Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ρε συ θα με τρελάνεις... σε ποιον φανταστικό κόσμο ζείς ? Διαβασες τι σου έγραψα για την WARTSILA ? ο Φινλανδός ο εργάτης στα ναυπηγεία βγάζει 5 φόρες οτι βγάζουνε εδώ και σας πήραν τις δουλειές.

Ψιτ, μη βαζεις το εμάς. Να λες για τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Α και που 'σαι, αν ο ναυπηγός βγάζει 5000 ευρώ το μήνα στη Φινλανδία, αλλά με τη φορολογία μόνο του 2500. Βαλε και τις εισφορές και πέφτουμε στο 2000.

Και μη συγκρινεις ανόμοιες χώρες. Γιατί δεν πιάνουμε το Λίβανο πχ ή τη Συρία, που έχουμε ίδιο κλίμα και μου πιανεις τη Φινλαδία.

Θα πάρεις αυριο τηλεφωνο την Frigoclass για πλάκα και θα τους πείς θέλω να κάνω μια παραγγελία.
Ελα μετα να μου πεις για ασυναρτησιες, δεν εχεις σχέση με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ φίλε μου..

Πηγαινε μια γύρα στις Ελληνικες επιχειρήσεις να δείς την τραγικότητα της κατάστασης.. ποσα μαγαζία ξενοικιαστα..
κάτσε εσύ μιλα για την πάλη οταν ο Ελευθ. Επιχειρηματιας δεν έχει να πληρώσει καν τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και ειναι ανασφάλιστοι.
ρωτα και κανα υπαλληλο του ΤΕΒΕ να σου τα πει.

Οσο για το τι έκανε η Ε.Ε ανοιξε τα ματάκια σου.. πήγαινε μια βόλτα στα Τιρανα
και ελα εδώ μετα να φιλήσεις την γή και την 25στερη σημαία.
ΞΥΠΝΑ !!!

Ρε μεγάλε θα μας τρελλάνεις! Εσύ δε λες για τα κλειστά μαγαζιά? Για τους ανασφάλιστους? Πόσο μακρυά είμαστε αυτή τη στιγμή από τα Τίρανα νομίζεις? Αν συνεχίσει η κατάσταση με τα μέτρα σε πόσο καιρό τη βλέπεις να τους φτάνουμε? Εγω αισιόδοξα θα λεγα σε καμια διετία... Και Τίρανα δεν είμασταν όταν μπήκαμε έτσι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

ακόμη και η Porsche που ειναι κατεξοχην Γερμανική premium φίρμα πήγε την σειρά παραγωγής των Boxster
στους ακριβότερους Φινλαδούς εργάτες που δουλεύουν και 7ωρο αντι το 8ωρο της Γερμανίας.
Και όχι δεν θα δείτε τις Porsche που υπάρχουν εδώ εκεί πέρα.. εχουν ελάχιστες πωλήσεις εκεί.

Γιατί ?
food for thought my friends.. :)

καληνύχτα & συνεχίζουμε αυριο, αλλα με ΠΡΑΚΤΙΚΑ παραδείγματα.. οχι φιλολογίες του άερα.

Διότι της στοιχίζει φθηνότερα να τα μεταφέρει στη ρωσία όπου κάνει τρελλές πωλήσεις; αλλά που να το σκεφτείς αυτό

Πηγαινε μια γύρα στις Ελληνικες επιχειρήσεις να δείς την τραγικότητα της κατάστασης.. ποσα μαγαζία ξενοικιαστα..
κάτσε εσύ μιλα για την πάλη οταν ο Ελευθ. Επιχειρηματιας δεν έχει να πληρώσει καν τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και ειναι ανασφάλιστοι.
ρωτα και κανα υπαλληλο του ΤΕΒΕ να σου τα πει.

Βρε μαζί σου αλλά το ΚΚΕ φταίει γι' αυτό ή αυτοί που κυβέρνησαν;

πήγαινε μια βόλτα στα Τιρανα
και ελα εδώ μετα να φιλήσεις την γή και την 25στερη σημαία

Που έριχνε βόμβες στο Γράμμο και σκότωνε Ελληνες; Και η Ελλάδα ήταν ανεκαθεν πιο ανεπτυγμενη από την Αλβανία, τι λέει αυτό, όπως η γαλλία πιο ανεπτυγμένη από την Ελλάδα

Και πόσο έχει ένα τριάρι στη Φινλανδία κοντά σε μετρό και σε 10ετίας πολυκατοικία, μπορώ να μάθω; (για νοίκι μιλάμε).

φίλε sokos, τι επιχειρήσεις να φέρουμε? Πολυεθνικές? Μεγάλες επενδύσεις που θα προσφέρουν 500 ευρώ μεικτά? Ά! Και να μην τις πολυφορολογούμε για να μην φύγουν... Δε μου ακούγεται πολύ υγιές το πλάνο σου... Μην αρχίσω και τα περί φυσικών πόρων που δεν είναι ανεξάντλητοι (τουναντίον μάλιστα) και περί κοινωνίας υπερπαραγωγής και υπερκατανάλωσης γιατί τελικά όταν μιλάω έτσι οι "φιλελεύθεροι καπιταλιστές" με αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Άντε πάω τώρα να αλλάξω το πολυμηχάνημα μου γιατί χάλασε ένα ανταλλακτικό... το είχα πάρει 200 ευρώ, τώρα κάτι αντίστοιχο κάνει 100, η επιδιόρθωση θα μου κοστίσει 50 (χωρίς διετή εγγύηση προφανώς που θα χει το καινούργιο) και αν το στείλω για ανακύκλωση θα καταλήξει να λιάζεται στη Γκάνα... Τα παραγωγικά Ευρωπαικά μοντέλα μας μέσα...

ρε γ@μωτη μου..
ρε σεις ... διαβάζετε που γράφω τα αληθινα παραδείγματα της Wartsila και της Porsche ή τα εισαστε σαν αυτους τους 700 καημένους απο την Ζάκυνθο? :)))))))))
Το πρόβλημα μου αγαπητέ μου δεν ειναι οι μισθοί, ειναι η ποιότητα της εργασίας και το πόσο φιλοτιμοι ειναι στην δουλειά τους. Θέματα παιδείας δηλαδή..

Καλή τύχη με το πολυμηχάνημα, σου προτείνω μονοχρωμο laser lexmark ή xerox.. Σκυλιά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Τα λεφτα της E.E τα περισσότερα πιστεύω τα έφαγαν κρατικοί υπάλληλοι σε θέσεις κλείδια μαζι με ιδιώτες..
ειδικά κάτι ΙΚΑ υπαλληλάκια με βιλάρες..τι να λέμε τώρα..

Ειπα οτι η Ε.Ε έδωσαν λεφτά για να γίνουμε σοβαρή χώρα, να χτισουμε δρόμους, πανεπιστήμια, κτλ.. που κόλλησες? μας χάρησαν γαϊδαρο και τώρα τον κοιτάμε στα δόντια?!!!!!
Οπως ειπα οτι οι εφοπλιστές προτιμούν τους ακριβότερος Φινλαδούς εργάτες απο τους φτηνότερους Έλληνες στα ναυπηγεία.
Οποτε δεν πιστεύω οτι φταίει το εργατικό κόστος αλλα η ποιότητα της υπηρεσίας/προϊοντος που προσφέρουμε.

ακόμη και η Porsche που ειναι κατεξοχην Γερμανική premium φίρμα πήγε την σειρά παραγωγής των Boxster
στους ακριβότερους Φινλαδούς εργάτες που δουλεύουν και 7ωρο αντι το 8ωρο της Γερμανίας.
Και όχι δεν θα δείτε τις Porsche που υπάρχουν εδώ εκεί πέρα.. εχουν ελάχιστες πωλήσεις εκεί.

Γιατί ?
food for thought my friends.. :)

καληνύχτα & συνεχίζουμε αυριο, αλλα με ΠΡΑΚΤΙΚΑ παραδείγματα.. οχι φιλολογίες του άερα.

To τι πιστεύεις δεν μας αφορά Σωκράτη... αν έχεις στοιχεία παρέθεσε τα..όπως κάνουμε εμείς τόσο καιρό τώρα...

Υπαλληλάκια με βίλες είναι ελάχιστα μπροστά στους εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανους, καναλάρχες, κλπ κλπ κλπ...που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα μαζί με τους πολιτικούς της εκάστοτε κυβέρνησης. Άρα δεν τα φάγαμε όλοι μαζί...

Η Ε.Ε. δεν έδωσε λεφτά για να γίνουμε σοβαρή χώρα, τα έδωσε με συγκεκριμένους σκοπούς και για να αναπτύξουμε συγκεκριμένους κλάδους που γύριζαν πίσω στην μαμα Γερμανία και λοιπές χώρες, στο διπλάσιο τα χρήματα αυτά.....

Το υπόλοιπο παραλήρημα περι του ότι οι Έλληνες δεν κάνουν καλή δουλειά το παρακάμπτω γιατί δεν με αφορά αυτο το επίπεδο συζήτησης......

καληνύχτα....

emilot την λέξη παραλήρημα επρεπε να την αφήσεις απ'εξω απο την συζήτηση μας.
Εριξες μόλις το επιπεδο και δεν επιθυμω να συνεχίσουμε γιατι θα χαλάσει.

Θαρρώ πως μερικους λίγους δεν σας αρέσει να βλέπετε την πραγματικότητα και πως θα βγούμε απο αυτήν
και αρκείστε σε απατηλά όνειρα σαν παιδιά.
Καλο βράδυ & Καλή τύχη.

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

emilot την λέξη παραλήρημα επρεπε να την αφήσεις απ'εξω απο την συζήτηση μας.
Εριξες μόλις το επιπεδο και δεν επιθυμω να συνεχίσουμε γιατι θα χαλάσει.

Θαρρώ πως μερικους λίγους δεν σας αρέσει να βλέπετε την πραγματικότητα και πως θα βγούμε απο αυτήν
Καλο βράδυ & Καλή τύχη.

Σωκράτη απαντάω όπως μου μιλάνε.....

ρε γ@μωτη μου..
ρε σεις ... διαβάζετε που γράφω τα αληθινα παραδείγματα της Wartsila και της Porsche ή τα εισαστε σαν αυτους τους 700 καημένους απο την Ζάκυνθο? :)))))))))

Στον panoramic έγραφα, γιατί έλεγε για τους μισθούς πείνας ενώ μόλις είχα γράψει παράγραφο σχετικά με αυτό ότι δεν ισχύει, με το παράδειγματης Porsche.

.και όχι νικοκουκλε, πάλι κανείς λάθος ισχυρισμό. δεν πήγαν εκεί λόγω ρωσσιας. Ο μεγαλύτερος πελάτης είναι οι ΗΠΑ.

ρε γ@μωτη μου..
Το πρόβλημα μου αγαπητέ μου δεν ειναι οι μισθοί, ειναι η ποιότητα της εργασίας και το πόσο φιλοτιμοι ειναι στην δουλειά τους. Θέματα παιδείας δηλαδή..

Καλή τύχη με το πολυμηχάνημα, σου προτείνω μονοχρωμο laser lexmark ή xerox.. Σκυλιά!

Έχεις δουλέψει εξωτερικό και το λες αυτό; εγώ πάντως φιλότιμο δεν είδα ούτε τρελές γνώσεις για τα χρόνια και την που δούλευαν... οργάνωση ναι άλλα τα υπόλοιπα....ειδικά Αυστρία σε μια πολυεθνική που υπάρχει και εδώ την συγκεκριμένη περίοδο ούτε αυτό υπήρχε λόγο έλλειψης προσωπικού...
Ούτε καλητερη συνείδηση έχουν....απλά τους έχουν μάθει να λειτουργούν έτσι...π.χ Γερμανία αν δεν είχα χωρίσει τα σκουπίδια σωστά, απλά δεν τα μαζεύαν + το όποιο πρόστιμο.... αργησα για δουλειά και τρέχω στο κέντρο; βγήκα μια ωραία φώτο και ήρθε το πρόστιμο σπίτι...έμαθα έτσι να σηκώνομαι ποιο νωρίς.... δεν φταίμε εμείς για όσα γίνονται Ελλάδα αυτό που έχουν περάσει στους περισσοτέρους. Φταίει το κράτος και το σύστημα... και όχι οι υπάλληλοι.... αν οι Γερμανοί και οι κάθε Γερμανοί είχαν το σύστημα που έχουμε εμείς π.χ στην εφορία,να είσαι σίγουρος ότι θα έκλεβαν τα διπλά!!!!

Αν δεν λειτουργεί το σύστημα δεν ξεπουλας τα πάντα σε κάποιον ξένο ιδιώτη, που στο κάτο κατο δημιουργήθηκαν, και συντηρουνται από την φορολογία μας. Αλλάζεις τον διαχειριστή....

Καλο βράδυ & Καλή τύχη.

Σωκράτη, εκπληκτική αυτή η βεβαιότητα σου ότι κατέχεις τη γνώση της απόλυτης πραγματικότητας.

Όσοι δε συμφωνούν ονειρεύονται, αμπελο-φιλοσοφούν, ζουν σε φανταστικό κόσμο, παιδιαρίζουν.

Η πραγματικότητα είναι κάτι που απλά υπάρχει. Πέρα από μας, μας υπερβάλει και Βεβαίως δεν είναι μαχητή.

Το παράδειγμα σου δε ακόμη εκπληκτικότερο: "Κάντε μια βόλτα και δείτε τις επιχειρήσεις πως φυτοζωούν"

Όταν κάνεις βόλτα Σωκράτη βλέπεις μόνο τις επιχειρήσεις;

Last edited:
Καταρχάς απο αυτό που λες για τα ναυπηγεία και την ποιότητα της δουλειά φαίνεται πως δεν έχεις ιδέα του τι μπορεί να έχει γίνει και κανείς ατοπες υποθέσεις...

Ο υπάλληλος στο ΙΚΑ τα έφαγε.... Εντάξει κάνεις την διάφορα.... συνήθως είναι στην ΔΟΥ... Ο τσοχατζοπουλος δεν έφαγε, ούτε ο μαγγινας ούτε ο Ρουσόπουλος.... Ζιμενς σου λέει κάτι;

Ο μπομπολας να υπόθεσω επιχειρηματιαρα απο αυτές που θελουμε... Και ο Κόκκαλης ελπίζω...

περιμένω....

@ sokos
Αυτός ο Βαρουφάκης τι λέει aragorn ?

http://yanisvaroufakis.eu/

και άρθρα του στα Ελληνικά:

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.authors&id=58

Δικά του λόγια:
Το πρόβλημα ήταν η παραλογη λογική του Μνημονίου: ότι η πτώχευση αντιμετωπίζεται με δάνεια και μείωση του ΑΕΠ. Αυτή ειναι η αλήθεια

Last edited:
Παιδιά θα ήθελα να καταθέσω μια άποψη σχετικά με ένα ποστ του Σωκράτη περί ανειδίκευτων εργατών και επιστημόνων που έφαγαν τη ζωή τους στα θρανία.

Ας μην υποτιμούμε τόσο πολύ τον εργάτη,μπορεί να μην σπούδασε αλλά μπορεί από τα 15 χρόνια να δουλεύει σαν σκυλί και γι' αυτό μόνο για μένα αξίζει έναν καλό μισθό και όχι τον κατώτατο με το ζόρι.

H Wartsila φτιάχνει κρουαζιερόπλοια?

Μηχανές φτιάχνει... τι δουλειά έχει το Πέραμα και τα Ελληνικά Ναυπηγεία με όλα αυτά?

Και στα Κορεάτικα Ναυπηγεία Wartsila και Sulzer μηχανές βάζουν...
καλές μηχανές οι Sulzer... ελβετικές...

ουπς!:hmmmm: εξαγοράστηκε από τη Wartsila :antlers:

Πως βγάζεις (ότι συμπέρασμα βγάζεις, γιατί προσωπικά δεν το έχω καταλάβει ακόμα), φίλε soko... ένας Θεός ξέρει...

Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί έχουν βιομηχανία? Γιατί είναι με το ένα πόδι στο τάφο και αυτοί?

Τεμπέληδες και αυτοί?... κάθε μέρα απεργία?... κομμουνιστές ίσως?...

Έχουμε ψάξει τι στραβό κάνουμε και το βρήκαμε... εκλέγουμε καπιταλιστικές κυβερνήσεις 200 χρόνια...

Καιρός να το καταλάβεις και εσύ: Η συγκέντρωση εξουσίας σε υπαλλήλους του μεγάλου κεφαλαίου οδηγεί στη κατάθλιψη...

Last edited:
Έτσι για να γελάσουμε λίγο...:flipout::flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έχουμε ξεπερασει και την Αμερική λολ...εκεί άντε μέχρι υπουργός γεωργίας,οικονομικών. Εμείς(με την ψήφο μας,για να μην ρωτάτε πάλι για το εμείς,εσεις) τους κάναμε πρωθυπουργούς!

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

H Wartsila φτιάχνει κρουαζιερόπλοια?

Μηχανές φτιάχνει... τι δουλειά έχει το Πέραμα και τα Ελληνικά Ναυπηγεία με όλα αυτά?

Και στα Κορεάτικα Ναυπηγεία Wartsila και Sulzer μηχανές βάζουν...
καλές μηχανές οι Sulzer... ελβετικές...

ουπς!:hmmmm: εξαγοράστηκε από τη Wartsila :antlers:

Πως βγάζεις (ότι συμπέρασμα βγάζεις, γιατί προσωπικά δεν το έχω καταλάβει ακόμα), φίλε soko... ένας Θεός ξέρει...

Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί έχουν βιομηχανία? Γιατί είναι με το ένα πόδι στο τάφο και αυτοί?

Τεμπέληδες και αυτοί?... κάθε μέρα απεργία?... κομμουνιστές ίσως?...

Έχουμε ψάξει τι στραβό κάνουμε και το βρήκαμε... εκλέγουμε καπιταλιστικές κυβερνήσεις 200 χρόνια...
Καιρός να το καταλάβεις και εσύ. Η συγκέντρωση εξουσίας σε υπαλλήλους του μεγάλου κεφαλαίου οδηγεί στη κατάθλιψη...

Τι ψάχνεις να βρεις ρε Νίκο;

Εδώ μίλησε για κακή ποιότητα εργασίας στα ναυπηγεία... δεν έχει καμία επαφή....

στα ναυπηγεία...

Πρόσφατα η εταιρεία που εργάζομαι έχτισε βαπόρι στη Κορέα...
ο απλός α´μηχανικός που στείλαμε για εξοικείωση πριν την παραλαβή, υποδείκνυε στους κορεάτες τις μ@λακίες που κάνανε... μιλάμε για χοντράδες που δεν πίστευε ούτε ο Μηχανικός της εταιρείας. Πήγε και τις είδε και έβγαλε άλλες τόσες...

Πήρα τηλ φίλο με γνώση επι του θέματος και μου έιπε ότι μέσο όρο βγαίνουν 50-60 claims προς το ναυπηγείο!!! Σε εμάς με καμιά 30αριά claims είναι μια χαρά!!!

Για να μην αναφέρω την υψηλού επιπέδου δουλειά στα Γερμανικά Ναυπηγεία.... με υποβρύχια που γέρνουν...

Απλά δεν μας κάμψουν το ηθικό... τόσο απλά...

Αξίζουμε και θα πάρουμε, αργά ή γρήγορα αυτό που αξίζουμε...
και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι... παράδειγμα για όλους τους λαούς του κόσμου.

Τι ψάχνεις να βρεις ρε Νίκο;

Εδώ μίλησε για κακή ποιότητα εργασίας στα ναυπηγεία... δεν έχει καμία επαφή....

στα ναυπηγεία...

Εξοχότατε,
Απαπαπαπα, δεν μιλάς ρεαλιστικά, ζεις σε φαντασιακό κόσμο, δεν βλέπεις τις επιχειρήσεις???
Πρέπει να γίνουμε Ιρλανδία, να τα ελευθερώσουμε όλα. Το κακό είναι ότι οι Ιρλανδία έχει πρόβλημα, μάλλον θα φταίνε οι εργάτες.
Μήπως να γίνουμε Ιταλία, Ισπανία? Φόρτσα βιομηχανία, ας δώσουμε επιτέλους τα πάντα για να έρθουν οι επιχειρηματίες (από πού άραγε? γιατί δεν πάνε στην Βουλγαρία? Μήπως να γίνουμε Κίνα ?). Και αυτές όμως έχουν πρόβλημα. Μάλλον θα φταίνε οι εργάτες.
Μόνο η Γερμανία πρέπει να μένει για να την πάρουμε για παράδειγμα (ακόμα και η Ολλανδία δεν φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά). Το κακό με αυτό είναι ότι πρέπει να βρούμε μια ολόκληρη Ευρώπη να εκμεταλλευτούμε, ρεαλιστικότατο είναι. Άσε που και εκεί οι εργάτες, μετά από χρόνια παγωμάρας στους μισθούς, άρχισαν και φωνάζουν. Φωνάζουν τόσο δυνατά που φοβάται και η Μερκελ. Αλλά και εκεί μάλλον θα φταίνε οι εργάτες.
Α ρε άτιμε φαντασιακέ κόσμε, λίγο ρεαλισμό ρεεεεε, δεν φταίει ο καπιταλισμός ρεεε οι εργάτες φταίνε παντού. ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ρεε και βάλτε δούλους.

Πρόσφατα η εταιρεία που εργάζομαι έχτισε βαπόρι στη Κορέα...
ο απλός α´μηχανικός που στείλαμε για εξοικείωση πριν την παραλαβή, υποδείκνυε στους κορεάτες τις μ@λακίες που κάνανε... μιλάμε για χοντράδες που δεν πίστευε ούτε ο Μηχανικός της εταιρείας. Πήγε και τις είδε και έβγαλε άλλες τόσες...

Πήρα τηλ φίλο με γνώση επι του θέματος και μου έιπε ότι μέσο όρο βγαίνουν 50-60 claims προς το ναυπηγείο!!! Σε εμάς με καμιά 30αριά claims είναι μια χαρά!!!

Για να μην αναφέρω την υψηλού επιπέδου δουλειά στα Γερμανικά Ναυπηγεία.... με υποβρύχια που γέρνουν...

Απλά δεν μας κάμψουν το ηθικό... τόσο απλά...

Αξίζουμε και θα πάρουμε, αργά ή γρήγορα αυτό που αξίζουμε...
και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι... παράδειγμα για όλους τους λαούς του κόσμου.

Άσε ρε Νικόλα που αμα αρχίσουμε να λέμε τέτοιες ιστορίες με Έλληνες μηχανικούς πλοίων και ξένους, θα γράψουμε 3000 σελίδες......

Δεν βαριέσαι.....