τροφοδοσία ψηφοδελτίων κλπ κλπ) ? ποιός θα μαζεύει την Κυριακή ως τα ξημερώματα τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα για να σταλούν στο υπουργείο αλλά και τους σάκους με τους ψήφους ? ποιός θα επιλύει την ημέρα των εκλογών διάφορα θέματα των ψηφοφόρων (διπλοεγγραφές, ελλείψεις, τυπογραφικά λάθη, ταυτοπροσωπίες κλπ κλπ) ? ποιός θα ετοιμάσει ξανά τις τάξεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία όταν ξανα-ανοίξουν ?
και ένα σωρό άλλα ....

δύσκολο ,

ποιός θα ετοιμάσει τους εκλογικούς καταλόγους ? ποιός θα ετοιμάσει τα εκλογικά κέντρα (μεταφορά-στήσιμο καλπών, ανάρτηση σε κάθε αίθουσα σημάνσεων για τα "γράμματα" που ψηφίζουν, τροφοδοσία ψηφοδελτίων κλπ κλπ) ? ποιός θα μαζεύει την Κυριακή ως τα ξημερώματα τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα για να σταλούν στο υπουργείο αλλά και τους σάκους με τους ψήφους ? ποιός θα επιλύει την ημέρα των εκλογών διάφορα θέματα των ψηφοφόρων (διπλοεγγραφές, ελλείψεις, τυπογραφικά λάθη, ταυτοπροσωπίες κλπ κλπ) ? ποιός θα ετοιμάσει ξανά τις τάξεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία όταν ξανα-ανοίξουν ?
και ένα σωρό άλλα ....

Μεχρι και τα bold, η δικη μου εμπειρια λεει οτι δεν ανακατευεται πουθενα κανενας αλλος απο τον Δικαστικο αντιπροσωπο και τον/τους γραμματεις του

κάνεις μεγάλο λάθος ....

εγώ ο ίδιος έχω μεταφέρει εκλογικούς καταλόγους από το δημαρχείο στο εκλογικό κέντρο για να παραδοθούν στον δικαστικό αντ., ειδικά συνεργεία των δήμων με εργάτες και οδηγούς μαζεύουν τους σάκους με τα αποτελέσματα και τους επιστρέφουν στον δήμο όλο το βράδυ, άλλοι υπάλληλοι στέλνουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο, όλο το στήσιμο της κάθε αίθουσας γίνεται από εργάτες των δήμων τις προηγούμενες μέρες των εκλογών .....

όσο για τους εκλογικούς καταλόγους, αυτοί ετοιμάζονται-ελέγχονται αρκετές μέρες πριν τις εκλογές στους δήμους από υπαλλήλους του δήμου τα απογεύματα ....

Last edited: