Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

109065-KARXARIAS.bmp

Ποτε μπορούσαν να ψήφιζουν για να μπορούν και τωρα;

Ψήφιζουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Αυτό ρωτάω... γιατί είμαι σίγουρος ότι στον ΣΚΑΙ άκουσα ότι δε μπορούν να ψηφίσουν οι του εξωτερικού σε αυτές τις εκλογές. Σε σωστά ελληνικά τέτοια διατύπωση σημαίνει ότι σε άλλες μπορούσαν. Επίσης σε ηθικό επίπεδο, όταν διατυπώνεις έτσι την είδηση οφείλεις να αποσαφηνίσεις και το σκεπτικό πίσω απ'αυτή!

Μην ξεχνάμε ότι εκτός Ελλάδος υπάρχει μια ακόμη Ελλάδα, που ως επί το πλείστον αποτελείται από ανθρώπους που έχουν φτύσει το εδώ κομματικό κράτος, και δεν έχουν κανένα λόγο να θαμπωθούν από πελατειακές προεκλογικές προσφορές. Μήπως το να μην έχει δικαίωμα ψήφου έρχεται κουτί σε κάποιους;

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αυτό ρωτάω... γιατί είμαι σίγουρος ότι στον ΣΚΑΙ άκουσα ότι δε μπορούν να ψηφίσουν οι του εξωτερικού σε αυτές τις εκλογές. Σε σωστά ελληνικά τέτοια διατύπωση σημαίνει ότι σε άλλες μπορούσαν. Επίσης σε ηθικό επίπεδο, όταν διατυπώνεις έτσι την είδηση οφείλεις να αποσαφηνίσεις και το σκεπτικό πίσω απ'αυτή!

Ναι, μπορούν στις Ευρωεκλογές και αν δεν κάνω λάθος ψήφισαν και στις Δημοτικές.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ναι, μπορούν στις Ευρωεκλογές και αν δεν κάνω λάθος ψήφισαν και στις Δημοτικές.

Θυμάσαι μήπως για παλαιότερες βουλευτικές;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Θυμάμαι ότι παλιότερα έχουν ξαναψηφίσει σε Βουλευτικές, αλλά, το γράφω με επιφύλαξη.....το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον!!!:grandpa:

Οι εγγεγραμμένοι κάτοικοι (όχι κάτοικοι) εξωτερικού πάντα ψήφιζαν..... και εννοώ όλους αυτούς από τις Πρεσβείες, προξενεία, στρατιωτικούς κλπ...

Εξαιρετικό άρθρο του Βαρουφάκη, του οποίου το νόημα συνοψίζεται στα παρακάτω (με τα οποία συμφωνώ μέχρι κεραίας):

"Από τα πιο πάνω κόμματα θα ήθελα να δω στην Βουλή μια σειρά από αυτά. Στον χώρο της νεοφιλελεύθερης παράταξης θα ήθελα να δω βουλευτές της Δράσης και (λιγότερο) της Δημιουργία Ξανά να κάθονται σε διπλανά έδρανα της Βουλής. Θέλω να ακούγονται στην Βουλή αυτές οι φωνές, ανεξάρτητα των έντονων διαφωνιών μου με αυτές. Φανταστείτε τι ωραία θα ήταν αυτά τα δύο κόμματα να αντικαταστήσουν την ΝΔ, το ΛΑΟΣ, μέρος του ΠΑΣΟΚ...
Από τα κόμματα της Αριστεράς, θα ήθελα να τα δω και τα τρία εκεί. Το κάθε ένα του με θυμώνει για εντελώς διαφορετικό τρόπο. Το ΚΚΕ, εξήγησα γιατί. Όμως ο κόσμος του ΚΚΕ πρέπει να εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο. Με τον καιρό μάλιστα μπορεί να γεννηθεί μια νέα ηγεσία στον Περισσό για την οποία ο Μαρξ δεν θα ντρεπόταν. Όσο για τα άλλα δύο (ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ) χαίρομαι που έχουμε αριστερά κόμματα που βάζουν τέλος στην ταύτιση της Αριστεράς με την εχθρότητα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι, το επαναλαμβάνω, σημαντικό αυτό. Είναι απαραίτητο, ώστε να μπορεί η Αριστερά να συμμετάσχει σε μια πανευρωπαϊκή κίνηση για επανασύσταση, σε ορθολογική βάση, των θεσμών της Ευρώπης οι οποίοι δεν άντεξαν το Κραχ του 2008 (με τα γνωστά, σημερινά, αποτελέσματα)."

Ναι δεν φταιει οτι δεν υπαρχει κρατος να ελεγξει και να αποδωσει τα καταλληλα προστιμα. Η αχαλινωτη αγορα φταιει. Παντα καποιος αλλος φανταστικος εχθρος φταιει σε αυτη τη χωρα. Αρε Ελληναραδες μερικοι δε θα αλλαξετε ποτε.

Για πες μας ποιους ονομαζεις Ελληναραδες???Εσυ ο υποστηρικτής του Τζημερου του εξολοθρευτή μεταναστών??

Μπορεις να μας πεις σε ποιους αναφερεσαι??....

Η ελευθερη αγορά προκαλεί παγκοσμιες αντιθεσεις,οπως και η δικτατορια του τραπεζοπιστωτικου συστηματος..Καλά δεν ενημερωνεσαι απο τον αρχηγό σου που κανει και τον 'τεχνοκρατη'''??Οποιος αντιτιθεται στην αχαλινωτη ελευθερη αγορά ειναι Ελληναράς??

Τουλάχιστον πρωτοτυπο.

Και ολοι αυτοί πού αντιτιθενται παγκοσμια στην αχαλινωτη ελευθερη αγορά,που ειναι φιλελευθεροι και σοσιαλδημοκρατες (δεν αναφερομαι σε αριστερούς γιατι σεβομαι οτι διαφωνείς)ειναι Ελληναραδες??

Last edited:

Δεν ψηφίζουν στις βουλευτικές, μόνο οι της Ευρώπης στις ευρωεκλογές, όπου δημιουργούνται εκλογικά τμήματα στα κατά τόπους προξενεία της χώρας μας.
Στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ψηφίζουν, επίσης οι της Ευρώπης στη χώρα διαμονής τους, όπως ψηφίζουν και εδώ όσοι ευρωπαίοι πολίτες δηλώσουν.

...
Δεν απαντας ομως αυριο που θα σου κοψουν αλλο 20% απο τον μισθο σου τι θα κανεις σχετικα με τους λαθρομεταναστες.

Γιατι δεν μοιραζεσαι ΤΩΡΑ μαζι τους αυτα που παιρνεις; Ετσι θα ειμαστα ισοι,φιλανθρωποι,ειρηνιστες και ..........................ετοιμοι για τον παραδεισο.................
...

+1
(αλλα δεν κάνουμε τέτοιες ερωτήσεις τωρα... lol)

Η γιαγιά στην κάλπη

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγανακτισμένοι με τον δικομματισμό είναι το πώς θα πείσουν τη γιαγιά τους να μην ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές. Τώρα που η κρίσιμη ώρα πλησιάζει –και η Κυριακή είναι κοντά-, σας έχω μια πρόταση.

Λέμε στη γιαγιά μας πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να συγκυβερνήσουν μετεκλογικά. Εντάξει, δεν λέμε και κάνα ψέμα – αλήθεια λέμε. Άλλωστε, αυτό η γιαγιά το ξέρει.

Της εξηγούμε λοιπόν πως, αν θέλει να υπάρξει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ –κάτι που η γιαγιά έχει πειστεί πως είναι απαραίτητο για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη πείνας που παίρνει σε ευρώ-, θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές να βάλει στο φάκελο και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Της τονίζουμε πως, αν δεν βάλει στο φάκελο και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, αυτό θα σημαίνει πως δεν θέλει να συγκυβερνήσουν τα δυο κόμματα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να βγει η χώρα από την ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τον πλανήτη, και όχι μόνο να παίρνει τη σύνταξή της σε δραχμές αλλά να της κάνουν και ευθανασία μαζί με όλους όσοι είναι πάνω από 60 ετών.

Το λέμε στη γιαγιά μας πολλές φορές επειδή η επανάληψη σκοτώνει τη γεροντική άνοια. Της το λέμε όσες φορές έχουν πει τελευταία δυο χρόνια ο Πρετεντέρης και η Τρέμη πως το μνημόνιο ήταν απαραίτητο για τον τόπο – πώς νομίζετε ότι πείστηκε η γιαγιά σας;

Πείθουμε τη γιαγιά να βάλει στο φάκελο και τα δυο ψηφοδέλτια, ακυρώνουμε την ψήφο της, τρελαίνουμε τους εκλογολόγους με τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων, και οδηγούμε την Ελλάδα στη Δημοκρατία.

Καλή επιτυχία!

(Συμβουλές για τον παππού σας δεν σας δίνω, γιατί το πιθανότερο είναι πως δεν ζει αφού τον έφαγε λάχανο η γιαγιά – όπως θα φάει κι εσάς.)

http://pitsirikos.net/2012/05/η-γιαγιά-στην-κάλπη/

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δεν ψηφίζουν στις βουλευτικές, μόνο οι της Ευρώπης στις ευρωεκλογές, όπου δημιουργούνται εκλογικά τμήματα στα κατά τόπους προξενεία της χώρας μας.
Στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ψηφίζουν, επίσης οι της Ευρώπης στη χώρα διαμονής τους, όπως ψηφίζουν και εδώ όσοι ευρωπαίοι πολίτες δηλώσουν.

Θαενκς.... παραλογισμός πάντως, ειδικά το να ψηφίζεις για τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ζεις σε άλλο τόπο. Ενώ στις βουλευτικές θα έπρεπε να έχεις δικαίωμα, αφού η εξωτερική πολιτική και οι διάφοροι νόμοι του κράτους σε αφορούν, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Θαενκς.... παραλογισμός πάντως, ειδικά το να ψηφίζεις για τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ζεις σε άλλο τόπο. Ενώ στις βουλευτικές θα έπρεπε να έχεις δικαίωμα, αφού η εξωτερική πολιτική και οι διάφοροι νόμοι του κράτους σε αφορούν, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Πού ο παραλογισμός; Ψηφίζεις την αυτοδιοίκηση του τόπου όπου κατοικείς, αυτό δεν είναι το λογικό;
Για τις βουλευτικές υπάρχει πρόβλεψη ήδη στο αρχικό κείμενο του Συντάγματος 1975, για έκδοση νόμου που θα ορίζει τα της ψήφου στο εξωτερικό (άρθρο 51). Το οποίο μάλιστα εξειδικεύτηκε με την αναθεώρηση του 2001, η οποία μιλάει και για δυνατότητα πρόβλεψης επιστολικής ψήφου κλπ... αλλά τέτοιος νόμος εκτελεστικός του Συντάγματος δεν έχει βγει, 37 χρόνια τώρα. Άρα ισχύει ο ορισμός του Συντάγματος ότι οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται στην επικράτεια, και δη ταυτόχρονα σε όλη.

+1
(αλλα δεν κάνουμε τέτοιες ερωτήσεις τωρα... lol)

Τι σόι ερώτηση είναι αυτή;

Καταρχήν οι μετανάστες σου κόβουν το μισθό; 7% ανεργία είχε η Αττική πριν 4-5 χρόνια με τον ίδιο αριθμό μετανστών. Λες και τους πήραν πωλητές σε πολυκαταστήματα. Μήπως θεωρείς πως οι κομμουνιστές σου κόβουν ο μισθό;

Πρώτα απόλα αν δώσω εγώ 20% από το μισθό μου, εσύ θα μου τονε συμπληρώσεις που δουλεύεις και 18ωρα; Γιατί και γω χτυπάω 10ωρα αλλά δεν κάνω τον κάργα. Και ο κομμουνιστής δεν είναι φιλάνθρωπος. Η φιλανθρωπία, είναι ένα ψέμα δημιουργημα της παπικής εκκλησίας και της φεουδαρχίας (που μεταπήδησε μετά στην αστική τάξη) ώστε δήθεν δίνοντας μερικά ψίχουλα να πάει η ψυχή στον παράδεισό. Εγώ ως κομμουνιστής, απαιτώ όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είτε είναι Έλληνες είτε Αλβανοί είτε Σουηδοί να απολαμβάνουν τα αγαθά που παράγουν. Και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό.

Τώρα ότι λες εσύ το λέει η ΧΑ, αν δεν το ξέρεις πως είσαι φασίστας καιρός να το μάθεις. Ακου επιχείρημα λέει, είμαι οικογενειάρχης. Και ο Χίτλερ ήταν φιλόζωος.

Ξεκολλάτε λίγο από τα στερεότυπα, καλοί Έλληνες οικογενειάρχες, κακοί ξένοι που θα μας πάρουν την πατρίδα.

Καταρχήν οι μετανάστες σου κόβουν το μισθό; 7% ανεργία είχε η Αττική πριν 4-5 χρόνια με τον ίδιο αριθμό μετανστών. Λες και τους πήραν πωλητές σε πολυκαταστήματα. Μήπως θεωρείς πως οι κομμουνιστές σου κόβουν ο μισθό;

Πρώτα απόλα αν δώσω εγώ 20% από το μισθό μου, εσύ θα μου τονε συμπληρώσεις που δουλεύεις και 18ωρα; Γιατί και γω χτυπάω 10ωρα αλλά δεν κάνω τον κάργα. Και ο κομμουνιστής δεν είναι φιλάνθρωπος. Η φιλανθρωπία, είναι ένα ψέμα δημιουργημα της παπικής εκκλησίας και της φεουδαρχίας (που μεταπήδησε μετά στην αστική τάξη) ώστε δήθεν δίνοντας μερικά ψίχουλα να πάει η ψυχή στον παράδεισό. Εγώ ως κομμουνιστής, απαιτώ όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είτε είναι Έλληνες είτε Αλβανοί είτε Σουηδοί να απολαμβάνουν τα αγαθά που παράγουν. Και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό.

Τώρα ότι λες εσύ το λέει η ΧΑ, αν δεν το ξέρεις πως είσαι φασίστας καιρός να το μάθεις. Ακου επιχείρημα λέει, είμαι οικογενειάρχης. Και ο Χίτλερ ήταν φιλόζωος.

Ξεκολλάτε λίγο από τα στερεότυπα, καλοί Έλληνες οικογενειάρχες, κακοί ξένοι που θα μας πάρουν την πατρίδα.

Ώρες ώρες σε συμπαθω!!!!!

Συγγνώμη που θα το ρωτήσω, αλλά είχα την εντύπωση ότι ο ίδιος ο Μαρξ (? ή ο Λένιν) είχε αναφερθεί στην εισαγωγή από το κεφάλαιο ξένου φθηνού εργατικού δυναμικού για να γονατίσει και εξαθλιώσει την εγχώρια εργατική τάξη. Βέβαια μπορεί να έχω λάθος εντύπωση, με κάθε επιφύλαξη.

Το '90 κάτι είχα ψηφίσει στη Ρώμη (Ευρωεκλογές) μέσα στα γραφεία της Ολυμπιακής!!!:D

Το '90 κάτι είχα ψηφίσει στη Ρώμη (Ευρωεκλογές) μέσα στα γραφεία της Ολυμπιακής!!!:D

Εγώ καημό το είχα να με πάρουν καμιά φορά αντιπρόσωπο σε εκλογικό τμήμα εξωτερικού... αλλά "τυχαίως" τέτοιες θέσεις έβλεπα να δίνονται (...από τον ΑΠ) σε κομματοσυγχωτιζόμενους συναδέλφους... δεν ξέρω εάν στις ευρωεκλογές του 09 υπήρχε ο περίφημος Java αλγόριθμος που κοκορεύεται η σελίδα του ανώτατου δικαστηρίου μας, πάντως σίγουρα πάλι όπως πάντα φάνηκε να λειτούργησε.

Ε ρε και να με έπαιρναν σε τέτοιο τμήμα... θα έπαιρνα γραμματέα τον Τζίμ και θα του επέτρεπα να φέρει μαζί και δυο απ' τις τελίτσες του.