Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δεν υπαρχει λογικη ουτε στο 5%,ουτε στο 4%,ουτε στο 3%,απλα ειναι ενα μινιμουμ ποσοστο ψηφοφορων σε εθνικη κλιμακα.Με την δικη σου λογικη θα επρεπε και το 1% να μπαινει,αφου μπαινει το 2%.Το ποσοστο ειναι αυθαιρετο,αλλα απο την αλλη προτρεπει το κομμα να κινηθει περισσοτερο ωστε να πεισει το 3% του εκλογικου σωματος.

Εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω γιατι ακριβως πρεπει να υπαρχει ενα αυθαιρετο μινιμουμ ποσοστο ψηφοφορων.
Πως δικαιολογειται, η γνωμη πανω απο 1.000.000 συμπολιτων μας να πεταχθει στον καλαθο των αχρηστων;

Ακομα και το 1% του εκλογικου σωματος πρεπει, στο δικο μου μυαλο, να αντιπροσωπευεται απο 3 βουλευτες και οχι απο κανεναν.

Ποια ειναι η λογικη του 3%; Και για να αντιστρεψω την ερωτηση σου, γιατι πρεπει να πεισεις για τις ικανοτητες σου το 3% του εκλογικου σωματος και οχι το 4% ή 5%;

Εγω θα ηθελα οταν ψηφιζω κομμα του 2% (δηλαδη 6 βουλευτες σε κοινοβουλιο 300 ατομων), η ψηφος μου να μετραει ισοτιμα με των υπολοιπων που ψηφιζουν κομμα του 10% ή του 20%.

Το 19% των ψηφων χθες πηγε χαμενο, μαζι με τα ακυρα και τα λευκα. Ποσο λογικο ειναι αυτο;

Αν δεν κάνω λάθος ένας και από τους λόγους του 3% ήταν να μην μπαίνουν στη βουλή οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι.

Υπαρχει διαφορα αναμεσα σε θεωρια και πραξη,θεωρητικα συμφωνω μαζι σας για απλη -απλουστατη αναλογικη.
Θα ηθελα ομως να μου πειτε,γιατι δεν ξερω,που εφαρμοζεται αυτη σε εθνικο επιπεδο ,χωρις να υπαρχουν τοπικες βουλες,η ανεξαρτητα ομοσπονδιακα κρατιδια.
Δεν περιφρονω την ψηφο κανενος ,φιλτατε McZab,και ουτε αδιαφορω για την ψηφο των 300.000 ανθρωπων,απλα αυτο ειναι το εκλογικο συστημα που εχουμε και το ηξεραν ολοι οτι υπαρχει το οριο του 3%.Αν δεν επεισαν τα κομματα αυτα το 3% των ψηφοφορων ειναι προβλημα των ηγεσιων τους και οχι των ψηφοφορων.
Τα περι δικης μου δημοκρατικοτητας τα αντιπαρερχομαι απλα

Τα πραγματα ειναι απλα, οπως πολυ σωστα ειπε και McZab πιο πριν.

Απλη αναλογικη, καταργηση μονοεδρικων και αλλων τετοιων αηδιων και το 0,3% η μονη αναγκαια συνθηκη για εισοδο στη Βουλη.

Ολα τα αλλα αποτελουν ελλειμα δημοκρατιας (με Δ οταν γινει).

+10000 !!!

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω γιατι ακριβως πρεπει να υπαρχει ενα αυθαιρετο μινιμουμ ποσοστο ψηφοφορων.
Πως δικαιολογειται, η γνωμη πανω απο 1.000.000 συμπολιτων μας να πεταχθει στον καλαθο των αχρηστων;

Ακομα και το 1% του εκλογικου σωματος πρεπει, στο δικο μου μυαλο, να αντιπροσωπευεται απο 3 βουλευτες και οχι απο κανεναν.

Γιατι απλα το 1% μπορει να ειναι καποιες <ειδικες> ομαδες π.χ οπαδοι του Ολυμπιακου η του ΠΑΟΚ,εσυ πιστευεις οτι με 1% δεν βγαζουν βουλευτη?
Απλα περιμενω να μου πεις σε ποια χωρα δεν υπαρχει εκλογικο οριο σε εθνικες εκλογες

Και τι σημαινει βρε Πετρο "ειδικες" ομαδες, εδω η Αβγοι πηρε 21!!!! βουλευτες... ποσο πιο χαμηλα μπορουμε να πεσουμε δηλαδη;

Τι θελεις να πεις;
Aυτη η ιστορια με την εισοδο της Χ.Α ειναι μια τελειως διαφορετικη ιστορια και μαλιστα πονεμενη[σημερα ξετσουμισαν και στα ραδιοφωνα της Θεσ/νικης].
Αναφερομαι σε <ειδικες ομαδες> που ευκολα μπορουν να δημιουργηθουν και να <χρηματοδοτηθουν> απο ντοπια και ξενα συμφεροντα.

Ολόκληρη η Α***** βρίσκεται υπό την κατοχή της Επάρατης Δεξιάς. Όλη?
Όχι! Ένα μικρό χωριό αντιστέκεται στον κατακτητή!!

ΕΤ *** ΗΛ***** ΝΟΜΟΥ Α****

ΕΓΚΥΡΑ: 207

ΕΛΑΒΑΝ:

ΠΑΣΟΚ: 15%
ΝΔ: 15,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,9%
Κ.Κ.Ε.: 26,1%

Και το δίπλα Ε.Τ. πάνω-κάτω τα ίδια έδωσε (2 Ε.Τ. έχει το γαλατικό χωριό).

555555.jpg

Το ποστ είναι αληθές προς τα ποσοστά και αφιερώνεται με εύθυμη διάθεση στο φίλο Νίκο Κούκλο....:D-bye-

Σε εμένα δεν πήγε καλά το ΚΚΕ, 4ο κόμμα, αλλά το πασοκ ακόμη χειρότερα, 6ο (!!) πίσω και από τη ΔΗΜΑΡ. Και μιλάμε για δήμο (Καλαμαριάς) με παραδοσιακά πολύ υψηλά ποσοστά πασοκ-ΚΚΕ (50-60 και βάλε συνολικά). Μεγάλη διασπορά των ψήφων, εάν τα παρακάτω ήταν αποτελέσματα επικράτειας θα είχαμε ...11κομματική βουλή. Ορίστε:

ΣΥΡΙΖΑ....................................... 17,83%
ΝΔ.............................................14,44%
Καμμένος.................................... 12,64%
ΚΚΕ ........................................... 8,57%
ΔΗΜΑΡ........................................ 7,90%
ΠΑΣΟΚ....................................... 6,99%
ΧΑ............................................. 4,96%
ΔΡΑΣΗ ........................................4,51%
Τζήμερος..................................... 3,61%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.................................. 3,38%
ΛΑΟΣ.......................................... 3,16%
ΠΕΙΡΑΤΕΣ (!!) .............................. 2,70%
ΝΤΟΡΑ........................................ 2,48%
Κατσέλη...................................... 1,80%

Συμμετοχή εγγεγραμμένων: ........... 75,8%
Άκυρα......................................... 2,19
Λευκά......................................... 0,04%

Όλα αυτά σε 600ρι τμήμα. Η ΧΑ 22 ψήφους.....

Εγώ ήμουν τυχερός, έπεσα σε μικρό τμήμα (304 εγγεγραμμένοι). Τα αυγά πήραν 13 ψήφους ήτοι 6,28%.

600 εγγεγραμμένοι, κοντά 80% συμμετοχή και 4 σταυροί; Τράτζικ..... Εν τω μεταξύ πολλοί είχαν την εντύπωση ότι είναι υποχρεωτικό να βάλεις 4 σταυρούς... 1 το βράδυ τελείωσα με τα αποτελέσματα και τα βιβλία διαλογής, 3 τα χαράματα πήγε μέχρι να ξεμπερδέψω από πρωτοδικεία/περιφέρειες.

Παίδες πάμε για χρυσό μετάλλιο εμεις εδώ στον Δήμο Καρύστου Ευβοίας.....

Εγγεγραμμένοι 16.038 | Ψήφισαν 9.353 | Αποχή 41,68%
Εγκυρα 98,15% | Λευκά 0,45% | Ακυρα 1,40%

ΑΝΕΞΑΡΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ 24,20% 2.222
ΝΔ 14,36% 1.318
ΣΥΡΙΖΑ 12,95% 1.189
ΠΑΣΟΚ 10,70% 982
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,47% 961
ΚΚΕ 7,07% 649
ΔΗΜΑΡ 3,77% 346

Με λίγα λόγια το ΠΑΣΟΚ τα πήγε καλά!
Πήρε 21 ψήφους περισσότερους απο την ΧΑ:flipout::flipout:

Υ.Γ.....αν και δεν είναι για γέλια

Αβγεί ρε!!!! Αστοιχείωτε.........

Πάντως ο αγράμματος ''πατριώτης'' με τό εγέρθουτο δεν το ολοκληρωσε καλά...Ηθελε να πεί ''εγέρθoυτο ούλοι'' ,αλλά μπερδεύτηκε..Αστο ρε μπράβε μαχαιροβγάλτη το αρχαίο ...Πές το καλυτερα με greeklish..:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Tο θέμα είναι πιστεύω εάν θα θριαμβεύσει το μοντέλο του χρεοκοπημένου διπολισμού. Σίγουρα τα αντανακλαστικά των πασοκο-νουδου-αναθρεμένων θα λειτουργήσουν έμπροσθεν της κάλπης, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουν έστω με το πριμοδοτούμενο εκλογικό σύστημα να κυβερνήσουν χωρίς ευρύτερες συνεργασίες.
Τώρα ποιος θα τους πλαισιώσει, έχει ενδιαφέρον να το δούμε και περισσότερο τι θα καταφέρουν να επιτελέσουν ως έργο. Εγώ είμαι με όλους ιδιαίτερα επιφυλακτικός διότι συνεχίζουν να δίνουν δείγματα "αντάξια" της ιστορίας τους. Η δημοκρατία μας όπως την κατάντησαν νοσεί βαθύτατα και δεν βλέπω ανθρώπους με έρεισμα ικανούς να μας "αποτελματώσουν".
Μήπως οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για κάτι πιο υπερβατικό και ανατρεπτικό; Δεν ξέρω, ρωτάω και ποιος θα είναι ο μπροστάρης ή ο καταλύτης σ'αυτό; Πιθανότατα είναι ερωτήματα χωρίς απάντηση, αν και όπως αρέσκονται να λέγουν, η δημοκρατία δεν έχει ...αδιέξοδα.

Και κάτι ακόμα, οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν εάν η αριστερά είναι οπορτουνιστική ή χειρότερα, τυχοδιωκτική. Αυτό θα φανεί τώρα που υπάρχουν πιθανότητες κάποιας συμμετοχής σε σχήματα εξουσίας.

To γκρέμισμα του δικομματισμού επετεύχθει. Ο προβληματισμός βέβαια για τη αριστερά ισχύει. Και να καταγράψω και δύο αρνητικά κατ' εμέ. Το αυξημένο ποσοστό των αυγών και το αρνητικό των πράσινων.

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εγώ ήμουν τυχερός, έπεσα σε μικρό τμήμα (304 εγγεγραμμένοι). Τα αυγά πήραν 13 ψήφους ήτοι 6,28%.

566 εγγκεγραμμενοι, 406 ψηφισαν, 14 ακυρα, 2 λευκα,
πασοκ 20,
νδ 32,
λαος 11,
συριζα 93,
κκε 42
χα 78

κλπ

Υ.Γ.....αν και δεν είναι για γέλια

Για τι είναι δηλαδή;
Για τι είναι η εικόνα τους, ξυρισμένο κεφάλι και κοστούμι-γραβάτα που τους υποχρέωσαν να φοράνε για να γυρνάνε τα τμήματα (ήρθαν και σε μένα) να ρωτούν εάν φτάνουν τα ψηφοδέλτια;