Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

«Οχι στο Μνημόνιο!»
Ο Θεος να βαλει το χερι του.........

Τεμέτερον τα διλήμματα είναι
- φτωχός ή αυτόχειρας...
- μπορώ να ελπίζω κοιτώντας το μέλλον ή κατάθλιψη...
- αγαπάω τα παιδιά μου ή όχι...

(φιλιά ρε... και μη μασάς!)

Ενώ τώρα που είμαστε στο μνημόνιο ε?
Έλα βρε Πολύκαρπε μην τσιμπάς...
Ωρε φιλε οτι και να εχουμε σε αυτον τον τοπο, το καραβι εφυγε.... απο εδω και περα θα δουν τα ματια μας αυτα που δεν θελουν να δουν οι παππουδες μας.

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εκκωφαντικό το μήνυμα των εκλογών
Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλουν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν ότι η πολιτική οικονομικού στραγγαλισμού των Ελλήνων έφτασε στα όριά της. Πρέπει να πάρουν μέτρα άμεσης χρηματοδοτικής ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας αντί να ετοιμάζουν νέα μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

Καλά και αν δεν πάρουν τι θα τους κάνει ο Δελαστικ, θα τους δείρει; Οι Γερμανοί το ένα, οι Γερμανοί το άλλο, νισάφι πια.

Tzimisce, αν εσύ ψηφίζεις με κριτηριο ποιο κόμμα θα κάνει κυβερνηση, επέτρεψε άλλους να έχουν διαφορετικά. Στον κοινοβουλευτισμό ψηφιζεις ανάλογα με το συσχετισμό δύναμης. Αν δεις ότι δεν κάνεις κυβερνηση, πολύ απλά αγωνίζεσαι ώστε να κάνεις αντιπολίτευση, προκειμένουν να μην περάσουν τα μέτρα που προωθεί η άλλη πλευρά. Και από τη στιγμή, που το ΚΚΕ με όλα τα άλλα κόμματα το χωρίζει άβυσσος καλά κάνει και συμμετέχει, προκειμενου να ευαισθητοποιήσει το λαό, πως όποια κυβέρνηση και να γίνει, αυτή θα πάρει αντιλαϊκά μέτρα. Και ο ΓΑΠ έλεγε λεφτά υπάρχουν και είδαμε τι έγινε.

Τώρα παίζεται ένα πολιτικάντικο παιχνιδι για το ποιος θα είναι ο κύριος εκφραστής της κεντροαριστεράς μεταξύ Τσίπρα και Βενιζελου. Προσπάθεια υποκλοπής ψήφων, με φθηνά τερτίπια. Ε, το ΚΚΕ έχει ένα κακό. Δεν μπορεί να σου πει ψέματα, ούτε να κάνει "ελιγμούς" ωστε να κερδίσει ψηφοφόρους. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες δεν έχουν εξουσιομανία, τι να κάνουμε. Το ΚΚΕ θελει συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους, όχι ευκαιριακούς του στυλ α μας πέρασε ο συν, θα ψηφισουμε συν για να 'μαστε με τους νικητές.

Αν δεν είναι ειλικρινής θα τον γράψουμε μαζί στα @@ μας!

Νομίζεις ότι του έχω καμιά συμπάθεια? Δεν θέλω να μιλήσω τώρα!!!

Όμως το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Τσίπρας.
Το θέμα είναι να βρεθεί λύση.
Και η μοναδική λύση προς όφελος του λαού, προς όφελός μας είναι αυτή... ανατροπή του μνημονίου σε μια Ευρώπη των λαών... όχι των τοκογλύφων.

Στις εκλογές πολύς κόσμος ξύπνησε. Γύρισε την πλάτη στα ψευτοδιλήμματα... τώρα μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα γίνει η πραγματική ανατροπή!

Ξεκόλα... ξα θα ρθω απαν και τρως τα κακαλα μ' και το φουσι μ'... (μη το σβήσετε ρε! έτσι συνεννοούμαστε εμείς :grinning-smiley-043)

φιλιά και κουράγια

Last edited:
Καλά και αν δεν πάρουν τι θα τους κάνει ο Δελαστικ, θα τους δείρει; Οι Γερμανοί το ένα, οι Γερμανοί το άλλο, νισάφι πια.

Tzimisce, αν εσύ ψηφίζεις με κριτηριο ποιο κόμμα θα κάνει κυβερνηση, επέτρεψε άλλους να έχουν διαφορετικά. Στον κοινοβουλευτισμό ψηφιζεις ανάλογα με το συσχετισμό δύναμης. Αν δεις ότι δεν κάνεις κυβερνηση, πολύ απλά αγωνίζεσαι ώστε να κάνεις αντιπολίτευση, προκειμένουν να μην περάσουν τα μέτρα που προωθεί η άλλη πλευρά. Και από τη στιγμή, που το ΚΚΕ με όλα τα άλλα κόμματα το χωρίζει άβυσσος καλά κάνει και συμμετέχει, προκειμενου να ευαισθητοποιήσει το λαό, πως όποια κυβέρνηση και να γίνει, αυτή θα πάρει αντιλαϊκά μέτρα. Και ο ΓΑΠ έλεγε λεφτά υπάρχουν και είδαμε τι έγινε.

Τώρα παίζεται ένα πολιτικάντικο παιχνιδι για το ποιος θα είναι ο κύριος εκφραστής της κεντροαριστεράς μεταξύ Τσίπρα και Βενιζελου. Προσπάθεια υποκλοπής ψήφων, με φθηνά τερτίπια. Ε, το ΚΚΕ έχει ένα κακό. Δεν μπορεί να σου πει ψέματα, ούτε να κάνει "ελιγμούς" ωστε να κερδίσει ψηφοφόρους. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες δεν έχουν εξουσιομανία, τι να κάνουμε. Το ΚΚΕ θελει συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους, όχι ευκαιριακούς του στυλ α μας πέρασε ο συν, θα ψηφισουμε συν για να 'μαστε με τους νικητές.

Μάλλον βρυκολακες θέλετε γιατί η παπαριγα λέει για αίμα....συνεχίστε έτσι και θα φύγουν και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι σας προς χ.α

Μάλλον βρυκολακες θέλετε γιατί η παπαριγα λέει για αίμα....συνεχίστε έτσι και θα φύγουν και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι σας προς χ.α

Έχεις κάποιο στατιστικό στοιχείο διαρροής ψηφοφόρων από το ΚΚΕ προς τη ΧΑ ?

Αν ναι πορείς να το παραθέσεις ? Κάποιο link?

Οι ΚΚΕδες αποκλειεται να πανε προς χρυση αυγη.Γνωριζουν καλα ποιος ειναι ο σκοπος της χ.α....

Τι κόλλημα έχεις με το αίμα, ξέρεις πολλές σελίδες της ιστορίας να γράφτηκαν χωρίς αυτό?

Οι ΚΚΕδες αποκλειεται να πανε προς χρυση αυγη.Γνωριζουν καλα ποιος ειναι ο σκοπος της χ.α....

Σωστά, αλλού θα πάνε και γιαυτό τους έχει πιάσει τρελλό κόψιμο εκεί στον Περισσό.....

Αν δεν είναι ειλικρινής θα τον γράψουμε μαζί στα @@ μας!

Νομίζεις ότι του έχω καμιά συμπάθεια? Δεν θέλω να μιλήσω τώρα!!!

Όμως το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Τσίπρας.
Το θέμα είναι να βρεθεί λύση.
Και η μοναδική λύση προς όφελος του λαού, προς όφελός μας είναι αυτή... ανατροπή του μνημονίου σε μια Ευρώπη των λαών... όχι των τοκογλύφων.

Εκεί κάνεις το λάθος. Θέλεις λύση εδώ και τώρα. Και εγώ τη θέλω. Αλλά με βαση τους σημερινούς συσχετισμούς αυτό δε γίνεται. Και προπάντων δεν μπορεί να δωθεί λύση μέσα στην ΕΕ, χωρίς να θιχτεί η εξουσία των μονοπωλίων, για την οποία ο Τσίπρας δε βγάζει τσιμουδιά. Απλά προτείνει διαχειριστικές λύσεις, οι οποίες δεν δίνουν λύση στα προβλήματα του λαού.

Και σταματήστε να αιθεροβατείτε. Κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν είναι μαζί μας. Στη συντριπτική του πλειοψηφία. Οι ευρωπαϊκοί λαοί μας βλέπουν σαν κάτι αχάριστους, ενοχλητικούς. Κανείς δε θα μας βοηθήσει. Μόνος του ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί, αλλά για να γίνει αυτό πρεπει να γίνει ακόμα πιο πρωθημένη η ταξική πάλη και να πέφτουν σε παγίδες επαναδιαπραγμάτευσης τμήματα του λαού.

Ο Τσίπρας ενώ ήξερε πως θα τρωγε πορτα από τους συνδικαλιστικους φορείς, ζητησε συνάντηση. Κάνει κι αυτός επικοινωνιακά παιχνίδια, προσπαθώντας να ανασυστησει την κεντροαριστερά. Ο λαός θα απογοητευτεί, όπως απογοητεύτηκε και με το πασόκ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αν δεις ότι δεν κάνεις κυβερνηση, πολύ απλά αγωνίζεσαι ώστε να κάνεις αντιπολίτευση, προκειμένουν να μην περάσουν τα μέτρα που προωθεί η άλλη πλευρά.

Ο αντιπολιτευτικός αγώνας του Κ.Κ.Ε. μου θυμίζει τον πυροσβέστη μπροστά σε μια τεράστια δασική πυρκαγιά όπου σώζεται το νερό από τους κρουνούς και συνεχίζει ακάθεκτος, πεπεισμένος ότι θα την σβήσει με ροχάλες.

πεπεισμένος ότι θα την σβήσει με ροχάλες.
Στο καλο σου βρε....... πανω στην μπουκια μου το γραψες ωρε? χαχαχαχα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ο αντιπολιτευτικός αγώνας του Κ.Κ.Ε. μου θυμίζει τον πυροσβέστη μπροστά σε μια τεράστια δασική πυρκαγιά όπου σώζεται το νερό από τους κρουνούς και συνεχίζει ακάθεκτος, πεπεισμένος ότι θα την σβήσει με ροχάλες.

Ο αντιπολιτευτικός αγώνας του κκε είναι μια κασσέτα που επαναλαμβάνει συνέχεια "οχι" πασπαλισμένη και με διαφόρες αόριστες μπουρδολογίες ανευ ουσίας και σημασίας.
Δεν πειράζει όμως , έτσι όπως πάνε τις άλλες εκλογές θα κάνουν "αντιπολίτευση" εκτός βουλής. ..

Ενώ Γιάννη Χατζηγεωργίου, ο συριζα μας λέει πως οι εμπρηστές θα σταματησουν να βάζουν φωτιες. Ας γελάσω.

Χαίρομαι επίσης με τα επιχειρηματα του Δημητρη Δ. που αποκαλεί μπουρδολογίες τις απεργίες. Α, εσείς θα ξεπεράσετε τον Αντρέα, έτσι όπως πάτε. Φαντάζομαι μπουρδολογία είναι η ταξική παλαη. Βέβαια, η ακόμα μεγαλύτερη μπουρδολογία είναι ότι ο λαός μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές. Τρελλοί είμαστε και ποιος θα μας δώσει δουλειές; Αλλά, δεν είναι μπουρδολογία όταν ο Νταλαρα, ο Ασμουσεν, ο Ρομπάι και όλοι του λένε δεν διαπραγματευόμαστε και εσύ συνεχιζεις να κοροϊδευειες το λαό, πως υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος μέσα από αυτούς που σου λενε κατάμουτρα, δε γουστάρεις, τα μπογαλάκια σου και δρόμο.

Και να ρωτησω. Ο Τσίπρας τη λέει για το χρέος; Μορατοριουμ; Δηλαδή δεν πληρώνω για 2 χρονια και μετά ξαναπληρωνω. Λογιστικό έλεγχο; Δηλαδή αναγνωριζει πως φταίει ο λαός για το χρέος Ετσι κι αλλιώς πλέον, τι ΔΛΕ να κανει, αφού πλεον το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι τα δανεια από ΕΕ και ΔΝΤ και τα καινουργια ομόλογα. Ποιον κοροϊδεύει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

...Δεν πειράζει όμως , έτσι όπως πάνε τις άλλες εκλογές θα κάνουν "αντιπολίτευση" εκτός βουλής. ..
Aυτο δεν γινεται (εχει και ανθρωπους καποιας ηλικιας,που οσο ειναι εν ζωη δεν ψηφιζουν τιποτα αλλο) αλλα λογικα θα χασουν 2-3 μοναδες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Aυτο δεν γινεται (εχει και ανθρωπους καποιας ηλικιας,που οσο ειναι εν ζωη δεν ψηφιζουν τιποτα αλλο) αλλα λογικα θα χασουν 2-3 μοναδες.

Σωστό.
Θα "περάσει" όμως (σ αυτές, στις άλλες στις παρα άλλες εκλογές) κι αυτή η γενιά και μετά τι γίνεται?

Εκεί κάνεις το λάθος. Θέλεις λύση εδώ και τώρα. Και εγώ τη θέλω. Αλλά με βαση τους σημερινούς συσχετισμούς αυτό δε γίνεται. Και προπάντων δεν μπορεί να δωθεί λύση μέσα στην ΕΕ, χωρίς να θιχτεί η εξουσία των μονοπωλίων, για την οποία ο Τσίπρας δε βγάζει τσιμουδιά. Απλά προτείνει διαχειριστικές λύσεις, οι οποίες δεν δίνουν λύση στα προβλήματα του λαού.

Και σταματήστε να αιθεροβατείτε. Κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν είναι μαζί μας. Στη συντριπτική του πλειοψηφία. Οι ευρωπαϊκοί λαοί μας βλέπουν σαν κάτι αχάριστους, ενοχλητικούς. Κανείς δε θα μας βοηθήσει. Μόνος του ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί, αλλά για να γίνει αυτό πρεπει να γίνει ακόμα πιο πρωθημένη η ταξική πάλη και να πέφτουν σε παγίδες επαναδιαπραγμάτευσης τμήματα του λαού.

Ο Τσίπρας ενώ ήξερε πως θα τρωγε πορτα από τους συνδικαλιστικους φορείς, ζητησε συνάντηση. Κάνει κι αυτός επικοινωνιακά παιχνίδια, προσπαθώντας να ανασυστησει την κεντροαριστερά. Ο λαός θα απογοητευτεί, όπως απογοητεύτηκε και με το πασόκ

Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν λέει ο Συριζα τίποτα για το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια?

Θέλω απάντηση αδερφέ. Η ερώτηση είναι απλή... ένα "ναι" ή "οχι" για να σου παραθέσω τα στοιχεία απο τις θέσεις του Συριζα....
Να λύνουμε τα θέματα σύντομα και εύκολα όπως μου αρέσει...:-)

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ενώ Γιάννη Χατζηγεωργίου, ο συριζα μας λέει πως οι εμπρηστές θα σταματησουν να βάζουν φωτιες. Ας γελάσω.

Δεν γνωρίζω επακριβώς αν πρεσβεύει κάτι τέτοιο, πάντως, απ' όσα έχω ακούσει έχω την αίσθηση ότι δεν ασχολείται, ούτε προσπαθεί να εξαφανίσει τους εμπρηστές. Το δάσος είναι η κύρια προτεραιότητα. Πρώτα κοιτάς μην φας γκολ και ύστερα προσπαθείς να βάλεις.

Χθες στο ΣΚΑΙ άκουσα και έναν παπαγάλο (δυστυχώς, δεν τον γνωρίζω και δεν άκουσα το όνομά του) να λέει στην Τσαπανίδου ότι δεν μπορούν να λυθούν οι συμβάσεις σε καμμία περίπτωση μονομερώς. Μόλις το άκουσα, ντύθηκα κακήν κακώς και έσπευσα να καταθέσω το πτυχίο μου. Σήμερα ήταν η πρώτη μου μέρα σε σχολή δημοσιογραφίας...πρώτο μάθημα:

Το ακαταδίωκτον της παπαρολογίας.

Ερώτηση προς τους νομικούς του forum.

Επειδή το διαβάζω στο Internet αλλά δεν έχω τα μέσα να το ελέγξω.
Αν είναι έτσι βέβαια, θα πέσει πολύ γέλιο.

Κάποιοι συνταγματολόγοι λένε ότι στις επαναληπτικές εκλογές δεν ισχύει το bonus των 50 εδρών. Ισχύει;

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ερώτηση προς τους νομικούς του forum.

Επειδή το διαβάζω στο Internet αλλά δεν έχω τα μέσα να το ελέγξω.
Αν είναι έτσι βέβαια, θα πέσει πολύ γέλιο.

Κάποιοι συνταγματολόγοι λένε ότι στις επαναληπτικές εκλογές δεν ισχύει το bonus των 50 εδρών. Ισχύει;

Τη μέρα που θα συμφωνήσουν όλοι οι συνταγματολόγοι για οτιδήποτε
Θα είναι σίγουρος ότι θα πρόκειται για κάποια ύποπτη παγκόσμια συνομωσία
:D

Μύθος κατ άλλους, το φυσιολογικό δηλαδή.
Διαφορετικά σιγά μη κατέβενς έτσι το *οποιοδήποτε* κόμμα στις εκλογές
Με γκανιότα
Κάνεις δε θα το έκανε
Αλλά ακόμα κι έτσι προλαβαίνει να αλλάξει πριν της επόμενες πιθανές εκλογές

Όσο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου … νομίζω το ακούω από παιδί και από όλα τα παραπονεμένα κόμματα, μέχρι αυτά να βγουν. Και στο εξωτερικό το *ίδιο* γίνεται (γκρίνια – τάζονται αλλαγές κ.ο.κ.) όχι μόνο εδώ.