Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Οι OTA ενημερώνουν τους εκλογικούς καταλόγους και τους τυπώνουν για να δωθούν στον Δικαστικό αντιπρόσωπο. Οι ΟΤΑ μεταφέρουν τους φακέλους με τα τηλεγραφήματα των Δικαστικών αντιπροσώπων προς το Υπουργείο για τα ποσοστά των συνδυασμών. Για λάθη στους εκλογικούς καταλόγους ο ψηφοφόρος πρέπει να πάει αυθημερόν στον ΟΤΑ για τα λυθεί.

κάνεις μεγάλο λάθος ....

εγώ ο ίδιος έχω μεταφέρει εκλογικούς καταλόγους από το δημαρχείο στο εκλογικό κέντρο για να παραδοθούν στον δικαστικό αντ., ειδικά συνεργεία των δήμων με εργάτες και οδηγούς μαζεύουν τους σάκους με τα αποτελέσματα και τους επιστρέφουν στον δήμο όλο το βράδυ, άλλοι υπάλληλοι στέλνουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο, όλο το στήσιμο της κάθε αίθουσας γίνεται από εργάτες των δήμων τις προηγούμενες μέρες των εκλογών .....

όσο για τους εκλογικούς καταλόγους, αυτοί ετοιμάζονται-ελέγχονται αρκετές μέρες πριν τις εκλογές στους δήμους από υπαλλήλους του δήμου τα απογεύματα ....

Και μεγαλο κιολας ?

Την Παρασκευη παει ο Δικαστικος αντιπροσωπος στο δημαρχειο, και παραλαμβανει ο ιδιος απο εκει τον εκλογικο σακο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τον μεταφερει ο οποιοσδηποτε αλλος
Την αιθουσα την "στηνει" ο ΔΑ επισης (εχω κουβαλησει μπολικα θρανια δεν με πειθεις), οπως επισης στηνει / σφραγιζει την καλπη (ειναι ηδη ανοιχτη μεσα στην αιθουσα), ντανιαρει τα ψηφοδελτια, τα φτιαχνει σε πακετα (ενα απο το καθενα), και ΠΑΝΤΑ με διαφορετικη σειρα, κλπ, κλπ, κλπ
Ναι, τα γραμματα, πχ "απο ΠΑΠ-ΣΩΤ" ειναι εξω απο την πορτα του εκλογικου τμηματος
Μετα το περας της διαδικασιας, και αφου εχει τελειωσει η καταμετρηση των ψηφων, καλει με κινητο που του δινουν την προηγουμενη Παρασκευη, και δινει τα αποτελεσματα.

Καταγραφει και βαζει στον σακο, ολα τα ψηφοδελτια (εγκυρα/ακυρα/λευκα) και ΟΛΟΥΣ του φακελους, και ΟΛΟΥΣ του φακελους που περισσεψαν στα Δικαστηρια, στην Ευελπιδων (πχ. αν ειναι σε ΕΤ εδω).
Αυτο το τελευταιο, με ολη το περιεχομενο που εχει πλεον ο σακος, λες οτι τον εμπιστευεται σε καποιον αλλο.

Οχι, σορρυ, αλλα εσυ κανεις λαθος.

τον εκλογικό σάκο τον παραλαμβάνει ο δα. εγώ όμως σου είπα για τους εκλογικούς καταλόγους,
ο δα όταν τελειώσει καλεί τον δήμο και ο δήμος στέλνει τα τηλεγραφήματα στο υπουργείο, επίσης αν δεν κάνω λάθος περισυλλέγονται και οι σάκοι με τα πεταμένα ψηφοδέλτια ....
οι κάλπες μεταφέρονται στα εκλογικά κέντρα από υπαλλήλους του δήμου,
στο δικό μου δήμο οι αίθουσες παραδίδονται πανέτοιμες, δεν νομίζω να χρειάστηκε ποτέ τα τελευταία χρόνια να κουβαλήσει θρανία ο δα ..

αλλά αν νομίζεις οτι τα κάνει όλα ο δα, τότε δεν θα πειράξει σε τίποτα η αποχή των υπαλλήλων των οτα

Και μεγαλο κιολας ?

Την Παρασκευη παει ο Δικαστικος αντιπροσωπος στο δημαρχειο, και παραλαμβανει ο ιδιος απο εκει τον εκλογικο σακο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τον μεταφερει ο οποιοσδηποτε αλλος
Την αιθουσα την "στηνει" ο ΔΑ επισης (εχω κουβαλησει μπολικα θρανια δεν με πειθεις), οπως επισης στηνει / σφραγιζει την καλπη (ειναι ηδη ανοιχτη μεσα στην αιθουσα), ντανιαρει τα ψηφοδελτια, τα φτιαχνει σε πακετα (ενα απο το καθενα), και ΠΑΝΤΑ με διαφορετικη σειρα, κλπ, κλπ, κλπ
Ναι, τα γραμματα, πχ "απο ΠΑΠ-ΣΩΤ" ειναι εξω απο την πορτα του εκλογικου τμηματος
Μετα το περας της διαδικασιας, και αφου εχει τελειωσει η καταμετρηση των ψηφων, καλει με κινητο που του δινουν την προηγουμενη Παρασκευη, και δινει τα αποτελεσματα.

Καταγραφει και βαζει στον σακο, ολα τα ψηφοδελτια (εγκυρα/ακυρα/λευκα) και ΟΛΟΥΣ του φακελους, και ΟΛΟΥΣ του φακελους που περισσεψαν στα Δικαστηρια, στην Ευελπιδων (πχ. αν ειναι σε ΕΤ εδω).
Αυτο το τελευταιο, με ολη το περιεχομενο που εχει πλεον ο σακος, λες οτι τον εμπιστευεται σε καποιον αλλο.

Οχι, σορρυ, αλλα εσυ κανεις λαθος.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος σίγουρα δεν χαλάει μόνο την Κυριακή του αλλά τουλάχισοτν τρεις μέρες και σίγουρα κάνει και χαμαλίκι. Τα παραβάν όμως και τις καλπες κάποιοι τις πηγαίνουν στα σχολεία, δεν εμφανίζονται και εξαφανίζονται μόνα τους. Για να παραλάβει τον εκλογικό σάκο κάποιος τον έχει ετοιμάσει. Και έχω την εντύπωση ότι εκτός από κινητό ετοιμάζει κι ένα τηλεγράφημα με τα αποτελέσματα των κομμάτων το οποίο παραδίδεται σε υπάλληλο του δήμου για να το μεταφέρει εκεί από όπου θα σταλεί τηλεγραφικά. Και υπάρχουν και οι υπάλληλοι του δήμου για να τακτοποιούν όσα προβλήματα προκύπτουν με τους εκλογικούς καταλόγους.

Κανείς δεν αμφισβήτισε το έργο αλλά και την ευθύνη του δικαστικού αντιπροσώπου, όχι όμως και να λέμε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν μόνο τη φασίνα του εκλογικού τμήματος.

Οκ για τα παραβαν, και για το τηλεγραφημα (τα ξεχασα πριν)

Δεν ξερω ποιος ετοιμαζει τους εκλογικους σακους, αφου το λες ετσι θα ειναι

Υγ. Δεν εγραψα ουτε υπεννοησα πουθενα οτι κανουν την φασινα του εκλογικού τμήματος (στην περιπτωση που αναφερεσε σε εμενα)
Απαντησα στον DIM_Z, οτι τα περισσοτερα απο αυτα που περιγραφει στο #738 & #740 ειναι λαθος

δύσκολο ,

ποιός θα ετοιμάσει τους εκλογικούς καταλόγους ? ποιός θα ετοιμάσει τα εκλογικά κέντρα (μεταφορά-στήσιμο καλπών, ανάρτηση σε κάθε αίθουσα σημάνσεων για τα "γράμματα" που ψηφίζουν, τροφοδοσία ψηφοδελτίων κλπ κλπ) ? ποιός θα μαζεύει την Κυριακή ως τα ξημερώματα τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα για να σταλούν στο υπουργείο αλλά και τους σάκους με τους ψήφους ? ποιός θα επιλύει την ημέρα των εκλογών διάφορα θέματα των ψηφοφόρων (διπλοεγγραφές, ελλείψεις, τυπογραφικά λάθη, ταυτοπροσωπίες κλπ κλπ) ? ποιός θα ετοιμάσει ξανά τις τάξεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία όταν ξανα-ανοίξουν ?
και ένα σωρό άλλα ....

αν εξαιρέσουμε το bold, ή μάλλον το αντικαταστήσουμε με τους σάκους με τα πεταμένα ψηφοδέλτια ....
ποιό από τα υπόλοιπα δεν ισχύει ?
αν τελειώσουν τα ψηφοδέλτια σε κάποιο τμήμα ποιός φέρνει άλλα από τον δήμο ?

Ήδη συνδράμει την ελάσσονα συμπολίτευση.

http://pitsirikos.net/2012/04/περίπτερο-του-λάοσ-στο-ίλιον/#more-19171

Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει οτι οι κύριοι τις φωτο είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί;
Τίποτα κυνηγοί γιαλαντζί είναι,ή υπάλληλοι του κόμματος...

Υγ. Δεν εγραψα ουτε υπεννοησα πουθενα οτι κανουν την φασινα του εκλογικού τμήματος (στην περιπτωση που αναφερεσε σε εμενα)
Απαντησα στον DIM_Z, οτι τα περισσοτερα απο αυτα που περιγραφει στο #738 & #740 ειναι λαθος

Σε σένα αναφερόμουν γιατί...

Μεχρι και τα bold, η δικη μου εμπειρια λεει οτι δεν ανακατευεται πουθενα κανενας αλλος απο τον Δικαστικο αντιπροσωπο και τον/τους γραμματεις του

Τα bold ήταν αυτά <<ποιός θα ετοιμάσει ξανά τις τάξεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία όταν ξανα-ανοίξουν ? και ένα σωρό άλλα... >>

και δέχομαι ότι το φασίνα μάλλον δεν είναι ισοδύναμο αυτού που εννοούσες.

(Πιθανότατα δεν ήταν αυτός ο σκοπός και μπορεί και πολλοί να μην το εξέλαβαν έτσι αλλα... )

Δεν μου αρέσει να απαξιώνεται ο ρόλος των Δ.Υ. (που από ό,τι φαίνεται φταίνε για τα δεινά μας) στην εκλογικη διαδικασία, όταν μάλιστα το Υπ. Εσ. τους υποχρεώνει να εργαστούν κανονικά την 1η Μαϊου.

Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει οτι οι κύριοι τις φωτο είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί;
Τίποτα κυνηγοί γιαλαντζί είναι,ή υπάλληλοι του κόμματος...

Πιθανότατα κανείς, αλλά συνθέτει ωραία νοητική εικόνα.

Οι βαλιντέ κυνηγοί δεν φοράν στρατιωτικές παραλλαγές;

Μα μεχρι τα εκεινα τα bold, αυτο που ξεχασα ηταν τα παραβαν / καλπες να πανε στα σχολεια, και τα ταμπελακια με τα γραμματα.
Τελος παντως, επαναλαμβανω οτι δεν απαξιωνω τους ΔΥ που εμπλεκονται στις εκλογες, αλλα οχι οτι κανουν ολα αυτα που περιγραφονται παραπανω...

Πιθανότατα κανείς, αλλά συνθέτει ωραία νοητική εικόνα.

Οι βαλιντέ κυνηγοί δεν φοράν στρατιωτικές παραλλαγές;

Εννοείτε οτι φοράνε...
Οσο για τους στρατιωτικούς,θα αφήσουν το σώσιμο τις χώρας στα μεγάλα πολιτικά κεφάλαια που έφεραν τον τόπο σε μαύρο χάλι...
Η ιστορία όσο και να το θέλουν,για να επιστρέψουν πάλι οι καταστροφείς ως σωτήρες και θριαμβευτές,δεν θα επαναληφθεί...

κάνεις μεγάλο λάθος ....

εγώ ο ίδιος έχω μεταφέρει εκλογικούς καταλόγους από το δημαρχείο στο εκλογικό κέντρο για να παραδοθούν στον δικαστικό αντ., ειδικά συνεργεία των δήμων με εργάτες και οδηγούς μαζεύουν τους σάκους με τα αποτελέσματα και τους επιστρέφουν στον δήμο όλο το βράδυ, άλλοι υπάλληλοι στέλνουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο, όλο το στήσιμο της κάθε αίθουσας γίνεται από εργάτες των δήμων τις προηγούμενες μέρες των εκλογών .....

όσο για τους εκλογικούς καταλόγους, αυτοί ετοιμάζονται-ελέγχονται αρκετές μέρες πριν τις εκλογές στους δήμους από υπαλλήλους του δήμου τα απογεύματα ....

Οι Δήμοι όντως ετοιμάζουν τους σάκους με το εκλογικό υλικό (όπως τα παραλαμβάνουν). Ο εκλογικός κατάλογος κάθε τμήματος περιέχεται στον σάκο, δεν τον πηγαίνουν στο εκλογικό τμήμα για παράδοση στον αντιπρόσωπο (και εάν έγινε, πάντως δεν προβλέπεται έτσι). Όντως όλο το υλικό το παίρνουμε από τους Δήμους. Το μόνο που κάνουν οι Δήμοι στις αίθουσες των εκλογικών τμημάτων είναι να μεταφέρουν τα παραβάν και τις κάλπες, συνήθως (μιλώ από πείρας) δεν προχωρούν σε καμία άλλη διευθέτηση του χώρου, και εάν θυμάμαι καλά 2-3 φορές (από το 1996 μέχρι τις προηγούμενες εκλογές) μου έτυχε να μην έχουν μεριμνήσει ούτε για τη "σήμανση" ποιος-ψηφίζει-πού, την οποία αναγκαστικά την κάναμε προχείρως οι αντιπρόσωποι. Συνήθως μεριμνούν και για τη σίτιση της εφορευτικής επιτροπής (μη ξεχνάμε ότι είναι μία διαδικασία που τους θέλει παρόντες από τις 6 το πρωί μέχρι να δώσει να βγάλουν τη διαδικασία, μπορεί και 3 το βράδυ, αναλόγως την περιφέρεια και τις εκλογές), στις πόλεις βέβαια μπορεί και να το ξεχάσουν, στα χωριά το βλέπουν ως ζήτημα τιμής (μου έχει τύχει μέχρι και αρνί να βάλουν στη σούβλα... αλλά παλιότερα). Ο υπάλληλος του Δήμου περιμένει μέχρι να πάρει το τηλεγράφημα, και μετά στο τέλος έρχεται (έξω από την πόρτα και με ύφος "καλά.... ακόμη???") για να παραλάβει το τμήμα και να κλείσει. Εννοείται ότι δεν έχει καμιά δουλειά με τον σάκο, ο οποίος παραδίδεται από εμάς στο Πρωτοδικείο και μόνο εκεί.

Φυσικά εκλογές δεν προβλέπεται να γίνουν χωρίς να παρεμβληθούν οι Δήμοι, για όλα τα παραπάνω, φυσικά θα μπορούσαν να παρακαμφθούν εάν προβλεπόταν αλλιώς, αλλά γιατί; Λόγω υποδομής οι ΟΤΑ είναι οι κατεξοχήν κατάλληλοι για τις παραπάνω λειτουργίες.