Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε

Δε μας διαβάζεις συχνά. Μόνο ένας εδώ μέσα υπερασπίζεται ακόμα το Στάλιν ως απαύγασμα του κομμουνισμού.

Σας διαβάζω. Κι εσύ δεν διάβασες καλά αυτό που έγραψα. Να αποκηρύσσει ανοικτά έγραψα. Συνήθως γίνεται σιωπηρώς.
 
Τάσο εδώ ήταν η ουσία... και απαντάς σε άλλα...

εδώ, σήμερα, εμείς... τι κάνουμε? Θα την μοιραστούμε τη πίτα ή όχι?

Όσο δεν την μοιραζόμαστε οι έχοντες το μεγάλο κομμάτι καθορίζουν το σύστημα που τους συμφέρει...

Το πως θα μοιραστεί η πίτα είναι θέμα καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό...

Απο εκεί ξεκινάμε και μετά φτιάχνουμε σύστημα που θα καθορίσει την πραγματική Δημοκρατία...
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει

Σας διαβάζω. Κι εσύ δεν διάβασες καλά αυτό που έγραψα. Να αποκηρύσσει ανοικτά έγραψα. Συνήθως γίνεται σιωπηρώς.

Η αποκαθήλωση έχει γίνει με σωρεία posts και αναλύσεων και όχι με δηλώσεις αποκήρυξης.
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Το αστείο δεν είναι αυτό Αλέκα μου. Το αστείο είναι ότι υπάρχει ποσοστό που σε ψηφίζει.
Εμμέσως πλην σαφώς λέει ότι μόνο για αυτό είναι άξιοι.

Ίσως θα έπρεπε να ρίχνουμε δυο φακέλους. Έναν ποιον θέλουμε κυβέρνηση και δεύτερο ποιον θέλουμε αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πω

Η αποκαθήλωση έχει γίνει με σωρεία posts και αναλύσεων και όχι με δηλώσεις αποκήρυξης.

Δεν είπα για δήλωση αποκήρυξης. Για ανοικτή τέτοια, μίλησα. Οκ, τότε ίσως δεν τα διαβάζω όσο επισταμένως νόμιζα, μέα κούλπα.
 
Αλλά λέω, αλλά λέτε..μην κόλας επιλεκτικά κομμάτια, να πιάσετε το δάσος όχι το δέντρο..

Πήγαινε Αυστραλία να δεις πως ζούνε οι έλληνες εκεί..

Όσο για τους μετανάστες εδώ είναι άλλο θέμα το οποίο δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά φοβάμαι άλλο το ποιον του έλληνα μετανάστη και άλλο των εξαθλιωμένων μουσουλμάνων που μας έχουν κατακλύσει στο κέντρο. Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακι.

Να μείνουν όπως είναι αυτή την στιγμή μέσα στην μιζέρια, την αρρώστια και την εγκληματικότητα δεν γίνετε..

Ξεχνας ότι τα χρόνια μετά την μετανάστευση των ελλήνων στις ταινίες ο έλληνας παρουσιαζοταν ως το λαμόγιο και το κλεφτρόνι.Μια άποψη που την είχαν στο εξωτερικό,νομίζεις ότι οι γερμανοί και οι αμερικανοί δεν έλεγαν αυτά που γράφεις,νομίζεις ότι μας είχαν ως πρότυπο μετανάστη?Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μετανάστες ανάλογα με την φυλή,υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι του πως τους παρουσιάζουν.
 
Και μια ερώτηση ρε παιδιά περί τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων...δεν είχατε ποτέ συναδελφους στον Ι.Τ που σας έσπαγαν τα νεύρα για την τεμπελιά του και το πως κοιτούσαν εις βάρος σας να ''καβατζωθούν'' και που ποτέ δεν τους έδιωχναν για έναν περίεργο λόγο,πολλές φορές τους χρησιμοποιούσαν ως ρουφιάνους για το ποιος ''λέει διάφορα''.
 
Στον ιδιωτικό τομέα έχω πετύχει κάποιους ρουφιάνους.
Αλλά συνήθως ήταν ένας σε ολόκληρο το τμήμα.
Δεν χρειάζεται να υπάρχει δεύτερος! :p
 
Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Και μια ερώτηση ρε παιδιά περί τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων...δεν είχατε ποτέ συναδελφους στον Ι.Τ που σας έσπαγαν τα νεύρα για την τεμπελιά του και το πως κοιτούσαν εις βάρος σας να ''καβατζωθούν'' και που ποτέ δεν τους έδιωχναν για έναν περίεργο λόγο,πολλές φορές τους χρησιμοποιούσαν ως ρουφιάνους για το ποιος ''λέει διάφορα''.

:grinning-smiley-043 :SFGSFGSF:
 
Η θεση Τζημερου για ''ειδικες οικονομικες ζώνες'' που αφορά και στους μετανάστες ειναι ιδια με του Αδόλφου..


Και ο Αδολφος την ιδια αποκρουστική φρασεολογια χρησιμοποιούσε ,που σημερα την αντιγραφουν διάφορα καλόπαιδα ,καμουφλαρισμένα και προερχομενα ,απο τον νεοφιλελευθερισμό της Σχολης του Σικάγο,που εφαρμόστηκε στην Χιλή απο τον φασίστα Πινοτσέτ...

Λες και το νεοφιλελευθερο μοντέλο ειναι κατι καινούριο και δεν εχει δοκιμαστεί ποτέ...:flipout::flipout:

Πρόκειται για αποκρουστικό καπιταλισμό που έχει εξαθλιώσει εκατομυρια ανθρώπων σε ολο τον κοσμο (απο Λ.Αμερική έως Ευρώπη)

Και Τουρκία και Αγγλία να προσθεσω
 
Σε καθε περιπτωση ομως, οπως γραφτηκε και παραπανω, καλυτερα ο πιθανολογουμενα αχρηστος, παρα ο αποδεδειγμενα αχρηστος. Τι κρυβεται πισω απο το Τζημερο, μενει να αποδειχτει, δεν χρειαζεται να αρχισουμε τις μαντεψιες.

Μήπως να δοκιμάσουμε και την χα για να δούμε τι κρύβεται από πίσω?
Μπα δεν θα πάρω, φαίνεται από μακριά το τι πρεσβεύει κάτω από τον διαφημιστικό μανδύα του καινούργιου.


Και παρολα αυτα τα ευκολα "τσιτατα" δεν τα ακους απο αλλους πολιτικους που θα στενοχωρησουν την πελατεια τους.

Ειναι προτιμοτερος καποιος που διαφημιζει τον εαυτο του σαν ηθικο, παρα καποιος που οταν αποδεικνυεται ανηθικος απανταει "οι αλλοι ειναι χειροτεροι". Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι ο καπιταλισμος εχει εκφυλιστει απο την απληστια καποιων. Εξαλλου το ερωτημα "καπιταλισμος ή σοσιαλισμος" ειναι μαλλον φιλοσοφικο. Εδω εχουμε ομως χειροπιαστα προβληματα διαχειρισης, που κυριως οφειλονται σε κακη βουληση και ανικανοτητα. Δεν αμφιβαλει κανεις οτι η κριση ειναι παγκοσμια, αλλα μονο η Ελλαδα βρισκεται σε τετοια δεινη θεση.

ο καπιταλισμός να εκφυλιστεί, πρώτη φορά, δεν ξανάγινε. Η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία η η η η. Επειδή κάποιοι φρόντισαν να είμαστε πρώτοι δεν σημαίνει ότι τα χάλια δεν είναι και αλλού και σε σημαντικότερο βαθμό.

Με τον Τζημερο δεν συμφωνω σε αρκετα. Πολλοι εδω δε συμφωνουν σχεδον σε τιποτα. Αλλα και μονο οτι βρεθηκε καποιος να πει πραγματα που δεν εχουν ξαναειπωθει, για εμενα ειναι κατι θετικο. Το οτι πηρε 2% τη στιγμη που ενα μικρο μερος των ψηφοφορων γνωριζε οτι υπαρχει τετοιο κομμα, δειχνει οτι καλυπτει ενα κενο. Κενο πραγματικο, που δεν καλυπτει κανενα ΚΚΕ, ουτε ο Καμμενος, ουτε η ΧΑ, ουτε καν η ΔΗΜΑΡ. Για εμενα ηταν μετα τα ποσοστα του ΣΥΡΙΖΑ το δευτερο πιο ενθαρρυντικο μηνυμα των εκλογων. Θα ελεγα και μετα τη διαλυση των ΠΑΣΟΚΟΝΔ, αλλα κραταω μια πισινη, για να δω αν ειναι προσωρινη.

Πόσες διαφορές έχει ας πούμε με τον Μάνο? Το μονό που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται το νέο και άφθαρτο και το μεταναστευτικό. Ο Μάνος θέλει ελαστικές σχέσεις εργασίας για όλους και ο Τζήμερος κάνει raise και θέλει άλλο καθεστώς για αλλοδαπούς, παίρνει λίγο από ρατσισμό, φασισμό για να ακουστεί περισσότερο. Διαφημιστικό τρικ το θεωρώ αλλιώς θα τον έλεγα άμεσα φασίστα αλλά δεν απέχει και πολύ από το να γίνει.
Αλήθεια τι καταφέρνει με αυτό, Αν υποθέσουμε ότι θα δουλεύουν οι μετανάστες (1 εκατ λένε ότι είναι) για 200 τάλαρα, εγώ πως μπορώ να τους ανταγωνιστώ? Μήπως θα πρέπει να ρίξω το κασέ μου και εγώ στα 200. Άραγε πόσο ανταγωνιστικοί θα είναι οι 1εκτ άνεργοι?


Και αν ξαναγινουν εκλογες τωρα θα μπει ανετα στη Βουλη.


Πέρα από την ιδεολογία που πρεσβεύει, πως στο κόρακα μπορείς να θέλεις για πρωθυπουργό της χώρας κάποιον που θα αναφέρεται μεταξύ ίσων με αυτά τα λόγια

«Εξοχότατη,αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε.»

Η δουλοπρέπεια σε όλο το μεγαλείο. Αυτός θα είναι το πρότυπο των ελλήνων, το πρότυπο για τα παιδία μας?, έτσι θα τα μάθουμε να κάνουν και αυτά στα αφεντικά τους?
Χορτάσαμε και από αυτούς, μια χαρά δουλοπρεπείς ήταν τόσα χρόνια οι μπατσοκνουνου. Δεν θέλει άλλο. Πέστε του να αφήσει αυτή την χώρα να πάει στο διάολο, καλύτερα θα είναι και χωρίς ευγνωμοσύνες.
 
Και μια ερώτηση ρε παιδιά περί τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων...δεν είχατε ποτέ συναδελφους στον Ι.Τ που σας έσπαγαν τα νεύρα για την τεμπελιά του και το πως κοιτούσαν εις βάρος σας να ''καβατζωθούν'' και που ποτέ δεν τους έδιωχναν για έναν περίεργο λόγο,πολλές φορές τους χρησιμοποιούσαν ως ρουφιάνους για το ποιος ''λέει διάφορα''.

Έχει νόημα αυτή η διελκυστίνδα μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου με τις εκάστοτε χαιρεκακίες από τους μεν ή τους δε; Σαν την ιστορία με την κατσίκα του γείτονα μου μοιάζει.

Η συζήτηση δεν είναι καν εάν αναγνωρίζουμε τις ελλείψεις και εάν θέλουμε εμείς ένα πιο παραγωγικό δημόσιο που να εξυπηρετεί σωστά τον πολίτη και τις κρατικές λειτουργίες.

Η συζήτηση ορίζεται από τις άνωθεν επιταγές, οι οποίες θέλουν ένα δημόσιο που να κοστίζει πιο φθηνά και ας κάνει όσα έκανε μέχρι σήμερα ή και λιγότερα. Δεν είπαν "κόψτε τους τεμπέληδες και οι λοιποί δουλεύετε περισσότερο", είπαν "διώξτε τόσες χιλιάδες".
 
Και αμέσως έδιωξαν αυτούς που δεν δουλεύουν και διορίστηκαν με κομματικά κριτήρια...
 
Είμαστε σαν τους εβραίους φορτωμένους στο τρένο για το Νταχάου.
Απλά για κάποιο λόγο το τρένο σταμάτησε και υπάρχουν μαλάκες που ρωτάνε γιατί καθυστερούμε.

Εξοχότατε, εξοχότατο
:worshippy:

Υ.Γ. Δεν σε ρωτώ για να το κλέψω, είμαι και λίγο πειρατής σε αυτά.
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

«Εξοχότατη,


Η δουλοπρέπεια σε όλο το μεγαλείο.

Εντάξει για να λέμε και του στραβού το δίκιο, εδώ νομίζω πως απλώς τηρεί το πρωτόκολλο. Πώς θα απευθυνθείς σε έναν αρχηγό κράτους; "Άκου, Αγγέλα..."?
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

εκτός αυτών κάποιοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μετά τους μετανάστες θα ακολουθήσουν οι άνεργοι...

Πρόσφατα διάβαζα το εξής.
Κατά τη διάρκεια του Β' Π.Π., πολλές από τις δουλειές που έκαναν σε καιρό ειρήνης οι άντρες, τις ανέλαβαν γυναίκες, προφανώς διότι οι άντρες ήταν στο μέτωπο.
Μεταξύ αυτών των δουλειών, ήταν και σκληρές όπως διάφορα πόστα σε ναυπηγεία, ηλεκτροσυγκολλήτριες, κ.α. Για όλες αυτές τις δουλειές οι γυναίκες έπαιρναν περίπου τα μισά χρήματα από τους άνδρες συναδέλφους τους με τη δικαιολογία ότι ... ήταν γυναίκες.
Μαντέψτε πώς κινήθηκαν οι μισθοί αυτών των ειδικοτήτων μετά τον πόλεμο.
 
Με την μια αποτυχημενη προσπαθεια σχηματισμου κυβερνησης,και εφόσον αποτυχει και η τελευταια,τα πραγματα οδηγουνται στην ΑΝΑΓΚΗ νεων εκλογων.

Εκει,ειτε ο Ελληνικος λαος θα επιμεινει στην αποφαση που πηρε πριν λιγες μερες (οποτε τα πραγματα γινονται ακομη πιο δυσκολα,πιεζοντας τα κομματα να δειξουν επιτελους υπευθυνοτητα) ειτε θα προκυψουν νεα δεδομενα που ισως "απλοποιησουν" τα πραγματα , νοουμενου οτι μερος/ποσοστο της ψηφου αντιδρασης προς ΝΔ/ΠΑΣΟΚ επιστρεψει στο παραδοσιακο μαντρι" του.

Αυτο δεν το θεωρω καθολου απιθανο,αντιθετα το θεωρω ακομη και αναμενομενο,διοτι, imo οι ψηφοι αντιδρασης/θυμου ΔΕΝ ζητησαν αριστερη κυβερνηση αλλα κυβερνηση "σωτηριας" με μια εννοια που εκ των πραγματων φαινεται,οτι δυστυχως ακομη και οι ψηφοφοροι δεν γνωριζαν ποια και πως θα δημιουργειτο μια τετοια κυβερνηση.

Ναι,αυτο θα μπορουσε να ηταν και αριστερη κυβερνηση,αλλα οχι με χαρες,ενθουσιασμο και πανηγυρια απο πλευρας ΝΔ/ΠΑΣΟΚ,αλλα με την ανοχη τους.

Αυτη την ανοχη την εδωσαν εστω και φραστικα (δεν μπορουσε να δοθει διαφορετικα) , δεν εγινε αποδεκτη και επομενως οπως ειπε και ο Τσιπρας το ονειρο εκανε φτερα.

Ευχομαι μονο αν τελικα ξαναγινουν εκλογες να κανω λαθος και να μην βρεθουμε στο σημειο να μετανιωσουμε για την χαμενη ευκαιρια,διοτι πολυ δυσκολα θα ξαναπαρουσιαστει μπροστα μας.
 
Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Πρόσφατα διάβαζα το εξής.
Κατά τη διάρκεια του Β' Π.Π., πολλές από τις δουλειές που έκαναν σε καιρό ειρήνης οι άντρες, τις ανέλαβαν γυναίκες, προφανώς διότι οι άντρες ήταν στο μέτωπο.
Μεταξύ αυτών των δουλειών, ήταν και σκληρές όπως διάφορα πόστα σε ναυπηγεία, ηλεκτροσυγκολλήτριες, κ.α. Για όλες αυτές τις δουλειές οι γυναίκες έπαιρναν περίπου τα μισά χρήματα από τους άνδρες συναδέλφους τους με τη δικαιολογία ότι ... ήταν γυναίκες.
Μαντέψτε πώς κινήθηκαν οι μισθοί αυτών των ειδικοτήτων μετά τον πόλεμο.

ακόμα λιγότερα με την δικαιολογία "σιγά την δύσκολη δουλειά, μπορούν να την κάνουν και γυναίκες"
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Πρόσφατα διάβαζα το εξής.
Κατά τη διάρκεια του Β' Π.Π., πολλές από τις δουλειές που έκαναν σε καιρό ειρήνης οι άντρες, τις ανέλαβαν γυναίκες, προφανώς διότι οι άντρες ήταν στο μέτωπο.
Μεταξύ αυτών των δουλειών, ήταν και σκληρές όπως διάφορα πόστα σε ναυπηγεία, ηλεκτροσυγκολλήτριες, κ.α. Για όλες αυτές τις δουλειές οι γυναίκες έπαιρναν περίπου τα μισά χρήματα από τους άνδρες συναδέλφους τους με τη δικαιολογία ότι ... ήταν γυναίκες.
Μαντέψτε πώς κινήθηκαν οι μισθοί αυτών των ειδικοτήτων μετά τον πόλεμο.

Επιπρόσθετα, οι γυναίκες εργάτριες της Rolls Royce στη Γλασκώβη το 1943 αποφάσισαν να απεργήσουν! Φυσικά κατηγορήθηκαν ως προδότριες και η πράξη τους ως αντεθνική (σας θυμίζει τίποτα ; ) με αποτέλεσμα στην πορεία τους στους δρόμους της Γλασκώβης να βγαίνουν στα παράθυρα και να τους πετάνε ντομάτες και αυγά!
Για την Ιστορία, τελικά κατάφεραν να παίρνουν περισσότερα από πριν αλλά και πάλι λιγότερα από τους αντίστοιχης ειδικότητας άνδρες.
 
Last edited: